« Sanity | Main | Little Dream »

Het ploepdoosje

Veel handelingen moeten op een bepaalde manier worden gedaan. Soms kan het ook wel op een andere manier, maar meestal is een toch de handigste. Bert Havekes van Esri komt de kamer binnenlopen en stelt een aantal vragen over een upgrade-project. We wisselen wat informatie uit en Bert wil wat opschrijven. Hij pakt mijn oranje Esri-pen van het bureau, noteert wat en staat met papier en pen in zijn handen naast me.

12.01.2010: Als je niet weet hoe het Esri ploepdoosje open gaat is het niet eenvoudig, ken je de ploeptruc is het een fluitje van een cent. Klik voor groter.Scherp houd ik de pen in de gaten. Als het gesprek is afgerond maakt Bert aanstalten om de kamer te verlaten. "Euhm, Bert", zeg ik met voldoende volume. "Wat is er?", vraagt Bert nieuwsgierig. "Weet je Bert, er zijn twee soorten mensen. Mensen die altijd hun pennen kwijt zijn en mensen die pennen overhouden. Dat is mijn pen."

"Weet je het zeker?", zegt Bert ongelovig. "Nou, ik heb nooit pennen over hoor." Netjes geeft hij de pen terug en ik ruik een kans op meer. "Je kunt het de volgende keer goedmaken met een doosje Esri-pennen", zeg ik bij wijze van grap.

Nog geen twee minuten later wipt Bert weer binnen. "Ik heb wel dit voor je", zegt hij en overhandigt me een klein rond doosje met mini-mintsnoepjes. Op het doosje staat het Esri-logo en het bijzondere is dat het deksel met een soort grijpertjes op het doosje vastzit. Heel bijzonder maar een crime om het eraf te krijgen. Met mijn nagels probeer ik de gekartelde tandjes een beetje om te buigen om zo grip te hebben op het doosje. Het lukt en de snoepjes zijn lekker verfrissend.

Een paar dagen later ziet collega-DBA Judith het doosje als ik het uit de la haal. "H, een ploepdoosje", zegt ze. "Een wat?", vraag ik. "Een ploepdoosje. Je drukt erop dan zegt hij ploep en gaat open." Warempel, zo simpel is het. Om het deksel er weer op te krijgen hoeft het alleen even teruggeploept te worden. Tsja, sommige handelingen...

Comments

haha, dit valt toch ook echt onder de categorie 'onder welke steen heb jij al die tijd gelegen', wie kent nou de ploepdoosjes niet. en erg grappig van je nagels. Klopt wel met je inzicht, zoals beschreven in de vorige post inzake het houten olifantje :-)

Nog nooit van gehoord.
Ik heb het dan ook niet zo op doosjes.

je kunt niet alles weten .. onder n steen of niet.

Ploepdoosje? Je bent niet alleen, geen idee. Pennen meenemen daarentegen, je collega treft geen schuld het gaat zonder opzet.

@Pascale: Dat kan wel zijn van die steen maar als je googled op ploepdoosje ( http://www.google.nl/search?hl=nl&source=hp&q=ploepdoosje&meta=&aq=f&oq= ) dan kom je toch echt alleen bij mij uit.
@Renesmurf: Dat jij niet zo op doosjes bent is algemeen bekend.
@HJC: Alles is veel. Wat ik wel weet is dat jij vandaag (13.01) jarig bent. Gefeliciteerd!
@El Alcalde: Gelukkig heb ik een medestander en niet alleen qua cognac/brandy. Neen, er is in het geval van de pennen geen opzet in het spel. Wel is het een feit dat de ene groep zwemt in de pennen en de andere ze altijd tekort komt.

De term "ploepdoosje" is nieuw voor mij, maar het geeft wel exact weer dat dit doosje doet!
Jaaaren geleden kreeg ik zon doosje, van een Oostenrijkse reisorganisatie... Ook ik heb van alles geprobeerd om het open te krijgen, maar uiteindelijk is het gelukt... door deduceren en combineren :lol:. Tegenwoordig heeft Don het in zijn auto met de munten voor parkeermeters er in!

@Zucht* Was alles maar zo simpel op te lossen...Zijn ze al op?

Misschien weet je van mij dozen en bakjes fetisj? Deze had ik nog niet!

@Willisha: Ja, deduceren en combineren. Heb je Don het trucje ook geleerd?
@Terrebel: Ruim de helft is op. Ik neem er twee of drie tegelijk, vandaar.
@Door: Nee, die fetish ken ik nog niet van jou. Maar ik wil het doosje wel voor je bewaren hoor... ;-)

Thnx