« Intelligentie en de flessenautomaat | Main | Van vader op zoon »

Rijen D4 - Viola D3 3-1

Subtitel: Waar zijn onze kousen?

De laatste weken trekken wij op zaterdagochtend de omgeving in om idyllische plaatsen als Ulicoten en Rijsbergen te bezoeken. We, dat zijn de supporters en spelers van voetbalvereniging Rijen D4. Vandaag spelen we thuis tegen Viola D3 uit Alphen. Wie weet wat Viola betekent? Laat ik het maar verklappen: "Voetbal Is Onze Lust Alphen". In Alphen is er ook een hockey-club, drie keer raden hoe die heet.

Vorige week speelde Viola D3 nog knap gelijk tegen Ulicoten D1, de club waartegen wij met 5-2 de bietenbrug op gingen. Onze mannen zijn derhalve gewaarschuwd. Daar komen de spelers het veld op, de Alphenaren zijn gelukkig niet reusachtig groot. Die van ons zien er goed uit in de nieuwe tenues. Jammer is alleen dat de kousen oud zijn. Keeper Jaap heeft zelfs maar n kous en trekt daarom als protest een zwarte en een gele aan.

Naar verluidt heeft vv Rijen 600 paar nieuwe kousen gekocht, de vraag is alleen waar zijn die gebleven? Vrijdag was er een Algemene Ledenvergadering, misschien hebben de kousen zelfs de agenda gehaald. Hoe dan ook, inwoners van Rijen en omstreken indien u iemand kent die wel opvallend vaak nieuw ogende gele kniekousen draagt, meldt dit dan onmiddellijk bij Peter R. de Vries. Die kousen moeten boven water!

03.10.2009: Rijen D4 verslaat Viola D3 met 3-1 op het eigen, prachtige veld met bomen in herfststemming en een opkomend zonnetje. Klik voor groter.Meteen na het eerste fluitsignaal kiest Viola de aanval. Al snel is duidelijk dat er een paar bewegelijke spitsen rondlopen die het onze verdedigers behoorlijk moeilijk maken. Na vier minuten breekt een roodharige Viola-speler door en legt de bal achter Jaap, 0-1. Voor de zekerheid sta ik met de camera achter het Rijen-doel, in de verwachting dat daar de meeste activiteit plaatsvindt. Gelukkig heb ik het bij het verkeerde eind, want al snel begint Rijen te drukken.

Tom Wouters en Mike van Hees zijn onze gevaarlijkste spelers, maar daarmee wordt de anderen tekort gedaan. Iedereen staat vandaag zijn mannetje en straalt vastberadenheid uit. De verdediging staat als een huis met de goede mix van snelheid en overzicht in de persoon van Jorg en robuustheid bij Alperen, mer en Hasan Ali. Een doelpunt kan niet uitblijven en in de elfde minuut scoort Ivar de dikverdiende 1-1. Rijen blijft aanvallen en krijgt diverse kansen waaronder een schot op de lat. Viola komt er niet meer uit en is blij met het rustsignaal.

Ons wisselbeleid is zo dat er per helft vier man naast staan. In de tweede helft zijn Jorg, Luchiano, Hasan Ali en Mike het haasje en komen Tjeu, Daan, Rik en Wesley voor hun in de plaats. De verdediging moet even wennen aan een Viola-aanvaller met blond haar die er een paar keer te gemakkelijk doorheen loopt, maar dan is het wederom Rijen wat de klok slaat, op een enkele ingooi na.

Na een kwartier in de tweede helft komt Martijn ongelukkig ten val en blesseert zijn hand. Hij wordt gewisseld en Mike mag het nogmaals proberen. De aanval van de D4 krijgt een impuls en in de 55e minuut brengt Tom Wouters ons op voorsprong. Bij een corner knoopt Tom Taekema tactisch een gesprek aan met een tegenstander: "Jij heet toch Daan?" Vlak voor het einde maakt Mike aan alle onzekerheid een eind met een mooi schot. We winnen met 3-1 van de koploper en hebben alles nog in eigen hand.

Tevreden lopen we van het D-veld terug naar de kantine en passeren daarbij het hoofdveld dat er nu bij ligt als een zandvlakte. Als het aan de penningmeester ligt verbouwen we er binnenkort hennep op. Met de opbrengst daarvan kan Rijen zich een adequate tribune veroorloven. En hoeven we ons geen zorgen te maken over verdwenen kousen.

Scoreverloop Rijen D4 - Viola D3 3-1 en de stand van zaken volgens de KNVB::

04 0-1
11 1-1 (Ivar)
55 2-1 (Tom W.)
60 3-1 (Mike)

Alle posts over Rijen D4 in het seizoen 2009-2010 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen D4 2009/2010.

Comments

Toch jammer dat er vaak blesures zijn.
Sport is maar gevaarlijk!

En al flink herfstig, geziend de bladeren.

Ja .. is inderdaad n mooie bijverdienste.

@ReneSmurf: Het plezier en de goede dingen die het voor je lichaam doet wegen over het algemeen ruimschoots op tegen de blessures. De meeste ongelukken gebeuren thuis. Het is herfst en we snakken naar de lente.
@HJC: Heb ik je op een idee gebracht?