« Neuzelen is niet voor iedereen | Main | We hebben een Missie »

Woensdag met Diana en Breaking News

Mijn haar werd te lang en dan krijgt het trekjes van een Afro-kapsel. Gelukkig is de oplossing niet moeilijk en wel dichtbij: Kapsalon Chadé in Bloempot Shopping Center. Er moesten ook de nodige boodschappen gedaan worden, daarom besloten we er een leuk uitje van te maken. Lucy bleef thuis maar Diana (1) ging mee en Luchiano (9) natuurlijk ook.

18.07.2007: Debbie van Kapsalon Chade houdt Diana (1) in haar armen alvorens aan CasaSpider te beginnen. Klik voor groter.Debbie en Dolly waren verrast om voor de eerste keer Diana te zien. Zonder problemen liet zij zich door Debbie in de armen nemen. Ik mocht plaatsnemen in de hoek waarna het snoeiwerk kon beginnen. Het eindresultaat was zoals gebruikelijk perfect, beter kan gewoon niet. We gingen met Diana naar het speeltuintje dat voor de kapperszaak is gelegen.

Diana op de glijbaan, Diana in de draaimolen, Diana kruipt door een ton... een dag Euro Disney is er niets bij. Maar aan alle plezier komt een einde, wij moesten door naar Centrum Supermarkt te Mahaai. Wie de meeste boodschappen in onze kar goed raadt heeft gewonnen. Na Centrum waren we nog niet klaar want een paar boodschappen kunnen alleen bij Albert Heijn worden gehaald. Bijvoorbeeld drinkyoghurt.

Toen we van huis weggingen was Diana al moe, een toestand die door de enerverende gebeurtenissen en de autoritjes tussendoor verergerde. Onderweg naar Albert Heijn viel zij dan ook in diepe slaap. Ik droeg haar de winkel in en zette haar in een winkelwagentje. Diana kon haar ogen niet openhouden en haar hoofd knikkebolde van links naar rechts en van voor naar achter. Een paar AH-medewerksters keken toe en moesten lachen. Gelukkig hadden we de camera bij ons, materiaal voor een nieuwe CasaMovie.

Thuis sliep Diana nog steeds als een roosje. Iedereen deed zijn dingen en het waren niet de minst interessante. Zo bootste Luchiano een loempia na door zich in een deken te wikkelen. Toen Diana hem zag viel ze direct aan om even later vredig op hem te gaan liggen. We aten een biefstukje met broccoli en wat huzarensalade.

Ik keek naar het NOS-journaal van half acht. Lucy en Luchiano waren met Diana in de weer. "CasaSpider, kom eens kijken", riep Lucy plotseling. De tijd van het Breaking News is aangebroken.

Wel, echt Breaking News is het niet meer. Slimmeriken hebben het al op Latios gelezen. Maar nu dan op het CasaLog: Diana loopt! Het heeft 1 jaar, 2 maanden en 13 dagen geduurd maar op haar 439e levensdag heeft ze het eindelijk gedaan. En ze lacht er nog bij ook.


18.07.2007: Op woensdag 18 juli 2007 om ongeveer 19:58 voldeed Diana (1) aan Lucy's definitie van lopen. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Wat is eigenlijk de definitie van lopen? In het geval van een baby is het volgens Lucy zo dat er van lopen gesproken kan worden als de baby stapjes zet, eventueel valt en dan weer doorloopt. Diana heeft onze hele woonkamer doorkruist zonder te vallen. Wel moet ze nog iets aan haar stijl doen, nu leek het af en toe of ze eerst een paar blikjes bier achterover had geslagen. Hetgeen een koddig gezicht is.

Met het lopen is een belangrijke nieuwe fase aangebroken. Een fase waarin de overige gezinsleden hoogstwaarschijnlijk ook iets meer zullen lopen. Dank je wel, Diana.

Comments

Gefeliciteerd met de eerste stapjes van Diana! Voor mij was het nog wel breaking news!

Jaja, de blikken polarBIER staan inderdaad achter Diana. Pabien!

Super, die fotoreportage, die is met belangstelling en groot plezier door mij bekeken, die tekent de ontwikkeling van Diana exact. Benieuwd of het nu verder echt in een stroomversnelling gaat verlopen. Die reportage vond ik interessanter om mijn ogen mee te vermoeien (had ik er graag voor over) dan met die boodschappen, ik ben zo vrij om die over te slaan.

Lopen is niet kruipend voortbewegen.
Tessa kan het als ik haar armpjes vasthoud.

@Gata: Dank je! Gelukkig heeft Luchiano de primeur niet voor iedereen van mij afgepakt... :-)
@Boutie: Klopt, maar als je goed kijkt zie je dat er nog geen blikje uit is... ;-) Namens Diana bedankt!
@Cyberjunk: Het loopt nog geen storm m.b.t. de boodschappenwedstrijd. De volgende reportage gaat over Diana op de fiets...
@Renesmurf: De definitie van lopen volgens Renesmurf. Loopt een auto ook? Met de armpjes vasthouden begint het, dan duurt het vast niet meer lang!

Gefeliciteerd! Van wie zou ze haar stijl hebben overgenomen?

Prachtige meid, natuurlijk ook het lopen, maar vooral het plezier dat ze overal in lijkt (vanuit hier via de foto's) te hebben. En riep Lucy echt:"Casaspider, ...."?
Ja, je haar zag er echt veel te lang uit, of was dit na?
Poging:
- RoosViCee (vruchtensappak)
- net gewone uien
- een pak, uh, melk
- een pluk groen waar qua structuur weleens worteltjes aan vast zouden kunnen zitten (of is het iets van basilicum)
- Diana (voor zover je haar een boodschap kunt noemen)
- koekjes (al zijn ze het niet in dat blauwe pak, dan is toch de kans groot dat ze nog ergens anders zitten)
- koffie
- groenige sprieten (bieslook?)
- plastic zakje met champignons
- en natuurlijk een compleet pak polarBIER achter Diana, volgens mij staat er ook nog een krat speciale bieren bij.

Voor de volledigheid: mijn ip-nummer is niet meer wat het was.

Tjonge... het staat vast morgen in de krant.

@Piet: Dank je! Ik hoop van Lucy...
@Pascal: Diana is een prachtige meid, dat is zeker. Lucy noemt mij thuis vreemd genoeg inderdaad geen CasaSpider. Wortels zaten niet inde boodschappenkar en champignons volgens mij ook niet, maar voor de rest heb je een verbazingwekkend hoge score gehaald. De eerste prijs is voor jou! Was je vanwege je nieuwe ip-adres een tijdje uit de roulatie?
@Brillie: In het Apeldoornse streeknieuws?

@Casa: nee, dat uit de roulatie komt meer door drukte en andere bezigheden. Ik doe een opleiding shiatsu en was naar een cursusweek, met zijn allen in de natuur. Omdat we bijna op vakantie gaan lijkt het altijd alsof ik een verdichting in werkzaamheden voor en na de vakantie heb. Verder is het ook fijn om langs te komen wanneer het in me opkomt, dat is soms vaak en soms minder. Ik heb een ander ip-adres gekregenn omdat ik eerst bij xs4all en kpn zat, zo was dat vanaf het begin dat er adsl kwam gegroeid. Nu ben ik overgestapt op alleen xs4all, dus staat er geen gedeelte van het maandelijkse bedrag meer op de kpn rekening. Als voip me bevalt dan kan ik ook mijn telefoonnummer meenemen naar xs4all en dan heb ik helemaal geen rekening van de kpn meer. Dat is goedkoper en overzichtelijker en zolang de voorraad strekt is xs4all een sympathiekere aanbieder (alhoewel dat zo zou kunnen veranderen tegenwoordig en ondanks dat kpn eigenaar is van xs4all, gekke wereld).

Voor de volledigheid.

Nu ga je het druk krijgen met je kleine meid.
"Kapsalon Chadé in Bloempot Shopping Center" What's in a name; kapsalon en bloempot.
Toen ik jou geschoren hoofd zag dacht ik: ja!

Mannen denken te gauw dat hun haar te lang is. Ik ken kerels die maar een klein beetje haar hebben, maar als dat kleine beetje haar maar IETS begint te groeien moet er alweer gesnoeid worden. Ik weet niet wat een Afro kapsel is, maar mannen denken sowieso snel dat ze er verwijfd uitzien als hun haar enigszins groeit, terwijl een iets langer kapsel, niet overdreven maar gewoon redelijk lang, bij veel mannen heel interessant staat.

@Pascal: Er zijn twee Pascallen hier. Wie ben jij precies? De perfecte fotograaf die zo mooi vanaf de snelweg kan fotograferen? Of niet? Ik kom er niet achter, want de link naar jouw website werkt niet meer, dus xs4all heeft haar werk toch minder goed gedaan dan het lijkt. Of ben je die site aan het ombouwen?

Te gek!
Ik kreeg er de rillingen van, van het 'breaking news'! :-)

Mmm, als ik de enige ben die meedoet met de quizvraag deze week, dan kan ik 'm ook alleen winnen! :)
In de kar zit: een pak vruchtensap (roosvicee), groenten en koekjes. Oh en Diana zit er in.

Zoooo en wat heb ik gewonnen?? :)

@Cyberjunk:
Ik ben die met een hoofdletter. Dank je voor het compliment. Ik had mijn link niet goed getypt. Laatste tijd ben ik ook weinig actief op mijn eigen site, mede door bovenstaande redenen.

En als dan mijn adres wordt onthouden en ik vergeet dat te veranderen dan blijft het fout. Bij deze moet het weer werken.

@Pascal: Dank voor je toelichting, we zijn weer helemaal op de hoogte... :-)
@Lennart: Ik vrees het ook, hoewel ze nog steeds liever kruipt dan loopt. Ja, mooie naam he Bloempot? Toch is mijn kapsel heel geraffineerd, het bijzondere is dat alleen mensen met een buitengewoon goede smaak op kapselgebied dit kunnen zien... ;-)
@Cyberjunk: Ik wist het meteen, door a. de gedetailleerde reactie, b. het Shiatsu gedeelte en c. de link ondanks dat hij verkeerd was. Reageerders hebben (bijna) geen geheimen voor CasaSpider...
@GJ: Het is een mooi moment en dat vond Diana zelf ook. Voor haar 'run' klapte ze als een hoogspringer die gaat aanlopen voor een nieuw wereldrecord, wij deden enthousiast mee. Scroll even terug in de reacties en je zult zien dat je je er qua boodschappenkar iets te gemakkelijk vanaf hebt gemaakt. Tot nu toe is Pascal de onbetwiste winnaar!
@Pascal: Mooi dat de link weer werkt, dat scheelt je minstens 1 bezoekster... :-0

@Casa, potverdullekes helemaal over het hoofd gezien. Nouja, een fraaie tweede plaats is ook niet weg :)

leuk dat diana nu kan lopen kan ze achter haar grote broer aan om te spelen zo te zien hebben ze veel plezier

vele groeten uit zeeland

Casa, jij hebt toch ook (bijna) geen geheimen voor je reageerders? Ik ken jou evengoed door en door al heb ik je nog nooit ontmoet. Maar los daarvan, uitgezonderd deze keer door het nieuwe ip nummer, herken jij je reageerders sowieso altijd wel aan dat nummer. Zelfs als ze even anoniem willen blijven. Dat heb je me zelf verteld. Als ik mijn naam niet invul dan herken je me nog, dat weet ik uit ervaring. En ik denk dat jij het heel fijn vindt dat jouw lezers en reageerders jou zoveel vertellen.

Zo, groen haar, interessant. En gefeliciteerd, Diana, knappe meid.

Geweldig!! je prisessje loopt leuk hoor. De eerste dingen/fase in haar leven.
Hopi great Pabien en enjoy!!

BTW, mooie foto van Luch en Diana. Die moet je vergroten en inlijsten.

@GJ: En die fraaie tweede plaats is in jouw bezit!
@Carla: Dank je wel, Zeeland. Ja, Diana is dol op haar broer eh hij (meestal) ook op haar... :-)
@Cyberjunk: Ik geen geheimen? Ik hoop het toch van wel! Bij elke reactie wordt het ip-adres geregistreerd, daaraan kan men vaak zien van wie het commentaar was. En inderdaad ben ik blij met het kwalitatief uitstekende commentaar op het CasaLog...
@Irene: Het is toch hopelijk geen mos? Zelf houd ik het op zilver. Qua Diana heb je natuurlijk 100% gelijk...
@Donna: Dank je! De foto's op originele foto's heb ik natuurlijk ook nog, die op de website zijn verkleind...

Daarin vast niet. Of ze moet een moord begaan...

al die polar!

@Brillie: Dat zit er voorlopig niet in.
@Paul de Jong: Neen, we hebben hier geen Aldi, wel een Albert Heijn... ;-)