« Webloggers poulen in de Webloggers Poule | Main | Verstopte neus doet twijfelen. Of niet? »

Gedwongen bedenktijd leidt tot nieuw inzicht

Mijn Curacaose creditcard verloopt in juli. Dat is een klein rampje, immers mijn drie webdomeinen worden via deze kaart betaald. De sites mogen natuurlijk niet op zwart.

Al onze bankzaken zijn ondergebracht bij de Rabobank vandaar dat het me logisch leek om een creditcard van de Rabobank aan te vragen. Het kantoor in Rijen wordt op dit moment grondig verbouwd, ergens in juli is de opening. Tussentijds is het een beetje behelpen. Ik stond voor de receptioniste.

Receptioniste: "Dag meneer. Wat kan ik voor u doen?"
CasaSpider: "Ik wil een creditcard."
Receptioniste, in haar agenda kijkend: "Dan maak ik een afspraak voor u vanavond om half zeven."
CasaSpider: "Vanavond om half zeven? Dan kan ik niet."
Receptioniste: "Okay, dinsdag om half zes."
CasaSpider: "Okay, maar kan ik niet een creditcard aanvragen met een formulier ofzo?"
Receptioniste: "Neen, dat kan niet. Die meneer checkt alles en dan wordt de creditcard ook direct aangevraagd."

Ik vond het vreemd, ja zelfs een beetje raar dat men anno 2008 in Nederland nog een afspraak moet maken om een creditcard aan te vragen. Het gaf me wel vier dagen bedenktijd.

Op internet bestaan speciale websites om creditcards met elkaar te vergelijken. Al lezende kwam ik meer en meer tot de conclusie dat er betere creditcards zijn dan die van de Rabobank. Van de Mastercards spreekt de ING Card Classic me het meeste aan en van Visa de The World Card. Omdat wij banden hebben met Zuid-Amerika geniet Visa de voorkeur.

Afijn, via de achteringang liep ik de Rabobank binnen met de cijfers en feitjes over de concurrentie paraat in mijn hoofd. Een aardige man verwelkomde mij.

RaboMan: "Goedenavond meneer."
CasaSpider: "Goedenavond, ik kom voor een creditcard maar weet inmiddels niet of ik nog wel een creditcard van de Rabobank wil hebben. Of u moet mij een heel goed aanbod doen natuurlijk."
RaboMan: "Wij spreken liever niet over een creditcard maar over een RaboCard. Waarom denkt u dat andere beter zijn?"
CasaSpider: "Al noemt u uw creditcard Britney Spears Dat heb ik opgezocht op internet, ze zijn goedkoper en bieden meer qua verzekering enzo."
RaboMan: "Daar weet ik niet zoveel van, dan kunt u beter een afspraak met een collega van mij maken."
CasaSpider: "Neen, dat is niet nodig. Ik neem de The World Card Visa wel, dan zijn wij nu klaar."
RaboMan: "Ja, sorry."

Binnen vijf minuten stond ik buiten. Thuis dampte de rijst met groenten, kip en satÚsaus, het was gewoon heerlijk. Met een Duveltje naast de laptop regelde ik even later online de The World Card Visa. Nu is het wel te hopen dat ze me accepteren want anders sta ik straks toch enigszins voor joker bij de Rabobank. Dat wordt dan een snor opplakken.

Comments

Nou, dat denk ik niet. Iemand die zo weinig interesse en gedrevenheid voor zijn vak toont, zal je vast ook niet herkennen bij je tweede bezoek!

er zijn nog andere banken dan de rabobank hoor :-)

Haha, succes met de visa.. En met het verlengen van de domeinen, zal wel goed komen, anders moet je mijn creditcard maar lenen. :-)

En waarom zouden ze je NIET accepteren? Ik zou me daar beslist geen zorgen over maken als ik jou was.

zou leuk zijn als de baas van de raboman je log las.

Waarom verhuis je de domeinen niet naar Nederland?

Als je even geduld hebt, mag je mijn snor lenen. Of beter nog, overnemen. (Wel cash afrekenen graag)

Komt vast wel goed. En anders kan je je nog behangen als oranjefan ;)

Er kwam wel meteen nog een reden boven niet naar de Rabobank te gaan, het enthousiasme van personeel is niet je dat duidelijk.

Of een zonnebril opzetten? Of een zonnebril opzetten EN een snor opplakken ;-)

@Allen: Allereerst moet ik het even opnemen voor de RaboMan. Hij was aardig en enthousiast, alleen verwachtte hij dat ik even een creditcard uhh sorry RaboCard kwam aanvragen. De enige fout is gemaakt door de receptioniste, immers als zij mij had gewezen op de webpagina van de Rabobank-site waar men de RaboCard zo kan aanvragen had ik er al eentje gehad.
@Dorien: De man had er echt zin in en was aardig, maar hij is geen specialist op het gebied van creditcards. Ik inmiddels wel, haha...
@Charlotte: O ja welke dan? Bijvoorbeeld de ABN valt al af wegens Ajax. Voor de rest voldoet de Rabo prima, alleen hun creditcard is slecht gepositioneerd...
@GJ: Ben benieuwd maar stuur voor de zekerheid je creditcard nummer, expirationdate en cvc-code maar vast naar me op...
@Cyberjunk: Een van mijn lijfspreuken is verkoop nooit de huid van de beer voor hij geschoten is. Voorts maak ik mij geen zorgen...
@Pascale: Ergens kriebelt het om de Rabobank om uitleg te vragen...
@Piet: Ik ben zeer tevreden over mijn hoster (TotalChoiceHosting) en met de lage dollar lach ik mij een hoedje. Je aanbod van de snor sla ik vriendelijk doch beslist af...
@CiNNeR: Dat de RaboMan niet enthousiast overkomt in deze post ligt echt aan mijn schrijfstijl. We hebben bij het afscheid nota bene nog een hele tijd gepraat over het afsluiten van de Hoofdstraat in Rijen zodat ik via Oosterhout (de Vijfeikenweg is gelukkig weer open) naar de A27 moet. Interessante shizzle!
@Lars Mennen: Dan zien ze me aan voor Magnum...

Zeg, zeg, je doet net alsof er buiten de Rabobank en de ABN-Amro verder geen banken zijn in Nederland. Wat denk je van de SNS bank en de Postbank? Ik vind het prima dat je een World Card van Visa hebt besteld, ik beveel geen enkele bank speciaal bij je aan, want dat vind ik niet nodig. Maar je moet niet net doen alsof Nederland vrijwel verstoken is van banken. Er schiet me er nog eentje te binnen, de van Lanschot Bank bestaat ook nog. De Fortis Bank is er trouwens ook nog en misschien zijn er nog wel meer banken, dus jouw reactie op het comment van Charlotte slaat nergens op.

Ik denk dat ik mijn nickname maar eens moet wijzigen. Toen ik zojuist mijn laatste reactie teruglas schrok ik van mezelf, ik vond mezelf ineens superkattig. Misschien moet ik die nickname voorlopig maar eens aanhouden, als een soort stok achter de deur om wat minder kattig te reageren. Mijn oude nickname komt wel weer terug als ik mezelf wat beter onder controle heb wat mijn kattigheid betreft.

Ik vind dit niet zo aardig van Visa....
Minpunten
Volledige aansprakelijk bij misbruik van de kaart
Bewijslast bij onzorgvuldigheid ligt geheel bij de kaarthouder zelf

Waar kijk je op internet om te vergelijken? Ik vraag dit omdat ik mij kan herinneren uit testen in het verleden dat de VISA kaart er wat voorwaarden betreft niet zo goed uitkwam. Volgens mij Consumentengids...?
Overigens: Via ANWB heb je ook Visa kaarten.

Ik doe alles bij de RABObank, wel zo makkelijk, zo`n kaart heb ik dan weer niet, een bankpasje is voldoende.

@Renesmurf:Ik weet niet of je wel eens in het buitenland komt, in verschillende buitenlanden heeft men niet voldoende aan een bankpasje, creditcards zijn vaak pure noodzaak.

Een Rabocard (Mastercard) vind ik goed en het Internet bankieren van Rabo is in ieder geval vele malen moderner dan bijv. de Postbank.
CasasPa
PS: Faas heeft moeite om zijn uitslagen in te vullen, dank zij de cookies.

Ik heb er wel drie. Echt heerlijk.

Wat natuurlijk ook nog zou kunnen is je domeinen in Nederland bij een Nederlandse maatschappiij gaan hosten. Een aantal goede (en goedkope) zijn flexwebhosting en Deziweb.com.

Bas

@Cyberjunk/Kattekop: Ik doe alleen zaken met grote banken. Credit Suisse komt ook in aanmerking. Overigens vind ik je helemaal niet kattig maar niets en niemand staat jou in de weg een nieuwe nickname te kiezen. Met het EK in aantocht vrees ik dat we Cyberjunk pas ergens in juli weer terugzien... :-)
@De Leraar: Hmm... dat heb ik nergens gelezen. Wel dit:
* aflevergarantie: als u (sic!) bestelling niet wordt afgeleverd hoeft u niets te betalen;
* Internetgarantie: u bent beschermd tegen fraude;
* 24/7 fraudepreventie: continue controle over transacties, als er serieuze vermoedens over een verdachte transactie wordt u zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte gesteld.
Verder zijn aankopen 180 dagen verzekerd en is de card het eerste jaar gratis. O ja, en er wordt 25 euro op gestort!
@Renesmurf: Mijn andere bankzaken doe ik ook bij de Rabobank. We hebben een band!
@Kattekop: Een creditcard is vooral handig voor internetbetalingen en voor zaken waar een relatief hoge borg wordt gevraagd. Denk aan het huren van een auto. De reservering wordt dan gedaan bij de creditcardmaatschappij maar als men de auto heel terug brengt wordt deze gecancelled. Heel handig.
@CasasPa: Zuid-Amerika is meer Visa georienteerd. Echt grote verschillen tussen de websites van Rabobank en Postbank heb ik niet kunnen ontdekken. Wel dat de methode van de Rabobank met die kaartlezer omslachtiger maar wellicht ook veiliger is dan de TAN-codes die per SMS worden opgestuurd. Kan Faas de uitslagen misschien op de PC van Truus invullen? Of start in plaats van Internet Explorer eens FireFox op, die heeft vast minder last van koekjes...
@Brillie: Er is altijd baas boven baas...
@Bas: Is een optie maar ik ben nu eenmaal ontzettend (ja echt ontzettend) tevreden over TotalChoiceHosting. Er is geen betere!

@Niek heeft gelijk; Visa-card kwam er niet best vanaf bij de consumentenbond.
ING-card was daar volgens mij zelfs testwinnaar.
Neem er anders 2...

@Angel: De ING Card Classic ziet er goed uit maar het is een Mastercard. In de uitslagen van de Consumentengids heb ik al heel lang geen vertrouwen meer. Ongeveer sinds Philips luidsprekers er altijd als beste uitkwamen. (En dat is lang geleden)

Ah vooruit, dan valt het weer mee met de Rabobankmijnheer. Jij bleek gewoon onverbiddelijk ;)

Tjezus, wat zijn jullie allemaal een bewuste consumenten. Ik regel zo'n ding en denk verder nergens over na. maar dat had CasaSpider dus ook gedaan als het niet zo ingewikkeld was, begrijp ik.

@CiNNeR: Ja, achteraf heb ik kennelijk de RaboMan echt tekort gedaan in deze post...
@Laurent: Dat is een goede conclusie. Meestal ben ik zo dat ik iets koop en daarna ga lezen op internet of het ook een goede koop was... :-)