« Om de tijd door te komen, mijn afscheidsspeech | Main | Montana: door de stoel gezakt »

De eerste vier dagen

Borkel, zaterdagochtend ongeveer 09:10 en 45 seconden. Borkel? Zitten de Spiders nu in Nederland of niet, waar ligt in vredesnaam Borkel? Borkel is een klein dorpje vlakbij de Belgische grens en behoort tot de gemeente Valkenswaard. Zo klein is het overigens niet want er bestaat ook nog een Klein Borkel en buiten dat heeft het een Wikipedia pagina, niet zo'n grote maar toch.

De Spiders hebben vier dagen Nederland achter de rug, vandaag is de vijfde dag. De tijd vliegt. We gaan in vogelvlucht door de week heen. Maandag 17 september bevonden wij ons nog op Curacao. Het was een relatief relaxte dag, immers alles was klaar. Om half drie kwam collega Lahrn ons ophalen en niet veel later waren we ingecheckt op luchthaven Hato en zaten achter een drankje op het terras. Ruim op tijd gingen we door de douane en dan begint het wachten.

De vlucht stond gescheduled om 17:40 en de MD-11 van de KLM was op tijd geland. Toch mochten we niet instappen. Ik liep wat rond met Diana (1) en zag op het beeldscherm dat de vlucht delayed was naar 20:40. Dat beloofde niet veel goeds. We besloten een biertje te kopen en net toen die aan de lippen stond kwam de melding dat we om 19:30 zouden vertrekken. Vrijwel direct daarna begon het instappen. Uiteindelijk zijn we met bijna twee uur vertraging vertrokken.

18.09.2007: De Spiders komen aan op Schiphol en worden opgewacht door Diamond Piet (foto Diamond Piet). Klik voor groter.Het vliegtuig zette er flink de sokken in want dinsdagochtend kwamen we slechts een uurtje later dan gepland aan. Niemand deed moeilijk, douane, paspoortcontrole, geen honden, we konden zo doorlopen. Angstvallig hielden we de koffers en handbagage in de gaten. In april zijn we twee tassen kwijtgeraakt waarvan een met een zeer belangrijk onderdeel voor Diana, namelijk haar chupatina. Letterlijk betekent dat zuigertje en het is het kussen dat zij nodig heeft om in slaap te vallen.

Alles verliep echter voorspoedig, we misten niets en Diamond Piet stond ons gewoontegetrouw op te wachten. We begonnen aan de lange rit van Amsterdam naar Valkenswaard. Woensdag kon ik mijn lease-auto bij SQL Integrator ophalen in Rijswijk. Volgens Piet was dat een hele reis, daarom stelde hij voor om de auto ’s middags al op te halen. Hij wilde mij er wel naar toe rijden.

In Valkenswaard werden we hartelijk ontvangen door CasasPa en Truus. We dronken koffie, aten wat en daarna gingen Piet, CasasPa en CasaSpider op weg naar Rijswijk. CasasPa ging mee vanwege misschien optredende vermoeidheid bij mij. Op een bepaald moment is men daar echter over heen.

Het was een lange rit naar Rijswijk. Ik werd steeds blijer met Piet’s voorstel, anders had het ophalen van de auto me de hele woensdag gekost. In Rijswijk maakte ik kennis met een aantal collega’s van SQL Integrator Nederland en even later vertrok Piet richting Utrecht en wij terug naar Valkenswaard. Om kwart voor acht ’s avonds waren we thuis, ruim op tijd voor de Champions League.

Ik zeg wel Valkenswaard maar feitelijk was het Borkel, naar het huis van mijn zus Pascale en zwager Luc. Zij vertrokken de volgende dag naar Spanje voor een vakantie en zo kunnen wij de eerste twee weken in hun huis logeren. Hun huis is sowieso een soort van daklozenopvang, immers mijn andere zus Margriet en haar man Wiro wonen er ook al. Zij vertrekken lees emigreren in februari naar Portugal. Straks meer over Ik vertrek.

Leuk en aardig allemaal, zo’n opsomming van gebeurtenissen. Het moet nu eenmaal vastgelegd worden. Maar hoe is Nederland? Hoe verlopen de dingen? Zijn wij allemaal snipverkouden?

Laat ik met de deur in huis vallen, Nederland is overweldigend. Okay, dat is een beetje overdreven maar toch ook weer niet. Woensdag ging ik op pad om dingen te regelen. We wilden ons inschrijven in de gemeente Valkenswaard en ging daarvoor naar het gemeentehuis.

Ik was de schuifdeuren nog niet door of een receptioniste begon me al enthousiast te begroeten. Wat een vriendelijkheid. Na het uitleggen van de situatie overhandigde ze me een bonnetje en mocht ik plaatsnemen in de wachtkamer. Nog geen vijf minuten later was ik al aan de beurt en werd door een volgende vriendelijke dame, het lijkt wel of er niet alleen op Curacao maar ook in Nederland alleen maar vrouwen bij de overheid werken, te woord gestaan.

Er ontbrak een formuliertje, namelijk de toestemming van mijn vader om ons op zijn adres in te schrijven. Hetgeen op zich logisch is. Nu stond er toch al een afspraak met CasasPa om naar de Primafoon te gaan. Hij wilde zijn abonnement verlengen en ik een nieuwe. Het duurde allemaal vrij lang bij de Primafoon maar uiteindelijk verlieten we beiden het pand met een nieuw mobieltje. We waren mooi op tijd voor mijn middagafspraak op het gemeentehuis.

19.09.2007: CasaSpider pint (weer eens) met Diana (1) bij zijn nieuwe bank, de Rabo Bank. Klik voor groter.Nu werden we door een andere dame geholpen. Helaas kon de inschrijving nog steeds niet helemaal worden afgerond want de dame van die ochtend was vergeten te vermelden dat het hele gezin moest verschijnen, als een soort van visuele controle. Bovendien moeten alsnog de geboorte-actes worden overlegd van mijn mede-gezinsleden omdat zij nog nooit in Nederland ingeschreven zijn geweest. De actes liggen op de boot, dus dat duurt nog even. Nu worden we allemaal ingeschreven maar wel als individuele entiteiten. Lucy en ik zijn dus een soort van vrijgezel in Nederland.

Bij de Rabobank wilde ik een bankrekening openen. Ook hier was bijna sprake van ontroering door de service en vriendelijkheid. Probeer maar eens een rekening te openen bij de Maduro & Curiels Bank op Curacao. Nu stond ik een kwartier later buiten en was een kapstokrekening voor mij in voorbereiding maar ook een gewone voor Lucy, een simpele voor Luchiano (9) en een spaarrekening voor Luchiano en Diana. O ja, we zijn ook meteen WA verzekerd. De volgende dag (donderdag) konden we langskomen voor de bescheiden en het apparaatje om via internet te kunnen bankieren. Voor de kinderen lag er een mooi presentje klaar. Geweldig!

Ook Lucy is onder de indruk van de vriendelijkheid waarmee we worden bejegend. Alles gaat zo netjes en relaxed. Het enige wat er voor haar aan ontbreekt is ons eigen huis, dan kan ze echt aan de slag. Helaas loopt het qua huisvesting nog niet helemaal naar wens maar vanaf aanstaande maandag schakelen we een versnelling hoger.

Warme kleren hadden we niet echt. Daarom is er flink geshopped, niet bepaald mijn grootste hobby. Donderdagmiddag gingen we samen met zus Margriet naar Bergmans Outlet Store in Lommel (B). Het is een grote winkel, relatief goedkoop en dichtbij Borkel. We beschikken nu allemaal over een of meer jassen en andere warme lichaamsbedekkende kleding. Overigens hebben alleen de kinderen het koud, het is gewoon ongelofelijk hoe lekker het weer is. De zon schijnt bijna constant en we lopen zonder jas buiten. Als dat zo doorgaat stijgt de temperatuur in december boven de 30 graden. Wij krijgen gewoon al jaren verkeerde informatie vanuit Nederland over zogenaamd slecht weer want we zien met eigen ogen dat het allemaal heel anders is.

De meeste dingen lopen soepel, zo ook de school voor Luchiano. In Borkel is maar een schooltje, de St. Servatius school, en toevallig kent mijn zus Pascale het hoofd daarvan, meester Joop. Hij heeft vroeger samen met haar op school gezeten en ook nog bij de padvinders. Dat schept een band. Donderdag om twaalf uur hadden we een soort van afspraak om eens met meester Joop te gaan praten. Borkel heeft feitelijk maar een straat, toepasselijk de Dorpsstraat geheten. Vanuit het huis van Pascale kan men de school bijna zien liggen. Toen ik er naar toe wilde lopen jammerden Lucy en Luchiano tegelijkertijd: "Nee toch, we gaan wel met de auto hoor!"

Met het parkeren bij de kerk waren we uiteindelijk meer tijd kwijt dan als we gelopen hadden, maar het gaat om het idee. De school ging net uit en de kinderen keken ons aan. Een jongetje vroeg aan Luchiano of hij maandag bij hun op school kwam. "Ja", zei Luchiano. "Oh, dan kom je naast mij zitten", wist het jongetje te vertellen. We gingen op zoek naar meester Joop en die was snel gevonden. Van te voren hadden we op een kennismakingsgesprek van tien minuten gerekend maar het werd uiteindelijk een uur. De school pakt de dingen serieus aan en maakt daarmee meteen een goede indruk.

20.09.2007: Luchiano (9) met zijn nieuwe jas uit Belgie bij de Peugeot. Klik voor groter.We kregen een uitgebreide rondleiding en maakten kennis met een aantal docenten. Een issue is in welke klas Luchiano komt, groep 6 of groep 7. Op Curacao zat hij in de vijfde (groep 7) en hij ziet het als een degradatie om nu in groep 6 te moeten beginnen. "Hij is wel klein", merkte meester Joop op. Qua methodes en leermateriaal zijn er vanzelfsprekend verschillen tussen de Marnixschool en de St. Servatius. Meester Joop toonde de taal- en rekenboeken van beide groepen en Luchiano moest laten zien wat hij kon. "Hmm... dat ben ik zo niet gewend met die tekeningen bij rekenen", zei hij eigenwijs. "Wij maken gewone sommen, zonder tekeningen".

Lucy vond het een hele mooie school en was onder de indruk van hoe netjes en goed geoutilleerd de klassen zijn. Ook de mooie gymzaal sprak tot haar verbeelding. We bedankten meester Joop voor de rondleiding en spraken af dat hij de volgende dag even zou bellen om te melden in welke klas Luchiano geplaatst wordt. Vrijdag belde hij en stelde voor om hem gedurende de eerste drie dagen 's middags in groep 6 te plaatsen en 's ochtends een zogenaamde LVS-test te laten doen. LVS staat voor Leerlingen Volg Systeem. Aan de hand van deze test wordt het niveau bepaald. Als groep 7 mogelijk is gaat Luchiano daar naar toe. Voordeel is dat als wij naar onze definitieve locatie verhuizen de nieuwe school met de resultaten van de LVS-test direct weet in welke klas Luchiano thuis hoort.

Diana hoeft nog niet naar school. Zij vermaakt zich prima in Nederland en is tot onze verbazing nog steeds niet verkouden. Dat was in april wel anders. Op Curacao liep zij altijd halfnaakt rond, nu is het leuk om te zien hoe zij eruit ziet met die dikke kleertjes. In een helicopter bij Albert Heijn of in de kinderstoel bij de eettafel.

Iets heel anders. Qua eten miste ik op Curacao twee van mijn favoriete gerechten. Het eerste is Grieks eten (Mixed grill met Tzatziki) en het tweede Babi Pangang. Vrijdag hadden we geen zin om te koken en daarom haalden we Babi Pangang. Ik kon haast niet wachten tot we thuis waren. Eerst een flesje Dommelsch uit de kelder halen en dan het bord volscheppen met witte rijst en daar boven op de Babi Pangang met een klodder sambal.

O, o, wat was die eerste hap lekker. Grommend nam ik een tweede en keek toen naar Lucy en Luchiano. "Het is best lekker", zei Lucy, "maar overdrijf je nu niet een beetje?" Luchiano haatte het eten niet en dat is al heel wat maar vond het ook niet echt lekker. Cultuurbarbaren. De Griek in Valkenswaard schijnt niet echt geweldig te zijn, die ervaring moet even wachten tot we een keer in Utrecht zijn.

"Hebben Nederlandse mannen nog wel tijd om serieuze dingen te doen?", vraag ik mij plotsklaps af. Dinsdag zijn wij aangekomen en diezelfde avond was er Champions League op televisie. Woensdagavond van hetzelfde laken een pak. Donderdagavond UEFA-Cup. Gelukkig kwam Margriet even bij mij zitten. Zij vindt voetballen drie keer niks en wilde weggaan om op haar eigen kamer Ik vertrek te kijken, toevallig een van mijn favoriete televisieprogramma's. Nog toevalliger was dat het een gezin uit Valkenswaard betrof dat een camping in Frankrijk wilde beginnen.

Hoofdschuddend keken we naar de slechte voorbereiding van deze mensen. Een slechte voorbereiding die natuurlijk wel voor de mooiste kijkmomenten zorgt. Toch heb ik zelf ook wel eens het idee me in een aflevering van Ik vertrek te bevinden, zonder huis, zonder spullen. Onze editie wordt zeker vervolgd. Vrijdagavond dachten we van voetbal verschoond te blijven, maar neen... liveVVV-NAC op televisie!

Een lang verhaal. Resumerend valt Nederland tot nu toe 100% mee, vooral qua mensen en klimaat. We zijn erg blij met de hulp van vrienden (Piet) en familie (CasasPa & Truus, Pascale & Luuk, Wiro & Margriet), waarvoor onze hartelijke dank. Het is zaterdag, de vijfde dag en ons eerste weekend. De groeten uit Borkel.

Comments

Welkom in NL; mooi verhaal weer, ik begon al afkickverschijnselen te krijgen....

Geweldig dat jullie het naar je zin hebben!
Ik hoop dat jullie gauw een definitieve stek hebben gevonden.
Alle goeds gewenst.

Welkom welkom! Leuk om weer eens iets van jullie te kunnen horen. Zo te lezen zie ik jullie de komende jaren niet naar Curacao gaan voor vakantie ofzo. Zelfs de weer vind je hier meevallen! Maar....Borkel - Rijswijk elke dag met de auto..oei oei! Hopelijk kan de partij van de filerijder voor jou (en mij) iets gaan betekenen in de toekomst :-)

Fijn dat het zo lekker gaat, een goed begin is het halve werk! Nu inderdaad nog een eigen plekje, maar dat zal ook wel goedkomen. Helpt SQL NL daar nog bij???
Groetjes vanaf warm Madeira!

Van Dorpsstraat , Valkenswaard
Naar Rijswijk

Afstand 152,7 km.
Reisduur 01:39

Inderdaad een stukkie rijden....

Bien venido! Heerlijk om zo'n lange log te lezen. heerlijk he, dat je niet zo lang hoeft te wachten bij de balie! hahahahha
ben benieuwd naar de eerste schooldag van Luciano. Leuke foto's!!

Nou, dat valt inderdaad niet tegen. Een prima start, lijkt me.

Die overkill aan voetbal heeft zelfs mij, een echte liefhebber, heel selectief gemaakt. Dus bijna geen PSV-CSKA en helemaal geen VVV-NAC. De mannen hier hebben misschien te weinig tijd voor serieuze zaken, maar de vrouwen des te meer! Behalve de voetballiefhebsters dan.

Mooi dat het allemaal lekker en soepel gaat. Zo'n eerste indruk is heel belangrijk voor Lucy lijkt me.

Die Griek komt in Utrecht wel goed.

Dat was wel wennen zeker: een dommelsch voor een polar. Bo bini na Hulanda!

Bienvenido!

So far, so good! Fijn dat jullie het naar je zin hebben en voor Luchiano, veel succes op je nieuwe school en ik wens je alvast veel nieuwe vriendjes!

Wauw, wat een lang verhaal...maar wel leuk dat het allemaal meevalt...en wat zien jullie allemaal er goed uit! Luchiano ziet er erg stoer uit bij de auto en wat een schatje is die Diana!
Geniet van het weekend, Casa!

We hebben speciaal voor jullie mooi weer geregeld. Welkom in het kikkerlandje.

CASA. WAT SUPER DAT ALLES ZO GOED IS GEGAAN. IK MOET ZEGGEN DAT IK HEEL BLIJ BEN OM DIT ALLES GELEZEN TE HEBBEN. FIJN OOK DAT JULLIE ZULKE FIJNE FAMILIELEDEN EN VRIENDEN HEBBEN, ANDERS ZOU JE HET NIET REDDEN IN NEDERLAND. VAM BORKEL HAD IK NOG NOOIT GEHOORD, WEL VAN VALKENSWAARD EN VAN HET DAAR NABIJ GELEGEN DOMMELEN. IK VIND WEL DAT JE NU OP EEN TE GROTE AFSTAND VAN JE WERK ZIT. WAT MIJ HEEL ERG GERUSTSTELT IS DAT ER METEEN EEN JONGETJE WAS OP DIE SCHOOL DIE WILDE DAT LUCHIANO NAAST HEM KWAM ZITTEN. IK HOOP DAT HIJ NA HET DOEN VAN DIE TEST IN GROEP 7 KAN, HET ZOU INDERDAAD WEL HEEL ERG VOOR HEM ZIJN ALS HIJ TERUG MOEST. ZE PAKKEN HET DAAR WEL HEEL GEDEGEN AAN. HET ENIGE DAT IK TEGEN VIND VALLEN IS DE TOCH ENIGSZINS BUREAUCRATISCHE HOUDING VAN DE GEMEENTE VALKENSWAARD, MET HUN VISUELE CONTROLES. ANDERZIJDS VIND IK HET WEL TERECHT DAT JULLIE AKTES MOETEN OVERLEGGEN, HET LIJKT ME WEL LOGISCH DAT MEN DAT ALLEMAAL WIL NAGAAN.

EEN VRAAGJE, JE VOND NEDERLAND ZOVEEL VRIENDELIJKER DAN CURACAO ALS JE HET OVER DE MEDEWEERKERS VAN BANKEN E.D. HEBT. MISSCHIEN IS DAT ZO IN KLEINE DORPEN, MAAR DAT IS ECHT NIET OVERAL ZO.

PS IK VERGEET MIJN VRAAG. IS HET NIET ZO DAT JE EIGENLIJK OP CUR HAD WILLEN BLIJVEN EN DAT ZIT WEG TE STOPPEN? NOGMAALS, IK BEN BLIJ DAT HET GOED IS GEGAAN, MAAR PROBEER WEL MET JE BEIDE BENEN OP DE GROND TE BLIJVEN.

Dat was kort maar krachtig zeg, iets meer info mag wel hoor.

In elk geval, welkom!

Fijn dat je er weer bent! Ik heb je logjes gemist en ik was erg benieuwd. Hopelijk heb je gauw woonruimte dichter bij je werk gevonden, want dit is wel erg veel reizen zo.

Casa's - WELKOM ("TERUG") IN NEDERLAND - geniet nog van het mooie weer want dit is waarschijnlijk het laatste mooie weekend. En geniet ook nog van de "overweldigende" indrukken van NL want je raakt er maar weer snel aan gewend, geloof me. Overigens Casa, jij als voetbalfan moet toch eens op deze site kijken van dhr Ton Ojers, http://www.tonojers.blogspot.com hij is hier in Noord-Holland toch wel "De voetbal-analist"
Succes met jullie inburgering!

Je kunt zeggen wat je wilt van Nederland, maar men is over het algemeen toch veel vriendelijker dan op Curaçao. Ik ging een keertje tijdens de vakantie op Cur. een winkel binnen, en werd zo boos aangekeken dat ik gelijk weer naar buiten liep. Wat ik ook op Cur. gemerkt heb, is dat men vaak tegen je praat zonder je aan te kijken. "Men" draait het gezicht de andere kant op en praat zonder je aan te kijken; vooral wanneer men weet dat je uit Holland met vakantie bent. Men is vaak zeer onvriendelijk.
Maar de buitenlanders die daar werken zijn juist zeer aardig. Ach, ik denk dat de gem. Curaçaoenaar wat gefrustreed is.

PS, jullie kunnen ook bij H&M gaan kijken voor mooie goedkope kleren voor het hele gezin.
http://shop.hm.com/shop/do

http://www.home.nl/producten/

Internetten en bellen kun je beter bij @ Home doen. KPN is duuuuuuur!

@Bout: @home is een ramp, duur en onstabiel. Neem liever ADSL bij een van de vele aanbieders. Nieweling "Alice" schijnt goed te zijn.

Zooooooooo dat was afkicken zonder het dagelijkse spinnenweb , en goed te horen dat het niet tegenvalt!
Boffen was het zeker met het weer , maakt de overstap wel makkelijker.
Fijn weekeinde en geniet van de zonnige dagen!

@Lennart: Dank je, hopelijk kom je met deze "shot" het weekend door... ;-)
@Giensie: Tot op heden zijn wij tevreden. Nu inderdaad het huis nog...
@Curacaoenaar: Dank je, dank je. Heeft je vader al verteld dat we hem bij AH Zeelandia zijn tegengekomen? Ons hoofdkantoor staat in Rijswijk, ik hoef daar niet dagelijks te zijn. Gelukkig maar...
@Wilisha: Neen, voor woonruimte moet ik echt zelf zorgen. Groeten terug vanuit een warm Borkel!
@Lennart: Dat heb je mooi uitgerekend. Vooralsnog lijkt het erop dat ik in Antwerpen ga werken...
@Tashita: Gracias! De Kranshi van Valkenswaard is echt top. Maandag zullen we het weten hoe Luchiano zijn nieuwe school vindt...
@René: Klopt maar het eerste gespin is kattengewin...
@Piet: En dat wil wat zeggen! PSV-CSKA was overigens een stuk enerverender dan Zagreb-Ajax, maar men moet inderdaad keuzes maken. Lucy is erg blij met Nederland en haar Nederlands gaat nu dagelijks vooruit...
@Dick Drayer: Toch smaakt de Dommelsch me ook uitstekend. En die keuze uit Belgische biertjes... Zondag missen we alleen het uitzicht over de zee...
@HJC: Muchas gracias!
@Dorien: So far so good, dat heb je mooi gezegd. Namens Luchiano bedankt voor je goede wensen...
@Gata: De laatste tijd ben ik wat lang van stof... ;-) Voor jou ook een "bon wiekent"!
@Pascal Summer: Wij gaan er nog steeds vanuit dat wij het mooie weer mee hebben gebracht. Geen dank hoor!
@Cyberjunk: WIJ ZIJN OOK ERG BLIJ MET ONZE VRIENDEN EN FAMILIELEDEN, ANDERS WAS HET INDERDAAD EEN STUK MOEILIJKER. VOOR DE CONTROLES VAN DE GEMEENTE VALKENSWAARD HEB IK ALLE BEGRIP. HET MOOIE IS DAT MEN ONS GEWOON INSCHRIJFT ZONDER DE GEBOORTE-ACTES. DAT IS OP CURACAO ONDENKBAAR. VAN MIJ HADDEN WE NIET VAN CURACAO WEG HOEVEN GAAN, MAAR NU WE VOOR NEDERLAND HEBBEN GEKOZEN GA IK DAARVOOR. CASASPIDER IS WEL IEMAND DIE MET BEIDE BENEN IN DE AARDE STAAT, MIJN STERRENBEELD IS STIER...
@Renesmurf: Haha, dit vind ik een van jouw grappigste comments ooit. Dank je!
@Ricky: Dank je. Overigens kan ik voorlopig geen continuiteit garanderen, maar geschreven wordt er zeker wel...
@Bob: Dank je, morgen wordt het nog warmer dan vandaag. Dat je aan mooie dingen snel went is waar. Toch is het goed om je af en toe te realiseren hoe goed je het hebt. Om het daarna weer te vergeten... :-) De site van Ton Ojers zal ik eens in de gaten houden!
@Bout: Winkelpersoneel heeft op Curacao duidelijk een andere kijk op klantvriendelijkheid. Maar ook dat went. Als je een gesprekje aanknoopt ontdooit het ijs vaak al snel. Met een dergelijke houding zouden werknemers in NL echter al snel ontslagen worden. De tip van H&M hebben wij al eerder gehoord, het is natuurlijk wel een zaak voor vrouwen en kinderen. Qua telefoon zit ik nu voor twee jaar vast aan KPN, voor internet moet ik me nog orienteren.
@Curacaoenaar: Belangrijk is ook hoe de helpdesk is ingericht. Reageren ze op tijd en zijn ze niet duur?
@ANila: Precies, daarom is een radiostilte van een paar dagen wel eens goed. Dan weet je meteen hoe erg het is met je verslaving... ;-) Jij ook een heel goed weekend en met die zon komt het wel goed!

Nou dat is gelukkig goed begonnen. Even een tip: die buitenlandse geboorteaktes laten inschrijven in het register buitenlandse aktes in Den Haag. Daar hebben ze vijf maanden voor nodig, voor die inschrijving, maar dan heb je daarna nooit meer problemen dat er aktes in het geboorteland moeten worden opgevraagd. Dus als alles een beetje gesettled is, iets om een keer aan te denken ( http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=25616 )

Wedden dat Luciano's niveau zelfs hoger ligt? Wat maakt zijn lengte nou uit. Hoop niet dat ze hem degraderen vanwege zijn lengte. Onzin.
Het feit dat hij kan rekenen zonder tekeningen zegt al genoeg.

zie onverwachts je je weer heb geschreven erg leuk en dat je al veel heb gedaan in die paar dagen leuke foto,s van de kinderen Luciano veel plezier op je nieuwe school

groetjes fam maat

Antwerpen, dat is beter. Gezellig Duvel drinken na gedane arbeid!
Mijn broer woont nabij Brussel, erg gezellig daar!

Hai, welkom weer. Ik zag bij Piet op de site dat ik een borrel ga organiseren, geef maar aan als je er aan toe bent. :-) Veel succes met zoeken naar een leuk huis.

@Irene: Een hele goede tip! Dank je wel, dat gaan we zeker doen...
@Bout: Luchiano is geen domme jongen maar de overgang is groot. Andere boeken, methodes etc. Feitelijk heeft hij al een klas overgeslagen, dus wat mij betreft is het zeker geen schande als hij in groep 6 terechtkomt. We wachten de LVS-test gewoon af...
@Carla: We zijn lekker druk en hebben het geluk dat we goed opgevangen worden. Dank je en groeten terug naar Zeeland!
@Lennart: Duvel drinken en dan naar huis rijden? Op Curacao kan dat wel maar hier begin ik er maar niet aan. Hoe dan ook is Antwerpen natuurlijk een hele mooie stad...
@Jannie: Hai! Ja, Piet lichtte me al in dat jij helemaal uit jezelf aanbood de borrel te organiseren. Laten we wachten tot de huisvesting definitief is, dan is er de rust voor. Hoewel ik nu ook aan de Leffe zit... ;-)

Dat is een lap tekst voor nog-eventjes-op-Casa-klikken.
Het lijkt allemaal heel smooth te gaan. Dan ben ik altijd extra op mijn hoede. Nee hoor, dan kan ik ook wel als Guus Geluk rondlopen. Laatste tijd ben ik niet meer zo heel erg vlezig; na een relatief korte vakantie in het buitenland ging ik altijd graag op de terugweg langs een Chinees om babi-pangang met kip kerry te eten. Een overheerlijke combinatie.

Ik denk dat ik zal moeten wennen aan het andere tegenreageer ritme. Ga je nu ook HuisSpin heten?

Blij weer van jullie te horen.

Eindelijk weer even in de lucht, miste je al vanaf dinsdag!
Leuk om te lezen dat Lucy nu lekker aan haar NL-taal werkt.
En nu jullie hier definitief zijn hoeven we ook niet meer over het weer te liegen. Het is hier al jaren zo warm...:-)
Dat alles zo soepel loopt moet voor jullie allemaal wel een cultuurschok zijn, een vliegende start!
Het is hier geweldig!
Nu alleen de familie nog leren dat voor kleine stukjes de benenwagen en/of fiets het vervoersmiddel zijn.

Thuiswerken op zijn tijd kan ook vast wel bij SQL via een VPN verbinding !
Hoef je niet elke dag naar Rijswijk.
Alleen naar je werk gaan indien communicatie belangrijk is.
Indien iedereen dat zou doen... zouden er minder files zijn.

@Casa: "redu" gaat snel, dus ik was er snel van op de hoogte! :-) Ik heb nu zelf Tiscali ADSL, moest nog nooit de helpdesk bellen, wat dus betekent dat ik nog nooit problemen mee had. Meer hierover vind je hier.

@Pascal: Het is altijd oppassen geblazen als men het CasaLog aanklikt, dat merk je nu wel. Maar je hebt het tot de Babi Pangang volgehouden, mijn complimenten. Ja, of je bent onderaan begonnen. Neen. "HuisSpin, de Man van je Leven..." klinkt toch beduidend minder aantrekkelijk...
@Hans: Graag gedaan en de volgende post staat er alweer...
@Angel: Lucy praat beter Nederlands dan de gemiddelde Nederlander Papiaments op Curacao. Het is inderdaad leuk dat ze nu harder vooruit gaat. Dat collectieve gelieg over het weer valt me wel tegen van jullie. Net zei mijn zus nog dat het morgen afgelopen is. Dat betekent dus gewoon onbewolkt en 35 graden? De benenwagen, please. Je bent toch niet blijven steken in de tijd van Dik Trom? Waarom hebben we anders de auto uitgevonden... :-)
@Marnix: VPN werkt inderdaad geweldig. Helaas is er ook nog het controle-aspect en worden werknemers die niet op die manier kunnen werken snel jaloers. Een mooie mix tussen aanwezig zijn en VPN lijkt me wel wat...
@Curacaoenaar: Haha, toch een gek idee dat jij zo snel weet wanneer en waar wij boodschappen doen. Dank voor de tip, ik neem Tiscali op in mijn lijst kandidaten...

Goed verhaal, lekker kort!
:-)

Te gek dat alles goed gaat.
Ook het weer van gisteren en vandaag moet jullie goed doen.

Hm, wij wonen duidelijk in de verkeerde gemeente. Of eigenlijk doet men eerst ook vriendelijk, vervolgens kan van alles niet en dan gaan z eje onbecshoft behandelen vanwege door henzelf gemaakte fouten.

"Hij is wel klein" Euh, meester Joop is hopelijk toch wel intelligenter dan dat he? Lijkt me een beroerde reden om hem daarom in groep zes te laten beginnen. Verder klinkt dat wel heel Nederlands: 'stel je toch voor dat het moeite gaat kosten, begin maar laag'.