« L-a-n-g | Main | Ja, zo kan het ook »

vv Rijen traint op kunstgras

Dinsdagmiddag bel ik Marco Fischer, begeleider van de vv Rijen D4-pupillen. Buiten regent het.

"Marco, volgens mijn agenda begint vandaag de voetbaltraining weer."
- "Jij hebt een goede agenda."
"Dank je, dus het gaat door vanavond?"
- "We hebben nu kunstgras dus in principe gaat de training altijd door."
"Okay, tot vanavond."

01.09.2009: Training vv Rijen D4 gaat van start in het gerenoveerde sportpark Vijf Eiken, vanaf nu op kunstgras. Klik voor groter.Sportpark Vijf Eiken is gedurende het afgelopen half jaar grondig gerenoveerd en het werk is nog niet af. De voetbalclub krijgt de beschikking over twee kunstgrasvelden waarvan er een is opgeleverd. Het veld ligt er bij als een biljartlaken en de witte belijning lijkt zo weggelopen uit Fifa 2009. Maar ik ruik geen gras.

De training verloopt goed voor Luchiano (11), in het oefenpotje speelt hij een uitstekende partij. Wat een verschil met een jaar geleden. Tussendoor probeer ik wat te internetten op mijn telefoon, maar telkens is er geen verbinding. Zeer irritant en ligt het aan de telefoon, de provider of aan iets anders?

Om half acht zijn we weer thuis en Luchiano voelt zijn benen. Dat gaat in de loop van het jaar wel over als hij iedere dag 16 kilometer moet fietsen. Daar wordt hij hard van. Zaterdag is er de eerste bekerwedstrijd, uit tegen Dongen D5. We moeten om 8 uur verzamelen in de kantine van vv Rijen, het feest begint weer. Dinsdagavond mogen de heren aantreden tegen Zundert D4M, die M staat voor MEISJES. "Oh, makkie. Meisjes maken we zo in." Aldus Luchiano.

Nederlanders vinden zichzelf vaak origineel, ik tenminste wel. Toch zijn Duitsers in combinatie met de Duitse taal een nog sterkere combinatie. Louis van Gaal is hot in Duitsland waar men voor het eerst met deze puber in het lijf van een volwassene wordt geconfronteerd. De Duitsers noemen hem Der Tulpengeneral. Aardig maar ook niet meer dan dat.

Bayern MŘnchen sterspeler Franck Ribery is op ramkoers met Van Gaal. Dat kan meerdere redenen hebben, immers voetballers die weg willen bij hun club zijn inventief in het verzinnen van conflicten. Ribery beweert dat sinds de komst van Louis van Gaal het plezier op de trainingen en het zelfvertrouwen in de wedstrijden is verdwenen. De Duitse televisie komt daarop met een voor mij nieuw woord: Van Gaal ist eine Spa▀bremse.

Spa▀bremse, nu al mijn woord van het jaar 2009.

Comments

Heb jij een Duits toetenbord ofzo?...
(zoekt zich suf naar de Ringel-S....hmmm..misschien naast de 40-45 toets)

Hahaha, dat is wel een Úrg rake typering voor Van Gaal.

Maandag toog m'n zoon onverrichter zake naar karate. het ging niet door. En de buurthuismedewerker wist niet waarom. Toen de vrouw van de karate-meester nog zelf de administratie deed werd je keurig thuis gebeld als er iets was; nu het papierwerk is overgenomen door zo'n welzijnsstichting kun je service vergeten. Bovendien is de lesprijs verhoogd.

Die harde kuiten komen misschien toch van het kunstgrasveld. Das ff wennen. CasasPa

Nog even over der Tulpengeneral. Zijn Duits in het interview met ZDF zaterdagavond was hoogstens nivo 4e klas basisschool. Maar het duo Ribery / Robben was sensationeel. CasasPa

Eigenlijk zijn Duitsers allemaal Nederlanders, als je de geschiedenis van Europa een beetje kent.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Rare letter, ik heb het gedaan dmv copieren met de muis, kan ook!

Zou al dat kunstgras die storing veroorzaken op je telefoon? Kan maar zo....

Behalve bij opdooi toch, dan gaat de training niet door? In plaats van gras heb je nu al die korrels in je badkamer liggen :-)

@Cerito: Neen, op Duitse toetsenborden zijn de y en de z omgedraaid.
@Laurent: Dat is de kracht van de Duitsers en hun taal.
@Terrebel: Uiteindelijk komt het allemaal neer op mensen en wie zich ergens verantwoordelijk voor voelt. Niet elke verandering is vooruitgang!
@CasasPa: Het kunstgras heeft nu al te lijden van naalden en bladeren die uit de omringende bomen vallen. Het veld moet gestofzuigd worden! Het mooie van Van Gaal is dat hij zich absoluut niet geneert voor zijn niet zo goede Duits, dat waardeer ik wel. Herinner je dat eerste interview van Jean-Marie Pfaff nog bij Bayern Munchen?
@ReneSmurf: En de Rijn stroomt bij Lobith Duitsland in? Wel geniaal van jou, dat kopieren met de muis.
@Els: Neen, want gisteren had ik een andere telefoon bij me en die deed het wel.
@Door: Of als er sneeuw op het veld ligt of een orkaan over Rijen trekt. Maar bij regen mag ik gewoon langs de lijn komen staan.