« Een dag voor de verhuizing | Main | Fiets rap ziek »

@Home in Rijen

De Latios-fans weten het al, sinds vandaag zijn de Spiders weer online. Daar is echter wel een week aan vooraf gegaan, een week die hier chronologisch-thematisch en tevens beknopt wordt beschreven.

Luchiano (10)

Vorige week maandag waren Lucy, Diana (1) en ik zonder Luchiano in Rijen om de laatste voorbereidingen voor de verhuizing te treffen. CasasPa en Truus haalden hem van school en brachten de avond met hem door. Voor Luchiano was het een spannende avond, immers dinsdag was zijn laatste dag op de Sint Servatiusschool te Borkel. Bij de Marskramer in Rijen hadden wij van tevoren 40 zeepsopsetjes gekocht bij wijze van traktatie.

Afijn, die avond belde Truus. "Kan een van jullie even met Luchiano praten? Hij is een beetje verdrietig." Het was zelfs zo erg dat hij met tranen in zijn ogen tegen Truus had gezegd: "Altijd als ik mijn papa en mama nodig heb dan zijn ze er niet." Met dit soort Drama Queen-achtig gedrag moet een carriere als presentator van RTL-Boulevard te zijner tijd tot de mogelijkheden behoren.

06.11.2007: Luchiano (10) neemt afscheid van de Sint Servatiusschool te Borkel. Klik voor groter.Toen dinsdagmiddag de school uit ging waren we allemaal present. Uiteraard wilden wij ook afscheid nemen van meester Joop en de juffrouwen van combinatieklas 7-8. Luchiano is er geweldig opgevangen en heeft er een prima tijd gehad. Als aandenken kreeg hij een placemat met een foto van de hele klas mee en zijn grote vriend Joey deed hem tot het laatst uitgeleide. Bij deze nogmaals onze hartelijke dank hiervoor richting alle mensen van de Sint Servatius te Borkel.

Dinsdagavond vertrokken we tegen een uur of negen naar Rijen waar we goed geslapen hebben. Woensdagmorgen was de grote dag dat Luchiano voor de derde keer dit jaar een andere school bezocht. Deze keer viel de eer ten beurt aan de Sint Jozefschool en wij hopen dat het hier voorlopig bij blijft.

Natuurlijk liep ik samen met hem de route naar school, een route die voornamelijk bestaat uit het zogenaamde Turfpad. Het is een op het oog eenvoudige route, ik kon de TomTom thuislaten en CasaSpider-kenners weten wat dit betekent. Luchiano liet ik achter bij juffrouw Joke, tot half een. Op de terugweg liet ik hem voorop lopen, om te zien of hij de weg wist. Dat ging bijna goed.

's Middags oefenden we nogmaals. Luchiano maakte grappen en liep expres verkeerd. "Dat is niet echt slim", riep ik ietwat chagrijnig tegen hem. "Als je iets goed kunt dan mag je grappen maken, zo niet dan slaat het als een tang op een varken."

Donderdag moest ik al vroeg naar Den Haag voor een intake bij T-Mobile, overigens niet als wielrenner. Op de terugweg maakte ik een tussenstop bij SQL Integrator in Rijswijk en kon net de lunch meepikken. Om 12:38 belde Lucy ongerust dat Luchiano nog steeds niet thuis was. Geen leuk bericht, maar zover van huis is men machteloos. Vijf minuten later belde zij wederom. Luchiano was zojuist huilend en nat gearriveerd. Bij het Burgemeester Sweensplein was hij abusievelijk de Margrietstraat in gelopen en wist toen niet meer waar hij was.

Om half vier haalde ik hem op van school en weer oefenden we de route. Het is gewoon niet te geloven maar inmiddels ken ik het Turfpad uit mijn hoofd, niet minder dan zeven keer hebben wij de afstand van een kilometer (enkele reis!) samen afgelegd. De beeldvorming dat CasaSpider alles met de auto doet mag bij deze worden bijgesteld.

Margriet en Wiro

Afgelopen weekend zijn mijn zus Margriet en zwager Wiro door zus/huisbazin Pascale haar huis uitgezet. Ze zochten en vonden onderdak bij ons. Zo konden zij na 12 jaar in Rijen gewoond te hebben eindelijk weer eens in dit prachtige dorp slapen. Bovendien zijn zij enorm goede klussers, kwam dat even goed uit.

Ze arriveerden om een uur of een. Na de koffie moesten er spijkers met koppen worden geslagen. We reden in twee auto's naar Ikea in Breda waar we een hoop insloegen maar niet de gewenste rolgordijnen vonden. Gelukkig is er ook nog een Praxis. Pas na zes uur waren we terug in Rijen waar we de auto's uitlaadden en ik Chinees ging halen.

Na het eten begon het werk en gewerkt is er. Om één uur 's nachts vonden we het welletjes. Het huis zag er een stuk leefbaarder uit. Zondagmorgen hadden Nico en Manon Wiro en Margriet nog even tijd voordat zij in Lommel werden verwacht voor een andere afspraak. Tijd genoeg om een paar lampen op te hangen.

Zondagmiddag heb ik tijdens Feyenoord-Ajax (2-2) de resterende lampen alsmede een schilderij opgehangen. Dat is heel mooi maar we zijn blij als Margriet en Wiro aanstaande donderdag ons nogmaals komen bezoeken. Qua handigheid spelen zij namelijk in een andere divisie.

Maandag

We zijn hier allemaal lekker aan het hoesten en snipverkouden, met name CasaSpider. Nederland is een prima land hoor, maar het klimaat sucks. Of is dat soms geen nieuws? Hoe dan ook, een van mijn primaire levensfilosofieën is dat men in elke situatie naar de postieve punten moet kijken.

12.11.2007: Diana (1) heeft het goed naar haar zin in ons huis te Rijen. Klik voor groter.Op vrijdag 2 november heb ik mij telefonisch aangemeld bij @Home voor al hun diensten: Basis TV, Digitale TV, Internet (8 Mb) en telefoon. Vorige week werd door TNT-Post een mooie installatiebox afgeleverd. "Zo, die gaan we straks eens even installeren", dacht ik in eerste instantie.

Na een paar bladzijden in de handleiding te hebben gelezen zonk de moed me in de schoenen. De woorden meterkast, wandcontactdoos en meer van dat soort technische termen deden mij al snel besluiten om een professionele installateur in te huren.

Die man kwam maandagochtend. Na het schudden van de handen was zijn eerste vraag: "Waar komt de groene kabel het huis binnen?" Dat is nog eens mannentaal. Ik wist dat dit in de meterkast gebeurde. Een half uurtje later was de meterkast voorzien van de meeste door @Home geleverde hulpstukken. Een en ander ziet er best chaotisch indrukwekkend uit. O ja, de bel heb ik nadien eigenhandig aangesloten.

Beide laptops werken nu draadloos, de televisie digitaal en de telefoon is aangesloten maar wordt pas over een dag of tien geactiveerd. Geen idee waarom dat zolang moet duren maar we doen het er maar mee.

De man van het installatiebedrijf was nauwelijks vertrokken of daar kwam een grote verhuiswagen van Voerman International de straat inrijden. Onze inboedel uit Curacao is aangekomen en door de douane ingeklaard. Een uur later stond ons huisje vol met dozen oude troep (Lucy's woorden).

Toen de mannen weg waren sleepten wij nog een hele tijd met dozen heen en weer. Het meeste heeft zijn plekje gevonden maar veel dingen gaan achteraf toch naar het grof vuil. Na vandaag kunnen we stellen dat de verhuizing erop zit. De spullen uit Curacao zijn er en wij zijn verbonden met de wereld.

We are @Home in Rijen.

Comments

Zoals gewoonlijk weer een prima verslag.

Van de geposte tijden snap ik nog steeds niets. hier is het 23:48

Fijn dat het ergste er op zit, verhuizen is altijd afzien vind ik zelf. Nu eerst lekker genieten!

WB to the digital world!

Hahha , nooit gedacht dat ik van een man zou horen dat hij de moed opgaf bij het lezen van een handleiding!

Fijn dat alle spullen er nu zijn en maf he dat je achteraf toch bedenkt dat je aardig wat spul toch wel missen kan....zeer heilzaam zo een verhuizing.

Veel plezier in jullie eigen woning ; extra succes voor de jonge wereldreiziger...die kijkt voortaan wel uit bij het dwalen!

Er valt toch nog wel wat te sjouwen? Dat heb ik Ronald namelijk beloofd. Zaterdag in plaats van aanbellen even kloppen?

Ik bedacht al tijdens die storm dat dat wel even schrikken zou zijn voor jullie. Vooral na zo'n mooie herfst zou je misschien gaan denken dat het wel meevalt :).
Verhuizen kost bedstro, zei mijn moeder altijd. En daarmee bedoelde ze niet alleen het geld. Maar het is ook heel vermoeiend.
Veel sterkte te komende tijd en ik hoop dat jullie gauw helemaal gesetteld zijn.

Gewelidg Casa, dat je er weer bent. Eindelijk is dus alles achter de rug. Mag ik weten hoe je intake bij T Mobile is afgelopen? Ga je daar echt aan de slag? Lucy kan het nu denk ik wel af. En hoe heeft Diana alles doorstaan?

Denk eraan om de kinderen vit AD te geven als de "R" in de maand is.

Ben net terug uit safarieland. Veel olifanten en giraffen in het wild gezien, maar geen eendjes. :)

@Hans: Dank je wel! Er is inderdaad een issue met de wintertijd, ik ga het nakijken...
@Willisha: Er moet nog het een en ander gebeuren maar het percentage rust en genieten neemt (hopelijk) toe...
@ANila: Van de installateur hoorde ik dat veel mensen zelf aan de installatie beginnen. Even later moeten ze toch hulp inroepen en dan zijn ze door verkeerde beslissingen vaak verder van huis. Verhuizen is zeker een moment van bezinning qua spullen. En we hadden al zoveel weggegooid op Curacao. Dank voor je wensen, zojuist heb ik Luchiano voor het eerst naar school zien fietsen...
@Piet: Het meeste sjouwwerk is nu de vuilverwerking: spullen naar de Milieustraat brengen. Typisch een klus voor Ronald. Je kunt met een gerust hart aanbellen, je weet dat ik qua deurbellen op eenzame hoogte sta...
@Ricky: Toch viel de storm me nog wel mee, in mijn laatste jaar in Nederland (1995) ging het een stuk harder tekeer in mijn penthouse op de achtste verdieping in Overvecht. Achteraf is het verhuizen mij niet tegengevallen, je doet eens een keer andere dingen dan gewoon. En we hebben natuurlijk geluk met de hulp op vele fronten. Dank voor je goede wensen!
@Cyberjunk: Of alles achter de rug is kan ik niet beoordelen, maar we hebben een flinke stap voorwaarts gemaakt. Neen, ik ga niet bij T-Mobile aan de slag, men is alweer iets anders voor me aan het zoeken. Diana doet het op zich goed maar is nu helaas ook verkouden/grieperig. 's Nachts heeft ze problemen met door de neus ademen, dat is wat minder. Gelukkig is het bijna zomer... ;-)
@Bout: Niet alleen de kinderen, we zitten allemaal aan de multivitaminen. Safariland is dat Kenia? Jammer dat je geen weblog hebt, daar wil ik wel meer over lezen...

Je zou Luchiano een mobieltje met camera moeten geven, dan kan hij een fototje mobloggen zodra hij de weg weer kwijt is. :)

Het weer is de afgelopen dagen vreselijk, ook in groningen. Het voordeel hiervan is dat zodra het weer droger wordt het direct een stuk fijner is, terwijl het dan eigenlijk best wel fris is. :)

Ik zie... een fijn nieuw plasma scherm! Nog meer plezier tijdens de wedstrijden!

Een kleine aanpassing: we zijn maar voor 1 nacht het huis uitgezet door zus/huisbazin. Zondagavond waren we weer welkom. En ook CasaSpider kan redelijk goed klussen, Lucy is er een ster in.

Gefeliciteerd, gezellig dat je weer in de lucht bent.

Het was geweldig daar in Kenya. Vriendelijke rustige mensen die qua uiterlijk veel op Antillianen lijken, maar niet qua gedrag. Criminaliteit is daar zeer laag. De meeste mensen zijn moslims. Er wonen veel Indiers en Italianen daar. Afdingen is daar heel normaal.
Kenya is echt de moeite waard om te bezoeken. Maar de mensen die in de hotels werken worden vreselijk uitgebuit; werken hard maar verdienen zeer weinig.
Ondanks dat, blijven ze vriendelijk.

Een week geen weblog bijgehouden maar het moet gezegd; jullie hebben niet stilgezeten!
Het ziet er goed uit maar een ding moet ik nog even kwijt.
Een echte vent leest geen handleiding maar gaat direct aan de slag, vloekt en tiert als het niet lukt en gaat dan pas op zoek naar hulp!
En inderdaad; recyclen staat bij mij, en dat zou bij iedereen zo moeten zijn (!), hoog in het vaandel.

nou zo te zien is het al aardig gelukt met jullie
inkopen voor het huis en diana heeft het zo te zien goed naar haar zin

nou veel plezier

groetjes uit zeeland

@GJ: Ja of een GPS-zender, dan vind ik hem met TomTom zo weer terug. Inmiddels kent Luchiano de weg op zijn duimpje en Rijen is natuurlijk niet zo groot. Als ik eerst hard in mijn arm knijp ben ik daarna ook blij dat hij geen pijn meer doet. Houden wij onszelf nu steeds voor de gek? De TV is OK maar die 14.95 euro voor het sportpakket komt er voorlopig niet doorheen bij Lucy...
@Margriet: Een terechte correctie anders krijgen de lezers de indruk dat Pascale een hele nare huisbazin is. En dat terwijl zij met Luc aan Jan en Alleman onderdak bieden! Als het aangeven van de schroevendraaier en het lostrekken van de plakstrip van het rolgordijn "redelijk klussen" is, okay dan ben ik een redelijke klusser... :-)
(Tot donderdag!)
@Jannie: Dank je, ja een week geen internet is geen pretje. Voortaan dus weer gezelligheid op regelmatige basis...
@Bout: Zoals jij Kenya beschrijft klinkt het niet verkeerd. Dat werknemers in hotels worden uitgebuit is iets van alle landen. Mensen proberen toch overal iets van te maken en met vriendelijkheid hebben ze in ieder geval een grotere kans op een fooi...
@Angel: We hebben zeker niet stilgezeten. Bij een ander mag ik graag zonder handleiding te lezen aanvallen maar met eigen spullen ben ik toch voorzichtiger, haha. Wanneer kunnen we jou verwachten voor een aantal ritten richting Milieustraat?
@Carla: We zitten op ongeveer 80% maar die laatste 20 zijn altijd het moeilijkste. Diana heeft het goed naar haar zin maar is nu helaas een beetje ziek. Straks maar even naar de dokter. Groeten uit Noord-Brabant...

Ik heb rond de 80 euro aan fooi gegeven. Maar, het punt is dat 'wij' (toeristen) NIET verantwoordelijk zijn voor hun salaris! Het geld (van de reis) stroomt binnen, maar de toeristen moeten daarnaast ook nog 'fooi' geven, pfff.

Ik vraag me af waar al het geld dan blijft! Dàt bedoel ik nou....

Nou geniet maar lekker om @home in Rijen te zijn.
Niet slim om spullen uit cura mee te nemen en later bij de grof vuil te zetten?
Arme Luch,kon Lucy hem dan niet tegemoet lopen?

Ik lach me slap: 'ouwe-troep' uit Curaçao importeren om het vervolgens hier in Nederland bij het grofvuil te plaatsen...!? Of dat finacieel-economisch verantwoord is...??

Tegen de donkerte van deze eindejaarsdagen kun je maar één ding doen: een kerstboom plaatsen!!

Ben trouwens blij dat jullie nu weer eens onder-elkaar zijn. Kun je voor Luciano niet een makkelijk te begrijpen plattegrondje tekenen...?

Niet ze erg trouwens wanneer 'stoere-eigengereide-jongens' eens een nachtje zonder hun ouders moeten en de weg kwijtraken.

Worden ze kerel van... ;) !!

@Bout: Geld blijft altijd aan de rijken kleven, dat is nu eenmaal een wet. Feitelijk betalen toeristen inderdaad een gedeelte van het salaris van het personeel door middel van fooien. Op cruises gebeurt dit ook...
@Donna: Een kwestie van inschatten. Soms denk je dat je iets nodig hebt en later blijkt dat niet zo te zijn. Het tegemoet lopen van iemand die verdwaald is valt nog niet mee!
@Karel Koning: Ja, grappig he? Eerst betalen om het hier te krijgen, dan ermee sjouwen en daarna zien hoe er vanaf te komen. Over een kerstboom wordt nagedacht. Het plattegrondje voor Luchiano had ik al lang klaar, maar hij had (toen) geen interesse. Als Luchiano een nacht niet thuiskomt heb ik het waarschijnlijk minstens zo moeilijk als hij, dus daar beginnen we maar niet aan... :-)

@Home: Sterkte...

Ik heb van Piet begrepen dat wij komende zaterdag naar Rijen rijden...
Eerst dacht ik dat het om het verhuizen ging maar nu lijkt het meer te gaan om het afvoeren van de inhoud van een zeecontainer..:-)

Hoe laat hoor ik nog van Piet.