« Noem twee oceanen | Main | Michella wint Dames in de Dop »

Piet en Ronald komen BBQ-en

Zaterdagmiddag was er hoog bezoek uit de provincie Utrecht. Piet en Ronald kwamen mijn verjaardag vieren. Lucy haalde de barbecue uit het vet, zelfs de houtskool hadden we uit Curacao meegenomen. Het was de eerste keer dat we het apparaat in Nederland gingen gebruiken.

De heren namen plaats in de drie nagelnieuwe tuinstoelen die door Casas "Overtoom" Pa en Truus afgelopen week zijn bezorgd. Ze zitten prima. Er stond een flinke bries waardoor de kolen heftig gloeiden. Iets te heftig voor de saté-stokjes die als eerste op de BBQ gingen, de meeste waren aardig zwart. Knoflooksaus camoufleert veel.

24.05.2008: Piet en Ronald komen BBQ-en met als toetje geen Nederland-Oekraine maar het Eurovisie Songfestival. Klik voor groter.Maar het ging steeds beter, volgens Luchiano (10) omdat hij het vlees omdraaide. Jaja, het zal wel. 's Morgens hadden we wat Oranje-materiaal in het dorp gekocht, oranje hoeden en een oranje sjaal. Twee oranje toeters completeerden het geheel. "Boeren! Boeren!", klonk het en daar verscheen Luchiano als een soort van Johan Vlemmix ten tonele. Het blijft gek om een PSV-supporter "Boeren!" te horen roepen.

Hij probeerde de slogan aan Diana (2) te leren maar die hield wijselijk haar mond. Piet en Ronald hadden het wel naar hun zin, ze keken ten minste op commando gezellig. Zo tegen half acht werd het toch wat frisjes en leek het zelfs of het begon te regenen. Nu zijn de heren grote voetballiefhebbers en kwam dat even mooi uit, de oefeninterland Nederland-Oekraine stond op het punt van beginnen.

Gelukkig hadden wij nog een mooie verrassing in petto, de finale van het Eurovisie Songfestival. Na het zien van de Armeense inzending was Piet het leed snel vergeten. Mijn hormonen juichten meer voor de Griekse Kalomira en verder herinneren we ons alleen de Oekraine die het net niet redde en tweede werd. Hun voetballers deden het een stuk slechter want ze verloren met 3-0 van Nederland. Ronald nam de wedstrijd even met Diana door.

Aanvankelijk zag het er zonnig uit voor Griekenland maar toen zagen we hoe de blokvorming werkt bij de juryleden. Het was niet moeilijk te voorspellen wie de 12, de 10 en de 8 punten kregen. Rusland bleek zich in het grootste blok te bevinden en ging er met de hoofdprijs vandoor.

Piet en Ronald moesten toen nog naar Utrecht rijden. Zondagochtend was Luchiano er reeds vroeg uit. "Kijk papa, ik heb mijn verhaal al af", zei hij. De titel wekt enige interesse: piet (+ronald)erbij-werkstuk goed-eindelijk de goocheldoos.

Comments

Als ik de titel van Luchiano's post goed begrijp, is zijn werkstuk eindelijk goed af dankzij mij? (En een beetje dankzij Ronald).
Wat vertekenen mijn ideale lijnen op de foto!

Ik had toch graag het gezicht van Piet willen zien op het moment dat die "verrassing" werd opgediend.

Gefeliciteerd! Ziet er wel wat frisjes uit....die bbq.

Ik heb het winnende lied net gezien, nee, niet leuk.
een kutlied, en die vent moet zijn bloes netjes dichtdoen zeg!

Maar ja, het volk vindt dat het beste.

Barbecuen hebben we onlangs nog gedaan.

Waarom zitten mannen altijd zo breed uit in een stoel?

@Piet: Of het af zijn van het werkstuk aan jou (en een beetje aan Ronald) te danken is moet je maar aan Luchiano zelf vragen. Ik heb nog naar de GP in Monaco gekeken (leuk!), daar waren de ideale lijnen niet zo ruim als de jouwe... :-)
@Bodo: Zelf had ik het te druk met naar Kalomira kijken maar ach, we winnen toch zo vaak met 3-0...
@Dick Drayer: Toch was het 25 graden maar helaas ook een beetje bewolkt. Maar het haalt het inderdaad niet bij Daaibooibaai. Succes met je auto en de rest van de week... ;-)
@Renesmurf: Nou, het volk. Het stemmen heeft helemaal niets te maken met de kwaliteit van de liedjes, feitelijk had men het van tevoren kunnen doen. Heb er niets over op je blog gelezen, dat je gebarbecued hebt...
@Brillie: Wie het breed heeft...

Vandaag regent het. Bah!! Hoewel, het is misschien toch ook wel eens goed voor de natuur. Maar voorlopig zal het wel over zijn met BBQ. Nederland is onvoorspelbaar met het weer.

Wat zijn jullie vakantieplannen? Of mogen wij die niet weten?

Ik hoop dat je tijdens de EK hetzelfde zult doen als wat je nu doet, de verslaggeving daarover mixen met andere zaken, dat vind ik een goede manier van doen.

PS De info over de oceanen heb ik opgezocht, hoewel ik meer het idee had dat die van Wikepedia kwam dan van Renesmurf. En uit die info trek ik de conclusie dat ik wel degelijk gelijk had met mijn idee over oceanen, dat televisiespelletje over maar 1 oceaan is mij dus volstrekt onduidelijk!!

Pabien. Ik zou mijn sokken ook uitrekken op mijn verjaardag. Piya di keshi enzo. :)

Voordat ze aan vastgroeien. De sokken wel te verstaan.

Geweldige foto van Ronald en Diana. Helaas het songfestival gemist. Toch handig als je nog geen TV hebt.

ja, dat was een leuke zaterdag, lekker ge-BBQ-d! Dat is best goed Nederlands en zal wel in het groene boekje staan...:-)
Dank daarvoor nog Spiders.
Dat songfestival heb ik ook nog even snel met Diana doorgenomen en wij waren het er beiden over eens dat het een groot politiek spel is.
Wie stemt er in godsnaam in die CEE-landen? De regering...
Nee, voor het songfestival moet die muur maar weer worden ogebouwd! Maar wie moet dat doen? De Polen..:-)

@Cyberjunk: Het handigst (ook voor de natuur) is het als het 's nachts regent en overdag de zon schijnt. Over onze vakantieplannen laat ik mij even niet uit. Slim van jou dat je me vast wat beinvloedt omtrent de verslaggeving over het EK... :-)
De laatste zin van Jensen was ironisch bedoeld!
@Bout: Dat was het mooie van Curacao daar had ik in mijn vrije tijd nooit sokken aan, liep altijd op blote voeten. De ribbels van de sokken staan wel in mijn onderbenen gegraveerd...
@Margriet: Ja, een leuke foto he. Jullie hebben helemaal geen tijd voor tv. En dan te bedenken dat Portugal eigenlijk het mooiste nummer had!
@Angel: Ge-BBQ-d moet zeker kunnen, graag gedaan. Maar als die Polen de muur weer hebben opgebouwd, aan wie moeten wij DAN de schuld geven van onze lage klassering?

Jij zit wel heeeeeel!!!!1111 erg wijdbeens, Casa. Sjemig.

Ja, ik heb veel gezien, maar zo wijdsbeens....
Tjongejonge.
Een soort ogen uitsteken. En dan die lach er nog bij. Piet snapt het, maar Ronald heeft het niet in de gaten of toch een pokerface.

Nog gefeliciteerd.

Haha,wijdSbeens...

Ah lekker bbq-en.. al een poosje niet gedaan, we hebben ook geen bbq!

ps, wat zit je wijdbeens?! :)

@CasaSpider: Ben aan het oefenen voor Beijing, turnen...
@Pascal: Haha, ja ik dacht al waar komt al die afgunst vandaan... ;-) Dank je! Met die S klinkt het eigenlijk nog leuker...
@GJ: Met jouw reinheidsfobie lijkt bbq-en me de ultieme horror voor jou. Ik wijdbeens? Hmm... dat was me niet opgevallen zal er eens op gaan letten... ;-)

@Casaspider; als die muur weer is opgebouwd doen er nog ongeveer 16 landen mee, dan zitten we toch wel bij de beste 24....:-) Ik beloof je dat, als we dan nog niet mee mogen doen, ik in ieder geval de Polen niet de schuld zal geven!