« Het Geluid | Main | Het Geluid is een Zwabber »

Opzitten en pootjes geven

Vrijgezelle mannen zijn gelijk wilde panters en altijd op jacht naar een vrouwtje, ja zo zijn wij nu eenmaal. Grauuuwwww! Dat woeste gedrag verandert drastisch als we aan de haak geslagen getrouwd zijn. Een leven van opzitten en pootjes geven valt ons ten deel, het is niet anders.

Maar hoe zit dat bij de dieren? Honden geven met plezier pootjes als ze in ruil daarvoor iets lekkers krijgen. Zet men twee honden bij elkaar en degene die een pootje geeft krijgt niets terwijl zijn buurman die geen pootje geeft wel iets krijgt dan houdt de eerste het al snel voor gezien met pootjes geven.

Opvallend is dat als de honden allebei iets krijgen, maar de pootjesgever iets minder lekkers (bijvoorbeeld een stuk droog brood) dan de niet-pootjesgever, dat in dat geval de pootjesgever gewoon doorgaat met pootjes geven. Mensen en apen doen dit niet, zij willen niet beloond worden als de ander iets lekkerders krijgt voor dezelfde inspanning. Aldus een interessant onderzoek getiteld Jaloerse honden.

Voordat de kattenliefhebbers te snel enthousiast worden, katten zijn überhaupt niet in staat om bewust pootjes te geven.

Comments

... maar wel kopjes :-)

In STAAT? Katten weten wel beter wat zij met hun tijd zullen aanvangen.
Slapen.

@majriM: Kopjes geven kunnen katten inderdaad wel. En het allerbelangrijkste: ze kunnen spinnen!
@Irene: Niet alle katten heten Garfield. Toch?

@Casa: Dat niet maar de meeste zijn wel wannabe's.

Toch vind ik het best leuk om salaris te ontvangen terwijl er vast wel mensen zijn die nog meer salaris krijgen. Maar ik geef geen pootje en spinnen is er ook niet bij.

@Irene: Aha, ja Garfield is natuurlijk wel lui met een zekere stijl. Dat is niet iedereen gegeven...
@Piet: Zolang je maar niet ziet wat die ander ervoor doet. Als zelfstandig ondernemer zul je toch wat meer op moeten zitten en pootjes geven dan voorheen... ;-)
(spinnen is inderdaad wat overdreven)

LOL! Pavlov reactie (oid) heet zoiets toch. En vergis je niet, katten zijn bewuster in staat tot gedrag dan honden...

@HKH: Dat laatste betwijfel ik. Ooit een blindengeleidekat gezien... ;-)

Kijken wat er veranderd... na 7 jaren en 3 kinderen zijn wij afgelopen zaterdag getrouwd!

@Peter Cuppen: Wel, wel! Kijk eens aan! Gefeliciteerd met deze mooie stap en Loes natuurlijk ook. En nu maar zien of de ring jou kan temmen... ;-)