« Brandende vrachtwagen doet CasaSpider uitwijken naar Helvoirt | Main | Rijen D4 - Viola D3 3-1 »

Intelligentie en de flessenautomaat

Het schijnt dat er steeds meer alleenstaande, hoogopgeleide vrouwen rondlopen. Ik merk daar niets van maar toch schijnt het. Een van de oorzaken hiervoor is dat deze vrouwen onafhankelijk zijn, ze hebben geen Ernährer nodig.

De tas met lege Westmalle- en Duvelflessen is weer eens vol. Ik zet hem in de Albert Heijn-kar en rijd richting de flessenautomaat. Eerder is mijn oog reeds gevallen op een stel van een jaar of 60. Zowel de man als de vrouw zijn goed geknipt en gekleed. Ondanks dat ik een shortcut neem is de man eerder bij de flessenautomaat dan ik. Hij is sowieso snel in zijn bewegingen. Kwiek zet hij een kratje onder in het apparaat. Tot zover is alles normaal.

Na de krat zijn de losse flesjes aan de beurt. In een mandje waar Roodkapje mee door het bos kan liggen vier flesjes. In rap tempo zet de in blauwe blazer gehulde man de vier flesjes een voor een onder in de flessenautomaat, in dezelfde opening als waar de krat verdween.

"Huh? Kan dat ook zo?", vraag ik mijzelf af. Het lijkt me een beetje onpraktisch, immers men moet verder bukken maar tot dat moment verkeerde ik in de veronderstelling dat losse flessen door de ronde opening ingebracht moeten worden. Dat blijkt ook zo te zijn want het display van het apparaat kleurt rood en er verschijnen teksten als "Geweigerd".

De blazerman begrijpt er niets van en drukt nogmaals verwoed op de groene knop om zijn bonnetje in ontvangst te nemen. "Ahum", interrumpeer ik. "Vermoedelijk moeten die flessen door dat andere gat." De man haalt een fles uit het krattengat en gooit hem in het ronde. Wederom drukt hij op de groene knop maar het display blijft rood. "Ahum, misschien moeten die andere flessen ook in het ronde gat?", suggereer ik op vragende wijze.

Inmiddels is de keurig geklede vrouw bij het flessenapparaat aangekomen en ook zij bemoeit zich ermee. "Ja, die flessen moeten in het ronde gat." Eindelijk iemand die het begrijpt. "Het is ook een complex apparaat", zeg ik tegen haar om een band te kweken. "Zo moeilijk vind ik het niet hoor", antwoordt zij. "Voor mannen wel", zeg ik. "Ja, dat klopt. Die doen ook haast nooit boodschappen", antwoordt zij.

De man heeft zijn bonnetje te pakken en tot mijn verbazing drukt hij nogmaals op de groene knop. Uiteraard komt er niets meer uit. "Ahum, er komt maar een keer een bonnetje uit."

Het is allemaal wat. Onderzoek toont aan dat intelligente, onafhankelijke vrouwen op zoek zijn naar mannen die nog slimmer zijn en nog meer status hebben. Het gekke is dat intelligente mannen juist liever gewoon een mooie vrouw hebben waar ze iets over te vertellen hebben, zeg maar de baas over kunnen spelen. Echt een dilemma voor onafhankelijke dames.

Gelukkig ben ik zelf niet al te snugger, voor deze post heb ik twee maal Van Dale moeten raadplegen. Is het nu "de krat" of "het krat" en "de display" of "het display". Soms maakt het in het leven niet uit wat men kiest, het is allebei goed. In het kader van de research heeft CasaSpider wat onderzoek verricht aangaande flessenautomaten. Op een forum kwam ik de volgende opmerking tegen:

"Laatst had ik een fles van de Aldi ofzo en die ging er dus bij de Plus bij mij in de buurt niet in. Dus ik dacht ja ik zal je hebben dus ik gooi die fles er gewoon met kracht doorheen (eerst kwam hij steeds terug). En toen zei die machine zo 'Niet gooien AUB'"

Dat zie ik de blauwe blazerman niet zo snel doen.

Comments

Had zij toevallig wit met blauwe pumps aan? .. zo ja .. dan ken ik ze ..

Nou, die alleenstaande, hoogopgeleide vrouwen zijn er misschien wel, maar rondlopen doen ze in elk geval niet.
Misschien omdat ze wel gewoon alleenstaand willen blijven.

Dat zijn van die dingen die moet je even leren, en daar is niks doms aan.

En van liefde heb ik geen kaas gegeten, maar volgens mij heeft dat ook met humor te maken.

Het wordt tijd dat je eens een boek gaat schrijven. :)

@HJC: Neen, maar het leek mij een vrouw die over vele paren schoenen beschikt.
@Laurent: Of ze bewegen zich in andere kringetjes dan jij. Het punt is echter dat ze niet alleenstaand willen blijven, alleen wie die alleenstaandheid moet opvullen is een dilemma. Gitaarbouwers scoren van oudsher niet zo hoog... ;-)
@ReneSmurf: Natuurlijk heb jij wel kaas gegeten van liefde, dat kan gewoon niet anders. Vergeet niet dat je zelf gezegd hebt dat je alles in het leven eens geprobeerd moet hebben.
@Ricky: Je bedoelt dat mijn posts wat aan de al te lange kant zijn? Haha, als ouderwetse blogger moet je inderdaad wel een of twee boeken op je naam hebben staan. Maar ik pas even!

Die man was gewoon nog niet helemaal nuchter.

Over Van Dale gesproken; ik heb dat ook regelmatig, dat ik twijfel over een lidwoord. Soms klinkt het één beter, maar hoort het ander.

Nee, ik bedoel dat je over een leuk verhaal van kunt maken. Of het nu een voetbalwedstrijd is (erger kan haast niet toch?) of een alledaagse flessenautomaat, jij weet er iets boeiends over te vertellen.

Dat heb ik nooit gezegt!

@Door: Nou, van die paar flesjes? Het probleem met lidwoorden is dat men in het noorden andere gebruikt dan in het zuiden. Zoals het deksel versus de deksel, het matras versus de matras. Gelukkig mag het dan allebei.
@Ricky: Ik ben dus een goede ouwe.... Als jij je door een voetbalverslag kunt worstelen is dat in ieder geval een compliment, waarvoor dank!
@ReneSmurf: Ik meende dat jij dat ooit hier geschreven hebt, maar kan het niet terugvinden. Mijn excuses derhalve.

Mooi verhaal! Het past prachtig bij het betoog over het verschil tussen mannen en vrouwen (post van 7 oktober). Waarschijnlijk gevalletje van iemand met een paar hele volle doosjes, maar ook een aantal bedroevend lege (de huishoudelijke en praktische), en no connection whatsoever. Wat moet je daar nou mee als vrouw?
Koffer is er trouwens ook zo een met 'de' en 'het' (volgens van Dale 'de').

@Renée: De goedgeklede en gekapte vrouw vond het wel aandoenlijk, zo'n onhandige man. Dat is zijn redding. Het koffer? Dat klinkt mij wel erg vreemd in de oren!