« Dinah-Moe Humm | Main | Intelligentie en de flessenautomaat »

Brandende vrachtwagen doet CasaSpider uitwijken naar Helvoirt

Informatie is verrijkte gegevens, zomaar een stelling. Woensdagochtend verlaat ik het huis om 07:06 en hoor op de radio (gegeven) dat er een tankauto in brand staat op de A27 tussen Breda-Noord en Oosterhout. "Heb ik daar last van?", is de eerste vraag die ik mij stel. Mijn normale route naar Brabant Water in 's-Hertogenbosch leidt via de oprit van de A27 bij Dongen naar knooppunt Hooipolder. Van daaruit neem ik de A59 richting Bolduque.

De oprit Dongen komt van zuid naar noord redenerend na de oprit Oosterhout. Met een beetje geluk staat die vrachtwagen net voor de oprit Dongen te fikken en is de A27 tot Hooipolder bijna leeg. Dat wordt racen! Zomaar wat gedachten die in mijn hoopvolle hoofd omgaan.

Er zijn blauwe zwaailichten. Er staat een lange sliert auto's op de oprit te wachten. Meer exact: de oprit is er al dus daar hoeft niet op gewacht te worden, maar de auto's staan er fysiek op stil. Van 07:16 tot 07:25 wacht ook CasaSpider, maar als de radio meldt dat dit nog wel even kan duren omdat de vrachtwagen nog steeds brandt haal ik mijn TomTom uit de tas en zoek een alternatieve route. Inmiddels is bekend dat het geen tankauto betreft maar een vrachtwagen die meubels transporteert.

In plaats van in noordelijke richting stuurt TomTom de donkerzwarte Volkswagen Jetta over de A27 naar het zuiden om via de A58 naar Tilburg te rijden. Om 07:40 passeer ik de afslag Gilze. Had ik om 07:06 de informatie juist ge´nterpreteerd was ik om pak hem beet 07:16 voorbij hetzelfde punt gereden. Maar ach, ik rijd lekker door en zo ziet men nog eens wat anders dan elke dag diezelfde A59.

Tot een klein stukje voorbij Tilburg gaat het goed, dan buigt de A58 af naar Eindhoven en moeten de andere weggebruikers het doen met de N65, een provinciale weg. We mogen maar 80 km/h en niemand die het in zijn hoofd haalt harder te rijden want er staan meer flitspalen dan bomen langs de weg. Mezelf verzoend hebbend met een aankomsttijd van om en nabij 08:30 verbaas ik me over de landelijke gehuchten die men zo tegenkomt. Neem een Helvoirt of noem een Vught.

Eindelijk is daar weer een stad in zicht, 's-Hertogenbosch. Vanaf de zuidkant is de wijk Paleiskwartier een stuk moeilijker te bereiken. Het is veel drukker en sommige wegen maken wel erg vreemde kronkels. Om precies 08:24 stap ik uit de auto. Het was leuk voor een keertje maar hopelijk gebeurt dit niet al te vaak. Het positieve punt is dat nooit eerder de A27, knooppunt Hooipolder en de A59 zoveel in het nieuws zijn geweest als vandaag. Dat zijn goede berichten voor de Vergeten Ridders van de A59.

Comments

Als geboren en getogen Vughtenaar is het benoemen van Vught als een landelijk gehucht een belediging !!!

peerketa

Rectificatie

Als geboren en getogen Vughtenaar ervaar ik het het noemen van Vught een gehucht als een belediging.
Helvoirt,Cromvoirt, Esch, Rijen ok, maar Vught...Casaspider...trek je woorden in..........

groeten uit Curašao

peerketa

@Peerketa: Er is anders helemaal niets mis met geboren worden in een gehucht, toch? Vught is een van de weinige plaatsen die rijmt op gehucht, vandaar. Jij en ik weten dat we het hier niet hebben over een dorp met een gekkenhuis maar over een dynamische metropool in Brabant met Den Bosch als buitenwijk. Ik neem mijn woorden terug. Nu maar hopen dat ik geen lezers in Helvoit heb!

Files worden meestal pas genoemd als je erin staat. En soms dat niet eens, wat pas echt irritant is, dat je in een niet-erkende file staat.
En ik vind dat de tekst "Brandende vrachtwagen doet CasaSpider uitwijken naar Helvoirt" een tekst die ook niet zou misstaan in de verkeersmededelingen 's ochtends. Dat we dat wel even weten.

Een nauwkeurig en vermakelijk verslag mederidder. Dank U!

@Laurent: Tot voor kort was elke file op de A59 een niet erkende. Gelukkig komt het ook bijna nooit voor. Hopelijk pikken de landelijke dagbladen of het ANP want dat schrijven ze allemaal over je tip op!
@HJC: Graag gedaan, rijd jij zo vaak deze kant op dan?

Jot .. vrij regelmatig.

Rijden twee oude dames over de N9, met een gangetje van zo┤n 50 km/uur, achteruitkijkspiegeltje is kapot.... Op de radio horen ze de melding van een file van 20 km. Zegt de een tegen de ander: ik zie er niets van...

@HJC: En dus ook een Vergeten Ridder, het blijft een mooie en eervolle titel.
@Willisha: Haha, nooit geweten dat er een N9 op Madeira ligt... ;-)

Wordt het toch hoog tijd dat jullie eens komen kijken!