Main

December 31, 2010

CasaSpider Jaaroverzicht 2010

De voltallige redactie heeft keihard doorgewerkt. CasaSpider is net terug van een prettig eindgesprek bij SQL Integrator in Rijswijk, waarover later meer. Overal duiken jaaroverzichten op, maar de ware kenner weet dat slechts één jaaroverzicht er werkelijk toe doet en dat is het CasaSpider Jaaroverzicht. Lees hier de Editie 2010, twee uur eerder dan aangekondigd. Waar ter wereld is het om 16:00 uur NL-time nieuwjaar?

27.01.2010: Luchiano heeft weer iets, deze keer is het zijn knie en dus mogen we naar de Spoedeisende Hulp van het Amphia ziekenhuis te Breda. Klik voor groter.Op 3 januari bezoeken wij de Nieuwjaarsreceptie van vv Rijen waar de kampioenschapselftallen gehuldigd worden. De D4 van Luchiano (toen 12) zit daar ook bij. Dit jaar zijn de resultaten helaas een stuk minder. Drie dagen later is er de Nieuwjaarsreceptie van Brabant Water, zoals gebruikelijk in de Efteling. Via Bert Havekes maak ik kennis met het zogenaamde ploepdoosje, het maakt een onuitwisbare indruk. Op vrijdag 22 januari 2010 kiezen de eilanden van de Nederlandse Antillen voor de allerlaatste keer de landsregering. Wederom wint de PAR. Luchiano heeft na een voetbaltraining in ijzige kou enorme last van zijn knie. We gaan maar weer eens naar het Amphia Ziekenhuis in Breda. Diana (toen 3) wil haar eigen ontbijt maken. Ik kijk welke methode ze gaat hanteren om haar stokbrood te smeren en vraag: "Hoe smeer jij?" Diana: "Goed".

Februari is eigenlijk helemaal geen maand om te voetballen, veel te koud. Toch sturen de KNVB-coördinatoren Rijen D4 naar Achtmaal, ook wel bekend als The Middle Of Nowhere of Das Bermuda Drei-Eck.25.02.2010: Rijen D4 gaat voor de beker met 10-1 ten onder tegen ONI D2, het humeur van onze jongens heeft er niet onder te lijden. Klik voor groter. Als de TomTom zegt dat we de bestemming hebben bereikt is het om mij heen in ieder geval pikdonker en geen voetbalveld te zien. Tot overmaat van ramp verliezen we met 5-1, maar Luchiano scoort de eretreffer. Het leed van die nederlaag staat in geen enkele verhouding tot het drama dat Sven Kramer overkwam met zijn door trainer Gerard Kemkes veroorzaakte verkeerde wissel. Op het werk wil CasaSpider een collega kop koffie code 194 aanbieden, maar heeft geen zin om de hele kamer te voorzien. Daarom stuurt hij een geheime email. Diana is verliefd op Schotland, wij hebben geen idee waarom. Luchiano voelt zich een echte Brabander wiens hart wordt geraakt als hij het lied Brabant van Guus Meeuwis hoort: "Maar de mensen ze slapen, de wereld gaat dicht...". Waarop Diana vrolijk invalt: "En dan denk ik aan Schotland, want Schotland nog licht." CasaSpider profileert zich als de Iron Man.

10.03.2010: De DBA's bij Brabant Water Den Bosch proberen eens een snackkomkommer. Klik voor groter.In maart ga ik toch voor de bijl en abonneer me op Eredivisie Live. Het beeld is goed, maar de administratieve afhandeling van Ziggo een drama. Onze smartcard blijkt in Den Bosch geregistreerd te staan, foutje met invoeren van de postcode, en op naam van ene R. van Broekhoven. Soms denk ik: "Had ik dat allemaal maar nooit gemeld", maar alles komt goed. Op het werk houden we ons bezig met de snackkomkommer, de Pingping (rip) onder de komkommers. Wij wonen in Gilze-Rijen en daar rijden Boa's rond. Een daarvan is Meram, de vader van Ömer die bij Luchiano in het voetbalteam speelt. Zijn collega Stan Pagie is een fanatieke lezer van het CasaLog en vertelt altijd tegen Meram als ik weer eens iets over hem geschreven heb. Stan, Meram staat er weer in! We zien de film De Prinses en de Kikker, alsmede de overwinning van Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker thuis tegen Twente. Ja, mogen wij ook eens een keertje geluk hebben? Aan het eind van de maand krijg ik een ontbijtje: Frikki Takki, wie wil dat niet? Belangrijkste nieuws is toch wel dat de vliegbasis Gilze-Rijen op 11 maart 2010 honderd jaar bestaat, als eerste vliegveld van Nederland. Leve Gilze-Rijen!

Op 1 april krijgen wij bericht van Jef Bommelmans, scout bij NAC(ht), dat de Bredase club Luchiano een semi-profcontract wil aanbieden. Luchiano geeft te kennen school en studie toch belangrijker te vinden. Wat een geweldig kind is het toch. En zie, een paar dagen later ontwikkelt hij zich tot Origami Ninja Master. Tijdens een wandeling door Rijen stuiten we op het beeld De Looier, in 1984 gemaakt door Karel Koopman. Leerlooierijen waren erg belangrijk voor onze regio. Speurend naar verhalen stuik ik op de blog van Kees Martens uit Dongen. Kees is eind 2005 overleden, maar zijn verhalen zijn mooi genoeg om eens te herlezen: deel 1 en deel 2. Iets breder en even interessant is het feit dat de spookachtige werking op afstand wel degelijk bestaat. Ach, welke getrouwde man weet dat niet allang? Deze maand neemt collega en traploop-icoon Ron Palm, via Atos bij Brabant Water gedetacheerd, na vele jaren afscheid. Gezien de drukte op zijn afscheidsreceptie was hij ofwel erg populair ofwel zijn heel veel mensen blij dat hij weg is. Ik ga voor optie A en we drinken nog een koffie code-193 op Ron's gezondheid.16.04.2010: Diana (3) doet een ogentest bij consultatiebureau Thebe in Rijen. Klik voor groter.Diana moet zich melden bij het consultatiebureau en noteert op 16 april de volgende technische gegevens:

  • Leeftijd: 1442 dagen
  • Lengte: 103 centimeter
  • Gewicht: 15.5 kilogram

Als beloning krijgt ze een onverwachte (laatste) DKTP-prik. Luchiano vindt dat hij al heel aardig Duits praat. Ik heb zo mijn twijfels en we besluiten het uit te proberen. "Praat maar eens Duits tegen mij", zeg ik. "Hallo Menier", zegt Luchiano met een Allo-Allo Duits accent. "Haha, zie je wel. Menier, dat is toch geen Duits man!", zeg ik. Luchiano is niet voor een gat gevangen: "Oh okay... Hallo". Koninginnedag vieren we ook dit jaar op het Burgemeester Sweensplein in Rijen, The Place2Be.

Begin mei wordt FC Twente voor het eerst in haar historie voetbalkampioen van Nederland. Zelf heb ik andere besognes, voor Diana Ilka's vierde verjaardag moet er een HBP geregeld worden.05.05.2010: De trein heeft een bijzonder effect op Lucy en Diana (4). Klik voor groter. CasaSpider huivert nog steeds als hij terugdenkt aan het onderaardse labyrint waar hij in Unit 201 uiteindelijk het hobbelpaard in ontvangst kan nemen. Bijna nog leuker dan het hobbelpaard vindt Diana haar eerste treinreis, een retourtje Rijen-Tilburg. Bij Brabant Water woont een man achter de lamellen, zijn naam is gemakkelijk te onthouden: Soeredjsingh Gangabisoensingh. Op 18 mei breikt CasaSpider de leeftijd van 33 jaar, hexadecimaal. Binnenkort passen wij ook de Fahrenheit-aftrek toe (-32). SQL Integrator organiseert een personeelsavondje bij Attractiecentrum Zoetermeer waar we lasergamen, lasersquashen en missionimpossiblen. Concreet gaan we met het hele gezin naar de Designer Outlet in Roermond om voetbalschoenen voor Luchiano te kopen, abstract is de cryptische mededeling over eufemistische eufemismes. 11.04.2009 en 02.06.2010. Als we dat over tien jaar nog maar snappen. Het D-Pupillen voetbaltoernooi sluit de maand af, jammer dat het totaal verregend is. Helemaal voor het publiek.

De maand juni staat geheel in het teken van het voetbal. Luchiano doet voor de tweede en tevens laatste keer mee aan het door vv Rijen georganiseerde kampeerweekend. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag ben ik spelbegeleider. Zondag zijn de kinderen als gebruikelijk bekaf en hebben haast geen energie meer om nog een potje te voetballen.05.06.2010: Kampeerweekend vv Rijen, het is prachtig weer en het waterballet komt als een welkome afwisseling. Ook voor Luchiano (12). Klik voor groter.Het beste medicijn tegen het verschijnsel ADHD. Op het werk bij Brabant Water heb ik moeite met de naam van collega Tom Immink die ik abusievelijk telkens Tim noem. Een ezelsbruggetje werkt averechts. De verkiezingen voor de Tweede Kamer komen eraan. Ik verbaas mij over de teloorgang van Nederland, over het wantrouwen dat zich onder andere uit in het collectief afwijzen van stemcomputers. Terwijl de oplossing zo eenvoudig en evident is. Tijdens het WK in Zuid-Afrika wordt Joran van der Sloot verdacht van moord op Stephany Flores in Peru. Hij komt terecht in de Castro Castro gevangenis te Lima. Het doet mij terugdenken aan de La Victoria gevangenis in Santo Domingo, een onuitwisbare herinnering. Voor de rest is het voetbal, voetbal en nog eens voetbal. In voetbalpoules.nl doet mijn team FC Gilze-Rijen het bijzonder goed en wint de eerste ronde. Ga er maar eens aanstaan met meer dan 56.000 deelnemers. Toch zijn er ook mannen die bij 0-0 aan iets heel anders denken, een typisch gevalletje beroepsdeformatie. Tussendoor zijn er de Luchtmachtdagen Gilze-Rijen 2010. Jammer genoeg verregent het evenement op zaterdag, maar de drie starts van een F16 pakt niemand mij meer af. Wat een prachtig en overweldigend geluid.

In juli ontbrandt het WK voetbal en het mooie is dat Oranje er nog steeds bij is, na de enigszins gelukkige overwinning op Brazilie. In de halve finale moeten we tegen Uruguay en ik bedenk een ingewikkelde berekening die bewijst dat Uruguay wereldkampioen wordt. Gelukkig kan ik ook al niet rekenen en verslaan we het team van Furlan en Suárez. Was het niet veel gemakkelijker geweest om af te gaan op de voorspellingen van Inktvis Paul (R.I.P.)? Op zondag 11 juli speelt het Nederlands Elftal de finale tegen Spanje. Helaas ben ik gedwongen ook deze keer een van mijn lijfspreuken uit de kast te halen: Kut van de Klotenbok! Als de teleurstelling over de verloren WK-finale is weggeëbd, is er heuglijk nieuws. De Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen (OOR) wordt na jarenlang gesteggel eindelijk aangelegd. Het levert ineens wel veel verkeersopstoppingen tegelijkertijd op.


23.07.2010: De Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen is bijna klaar, maar nu zijn bijna alle in- en uitgangen afgesloten. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Op de valreep van de maand komt Laura Dekker weer in het nieuws. Zij is door de rechter in het gelijk gesteld en mag in haar eentje de wereld rond. Inmiddels bevindt zij zich op Sint Maarten, maar is ze financieel platzak.

Op zaterdag 31 juli is de Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen feestelijk geopend, maar de vuurproef vindt plaats op 3 augustus als CasaSpider het traject per fiets aflegt. Het moet gezegd de OOR is een prachtige weg, al verbaast het velen waarom hier zolang over gediscussieerd moest worden. Door een slim trucje word ik Nederlands Rekenkampioen, helaas hebben de rakkers van rekenbeter.nl mij even later in de smiezen. Het is de maand van de cursussen, SQL Server en SAP. Het leidt tot beroepshumor: A SQL query walks into a bar. It goes up to two tables and says "Mind if I JOIN you?" Haha! Op vrijdag 27 augustus vinden de verkiezingen voor het nieuwe Land Curacao plaats. De PAR wint de verkiezingen en groeit van 7 naar 8 zetels. De coalitiepartners van de PAR verliezen en daarom voorspelt CasaSpider een nieuwe regering met MFK (Gerrit Schotte), MAN (Eunice Eisden) en Pueblo Soberano (Helmin Wiels). Problemen van geheel andere orde heeft CasaSpider met zijn voet, na een lange wandeling (8 km) in hoog tempo (6 km/h). Als de klachten na een week niet weg zijn, biedt voetbalvader Bülent tijdens de training van de C4 aan om de voet te behandelen met Reiki. Of men erin gelooft of niet, het heeft wel geholpen. De volgende dag stap ik pijnvrij mijn bed uit en loop weer als een kievit.

Begin september speelt Luchiano voor het eerst met Rijen C4, deze keer voor de beker tegen TSV Gudok C3 en wint met 9-1. Later blijkt dat het eerste gespin kattengewin is, maar dat weten de jongens dan nog niet. Maandag 6 september is een belangrijke dag in het leven van Diana, zij gaat voor het eerst naar de basisschool.06.09.2010: Diana (4) gaat voor het eerst naar de basisschool, ze zit in de Giraffenklas van de KBS Sint Jozef bij juffrouw Monique. Klik voor groter.Dat is in haar geval de KBS Sint Jozef waar zij ingedeeld is in de Giraffenklas van juffrouw Monique. In het bedrijfsrestaurant van Brabant Water is er een encounter met een vrouwelijk geklede dame die niet minder dan drie haringen op haar bordje legt. Qua werk stappen de ontwikkelaars van het Accent-systeem over op een nieuwe methodiek: Scrum. Bij het televisieprogramma Een tegen Honderd kiest Diana standaard voor antwoord B en dat is helemaal leuk als haar vader kiest voor A (pyramide) en zij gelijk heeft met B (piramide). De ICT-afdeling van Brabant Water heeft een evenementendag. We gaan naar Dukino Business Events in Eindhoven en bouwen in teams een zeepkist. Het is een leuke dag waarin Marleen (SAP) en ik voor ons team geld verdienen door spelletjes te spelen waar anderen onderdelen van kopen en de zeepkist in elkaar zetten. Aan het eind is er een heuse zeepkistenrace waarin wij als derde eindigen. Na de twee laatste uitjes van Brabant Water brandde het restaurant waarin na afloop werd gegeten tot de grond toe af. Dat is deze keer niet gebeurd bij de Merckhoeve in Eindhoven. Foto's? In Gilze-Rijen huldigt burgemeester Roep, die later dit jaar plotseling naar Vlissingen vertrekt, de sportkampioenen 2009-2010. Luchiano is er ook bij, met dank aan het kampioenschap van Rijen D4 in 2009.

Oktober opent met een vreselijke gebeurtenis. Op de A59 raakt een auto bekneld tussen twee vrachtwagens. Een vrouw en drie kinderen zijn op slag dood, een meisje wordt zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De kinderen zijn leden van de Amsterdamse dansschool Lucia Marthas en waren op weg naar de Efteling voor een uitvoering. Onvoorstelbaar en iets om even stil bij te staan. Op het werk discussieren we over de definitie van een mandarijn.24.10.2010: Lachend verstopt Luchiano (013) zijn speelgoedpistooltje; vandaag is hij 013 jaar geworden. Gefeliciteerd, Swa! Klik voor groter. Een van de hoofdpersonen in het verhaal is Rob van den Berk die op dat moment nog niet weet dat ik alles wat hij zegt in het CasaLog vastleg. Later spreekt hij mij aan: "Hé, jij hebt een blog. Ja, ik googlede eens op mijn naam en toen kwam ik dus op jouw blog terecht." Zo gaan die dingen. Zondag 10.10.2010 is een bijzondere datum en tevens de dag dat zowel Curacao als Sint Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden worden. Zo vaak ontstaan er geen nieuwe landen, het is derhalve een gebeurtenis om niet te vergeten. De handige datum komt daarbij goed van pas. Er is meer goed nieuws. De sinds 5 augustus als ratten in de val zittende Chileense mijnwerkers worden op woensdag 13 oktober een voor een naar boven gehaald en dat lukt voor alle 33 mannen. Een enorme prestatie waar ik aanvankelijk een hard hoofd in had: Esperanza! 't Kofschip heeft onder invloed van de nieuwe Engelse woorden als relaxt zijn langste tijd gehad. De vervangers staan al klaar: XTC Koffieshop en 't Sexy Fokschaap. Op zaterdag 16 oktober doen we voor het eerst dit (na)jaar de verwarming aan. Uiteraard bezoeken we in oktober de jaarlijkse kermis in Rijen, op het Burgemeester Sweensplein waar anders. Diana loopt een klein trauma op bij de Spooky Pirates, maar duikt even later vol enthousiasme in de andere attracties. Op het Beatrix College doet Luchiano's klas mee aan The Real Game, een spel dat de hele week duurt en bedoeld is om de kinderen in aanraking te brengen met beroepen en onverwachte situaties in het echte leven. Hoogtepunt is het optreden van een gestoorde man die een bom bij de school wil laten ontploffen. De school haalt er het Jeugdjournaal mee. Op 24 oktober is Luchiano jarig, net als de 12 voorgaande jaren. 's Avonds gaan we wederom naar de kermis. Nu is hij dus 13, maar wij schrijven 013 wegens de band met Tilburg. Over 013 gesproken, er was ook iets met 0-10. De details willen me nu echter even niet te binnen schieten. Inktvis Paul en Harry Mulisch overlijden deze maand.

20.11.2010: We gaan naar de voetbalderby Gilze-Rijen 3-1 en zien dit spandoek. Klik voor groter.Nog twee maanden te gaan, te beginnen met november. Curacao heeft flink te lijden van de gevolgen van Orkaan Tomas. Niet zozeer van de orkaan zelf als wel de wateroverlast die daar mee gepaard gaat. Ik ben lekker bezig met programmeren in Python en zit in de Blob's en de Clob's, megageile shizzle. (CasaSpider, pas je taalgebruik aan je leeftijd aan. Kan dat?) We hebben een nieuw mosselrecept, kook de gootsteenstop een tijdje mee. Heel Gilze-Rijen kijkt er al maanden naar uit, na vele jaren is er eindelijk weer De Derby: Gilze tegen Rijen in de 3e klasse KNVB. Wij gaan erheen en ik waarschuw de familie voor de rivaliteitsgevoelens, met name in Gilze. Diana is goed voorbereid. Ik vraag haar: "Zullen we naar het voetballen gaan, om vv Rijen te kijken?" Haar antwoord is een volmondig ja. Dan zeg ik: "Maar het is wel in Gilze en daar haten ze Rijen. Ga je dan weer vee-vee Rijen zingen?" Diana: "Euhm, nee. Dan zing ik Giiiilze Rijen!" Tot verdriet van heel Rijen wint Gilze (verdiend) met 3-1. Of het door de nederlaag komt durf ik niet te zeggen, maar kort daarna wordt Diana ziek. Ze heeft Roodvonk, in het Spaans Escarlatina geheten. Gelukkig herstelt ze snel.

December opent meteen met bar winters weer. Het is zo guur dat ik Luchiano voor een keer met de auto naar school breng. De DBA's bij Brabant Water verhuizen zichzelf naar een eigen kamer en Sinterklaas brengt kado's. Lees het allemaal in El Sapo 54. Misschien moet men erbij zijn geweest, maar ik vind de dialoog met ontwikkelaar Hubert wel komisch. We hebben het over de betekenis van de uitroep: Zóóó! Op een vrijdagavond organiseert CasasPa een diner met als genodigden mijn drie zussen en ik. Plaats van handeling is restaurant Claire aan de Kleine Berg in Eindhoven. Zus Monica baart opzien met haar uitspraken betreffende Brabanders, die volgens haar "vaak erg luidruchtig zijn".25.12.2010: De familie op een bankje in de sneeuw op de Warande in Gilze. Klik voor groter. De Spiders gaan met zijn allen naar de Disney-film Rapunzel, die niets tegenvalt en hij is nog in 3D ook. Captain Beefheart verwisselt het tijdelijke met het eeuwige en verder staat alles in het teken van sneeuw. Ik kom erachter niet schoenmaat 44 te hebben, maar 45. Okay, het is een beetje laat, maar de voeten genieten er niet minder om. De donkerzwarte Volkswagen Jetta heeft een minuscuul klein deukje in het kofferdeksel. De reparatie kost het equivalent van vier winterbanden met velgen, is hier sprake van een deukjesmaffia? Kerstmis vieren we thuis en ik kan niet anders dan zeggen dat het een succes is. Op Eerste Kerstdag maken we een wandeling op de Warande in Gilze waar zon en sneeuw voor een prachtige entourage zorgen. Met nog drie dagen in dit jaar te gaan reist CasaSpider af naar Dommelen waar hij de oude auto van CasasPa overneemt, ook al gaat dat niet zonder slag of stoot bij de Emté. Motivatie van deze aankoop is het veranderen van baan, per 1 januari 2011 werk ik niet meer voor SQL Integrator Nederland, maar voor Brabant Water.

Het jaar 2010 zit er (bijna) op. Het heeft geen zin te zeuren over de moeilijke dingen, het belangrijkste is dat iedereen redelijk tot goed gezond is gebleven. Sommige dingen kunnen altijd beter, gelukkig zijn wij in het nieuwe jaar statistisch aan de beurt om de Lotto, de Staatsloterij en/of de Postcodeloterij te winnen. De mens is een fantastisch in elkaar gezet organisme, dat gelukkig altijd blijft hopen. Met dank aan Prometheus en Pandora. Hoop doet leven. CasaSpider wenst iedereen een gelukkig 2011!

December 31, 2009

CasaSpider Jaaroverzicht 2009

Het einde van het jaar 2009 en daarmee het eerste decennium van de 21e eeuw, ook al beweren sommige puristen dat we zowel qua decennium als eeuw met een verkeerde basis zijn beginnen te tellen, naakt. Overal duiken jaaroverzichten op, maar de ware kenner weet dat slechts één jaaroverzicht er werkelijk toe doet en dat is het CasaSpider Jaaroverzicht. Lees hier de Editie 2009.

Januari luiden we in met Anthony Santos en Lee Towers. Is deze combinatie een lang leven beschoren? Misschien geeft 2010 het antwoord op deze vraag. Brabant Water houdt haar Nieuwjaarsbijeenkomst in de Winter Efteling en dat doen ze het aankomende nieuwe jaar weer, een puike lokatie. Anita Witzier bewijst bij de verkiezing van het Beste TV-moment van 2008 dat vakjury's echt niet meer kunnen, alhoewel het volk laten stemmen per SMS geen geweldig alternatief is. Op zondag 11 januari wordt mijn petekind Sam van Deuren gedoopt, op dinsdag 20 januari is er de inauguratie van Barack Obama als 44e president van de Verenigde Staten en op donderdag 29 januari bereikt onze Diana (3) de respectabele leeftijd van 1000 dagen.

In februari ontstaat er een nieuwe rage die desondanks tamelijk onbekend is: Sok-Chi ofwel Tae-Sok met CasaSpider in de rol van leraar SSA. Het is de maand waarin bloggend Nederland zich druk maakt over het Creationisme. Op 26 februari verschijnt CasaSpider in Zittingszaal Acht van het Paleis van Justitie in Den Bosch om daar na een maandenlange strijd met de starre IND (pleonasme) in beroep te gaan tegen hun afwijzing van een vakantie (!) van onze Dominicaanse nicht Sugey. Aan de zitting houd ik een positief gevoel over, maar gevoelens zijn iets anders dan garanties. Luchiano (12) voetbalt een maand of vier bij vv Rijen en behaalt met de D4 op zaterdag 28 februari zijn eerste overwinning. Moerse Boys D3 wordt met 5-2 verslagen.

02.03.2009: Diana (2) gaat voor het eerst naar school, peuterspeelzaal 't Hummeltje in Rijen. Klik voor groter.Op maandag 1 maart is het de beurt aan Diana, zij gaat voor het eerst naar school. Speelschool 't Hummeltje is de gelukkige en Diana heeft het er zo goed naar haar zin dat ze niet met ons mee naar huis wil. Mijn project bij Brabant Water gaat eindelijk in productie. Aan het eind van de maand nemen de DBA's bij datzelfde Brabant Water afscheid van gewaardeerde collega Geoffrey, uiteraard eten we Dürüm als afscheidsmaal. What can we do? We cannot always change the weather! Het hangt al een tijdje in de lucht maar op zaterdag 28 maart gebeurt het: Luchiano scoort zijn eerste goal voor Rijen D4. Een dag later winnen Laurent van Vluchtstrook en Rob Zijlstra van Zittingszaal 14 de LogSpiders van het jaar 2009. Daar kan geen Dutch Bloggie of enige andere trofee tegenop.

Op vrijdag 3 april valt het vonnis van de rechtbank op de mat. Dat is leuk, de rechter geeft mij op alle punten gelijk en dat betekent dat Sugey in de zomer op vakantie mag komen. Zelf ben ik wat gevoeliger voor sommige songteksten en start ik een nieuwe serie, maar 11 april gaat gewoon voorbij. Er wordt keihard bewijs geleverd dat Reusel het centrum van Europa is en niet minder interessant lijkt het bepalen van de kritische afstand of men een deur nog wel of net niet meer openhoudt voor een ander. De maand eindigt met de meest absurde Koninginnedag ever waarbij de 38-jarige Karst Tates uit Huissen zich met zijn zwarte Suzuki Swift (FZ-VL-03) tegen het monument De Naald in Apeldoorn te pletter rijdt, precies op het moment dat de bus met de Koninklijke familie passeert. Er vallen zeven doden en Koninginnedag is nooit meer hetzelfde.


30.04.2009: Een aanslag met een Suzuki Swift maakt editie 2009 tot een absurde Koninginnedag. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Het is 1 mei en we kopen een blauw goaltje voor Luchiano. Het is geen geweldige investering want binnen een uur is de prul al aan duigen. Stond haar tweede verjaardag nog in het teken van Dora, dit jaar is Diana een prinses. Door het voetballen van Luchiano zit ik steeds dieper in vv Rijen. Ik maak de wedstrijdverslagen, niet alleen voor het CasaLog maar ook voor de site van de voetbalclub en voor het weekblad van Gilze en Rijen. Bovendien heeft leider Marco me gestrikt als teamleider voor het Kampeerweekend. Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik een groep van tien onstuimige jongens onder mijn hoede en heten we de Hospikken. Het is een vermoeiend weekend, voor de kinderen trouwens nog meer, maar Luchiano en ik genieten met volle teugen. Het is nog niet bekend of ik me voor 2010 weer laat strikken.

Op 15 mei spreekt op Curacao het volk zich in een referendum uit over de vraag of het de Slotverklaring wel of niet accepteert. Het Si-kamp wint nipt met 52 tegen 48 procent. Lees voor de achtergronden het hele dossier Curacao Referendum 15.05.2009, maar dit is geheel vrijblijvend en geen bevel. Ter gelegenheid van CasasPa's 75e verjaardag nemen mijn drie zussen en ik hem een dagje mee naar Aken en CasasPa toont zich nog steeds het Dreh- und Angelpunkt van ons gezin. Grote getallen in de zin van zo groot dat ze het menselijke voorstellingsvermogen te boven gaan fascnineren mij net als vrouwen sinds jaar en dag. Met dank aan de Wiskundemeisjes een mooi voorbeeld over Obama en van mijn hand een over Vim. Verschil moet er zijn.

Men kan niet zeggen dat er in de maand mei weinig gebeurt. Op 28 mei is er een Teambuilding Activiteit met GPS bij Brabant Water in Den Bosch met aansluitend diner en een dag later vier ik er mijn afscheid. Twee dingen die an sich niets met elkaar te maken hebben, maar mijn klus zit erop. Die zondag is er iets waar we lang op hebben gewacht. Na vele beslommeringen komt Sugey levend en wel aan op Schiphol. Het dossier Visum Sugey 2008 kan daarmee gesloten worden. Haar vakantie in Nederland is bijzonder te noemen.

In juni stemmen we voor de Europese Verkiezingen en verder staat deze maand in het teken van Luchiano's naderende afscheid van de KBS Sint Jozef, immers in het nieuwe schooljaar gaat hij naar klas 1th4 van het Beatrix College te Tilburg. Er staan nog allerlei leuke aktiviteiten op de agenda en een daarvan is een door Theo Loevendie gecomponeerde en door Het Brabants Orkest uitgevoerde vertolking van De Nachtegaal in de Stadsschouwburg van Tilburg. Niet onaardig, ook al denkt Luchiano daar zelf heel anders over:

CasaSpider: "En, wat vond je van het concert?"
Luchiano: "Saai!"
CasaSpider: "De man vertelde een verhaal, op rijm..."
Luchiano: "Dat maakte het juist saai."
CasaSpider: "En de muziek?"
Luchiano: "Slecht. De klarinist (sic!) die de nachtegaal nadeed klonk helemaal niet als een nachtegaal."
CasaSpider: "En die drie koperblazers op de trap?"
Luchiano: "Vies. Er kwam speeksel uit, vooral uit de trombone."

Veel filmpjes heeft CasaSpider niet gemaakt in 2009 en dat is ergens wel jammer, immers er is materiaal genoeg. We houden het bij Luchiano teaches Elastics, een titel die voor zichzelf spreekt. Onze aankomende puber maakt er indruk mee op de meisjes met zijn vaardige vingers. En daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. Diamond Piet aapt de koningin na, verplaatst zijn verjaardagsfeest van februari naar juni en ik moet mijn nieuwe politieke partij SFBUA nodig eens nieuw leven inblazen.

Luchiano heeft natuurlijk weer iets van school, deze keer gaan de zesde klassen met de fiets naar Westelbeers waar ze drie dagen verblijven. Op de heenweg krijgt hij al vrij snel een lekke band, de fiets komt alleen terug en aan ons de taak om hem op tijd te laten repareren. Het lukt allemaal en de kinderen worden bij hun terugkomst op school massaal onthaald. Ze hebben genoten.

Het Carillon van Rijen is al een hele tijd op zoek naar nieuwe melodieën. De bevolking mag hiervoor suggesties inzenden en CasaSpider kiest voor de bachata El Hombre de tu Vida van Joe Veras. Eindelijk is het zover en worden de nieuwe, speciaal voor het beperkte carillon bewerkte stukjes ten gehore gebracht. Het publiek stemt welke het beste is. Wij vinden het al mooi genoeg om El Hombre de tu Vida op de lijst te zien staan en even later zelfs door kerkklokken te horen spelen. Al is de Dominicaanse bachata moeilijk te herkennen. Diezelfde avond wordt Michael Jackson in het ziekenhuis opgenomen en overlijdt. Tijdens de Confederations Cup in Zuid-Afrika spelen scheidsrechters wederom een beslissende rol. De invloed van de scheidsrechter is gewoon te groot en de vraag is hoe deze te beperken. CasaSpider heeft hier wel enige ideeën over.

23.07.2009: Luchiano (11) heeft zijn diploma van de KBS Sint Jozef binnen en er zelfs een Harvard-hoedje voor opgezet. Klik voor groter.Snel door naar juli, de maand die Luchiano en ik samen met CasasPa beginnen met een voetbalwedstrijd tussen De Valk uit Valkenswaard en PSV. De Valk speelt goed, PSV iets minder en daardoor blijft het bij een benauwde 0-1 overwinning. Ik heb niet de indruk de nieuwe landskampioen aan het werk te hebben gezien. Sedert 1 juni zit ik op de bank hetgeen inhoudt dat SQL Integrator geen opdracht voor me heeft. Om de tijd te doden gaan we wandelen met tussendoor een stukje hardlopen. Diana poept voor het eerst op de wc en blijkt een maand later reeds volkomen zindelijk. Maar dat is eigenlijk best normaal voor een prinses. Het is schitterend zomerweer, niet de slechtste tijd om thuis te zitten, en we bbq-en erop los. Qua (nieuwe) school maakt Luchiano kennis met klas 1th4 van het Beatrix College in Tilburg.

Over Luchiano en school gesproken, op maandag 13 juli is er de premiere van de musical Om Gek Van Te Worden en Luchiano doet mee. Eerst had hij geen zin, toen werd hij Levend Decor, Gordijnschuiver en uiteindelijk zingt hij als Mega Mindy (sic!) een solo en doet dat zeker niet onverdienstelijk. We hebben hem er nog lang mee gepest. Half juli keer ik terug bij Brabant Water aangezien (ex-)collega Stefan wegens bevalling dichter bij huis wil werken. Een hele opluchting, immers werken in pak hem beet Amsterdam trekt niet echt. Jammer is alleen dat ik door de in de vakantie ontplooide wandel- en hardloopaktiviteiten mank loop, mijn knie doet behoorlijk zeer. Die pijn is snel vergeten als we op 20 juli herdenken dat het veertig jaar geleden is dat Neil Armstrong voet op de maan heeft gezet. Het doet me terugdenken aan een eetkamer. Luchiano verkneukelt zich op de les seksuele inlichting en meldt achteraf trots dat hij het eerste klaar was. Een dag later ontvangt hij zijn einddiploma van de KBS Sint Jozef en spuit de Rijense brandweer de leerlingen nat. Eind juli neemt zeer gewaardeerd DBA Stefan den Engelsman afscheid bij Brabant Water en dat vieren we uiteraard met een Dürüm Döner.

18.08.2009: Luchiano (11) is verguld met zijn nieuwe fiets, de Batavus Runner. Diana (3) fietst er gezellig naast. Klik voor groter.Op vrijdag 7 augustus om precies 20:00 twittert CasaSpider zijn eerste tweet, toch een mijlpaal. Diana is 1195 dagen oud, 96 centimeter groot en 14.3 kilo zwaar. Als beloning krijgt ze een prik. In 1969 is er ook best wat gebeurd want na de eerste mens op de maan vieren we nu het veertigjarig jubileum van Woodstock. Ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar krijgt Luchiano een nieuwe fiets en dat is nodig ook.

In september gaat het voetbalseizoen voor de jeugd van Rijen D4 van start. Sportpark Vijf Eiken is gerenoveerd en we trainen nu op kunstgras. De eerste wedstrijd is voor de beker en tegen Dongen D5. Luchiano speelt een uitstekende wedstrijd en scoort bij een 4-4 stand twee keer. Rijen wint en de goaltjesdief vergelijkt zichzelf al met Afellay. Als je maar twee kinderen hebt is het de ene keer Luchiano en de andere keer Diana, het is niet anders. Kim Holland inspireert hen samen tot een apart soort van toneelstukje.

26.10.2009: Lucy en Diana (3) hebben veel plezier in de Piranha (Efteling). Klik voor groter.Bestaan er mensen (m) onhandiger dan CasaSpider? Kennelijk wel want in oktober moet ik aan een in blauwe blazer gehulde man uitleggen hoe de flessenautomaat bij Albert Heijn werkt en dat geeft toch een ego-boost. Ondanks wat akkefietjes doet Luchiano het qua cijfers (veel) beter dan verwacht op het Beatrix College. Zelfs voor Nederlandse grammatica haalt hij hoge punten, dat ligt waarschijnlijk aan de nieuwe leermethodes. Met smurfen. Op 24 oktober wordt hij twaalf en dat vieren we met het hele gezin uitgebreid. Mijn Duitse tantes Gertrud & Gesa komen langs bij CasasPa en daar willen wij wel bij zijn. De maand wordt afgesloten met een bezoek aan de Efteling en dat is een doorslaand succes, ondanks dat Luchiano wat hoofdpijn aan de kurkentrekker van de Python overhoudt.

De eerste dagen van november staan in het teken van een Diesel horloge, een kado van CasasPa voor Luchiano. Hij is er dolblij mee maar die blijdschap slaat snel om in verdriet als het horloge tijdens de eerste gymles al wordt ontvreemd. Mijn rechtsgevoel is aangetast en dat wordt alleen maar erger als we aangifte proberen te doen bij de politie in Rijen. Een paar dagen later gaat het doen van aangifte in Dongen een stuk beter maar vervolgens horen we een hele tijd niets meer. Wederom is er een herdenking, deze keer dat het twintig jaar geleden is dat de Muur viel. Al die herdenkingen doen een beetje ouderwets aan en gelukkig zijn er ook moderne dingen. Zoals het zelf scannen van de boodschappen bij de Albert Heijn in Rijen. Of het echt handig is moet nog blijken, maar waarschijnlijk is er binnenkort gewoon geen keus.

28.11.2009: Op de dag dat Rijen D4 aan moet treden tegen VVR Rijsbergen D3 komt Sinterklaas op bezoek bij SQL Integrator in Rijswijk. Gelukkig wordt de voetbalwedstrijd afgelast. Klik voor groter.Rijen D4 doet het uitstekend in de derde klasse D320 en treedt op zaterdag 14 november aan tegen lijstaanvoerder Ulicoten D1. Van beide kanten wordt veel strijd geleverd en Luchiano is daar de dupe van als hij ongelukkig op zijn schouder terechtkomt. Tijdens de rust besluiten we naar de huisartsenpost in Oosterhout te rijden. Het staat dan 1-2 in het voordeel van Ulicoten en Bülent, de vader van Hasan Ali, houdt me telefonisch op de hoogte. Als Luchiano te horen krijgt dat er op de foto's geen breuk te zien is meldt Bülent dat Rijen in de allerlaatste seconde met 3-2 heeft gewonnen. Dat is geweldig nieuws.

We moeten iets kleins, een betaalpas, naar Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) versturen en kiezen voor UPS, een gerenommeerd bedrijf op het gebied van pakketjes verzenden. Helaas weet ik op dat moment niet dat UPS is overgenomen door Koefnoen en dat men het aspect humor naar de klant toe wil accentueren. Wat volgt is een aaneenschakeling van vreemde gebeurtenissen waarbij de prijs, de betaalwijze, de bestemming en wat eigenlijk niet continu wijzigen. Het is niets minder dan een wonder dat het pakketje op de plaats van bestemming aankomt en nog op tijd ook. Dat ik later benaderd word door UPS voor bulkzendingen en alsnog een factuur krijg terwijl ik cash aan de deur heb betaald hoort natuurlijk allemaal bij de nieuwe Koefnoen-werkwijze. Ook al zijn wij grootafnemers van de firma Westmalle, toch kopen wij onze flesjes los bij Albert Heijn. Dat is duur en bovendien zit men steeds met die stapel lege flesjes die teruggebracht moeten worden en ondanks van tevoren goed leegschudden in de tas lekken hetgeen al snel goor aandoet. De oplossing is De Biergrens, een enorme drankwinkel in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog waar we de Dubbel en de Tripel kratsgewijs inslaan en in de winkel van Nederland naar Belgie en terug kunnen lopen.

Is het nu (wederom) een commerciele truc van de medische sector of dreigt er echt gevaar? Diana krijgt een oproep voor twee vaccinaties tegen H1N1 ofwel Nieuwe Influenza A ofwel de Mexicaanse Griep. In de sporthal van Rijen is het een drukte van belang, maar wat wil je met een opkomst van 110%. Diana overleeft de vaccinaties en wij krijgen zelf ook geen griep. Wie eigenlijk wel? Aan het eind van de maand vieren we traditioneel Sinterklaas bij SQL Integrator in Rijswijk. Diana krijgt een prinsessenjurk en Luchiano een radiografisch bestuurbare auto. Ze zijn er blij mee.

12.12.2009: Na een zwaarbevochten 1-2 overwinning op Viola D3 is Rijen D4 kampioen van de derde klasse D320, gefeliciteerd! Klik voor groter.December is de laatste maand van het jaar, geen eenvoudig jaar mag ik wel zeggen. De (semi-)overstap van KPN naar Hi is geen onverdeeld succes, het zijn kleine dingen maar ze doen mijn irritatienivo dermate stijgen dat er wel een wonder moet gebeuren wil ik mijn abonnement bij hun voortzetten. Maar goed, ze hebben nog anderhalf jaar de tijd om hun leven te beteren en hetzelfde geldt voor mij. Rijen D4 verspeelt in de op papier gemakkelijke thuiswedstrijd tegen Rijsbergen D3 haast de kans op het kampioenschap. Gelukkig scoort Luchiano in blessuretijd op magistrale wijze de niet meer verwachte gelijkmaker. Op zaterdag 12 december winnen we op wilskracht uit bij Viola en eindigen samen met Ulicoten D1 op de eerste plaats. Rijen D4 en daarmee ook Luchiano zijn kampioen! De jongens worden als helden binnengehaald in de kantine en krijgen als beloning patat met frikandel.

Voor het eerst besluiten we een kerstboom in huis te nemen, natuurlijk wel een opvouwbare. Diana is er sieperblij mee. Sinds een paar maanden heeft SQL Integrator een nieuwe directeur in de persoon van Roy Thakoerdin. Zijn doel is om SQL tot een grote, hechte Oracle-club te maken. Om dat doel te bereiken gaat hij voortvarend en inspirerend van start en een lang weekend naar Budapest met het hele bedrijf inclusief aanhang is daar onderdeel van. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 december rijden we samen in Trabants, kijken naar paarden in barre kou, wandelen, dineren en leren elkaar zo een stuk beter kennen. Het is een grote impuls voor het zo belangrijke wij-gevoel binnen het bedrijf. Bijna moeten we noodgedwongen het verblijf in Budapest verlengen omdat juist op zondag 20 december in Nederland een weeralarm geldt en er op Schiphol tijdelijk niet geland kan worden. We worden omgeboekt naar vlucht MA666, voor wie van bizarre cijfers houdt, en keren behouden terug. Op de valreep belt de politie van Tilburg om te melden dat men verder weinig kan doen met onze aangifte van het ontvreemde Diesel-horloge. Het is niet anders, soms lijkt het of heel Nederland door Koefnoen is overgenomen. Een soort van Invasion of the Body Snatchers. Toevallig krijgt Luchiano een dag later een nieuw exemplaar van zijn opa.


18-20.12.2009: SQL Integrator Nederland gaat met 28 man naar Budapest voor drie dagen. Het is een geweldig weekend geworden. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


2009 was geen gemakkelijk jaar voor wie tussen de regels doorleest, maar gelukkig zijn er voldoende hoogtepuntjes. Iedereen is op de lichte blessures van Luchiano na gezond gebleven en dat is ook heel wat waard. Hoe goed een jaar wordt is sterk afhankelijk van de verwachtingen. Hoe dan ook zijn we benieuwd naar de dingen die komen gaan, veranderingen bieden nieuwe mogelijkheden. CasaSpider feliciteert allereerst eenieder die tot hier gekomen is en wenst iedereen een heel voorspoedig 2010 toe.

December 31, 2008

CasaSpider Jaaroverzicht 2008

Ons eerste volledige jaar in Nederland zit erop. We lopen het per maand nog eens door, trek er gerust een uurtje voor uit. Over een paar jaar duurt het lezen (en schrijven) van het CasaSpider Jaaroverzicht langer dan een jaar. En wat dan?

In januari stuiten we op een interessante vraag, gesteld in de comments: "Missen jullie Curacao eigenlijk?" In hoeverre je iets mist is sterk afhankelijk van hoe het nieuwe bevalt, nietwaar. Curacao zit niet continu meer in mijn hoofd maar gaat nooit meer uit mijn hart. Op 25 januari bevalt mijn zus Pascale van een nieuwe neef: Sam van 3970 gram. Een mooi begin van het jaar.

CasaSpider Jaaroverzicht 2008. Klik voor groter.In februari is er de spraakmakende documentaire van Peter R. de Vries waarin hij Joran van der Sloot met hulp van Patrick van der Eem ontmaskert. De documentaire wordt bekeken door 7 miljoen mensen en Jorans onthullingen zijn schokkend te noemen. Het blijkt niet voldoende voor een veroordeling en Nederland is verdeeld in een pro-Peter en anti-Peter kamp. Dat Joran liegt is 100% zeker maar dat geldt ook voor de constatering dat men met liegen goed weg kan komen.

In 2008 valt er wederom niet veel te genieten voor supporters van de mooiste club van Nederland. Voor de goede orde en niet-voetbalkenners dat is Feyenoord. Een lichtpuntje is dat CasaSpider aan de hand van het Leed van de Feyenoordsupporter overtuigend weet te bewijzen dat reincarnatie niet kan bestaan. Hallo Stockholm, waar blijft mijn Nobelprijs? Kindvall is wel dankzij ons beroemd geworden, ja.

Aldeia do Rouquenho is geen Stockholm maar ligt wel dicht bij Ferreira do Alentejo in Zuid-Portugal. Medio februari vertrekken mijn zus Margriet en haar man Wiro daarheen, vertrekken in de zin van emigreren. Zij hebben er een mooi stuk land gekocht en bouwen er een huis alsmede een prachtig gastenverblijf. Interesse? Reserveren kan via de website mudanca.nl.

Door naar maart, naaimaand. Immers bij Habotex kopen we een Toyota naaimachine en gaan, tenminste Lucy, een avond op cursus bij de eigenaar in Tilburg. Op de terugweg komen we in een sneeuwstorm terecht. Dan gebeurt er iets vreselijks, CasaSpider krijgt een bekeuring wegens door rood licht rijden. 130 euro worden automatisch van mijn salaris ingehouden in ruil voor de foto's van het delict.

CasaSpider Jaaroverzicht 2008. Klik voor groter.Het is een maand met belangrijke mijlpalen. Zo wint René Gademann Regouin van Bw14 de Logspider® 2008, in zijn eentje nog wel. Voor Luchiano (toen 10 nu 11) is er slechter nieuws, tijdens een schoolvoetbaltoernooi breekt hij zijn duim. Op 25 maart sta ik in de op een na drukste spits uit de Nederlandse geschiedenis, de totale lengte van de files bedraagt 888 kilometer. Zoals gebruikelijk is er geen aandacht voor De vergeten Ridders van de A59.

Geen ongelukken voor Luchiano in april maar wel slaagt hij voor zijn verkeersexamen. Er gebeuren nog meer heugelijke dingen, zo wint Feyenoord de KNVB-Beker door met 2-0 Roda JC te verslaan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Kan reincarnatie dan toch bestaan? Ik hoop het wel want op woensdag 23 april 2008 stopt de onvolprezen Cockie met haar blog. Heel vreemd, immers dat lijkt al veel langer geleden. Heel Nederland wacht met smart op haar reincarnatie, misschien trekken 100 reacties haar over de streep?

Als vanzelf belanden we in de maand mei. Op Bevrijdingsdag viert onze prinses Diana haar tweede verjaardag. Dit jaar staat voor haar in het teken van Dora en de kleur is roze. Een kleine anekdote:

CasaSpider: "Diana, welke kleur heeft Tinky Winky?"
Diana: "Uh, paars."
CasaSpider: "En Dipsy?"
Diana: "Uh, groen."
CasaSpider: "Goed zo. En Lala?"
Diana (fan van Lala): "Geel!"
CasaSpider: "Po?"
Diana: "Uh, rood."
CasaSpider: "En Diana?"
Diana: "ROZE!!!"

CasaSpider Jaaroverzicht 2008. Klik voor groter.De ontmanteling van de Nederlandse Antillen lijkt steeds moeizamer te verlopen. Nederlandse politici hebben het punt naar het schijnt niet hoog op hun prioriteitenlijst staan. Belangrijkste reden daarvoor is wellicht dat een positieve houding ten opzichte van de eilandbewoners eerder stemmen kost dan oplevert. CasaSpider blijft naar oplossingen zoeken (Circle of Extremes!) en correspondeert met de heer Gerritsen, plaatsvervanger van staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ank Bijleveld-Schouten, over de mogelijkheid van internationale arbitrage. Tot dusverre tevergeefs. Maar de aanhouder wint.

Gesponsord door Albert Heijn gaan we op een mooie zondagmiddag in Rijen naar circus Bongo. Iedereen is enthousiast. Aan het eind van de maand komen Piet en Ronald BBQ-en. Het smaakt allemaal goed en als beloning mogen de heren 's avonds naar de finale van het Eurovisie Songfestival kijken dat helaas niet wordt gewonnen door de Griekse schone Kalomira.

Maakt CasaSpider in zijn rol als The Improved Spielberg nog wel eens filmpjes? Jazeker, bijvoorbeeld in juni als Diana 757 dagen oud is en op aanraden van Luchiano over de poort achter in onze tuin probeert te springen.

Een hoogtepunt is het niet echt, maar ik heb in deze maand een aantal close encounters met de Rabobank. Met betrekking tot betaalmiddelen valt de keuze niet op de RaboCard. Wel een hoogtepunt is de wijze waarop Spanje Europees kampioen voetbal wordt. Zelfs de Duitsers geven het toe: "Wir sind trotzdem stolz auf Euch... aber die Spanier waren einfach besser." Met weemoed denk ik terug aan vroegere tijden waarin Duitsers dit soort teksten niet over hun lippen konden krijgen. Aanvankelijk valt er voor Nederland ook veel te genieten, dat wil zeggen tot aan de confrontatie met Guus.

CasaSpider Jaaroverzicht 2008. Klik voor groter.Juli staat compleet in het teken van onze vakantie in Santo Domingo. Het zijn roerige tijden met belangrijke beslissingen. In haar moederland de Dominicaanse Republiek zie ik Lucy opbloeien, zij verzet veel werk voor haar familie en regelt onder andere dat haar moeder eindelijk geopereerd kan worden. We logeren met het hele gezin in huis bij de familie. De drukte, het inschikken en de dagelijkse stroomuitval ervaar ik als heel positief en de luxe in Nederland missen we absoluut niet. Luchiano is in de weer met elastiekjes en Diana taalt niet naar Dora en dat wil wat zeggen. Terug in Nederland duurt het even voor we weer aan het normale leven, lees om zeven uur Lingo, gewend zijn. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Na een eerdere mislukte poging omdat deze buiten het seizoen viel eten de Spiders vanaf begin augustus bijna wekelijks mosselen, bereid in de speciaal aangeschafte mosselpan. Haast even belangrijk nieuws is dat in Beijing de Olympische Spelen plaatsvinden. Het Nederlands Elftal ontsnapt op miraculeuze wijze aan uitschakeling aan uitschakeling in de poule-fase. De grote man is Gerald Sibon en zie, daar is de link met Simón, El Gran Varón van Willie Colón. Salsa!

Onze eigen gran varón (grote vent) Luchiano wordt op het Turfpad of all places omvergefietst door een bitch vrouw die hem vervolgens hevig bloedend achterlaat. Snel rijd ik van Brabant Water in Den Bosch naar huis, ga met hem naar de huisarts om de wond te laten hechten en breng zijn kapotte fiets naar de fietsenmaker.

Geluk bij een ongeluk is dat ik zo precies op tijd ben voor de mannen 200-meter finale in Beijing. De voor de Nederlandse Antillen uitkomende Churandy Martina wordt verrassend tweede in 19.82 seconde achter de weergaloze Jamaicaan Usain Bolt die met 19.30 een nieuw wereldrecord neerzet. Een domper is de diskwalificatie van Martina, luttele uren na zijn formidabele race. Eind augustus weet CasaSpider het ineens, hij wordt orgaandonor. Echt een aanrader, immers men merkt er niets van.

CasaSpider Jaaroverzicht 2008. Klik voor groter.Op woensdag 24 september wordt de grafsteen voor mijn moeder Ilka op haar graf geplaatst. Het is een mooie, sobere steen ontworpen door zwager Wiro die samen met zijn vrouw en mijn zus maar toch slechts een persoon Margriet hiervoor speciaal uit Portugal overkomen.

Eind september pieken de Spiders qua sportiviteit. Elke dag wordt er getraind en meten we onze BMI. Dat is allemaal te danken aan de Wii-Fit, het is definitief gedaan met de couch-potatoes. Denken we dan. Een week of drie later staat het Wii-Fit bord onder de kast stof te vergaren.

Het speelt al sinds mei maar het dossier om Lucy's nicht Sugey uit de Dominicaanse Republiek naar Nederland op vakantie te laten komen start pas in oktober. Haar visumaanvraag wordt afgewezen door de Nederlandse Ambassade in Santo Domingo en datzelfde gebeurt met het bezwaarschrift bij de IND. Tegen die uitspraak gaan we in beroep bij de rechtbank. Op de keper beschouwd tamelijk absurd dat men naar de rechter moet om op vakantie te kunnen. Of het allemaal lukt of niet is waarschijnlijk te lezen in het CasaSpider Jaaroverzicht 2009.

Aangezien Luchiano op de wachtlijst staat bij vv Rijen is de vrees gerechtvaardigd dat zijn eerste officiele voetbalactiviteiten ook pas in 2009 plaatsvinden. Dan krijgen we bericht dat hij is ingedeeld bij de D4. Het team zit met 16 jongens eigenlijk vol en wedstrijden zitten er daarom voorlopig niet in maar wel mag hij per direkt meetrainen.

CasaSpider Jaaroverzicht 2008. Klik voor groter."Zeg Luchiano, wat wil jij later worden?" "Twee dingen, profvoetballer en chefkok." Het eerste doel is via vv Rijen in gang gezet en voor het tweede bereidt hij op een willekeurige zaterdag hamburgers voor het hele gezin. Luttele dagen later wordt Luchiano 11 jaar en dat vieren we zeer toepasselijk bij de McDonalds in Breda.

November, de koek is bijna op. Op zaterdag zijn we vroeg uit de veren en doen met zijn allen boodschappen. Daarna moeten we naar Breda waar Rijen D4 uitkomt tegen SAB D2. Luchiano heeft er geen zin in om naar die wedstrijd te kijken, immers hij mag toch niet meespelen. Dan word ik midden in de Albert Heijn gebeld door elftalleider Marco Fischer. Een spelertje heeft zich afgemeld en nu mag Luchiano ineens meedoen, het is zijn debuut. We haasten ons, graaien de voetbalspullen bij elkaar en racen naar Breda. Het is een mooi moment als De Nieuwe Afellay (DNA) voor het eerst in het shirt van vv Rijen uit de kleedkamer komt. Het grootste gedeelte van de wedstrijd staat hij reserve maar in de paar minuten die hij krijgt loopt Luchiano de benen onder zijn lijf vandaan. Desondanks wordt het 6-0 voor SAB.

Op zondag 16 november houdt de zesde klas, editie 1970-1971, van de Sint Janschool te Valkenswaard een reunie. Het idee voor deze reunie is ongeveer twee jaar geleden door Ine van den Dungen gelanceerd en er is enthousiast op gereageerd. CasaSpider verzamelt de via mail gestuurde gegevens op een website. Het mooiste is dat de reunie uiteindelijk echt doorgaat en dan ook nog eens onder grote belangstelling. Het is een onvergetelijke middag daar in Speeltuin Geenhoven.

Tijd is kostbaar en soms moet men keuzes maken. Op een en dezelfde zaterdag is er het Sinterklaasfeest bij SQL Integrator in Rijswijk en tevens voetbalt Rijen D4 uit in Breda tegen Advendo D3. Luchiano wil voetballen en dus gaan wij naar Rijswijk. Achteraf heeft hij daar geen spijt van, er is een leuk toneelstuk met Sint en zijn Pieten en hij is net als Diana tevreden met het kado. Bovendien gaat Rijen D4 met 13-0 ten onder.

CasaSpider Jaaroverzicht 2008. Klik voor groter.In december heeft CasaSpider heel even de illusie ruim 60.000 euro te winnen. Zo hoog staat de teller bij Het Geluid van Q-Music. Ik weet zeker dat het ketchup is en stuur een SMS. Iemand anders raadt echter dat het een zwabber betreft. Daarmee is de deceptie compleet.

Curacao en de andere eilanden van de Nederlandse Antillen zitten nog steeds volop in het ontmantelingsproces. Volgens planning had dit op 15 december voltooid moeten zijn maar men mikt nu op 2010. Met bezorgdheid volg ik de wijze waarop politici aan beide zijden van de oceaan dit pad begaan. Balkenende cum suis raad ik dringend aan te leren van de geschiedenis, te leren van het verdriet van Miguel Pourier. Overigens ben ik van mening dat internationale arbitrage geen schande maar juist de beste weg is.

Gedurende de laatste maanden van het jaar ontpopt CasaSpider zich als een heuse boekenwurm. Niet minder dan twee boeken verslindt hij: Tegennatuur door Michel van Eeten en Merel Roze's De weekenden waren voor haar. Beide schrijvers zijn tevens blogger maar deze grens lijkt stormenderhand te vervagen.

Aan het eind van het jaar zijn er voor Luchiano een paar activiteiten zoals de kerstmarkt van de Sint Jozefschool en van voetbalvereniging Rijen de Grote Soepactie alsmede de kerstbingo. Wij doen er met plezier aan mee. Dinsdag doet hij mee aan een zaalvoetbaltoernooi in de sporthal van Rijen. Alle D-spelers en enkele C-spelers worden verdeeld over acht teams. Een verslag volgt in 2009 maar ik kan alvast voorwegnemen dat Liverpool, het team van Luchiano, achtste is geworden.

CasaSpider, Lucy, Luchiano (11) en Diana (2) wensen iedereen in het algemeen en alle CasaLoglezers in het bijzonder een heel gelukkig en voorspoedig 2009. Laat de kurken maar knallen!

December 31, 2007

CasaSpider Jaarovericht 2007

Het jaar zit er bijna op. CasaSpider luistert in La Oficina met een kopje koffie naar de Top-2000 (livestream). Een goede tip van Hans, Piet en Paola. Wat het nieuwe jaar gaat brengen is niet bekend, wel dat er meer en meer beperkingen zullen worden opgelegd. Daarom is het goed nieuws dat het journaal zojuist bekend maakte dat in 2008 wildkamperen is toegestaan in Assen.

Hou me vast. Ik kan haast niet wachten.

Dat geldt ook voor het Jaaroverzicht, we gaan van start met januari.

Goede voornemens horen bij de eerste maand van het jaar. Zo kopen wij een spinning-bike. Een mooie blauwe. Ik weet precies hoe hij eruit ziet, want hij staat hier nu ongebruikt in een hoekje van mijn kantoor te verstoffen. Ook dat hoort bij goede voornemens.

Op zekere avond worden wij gegrepen door het Jumpstyle-virus. Met Patrick Jumpen (check zijn laatste hit The Secret, een geweldige videoclip) als leermeester beginnen wij enthousiast. Uiteindelijk is alleen Luchiano (10) erin geslaagd om een fatsoenlijk niveau te bereiken.

Terwijl ik hevig in de weer ben met een cursus Prince2 begeeft Lucy zich op het strand van Wet&Wild frank en vrij tussen de Hells Angels. Als de Angels enigszins achterdochtig vragen of haar man misschien bij de politie werkt knijp ik hem als een ouwe dief.

Februari. Een belangwekkend document dat in geen enkele officiele verhandeling over Curacao mag ontbreken is de post Stopcontacten op Curacao. Hierin beschrijft CasaSpider op Bert Haanstra-achtige wijze de problematiek rondom 127 volt, 220 volt en de vele verschijningsvormen van stopcontacten op het eiland. Nederlanders beseffen niet hoe fijn het is om gewoon 220 volt te krijgen en slechts uit twee types stopcontacten (geaard/niet geaard) te hoeven kiezen.

Het is de tijd van de Dutch Bloggies en Marten Hoepla is een van de leukste en oorspronkelijkste webloggers. Helaas voor hem was hij dat in 2005 en niet in 2007. Zonder beschuldigd te willen worden van nepotisme nomineer ik Luchiano als de nieuwe Marten Hoepla. Zijn post De wereld in karton is erg goed bedacht en uitgewerkt, helemaal door hemzelf.

Hoe doet Diana (1) het in 2007? Heel goed, sterker nog zij haalt haar eerste examen. Het betreft een gehoortest bij het Departamentu Salú Hubenil aan de Van Leeuwenhoekstraat 15. De prinses is negen maanden oud en zit bij mij op schoot. Van alle kanten worden geluidjes gemaakt waarop zij moet reageren. Op alle onderdelen scoort zij een '++' hetgeen zeker in de carnavalstijd ongebruikelijk is. Veel kinderen hebben dan last van tijdelijke doofheid.

Maart. Op 3 maart wordt mijn moeder 72 jaar maar zij viert haar verjaardag al lang niet meer. Zij lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Speciaal voor haar verjaardag schrijf ik Mijn moeder. Misschien met ergens in het achterhoofd de gedachte dat het wel eens haar laatste verjaardag kan zijn?

Bijna gelijktijdig met die van de Dutch Bloggies vindt de uitreiking van de felbegeerde LogSpiders® plaats. Wel, het is er maar één dit jaar en hij gaat heel terecht naar Gin van The Vault. Zij deed bijna vier maanden veldwerk in Sierra Leone en schreef daar op indrukwekkende wijze over. Het land en de manier van leven hebben haar niet meer losgelaten en nu zit zij er weer en doet verslag in beeld en geluid.

De stembiljetten voor de Eilandsraadverkiezingen komen binnen en de meervoudsvorm van het woord stembiljet is bijzonder. Immers, voor het eerst mag Lucy doordat zij nu de Nederlands nationaliteit heeft stemmen. Maar zij haar twijfels want vroeger in de Dominicaanse Republiek kwam er altijd iets tussen waardoor zij nog nooit gestemd heeft.

Op woensdag 28 maart 2007 opent het eerste filiaal van Albert Heijn op Curacao. Het is er bomvol maar de Spiders zijn erbij. We kopen aardappelsalade en Duvel.

Op vrijdag 30 maart moeten wij noodgedwongen onze vakantieplannen (Santo Domingo) wijzigen. De toestand van mijn moeder is danig verslechterd. We boeken voor zaterdag 7 april en hopen Ilka nog in leven te kunnen zien. De kolibri is een heel bijzondere vogel. Zaterdagavond om tien over half zes Nederlandse tijd overlijdt mijn moeder.

April. Luchiano schrijft een mooie post getiteld mijn oma's dood, op verzoek van mijn vader leest hij hem later bij de begrafenis in de kerk voor.

Door de ongeplande vliegreis gaan de Eilandsraadverkiezingen aan Lucy's neus voorbij. Zij had al zo'n voorgevoel, immers er komt altijd iets tussen bij haar. Gelukkig gebeuren er ook leuke dingen. Zo wordt het CasaLog Site van de Dag op Dolfijn FM. Verder is Curacao in de ban van de Slotverklaring en kijkt men met spanning uit naar het alternatief, gepresenteerd door Caryl Monte.

Op Goede Vrijdag vliegen we in de namiddag naar Nederland waar we zaterdagochtend veilig landen. Diamond Piet haalt ons zoals altijd op. Het is de dag van de begrafenis van mijn moeder. De begrafenis kan precies uitgesteld worden tot zaterdag. Als men op grote afstand van elkaar woont zijn dit soort dingen niet gemakkelijk. Het doet ons goed dat wij er bij aanwezig kunnen zijn en mij dat ik Ilka's hand toch nog even aan kan raken.

Omdat de begrafenis plaats vindt op de eerste dag hebben we nog 15 dagen een soort van vakantie in Nederland. We bezoeken de Sint Janschool in Valkenswaard waar de basis voor mijn kennis is gelegd. Ook gaan we naar het vroegere ouderlijk huis aan de Pater Rijkenstraat. In de tussentijd wordt Lucy verliefd op Nederland: "Hier gaan wij wonen".

Mei. Deze maand staat in het teken van de gezondheid en doktersbezoekjes buiten kantoortijd. Lucy heeft last van een stijve nek en krijgt daardoor zelfs ademhalingsmoeilijkheden. De voorgeschreven medicijnen zijn 's nachts niet te krijgen, de volgende dag op de Dag van de Arbeid gelukkig wel.

Op 5 mei viert Diana haar eerste verjaardag. We maken er een leuk feestje van en nodigen Luchiano's vrienden uit. Diana vindt het allemaal prachtig en geniet met volle teugen. Dat geldt ook voor de CasaMovie over haar verjaardag die zij minstens 300 keer bekijkt. Het is wonderlijk hoe snel een baby een vast en onlosmakelijk onderdeel van het gezin wordt.

Tijdens mijn verjaardag op 18 mei is het Diana's beurt om ziek te worden. Ze voelt zich de hele dag al niet lekker maar 's avonds loopt de temperatuur op naar 39.4 graden, ondanks de medicijnen (antibiotica) die we wederom buiten kantooruren halen. Ik kan mij leukere verjaardagen herinneren. Bijna een week later krijgt zij een ander antibioticum van dokter Sonja Faries. Dit helpt gelukkig wel goed.

Op zondag 20 mei is er succes voor Luchiano, hij slaagt als tweede van de groep voor zijn oranje-band examen karate. Als zoveel ouders ben ik haast nog enthousiaster dan de pupil, zie het volgende citaat: "Nu op naar de groene band", zei ik tegen hem. "Vind je niet dat je nu aan het exaggeraten bent?", was daarop zijn laconieke antwoord.

Juni. Op de dag dat het Nederlands Elftal U-21, zeg maar van Foppe de Haan, met 2-2 gelijk speelt tegen Belgie waardoor Portugal naar huis mag gooi ik 's avonds een vuilniszak buiten in de kliko. Bij het betreden van de ietwat gladde porch gebeurt het, CasaSpider smakt tegen de stenen en valt op zijn linkerhand. Dat is op zaterdag en het doet tamelijk veel pijn.

Maandag is de situatie zodanig dat ik de Taams Kliniek met een bezoekje vereer. De pols blijkt gebroken en moet gezet worden. Omdat het al twee dagen geleden gebeurd is kan dit niet met verdoving. Eerlijk gezegd onderga ik het zetten liever onder algehele narcose. Gelukkig heb ik een Toyota met automaat en betreft het mijn linkerpols. Weer twee dagen later besluit dokter Taams mijn hele linkerarm in te gipsen.

Voor het overige is juni onze filmmaand van het jaar geworden. We zien achtereenvolgens Pirates of the Caribbean, The Ant Bully, The Sentinel, Mean Girls, Apocalypto en Night at the Museum.

Juli. We kopen twee dingen die we nog niet eerder gekocht hebben. Ten eerste een stretcher waar ik vanaf ongeveer elf uur 's morgens mee buiten in het zonnetje kan liggen en ten tweede een barbecue voor de snelle hap. De stretcher houdt het acht dagen uit, daarna is zijn metaal al moe. De BBQ is een groter succes alleen gaat koken op een fornuis toch echt een stuk sneller.

Woensdag 18 juli begint als een gezellig familiedagje waarop Luchiano en Diana CasaSpider naar de kapper vergezellen. 's Avonds vindt er echter een doorbraak plaats in het leventje van de prinses: Zij zet haar eerste stapjes, Diana loopt!

Aan het eind van de maand komen Piet en Emmie vakantie vieren op Curacao. Op 31 juli gaat eindelijk het gips van mijn linkerarm. Vanaf die dag is het gedaan met thuiswerken.

Augustus. Op de vijfde dag van deze maand maken de Spiders het nieuws bekend dat zij ergens in september naar Nederland verhuizen. Het levert niet minder dan 48 reacties dan wel vragen op. Vragen die voor een gedeelte worden beantwoord in deze motivatie.

Voor ons begint dan het gevecht met de autoriteiten, immers men kan Curacao niet zomaar verlaten. Daarvoor dienen stempels verzameld te worden en dat leidt tot vele bezoeken aan vooral de Immigratiedienst (Boek is weg) en de Belastingen.

Naar Nederland verhuizen heeft veel consequenties voor Luchiano, in totaal bezoekt hij dit jaar drie verschillende scholen. Half augustus begint de Marnix-school waar hij plaats neemt in de vijfde klas ofwel groep zeven.

September. Voor de laatste keer maken we een orkaandreiging mee op Curacao. Deze keer heeft hij de naam Felix. Eerder gingen Ivan (07.09.2004) en Emily (14.07.2005) bijna geruisloos aan ons voorbij en datzelfde lot is ook Felix beschoren. Gelukkig maar.

Op dinsdagmiddag 4 september scoort CasaSpider een hattrick tegen de instanties. Alle benodigde stempels zijn binnen en als klap op de vuurpijl hebben we recht op belastingrestitutie. We kunnen ons richten op het inpakken van de spullen en het naderende afscheid. Dat afscheid voelt heel onwerkelijk, na twaalf jaar Curacao.

Donderdag 13 september is mijn afscheid bij UTS waar ik vijf jaar gedetacheerd ben geweest. Het wordt een erg leuke middag die uitstekend is georganiseerd door Valesca en Lahrn, hopelijk doe ik hiermee niemand tekort. Ook het afscheidskado is verrassend, een digitale fotolijst die nu in La Oficina staat te pronken.

Vervolgens neemt Luchiano afscheid van de Marnix-school. Hij krijgt een mooie klassenfoto mee ter herinnering. Het huis is leeggehaald door de mannen van Caribbean Moving Services en dan is er het afscheid van SQL Integrator. Het bedrijf pakt flink uit met een catering service en diverse speciale genodigden. Als we uiteindelijk naar huis gaan is er het gevoel dat een periode op mooie wijze is afgesloten en zo hoort het ook.

En dan is het voorbij. Op maandagmiddag 17 september brengt collega Lahrn ons naar luchthaven Hato en op dinsdagochtend 18 september haalt Diamond Piet ons op van Schiphol. De Spiders zijn in Nederland. De eerste twee weken logeren we in het huis van zus Pascale en zwager Luc in Borkel, zij gaan een dag later op vakantie naar Spanje. We delen het huis met de andere thuislozen, zus Margriet en zwager Wiro die in februari 2008 naar Portugal emigreren.

Pascale zorgt ervoor dat Luchiano in Borkel naar de Sint Servatius school van meester Joop kan. Hij wordt er prima opgevangen en heeft het uitstekend naar zijn zin. Een hele zorg minder. Na enige testen blijkt hij het niveau van groep zeven goed aan te kunnen en mag daar aansluiten. Wij schrijven ons in bij de gemeente Valkenswaard en gaan op zoek naar een huis.

Oktober. We verhuizen naar het huis van CasasPa en Truus in Dommelen. Het is niet gelukt om per 1 oktober een huis te vinden en we zijn blij met hun gastvrijheid. Er worden ons twee huizen aangeboden in Rijen, twee huizen die achteraf op nog geen vijftig meter van elkaar liggen. Beide huizen zijn okay, maar het laatste wint. Grappig is dat zus Margriet en zwager Wiro twaalf jaar in Rijen hebben gewoond, bijna exact de periode dat ik op Curacao vertoefde. Nu gaan wij naar Rijen en zij naar Portugal, het kan verkeren.

In Valkenswaard amuseren wij ons verder prima, of het nu bij Venbergen is of op het Vogelverschrikkerfestival. Ook de kapper wordt na lange tijd bezocht. Neen, de georganiseerde manier van leven in Nederland bevalt ons wel.

Op 24 oktober wordt Luchiano tien jaar en het is voor het eerst dat hij zoveel familie over de vloer krijgt op zijn feestje. Veel familie betekent ook veel kado's en dat doet hem aan het eind verzuchten: "This was my best birthday ever!" De dag na zijn verjaardag gaat hij ook nog eens met neven Ruben en Marnix skien in het Montana Snowcenter.

Op 29 oktober vindt de sleuteloverdracht plaats van ons nieuwe huis in Rijen. "Tenemos casa!", roept Lucy verheugd uit. Zij is blij dat we nu eindelijk ons eigen plekje hebben. Niets ten nadele van CasasPa en Truus, maar ruim drie weken bivakkeren op een zolder is toch anders. Bovendien zijn zij zelf ook wel blij het huis weer eens voor zichzelf te hebben.

November. Er begint een periode van klussen, Ikea, Kringloopwinkel, aanhangwagens, Chinezen enzovoorts. We krijgen veel hulp. Van CasasPa en Truus, van Diamond Piet en niet te vergeten van Margriet en Wiro. Zonder hun hadden we nog steeds op matrassen op de grond geslapen en misschien één kastje in elkaar getimmerd.

Dinsdagavond 6 november verhuizen we daadwerkelijk naar Rijen. Eerst neemt Luchiano afscheid van de Sint Servatiusschool te Borkel. De volgende dag wordt hij op de Sint Jozefschool in Rijen verwacht, zijn derde school van dit jaar. De school ligt op 1.1 kilometer van ons huis en we oefenen de route zeker drie keer. Toch verdwaalt Luchiano donderdag al, dat hoort bij het leerproces. Verder verloopt het inrichten van het huis voorspoedig, de Ikea-vestiging in Breda wordt veelvuldig bezocht. Als de installateur langs is geweest om de door ons bestelde @Home-producten televisie, telefoon en internet te installeren voelen we ons echt thuis.

December. Het Sinterklaasfeest vieren we bij SQL Integrator in Rijswijk. Het wordt een leuke middag en het is leuk om de collega's te zien. Minpuntje is dat CasaSpider zelf nog steeds in de leegloop zit. In oktober en ook november was dat niet onaangenaam maar nu begint het te kriebelen. Ook bij onze Sales Claudine die bijna 24 uur per dag aan mij denkt, hetgeen niet zo leuk is voor haar vriend.

Puzzelstukjes vallen vaak vanzelf op hun plaats en dat gebeurt ook met mijn werkplek. Op maandag 17 december mag ik 's morgens om zeven uur de ruiten van de donkerzwarte Volkswagen Jetta ijsvrij krabben om vervolgens naar Den Bosch te rijden. Ik heb een opdracht bij een bedrijf met de codenaam Druppel. Okay, men mag de echte naam wel weten. Het is Brabant Water.

Eerste Kerstdag rijden we naar Borkel waar in het huis van Pascale en Luc een geweldig kerstmaal in elkaar wordt gezet. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat we Kerstmis met de familie vieren en dat valt niets tegen.

Nu is het 31 december, de laatste dag van het jaar 2007. De Top-2000 speelt op de achtergrond. Het is een bewogen jaar geweest, zoals de meeste. De Champagne en de Tequila staan klaar. CasaSpider wenst iedereen een voorspoedig en gezond 2008 toe.