« Suiker | Main | Opzitten en pootjes geven »

Het Geluid

Het is algemeen bekend dat CasaSpider geen fan is van Q-Music en niet wild wordt van Ruud. Collega-DBA en vaste Q-Music luisteraar, vooral vanwege de flitsers, Stefan den Engelsman is erin geslaagd de DBA-kamer bij Brabant Water langzaam maar zeker toch warm te laten lopen.

We luisteren nu de hele dag naar Q-Music en dat komt door Het Geluid. Wat is Het Geluid? Het Geluid is een geluid van een seconde of twee, drie dat door de luisteraars geraden moet worden. Het geluid van de eerste aflevering van Het Geluid was het geluid van een sigarettenaansteker.

Het is een simpel en slim spel, immers ieder uur van de dag dat het geluid niet wordt geraden verhoogt men de prijs met 100 euro. Meedoen kan door een SMS te sturen met zijn naam naar 9596 (40 ct/pob) en dan maar te hopen dat men wordt gebeld en het geluid mag raden.

De eerste winnaar van Het Geluid won 21.700 euro maar het geluid van nu is wel enorm moeilijk. Niemand kan het raden en de teller staat tot dusverre op niet minder dan 61.300 euro! Die wil ik ook wel en heb er daarom maarliefst één SMS-je tegenaan gegooid. En dat terwijl ik nog geen idee heb om wat voor geluid het gaat.

Gelukkig geeft Q-Music zo nu en dan een hint, in het geval van dit geluid al vier. Deze zijn overigens net als het geluid niet op de website te vinden, wees mij dus maar dankbaar. Hier komen ze:

Hint #1: "Haal eruit wat erin zit"
Hint #2: "Geduld is een schone zaak"
Hint #3: "Krijg het heen en weer"
Hint #4: "Dit geluid komt vaak bij je over de vloer"

In eerste instantie wijzen geluid en hints in de richting van een stofzuiger. Maar in de lijst met foute antwoorden staat al heel vaak een stofzuiger. Mensen bedenken de gekste dingen, allemaal voor hetzelfde geluid, waarvan hier een kleine bloemlezing:

  • Het luikje openschuiven tussen de keuken en het restaurant bij de Chinees
  • Het doorsnijden van een stukje karton met een stanleymes
  • Iemand die de lucht inadement van een opgeblazen ballon
  • Het opzetten van een duikbril
  • Een houder in een beschuitbus omhoog halen om het onderste beschuitje te kunnen pakken
  • Aanbrengen van spachtelputz op een muur met een spatel

Vermoedelijk zijn in totaal al meer dan 200.000 SMS-jes verzonden waardoor de prijs zichzelf dubbel en dwars betaalt. Voor reclame wordt vanzelf en gratis gezorgd, hoe slim kan men zijn?

Comments

Dit programma bestond zeker vijfendertig jaar geleden ook al en heette toen 'Raden maar', onder leiding van Kees Schilperoort. Mijn moeder luisterde daar altijd naar op de radio, tussen de middag.
Ik weet niet eens of je er iets mee won. Volgens mij was het feit dat je op de radio kwam en met Kees Schilperoort mocht praten al genoeg beloning.

Geluid intrigeert, zelfs de meiden zijn aan het raden, moet inderdaad maar eens een smsje er aan wagen :-)

@Laurent: "Raden maar" herinner ik mij nog heel goed (van Wikipedia). Als het geluid niet werd geraden verhoogde men de prijs met 50 gulden tot een maximum van 1000. SMS bestond toen nog niet. Wij keken ook altijd naar "De boertjes van buut'n" waarin Kees Schilperoort excelleerde als Gait-Jan Kruutmoes. Jaja, dat waren nog eens tijden!
@Jannie: Een mooie vondst: GEL(UI)D intrigeert. Wat denken de meisjes (inclusief jij) wat het geluid is?

Uit de tips en gegeven antwoorden denk ik dat het een nieuwe fles ketchup is, waaruit je wat ketchup wilt. In het begin komt de ketchup er moeilijk uit en je wilt het toch echt hebben. Lang de fles op zn kop houden kan maar vaak gaat men toch schudden. Wat er dan gebeurt... fffffflop een hele scheut ketchup op je bord cq. grond.
Nu heb je in ieder geval wel een antwoord als ze je bellen;) Morgen eens gaan luisteren naar qmusic of het een beetje overeenkomt.

ps. een flesje whisky is voldoende mocht je hiermee winnen;)

@Dytiscus: Dat is grappig want na de hint "geduld is een schone zaak" en ook "haal eruit wsat erin zit" dacht ik meteen aan die Heinz ketchup-reclame. Bovendien is ketchup nog geen een keer geraden, dus ik neem jouw tip ter harte. En als "we" winnen krijg jij een fles whiskey, beloofd!

pff ben heel slecht in dit soort spelletjes.

@GJ: Ik dus ook, ketchup lijkt niet echt op een zwabber...
( http://www.casaspider.com/live/2008/12/het_geluid_is_een_zwabber.html )