« Verstand van onzekerheid | Main | Woensdag met Diana en Breaking News »

Neuzelen is niet voor iedereen

Dinsdag lag ik voor het laatst op de nieuwe stretcher. Voor het laatst in beide betekenissen van het woord. Om de uiteinden te verstellen dient men deze eerst naar binnen te klappen, vervolgens helemaal uit te strekken en tenslotte in de gewenste stand te zetten. Een mysterieus mechanisme zorgt ervoor dat deze positie gehandhaafd blijft.

Tenminste dat is de bedoeling. Terwijl CasaSpider lekker uitgerekt van een behagelijk zonnetje lag te genieten voelde hij het uiteinde met zijn hoofd erop ineens naar beneden zakken. Een naar gevoel te vergelijken met het onbewust missen van een traptrede maar dan met het hoofd. Exit stretcher.

Of men dit nu een geval van goedkoop is duurkoop kan noemen? Duur was de stretcher niet, er was domweg geen keus. Ja, een nog goedkopere met plastic bandjes in plaats van stof. Die had het waarschijnlijk nog geen half uur met mij uitgehouden. De tip om in plaats van een stretcher een luchtbed te kopen is achteraf geen slechte.

La Curacao is een typisch Hindoe-warenhuis waar men artikelen van uiteenlopende soort tamelijk goedkoop kan krijgen. Voor degenen die nog goedkoper uit willen zijn is er Dovester, in Salinja toevallig naast La Curacao gelegen. Wij waren er toevallig en verbaasden ons over de koopjes. Een natscheerapparaat met vijf mesjes voor 2.75 Antilliaanse guldens ( 1.10) of een zak ballonnen voor 1 gulden ( 0.40). Dat konden we niet laten liggen.

Thuis probeerde Lucy een mesje op het scheerapparaat te zetten. Het wiebelde wat maar paste niet. Voor straf in de prullenbak. Bij het opblazen van de ballonnen explodeerde de helft meteen. Het rubber was oud en versleten. Ach, we hadden een paar ballonnen. Men koopt echter beter geen condooms bij Dovester.

Wat een geneuzel. Dat is het mooie van een weblog, men bepaalt zelf wat men erop zet. Geldt dat ook voor een politiek weblog als dat van Jan Marijnissen? Sinds de grote winst bij de laatste verkiezingen zijn er her en der in het land behoorlijk wat incidenten geweest met SP-ers. Nooit was daarover ook maar een letter te lezen op het weblog van Jan Marijnissen.

Nu is er de kwestie met Eerste Kamerlid Dzgn Yildirim. Een artikel hierover in het SP-partijblad Tribune kwam hoofdredacteur Elma Verhey op een schorsing te staan. Het democratisch gehalte van de SP is in het geding. En waar schrijft Jan Marijnissen over? Dat men de Tour de France via Google Maps kan volgen.

Nova confronteerde Marijnissen met bovenstaande. Deze bagatelliseerde de kwestie enigszins maar had ook inhoudelijke argumenten waarom er volgens hem niets mis is met het democratisch gehalte van de SP.

Of men het met die argumenten eens is of niet, ze horen wel degelijk thuis op janmarijnissen.nl.

Comments

Wat een geneuzel zeg! :-)

Ik krijg sterk het vermoeden dat het succes van de partij de SP enigszins boven het hoofd aan het groeien is.

van stretcher naar SP in een blog. U bent een lenig man.

Wat staat Luchiano leuk op de foto links.
En Diana zit er als een prinsesje bij.
groetjes, Truus.

Ik las ergens dat geneuzel erg gezond voor je is. Mischien moeten we meer naar de tweede kamer gaan luisteren.

@Jan: Hey jan, welcome back with wereldwijdweb.com. Ja, groeistuipen komen niet alleen bij kinderen voor...
@Louter: Dank je! Maar als je gezien had hoe ik uiteindelijk van mijn stretcher ben afgerold...
@Oma Truus: Het zijn leuke foto's maar ze verschijnen random, morgen dus weer een andere. Over Diana hebben we trouwens breaking news, net een uurtje geleden...
@Brillie: Voor ons wellicht een aanrader. De anderen hoeven alleen maar onze respectievelijke weblogs te lezen...

Geneuzel is leuk, maar ergens ook "leerzaam," je leert ervan dat je beter wat meer geld uit kunt geven aan goede dingen.

Ik wacht met spanning op het "breaking news" over Diana. Ik wacht trouwens (off topic) ook op ander nieuws van je, is het je nu eindelijk gelukt om een afspraak te maken met een dokter die je door mag verwijzen naar het Sehos voor het verwijderen van je gips?

Jan zakt door het ijs. Hij blijkt toch de grote Roerganger te willen zijn waar ik al bang voor was (en nog steeds ben...)

Een behoorlijk traumatische stretcherervaring. Alles weer goedgekomen met hoofd en nek?

ik denk dat een strechter niet voor jou is voorbestemd. Misschien moet je je geluk ergens anders in zoeken.
Ik wacht ook op t breaking news! zegt ze papa? kan ze al fietsen? vertel vertel!

@Cyberjunk: Zo is het maar net. Als echte Hollander komt men zo nu en dan wel in de verleiding. Het breaking news staat gepland voor 13:00 Curacao-time ofwel 19:00 NL-time...
@Lennart: Weet ik niet. Zijn argumenten waren niet slecht, de partijraad keurde de actie van Dzgn Yildirim af omdat men nu eenmaal van tevoren had afgesproken dat de vastgestelde zetelvolgorde telde. De hoofdredacteur is niet door Marijnissen geschorst maar door een medewerker. Mijn punt is dat Jan daarover op zijn weblog moet schrijven, dat geeft transparantie. Nu wordt inderdaad de schijn gewekt/verstevigd dat het om een of ander duister Maoistisch bolwerk gaat...
@Cockie: Het viel wel mee aangezien het uiteinde relatief langzaam naar beneden zakte, dus niet met een knal. Toch sta je raar te kijken. Maar bedankt voor de goede zorgen!
@Pascale: Met "een stretcher" bedoel je "alle stretchers"? Kan ik mij niet voorstellen, alles van kwaliteit is voor mij voorbestemd... :-)
Slimmeriken kunnen het breaking news over Diana overigens al weten!

Bedankt voor het compliment maar niet heus, dan moet ik zeker de conclusie trekken dat ik niet slim ben.

Ha, ik las het net op Latios. Gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! Zeg je het ook tegen Lucy en Luchiano?

Is het bruggetje tussen de stretcher en de SP dat jouw hoofd aan de linkerkant wegzakte?
Als er geen bruggetje is dan heb je volgens mij de bijl aan El Sapo gezet!
Binnen de SP kan toch niet zomaar een medewerker iemand op non-actief zetten, dat kan toch alleen Jan M, of een ander lid van het Politburo?

Enne, wandelse de komende tijd! Vanaf nu kom je ogen en oren tekort...:-)

@Cyberjunk: Haha, neen zo bedoel ik het niet. Er bestaan verschillende vormen van intelligentie, in dit geval is intelligentie gedreven door ongelofelijke nieuwsgierigheid vereist... :-)
@Carin: Kijk, jij bent pas nieuwsgie... uhh een slimmerik!
@Ren: Dank je! En jullie ook gefeliciteerd, ook al staat het wel in de RSS maar niet op de website...
@Angel: Het bruggetje is neuzelen en geneuzel hoort niet in El Sapo. Die blijft dus wel bestaan. Jan bedoelt het vast niet slecht maar is allergisch voor (zelf)kritiek...
Ogen en oren tekort? Hehe, heb je ervaring... :-)

Ik merk dat ik me diep moet schamen, ik vergeet de laatste tijd Latios bij te houden. Hoe dat komt weet ik niet, misschien gewoon laksheid van me. Ik constateer liever van mezelf dat ik laks ben dan dat ik niet slim ben. Ik ben blij dat je dat hebt rechtgezet. Hoewel laksheid een superslechte eigenschap is, ik moet er weer eens op gaan letten dat ik Latios weer ga volgen. Inmiddels is iedereen nu wel van het geweldige nieuws op de hoogte, van harte!!! Nu wordt het uitkijken geblazen.

Sst! Maar bedankt.

Nee, geen eigen ervaring maar wel van-horen-zeggen.
Daarnaast natuurlijk ook altijd met leedvermaak kijken naar beginners op dit vlak...:-)
Ik vind kinderen leuk, bij een ander... dus toen de kinderen van mijn zus nog klein waren op visite gaan, even dollen met de kids (ze gek maken) en voor de ellende begint wegwezen...:-)

@Cyberjunk: Voor het niet bijhouden van Latios hoef je je echt niet te schamen. Maar je mist natuurlijk wel een aantal bijzondere gedachten van Luchiano. Diana moet nog steeds gestimuleerd worden om te lopen, van zichzelf kruipt ze liever...
@Ren: Graag gedaan!
@Angel: Zo was ik vroeger ook, maar de dingen kunnen veranderen. Er is dus nog hoop voor je... :-)