« Marth en andere namen | Main | Caster drinkt met 100 km/h koffie »

Fietsen

Nederland is een fietsland, de stelling is geponeerd. Is dat nog wel zo? Vroeger werd er overal op straat, okay op de plantsoenen gevoetbald. Ik herinner mij niet anders dan dat we na school met zijn allen gingen voetballen in de Judocus Smitsstraat of de Dokter Schaepmanstraat. En na het avondeten vaak weer.

Dussss, als er bijna niet meer op de plantsoenen wordt gevoetbald, is Nederland dan nog wel een fietsland? Ja, toch wel. Vroeger was de fiets het vervoermiddel voor de arme man en voor diegenen die geen rijbewijs hadden, zoals kinderen. Goedkoop zijn fietsen echter niet meer.

18.08.2009: Luchiano (11) is verguld met zijn nieuwe fiets, de Batavus Runner. Diana (3) fietst er gezellig naast. Klik voor groter.Dit jaar hebben wij nu twee fietsen gekocht. Eentje bij Bart Smit voor Diana's derde verjaardag. Lucy heeft hem in elkaar gezet, maar een echt succes was de fiets niet. Hij trapte te zwaar en de zijwieltjes zaten niet stevig genoeg vast.

Toch wil Diana fietsen en ze heeft er iets op gevonden. In plaats van op het zadel gaat ze op de bagagedrager zitten. Heel slim, want zo is het meer een ligfiets en is het gemakkelijker om kracht op de pedalen te zetten. Ze gaat in ieder geval als een speer.

Dinsdag na het werk reed ik naar Profile in Tilburg om er een Batavus Runner (26 inch) te kopen voor Luchiano (11). Hij heeft nu eenmaal een goede fiets nodig voor de dagelijkse rit Rijen-Tilburg die volgende maand van start gaat. Het was nog een hele klus om het vehikel in de donkerzwarte Volkswagen Jetta te stouwen, ondanks dat de achterbank plat lag.

Het vermaledijde stuur was met geen mogelijkheid naar binnen te krijgen, daarom heb ik de twaalf kilometer naar huis met een volledig geopend kofferdeksel gereden. Het voordeel hiervan is dat automobilisten op gepaste afstand blijven, bang als zij zijn ineens een Batavus Runner door de voorruit te krijgen.

Luchiano is dolblij met zijn fiets, zojuist heeft hij al met 31 km/h over de Zaaren gereden. Ik weet niet of dat slim is. Misschien moeten we een helm en andere beschermstukken aanschaffen. Enfin, Nederland is twee fietsers rijker.

Comments

Schitterende foto van het tweetal.
JA Nederland is gelukkig nog steeds een fietsland, ik ken bijna geen huishouden zonder fiets ;-)

Dus je had hem ook gewoon achter de auto aan kunnen laten fietsen, à la 'Happen naar Peijnenburg'.
Dat we over tien jaar tenminste weer eens een Tourwinnaar hebben in plaats van schlemielen als Thomas Dekker en Gesink die respectievelijk zich plat laten spuiten of niet kijken waar ze rijden.

M'n oude trapveldje van vroeger is inmiddels volgebouwd met dure appartementen. Voetballen, verstoppertje en blikkie trap wordt op die manier steeds meer iets van vroeger.

Nederland is geen echt fietsland. Daarvoor moet je echt in China zijn.

Mooie fiets voor een mooie jongen!

Én mooie fiets voor een beeldschoon meidje!

Sind mijn terugkeer, 1 jaar geleden, in NL heb ik niet meer op mijn mountainbike gereden.
Ik heb mijn fiets afgelopen zondag weer opgepoest/geolied en het stof van de zoutpannen van Jan Thiel eraf gespoten....(zat er echt nog op, ook zag een scherpe pica in mijn achteband)
ZUCHT....maar goed; fietsen over de ijselmeerdijk is ook leuk...zolang ik maar water zie is het al snel goed

@ANila: Het weer werkte gelukkig mee. Huishoudens zonder fiets zijn er waarschijnlijk niet veel, maar fietsen die mensen ook echt?
@Laurent: Dat is een goed idee ja, hij achter de auto aan fietsen. Maar hoeveel ontbijtkoek kost dat? We zullen wel zien over tien jaar...
@Terrebel: Precies, dat is wat ik ook constateer. We veranderen in rap tempo...
@Brillie: One million bicycles in Beijing?
@Giensie: Zo is het. Nu moet alleen ik nog een mooie fiets hebben... ;-)
@Cerito: Dat is ook toevallig, dat je net deze week je fiets opgekalefaterd hebt. Misschien moet ik er ook maar eens aan geloven...

Zit met hetzelfde euvel .. fietsen na de verhuizing en de berging .. en niet meer naar omgekeken .. wat is dat toch?

Mooie fiets. Anderen ( de dieven) vinden die fiets ook mooi. Zorg daarom voor een goede slot, en zet 't altijd vast aan iets dat ergens aan vastzit.

Verder ALTIJD op slot doen, ook al staat ie voor het huis.
En, vergeet het niet te verzekeren!

Fietsen; heerlijk! Iets wat ik gemist heb op Curaçao.
Luchiano's conditie en weerstand zullen met sprongen vooruit gaan. Hoewel ik niet eens weet of die upgrading nodig hebben...

Btw, is Sugey nog "hier?"
En is Dennis nog daar? :)

Mooie fiets voor Luchiano. Nederland is wel een fietsland, veel fietsen en nergens zoveel fietspaden, ook niet in China. In China verandert het wel snel: er zijn nu al heel veel scooters, en dat worden straks allemaal auto's. Gelukkig dat die niet op het fietspad mogen! CasasPa

Ben jij dan een mooie man ;-)?

Wanneer komt Sugey weer terug ?

@HJC: Geen idee, niet meer gewend, de leeftijd, wie zal het zeggen?
@Bout: Dank voor de tips, ze worden (zijn) allemaal opgevolgd! Sugey is al lang weer terug in Santo Domingo, ze is aan het studeren...
@Door: Belangrijker is dat hij wat harder wordt, straks van het fietsen door regen, hagel en sneeuw, haha...
@CasasPa: De infrastructuur voor fietsers is in Nederland prima geregeld, dat is zeker...
@Giensie: Ah, zo had ik het nog geeneens bekeken, dank je wel... ;-)
@Pablo: Dat is wel off-topic maar ze zit alweer een hele tijd in Santo Domingo. Had je haar graag willen ontmoeten?

Nee;dat niet maar ik had eigenlijk wat meer items over haar verblijf bij jullie verwacht. en dat na al die moeite die je gedaan hebt om haar hierheen te krijgen. na haar vertrek naar Spanje is het erg stil rondom haar gebleven.

Volgens mij hadden we toch gelijk....

@Pablo: Zoals gezegd, Sugey is terug in Santo Domingo. Geen verdere items meer dus, helaas...
@IND: Dat denkt de IND nogal snel, nietwaar?