« Rijen rijden Rijen | Main | @Home in Rijen »

Een dag voor de verhuizing

Er is doorgewerkt en veel heen en weer gereden de afgelopen dagen, heen en weer naar Rijen. Een paar highlights.

Aanhangwagen

Donderdag 1 november haalden we de tienerkamer voor Luchiano (10) op bij vrienden van Luc en Pascale. Een tienerkamer past niet in de kofferbak van de donkerzwarte Volkswagen Jetta. Zus Margriet en zwager Wiro hebben een Mondeo met trekhaak en, niet onbelangrijk, een aanhangwagen.

01.11.2007: De aanhangwagen vakkundig ingepakt door Wiro met een hele tienerkamer en een tweepersoonsbed. Klik voor groter.Aan mij de eer om deze combinatie naar Rijen te rijden. Margriet ging voor de zekerheid mee. We laadden de tienerkamer in en reden naar Dommelen om de rest van het gezin op te pikken. CasasPa had bij de Kringloop in Valkenswaard een aardige eethoek gezien, daar gingen we eerst even heen.

De eethoek was snel gekocht en er stond ook een mooi bed met kastjes voor weinig geld. Dat kwam onder andere omdat een aantal latten ontbrak voor de versteviging. Wiro keek de zaak eens aan en zei al snel dat dat geen probleem was. Bij de Formido kochten we vier planken en diezelfde avond zou Wiro langskomen om een en ander in elkaar te zetten.

Het was de eerste keer dat ik met een aanhanger reed. "Er is geen kunst aan", zei Margriet. "Immers de aanhangwagen rijdt gewoon achter je aan." Een geweldig concept. Na vijf minuten was de plankenkoorts al bijna omgeslagen in overmoed. Het moeilijkste van een aanhangwagen is trouwens het inpakken.

De tienerkamer lag er al in en het bed van de Kringloop namen we direct mee. Met verbazing keken wij toe hoe Wiro onderdeel na onderdeel op de aanhanger legde. Waar in mijn geval perfect passend lijkende stukken nooit passen klopte bij Wiro alles precies. Wat een geluk heeft die man!

Ikea

Het uitpakken in Rijen was een fluitje van een cent. Het bed was nog niet in elkaar gezet maar we wilden alvast matrassen, dekbedden, kussens, hoeslakens, slopen en wat dies meer zij hebben. Margriet stelde voor om naar Ikea in Breda te gaan.

Als ik ergens een hekel aan heb zijn het wel Ikea-verhalen. Eens beloofde ik mijzelf plechtig nooit over een bezoek aan Ikea te schrijven. Maar ja, ik zou ook nooit een bonuskaart van Albert Heijn of Airmiles nemen en nu heb ik ze allebei.

Het was zowel voor Lucy als voor mij ons eerste bezoek aan een vestiging van Ikea. Zonder er verder veel woorden aan vuil te maken, het is een geweldig bedrijf. In een uur en een kwartier lag alles waar we voor kwamen in de auto.

Het Bed

Om een uur of zeven arriveerde Wiro, de Man van Het Bed. Met een lege maag kan men niet werken, daarom verorberden we eerst een portie Chinees. Het bed lag in onderdelen in de woonkamer. Wiro overzag de situatie en wees de onderdelen aan die als eerste naar boven moesten.

Die eerste onderdelen konden gewoon aan elkaar geschoven worden. Toen begon het moeilijke gedeelte, het construeren van de verstevigingsconstructie. Eigenlijk zat deze heel snel in elkaar. We legden een bedbodem in het bed en Wiro zei direct: "Hmm... welke maat matrassen hebben jullie gekocht?" "200x90", zei ik achteloos. Dat stond ook op de bedbodems.

02.11.2007: Wiro eet Chinees en zijn fan Diana (1) kijkt bewonderend toe, Het Bed ligt nog in onderdelen verspreid in de woonkamer. Klik voor groter."Dan is het bed te lang", sprak Wiro. Hij mat het na en inderdaad, het bed was 212 centimeter lang. "Wat nu?", vroeg ik iets minder achteloos. "We gaan het bed inkorten", sprak Wiro.

Hij schroefde de zaak weer los en zaagde met een ietwat botte decoupeerzaag 10 centimeter van de zijkanten van het bed alsmede de steunplank af. Drie kwartier later had hij de zaak weer in elkaar geschroefd.

We legden een bedbodem in het bed en deze paste nu een stuk beter. Toch was Wiro niet tevreden: "Hmm... de bedbodem steekt boven de zijkant van het bed uit." "Is dat erg?", vroeg ik ongerust.
"Ja, want dan schuift de matras eraf."
- "Ojee, en wat kunnen we daaraan doen?"
"De verstevigingsconstructie laten zakken."

Wiro voegde de daad bij het woord en schroefde het geheel voor de tweede keer los. Een half uur later zaten de planken weer vast maar deze keer een centimeter of tien lager. We legden beide bedbodems erin en bekeken met voldoening het resultaat. Tijd om de matrassen erop te leggen.

Om ongeveer half elf was Het Bed klaar.

Diamond Piet

Zaterdag hadden we een afspraak met Diamond Piet die kwam helpen klussen. Lucy had bij de Kringloop in Valkenswaard een zwarte driezitsbank gezien die zij graag wilde hebben. We kochten hem en hadden het geluk dat Margriet en Wiro zondag toch in Rijen moesten zijn voor een verjaardagsfeest bij hun oude overburen.

03.11.2007: Diamond Piet zet tienerkamer Luchiano (10) in elkaar met Super Tools. Klik voor groter.Piet heeft (nog) geen TomTom maar was er met zijn uitgeprinte routebeschrijving toch een kwartier eerder. Bij de voordeur had hij een mooi pakket met Duvel en Westmalle Tripel neergezet, waarvoor onze hartelijke dank. Het doel was om de tienerkamer van Luchiano af te krijgen. Dat hield in het in elkaar zetten van een bed en een hang- en legkast.

Probleem was dat al het materiaal in de woonkamer stond. Kom er maar eens achter welke onderdelen bij het bed horen en welke bij de kast. Helemaal als men deze meubels nooit in gemonteerde toestand heeft gezien en beide in dezelfde kleur groen geschilderd zijn.

We begonnen met het bed en warempel, na niet al te lange tijd waren losse planken daadwerkelijk getransformeerd tot een bed. Piet had zijn klusmateriaal meegenomen en dat was spul waar een professional jaloers op is. Dat bleek zondag wel toen Wiro langskwam, die keek zijn ogen uit.

Na het bed moesten Lucy en ik even op pad voor een keukenkastje, een gasstel, een wasmachine en een televisie. Het keukenkastje is bij Formido besteld en de overige spullen worden dinsdag door Mikro afgeleverd. Wij zijn benieuwd. We haalden Chinees en daarna begonnen Piet en ik aan de kast.

Het was een hele klus (voor ons) maar ook de kast staat. Er was alleen iets geks, we hielden twee grote groene planken over. Na uitgebreid passen en meten concludeerden we dat die toch echt niet in de kast konden. Het geeft altijd een vreemd gevoel als men onderdelen overhoudt, maar zowel bed als kast zagen er respectievelijk uit als een bed en een kast.

We bedankten Piet voor de support en de gezelligheid. Hij reed terug naar Utrecht en liet zijn Super Tools bij ons achter.

Beren

Vrijdag waren Margriet en ik een ochtend alleen naar Rijen gereden om de eethoek erheen te brengen. Die eethoek moest eerst bij de Kringloop worden opgehaald. Terwijl wij hem vastsjorden met zes gele spanbanden stopte er een auto vlak bij de ingang van het magazijn.

Er stapte een vrouw uit die vroeg of ze een oude pick-up (draaitafel) kon achterlaten. Daarna sleepte zij twee enorme pluchen beren uit de kofferbak. Margriet zei direct: "Hey, is dat niets voor Diana (1)?" De man van de Kringloop die ons hielp vond dat een goed idee: "Neem maar mee!" We hoefden er niet voor te betalen en waren twee beren rijker.


04.11.2007: Diana (1) is verguld met haar twee Kringloopberen. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Diana is ermee in haar nopjes.

Zondag

Zondag waren wij om iets over enen in Rijen. Margriet en Wiro kwamen er al snel aan met de aanhanger met daarop de eerdergenoemde zwarte driezitsbank en een salontafel van CasasPa. Ze wilden de tienerkamer van Luchiano zien en vonden dat die er goed uitziet.

Ik wees op de twee overgebleven planken. "Hmm... dat is vreemd", zei Wiro. Na even nadenken concludeerde hij dat dat onderdelen waren van een la voor onder het bed. In de tussentijd had Margriet contact gelegd met de vorige eigenaren en die bevestigden dit.

Met behulp van Diamond Piet's Super Tools was het eenvoudig, ja zelfs een plezier voor Wiro om de beddenla onder het bed te bevestigen. Toen zij naar hun verjaardagsfeestje gingen reden wij naar Ikea in Breda. Hier was het een drukte van belang maar we slaagden zonder daar veel woorden aan vuil te maken erin om pannen, borden, glazen en bestek aan te schaffen.

Verhuizing

Ons huis wordt steeds bewoonbaarder en het moment van verhuizen is bijna aangebroken. Dinsdag wordt de eerste keer dat we er blijven slapen en woensdag gaat Luchiano voor het eerst naar de Sint Jozefschool in Rijen. UIteraard neemt hij dinsdag afscheid van de Sint Servatius in Borkel, de school waar hij gedurende onze eerste tijd in Nederland met veel plezier naar toe is gegaan.

Het wordt ook een afscheid van CasasPa en Truus die ons ruim een maand gastvrij onderdak hebben geboden. Maar vandaag is het maandag. Dinsdag en woensdag zijn nog toekomst. We zullen zien hoe de dingen lopen.

Comments

Casa, wat een prachtig verslag over jullie vorderingen met de verhuizing. Wiro heeft blijkbaar gouden handen, wat een geluk dat hij nog niet in Portugal woont en jullie nog zo goed kon helpen. En Diamond Piet is blijkbaar ook van onschatbare waarde. Heerlijk om zulke klusboeren in jullie familie- en vriendenkring te hebben.

Ikea is goedkoop, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik vind het een zooitje daar. Wat ik wel handig vind van jullie is dat jullie gebruik hebben gemaakt van de kringloop.

De tienerkamer van Luch is uitgebreid beschreven, heeft Diana ook een mooie eigen peuterkamer met vrolijke posters aan de muur?

Foto's!!! Klinkt goed, ben zelf wel gek met Ikea, met name voor de meiden- en de werkkamer, redelijk goed, snel in elkaar te zetten en als je het zat bent, is wat nieuws kosten technisch niet zo een probleem.

@Cyberjunk: 'onschatbare waarde' staat helaas in geen verhouding met mijn klus capaciteiten.
@CasaSpider: goed gereedschap is het halve werk. Zelfs voor ons :-)

Ik sluit me aan bij Jannie, grg foto's! :)
Heerlijk, zo'n huis inrichten, spullen bij elkaar zoeken, het is alleen zo vermoeiend.
Maar het gaat wel snel, zo te horen.

Ik zie dat je iets fout hebt geschreven, je had het over woensdag 2 november, maar 2 november viel op een vrijdag.

Je hebt het er maar druk mee, maar het ziet er goed uit!

Hoe vaker je in de ikea komt, des te meer je er van gaat houden :-)

heb je al een familycard van de ikea/?? hehe

Ikea is ook een shop waar ik graag rondsnuffel en sinds kort werk dochterlief er.
Heeeeeeeeeeel handig!;-)
Kringloopwinkels zijn ook een prachtuitvinding , je haalt er de mooiste dingen vandaan en als je er genoeg van hebt , breng je ze terug.

Wiro zou ik zeker niet wegdoen, en wat goed gereedschap krijgt natuurlijk elke vrouw graag voor moederdag. ;-)

Verhuizen is Chinezen.
Ik houd het kort vandaag.
Succes met verhuizen.

Ikea is geweldig, vooral die in Lissabon! Kan ik aanraden voor Margriet en Wiro hahaha... Ik weet ook precies met welke bus je er vanaf het Marques Pombal-plein kunt komen (let op: zaterdags rijdt bus 48 niet!)
Genoeg gepraat over Ikea: van harte gefeliciteerd met jullie eigen plek, veel succes met de verhuizing morgen en daarna lekker genieten!

Hmm, IKEA. Zou dat wat zijn voor Curaao? Als Breda er n heeft, dan moet Willemstad toch ook n kunnen huizen.....
Bedankt voor het idee!

Zeg CasaSpider, is die container met huisraad uit Korsou in de Oceaan verdwenen? Je hebt zo te zien een geheel nieuw interieur moeten aanschaffen inclusief borden en bestek!

@Willisha: Ikea Lissabon ken ik nog niet maar die gaan we zeker bezoeken. Is het dichtbij met de bus? En hoe kom jij in de Ikea van Lissabon terecht?
En als Piet met zijn gereedschapskist wil langskomen in Portugal, dan moet het bij ons net zo goed gaan als bij de spiders.

Lennart noemt het al even en ik lees het ook met verbazing; heb je helemaal niets mee genomen vanuit Curacao? of is de container alleen gevuld met warme lucht?
Maar het moet gezegd, jullie lijken wel een wervelwind die door kringloop en Ikea razen!
De vaart zit er goed in of moet ik zeggen dat Lucy de wind er goed onder heeft...

Succes met de laatste loodjes!

Mooi om het allemaal nog eens terug te lezen. Ikea: goed concept, alleen als ik er (met Family Card voor gratis koffie) rond loop, heb ik het gevoel dat ik er niet uit kom als er brand uitbreekt. CasasPa

Zitten er in de container alleen schoenen van Lucy , wink.

klussen met BIER dat gaat nooit goed. Met Chinees wel.

Je slaapt nu voor het eerst in je nieuwe woning met je gezin, morgen hoop ik weer eens een comment van je te zien op onze comments. Wat dat betreft heb ik ook nog niets gezien van je waar het je vorige post betreft, daarop hebben we van jou ook nog geen weerwoord. Ik begrijp het helemaal, maar nu je in Rijen woont en niet meer heen en weer hoeft, hoop ik weer eens een weerwoord van je te lezen.

@Cyberjunk: Ik denk dat de laptop nog in een verhuisdoos zit. En dan moet er ook nog een internetaansluiting komen...
Misschien horen we nu wel weken niets meer van de Spiders ;).

Het is dat je er een knipoog achter plaatste Ricky, anders had ik je uitgelachen om je laatste opmerking. Iemand als Casaspider weet binnen de kortste keren een internetaansluiting te regelen, die doet daar echt geen weken over, of het moet hem wel HEEL ERG tegenzitten.

Ik ben trots op je Casa.

Veel succes met het verhuizen.

Euh ... *kuch* ...

Hallo allemaal, ik ben Marti ...
Hallo, Marti!
... En ik heb een Ikea Family Pas ...

Jaja, laten we gewoon eerlijk zijn: Ikea is leuk!

Beetje laat, maar gefeliciteerd met het huis!!! Ik begin nu een heel klein beetje te wennen aan het idee dat jullie in Nederland wonen .. ;-)

Ik denk dat ze nu weer aan het inpakken zijn. Gauw terug naar de zon.

@Margriet: wij wonen op Madeira, en helaas is daar geen Ikea, Lissabon is dan het dichtsbij (hoewel Porto er sinds de zomer ook 1 heeft). Per openbaar vervoer uitstekend te doen, en voor 14 euro waren we vrijdagavond weer terug met een taxi, bepakt en bezakt! Verzending is te regelen door heel Portugal, tegen redelijke kosten. Meer details kunnen in een persoonlijk mailtje geregeld worden :-)

Het is een hele ondernemen, dat verhuizen.
Maar eens is alles achter de rug en alles op de rails.
Maar ja, tot die tijd moeten er nog flink wat handen uit de mouwen en zo.

Een week zonder spidernieuws, dat is wel heel erg lang. En ik ben zooo benieuwd :).

@Ricky: Je krijgt tot grote verbazing waarschijnlijk toch nog gelijk over die internetaansluiting en het wekenlang niets horen. Ik lachte je nog wel uit, maar ik denk dat het toch zo uitkomt als je zei.

Geduld is een schone zaak.
Haastige spoed is zelden goed.
Komt het vandaag niet dan komt het morgen wel.

Wie volgt...

Na mijn laatste verhuizing duurde het wel een maand voordat ik weer tijd had voor internetten hoor. Ik kwam om in de chaos. Maar niet iedereen is zoals ik...

Gefeliciteerd! Trouwens, als je Ikea leuk vindt dan moet je een keer langs Media Markt, dat is pas echt leuk :-D