« De eerste vier dagen | Main | Luchiano maait het gras. En Diana? »

Montana: door de stoel gezakt

Wat is het toch een prachtig weer in Nederland. Zaterdagmorgen zaten we allemaal buiten in de tuin en ik las de krant. Het was allemaal zo relaxed en vredig. The silence before the storm, want ineens klonk er luid gekraak. Ik voelde mijzelf wegzakken. De houten tuinstoel was met donderend geraas in elkaar gestort. De komende week maar geen chips meer eten. Okay, nog een één bakje dan.

22.09.2007: De Spiders bezoeken Montana Snowcenter in de Kempervennen. Klik voor groter.We gingen even kijken bij Montana, het nieuwe Snowcenter op het terrein van de Kempervennen. Vanuit het restaurant heeft men goed uitzicht op de piste. Het ziet er allemaal aardig uit maar de sfeer ontbrak een beetje. Nu konden wij niet horen of er misschien goede muziek (Anton aus Tirol?) in de sneeuw werd gedraaid.

Luchiano (9) heeft nog nooit sneeuw gezien en dacht aanvankelijk dat het wit zand betrof. Hij wilde meteen snowboarden, wie weet komt het er nog eens van. Toen we de wintersporters uit de ijskoude (-5 graden) hal zagen komen riep Lucy uit dat er echte sneeuw op hun schoenen zat.

De boodschappen deden we bij Albert Heijn in Valkenswaard. Boeien. Wat ons opvalt is dat de winkels zo vroeg sluiten. Door de week om zes uur, maar toen wij vrijdag om half zes de Hema binnen liepen en nog zo'n vette rookworst wilden kopen waren de dames alles al aan het opruimen en schoonmaken.

Gelukkig lag er nog een warme worst klaar en wilde de verkoopster ook nog wel ergens mosterd vandaan halen. Toch was de winkel al vrijwel helemaal leeg. Is dat een kwestie van dat de boodschappendoeners in Valkenswaard beter plannen en ruim op tijd klaar zijn?

Thuis liepen we meteen de tuin in. Ik zocht een plaatsje op de planken van de zandbak, het houten tuinmeubilair vertrouw ik niet meer. Zus Margriet zei dat ze de planken kon zien doorbuigen. "Laten we een Leffe Dubbel drinken", stelde Lucy voor. Een goed plan en het deed denken aan ons vertrouwde Pleincafé Wilhelmina op de zaterdagmiddag. De tuin van het huis van Pascale en Luc noemen we vanaf heden Pleincafé Borkel.

Is deze lang genoeg, Renesmurf?

Comments

LEUK VERHAAL. WAT VREEMD DAT AH IN VALKENSWAARD ZO VROEG SLUIT. IN VUGHT SLUIT AH OM 22.00 U, ALLEEN OP ZONDAG IS DE WINKEL DICHT. IK WEET NIET HOEVEEL INWONERS VALKENSWAARD HEEFT, MISSCHIEN HEEFT HET DAAR WEL MEE TE MAKEN. MAAAR EEN KOOPAVOND KENNEN ZE DUS BLIJKBAAR NIET DAAR. JULLIE MOETEN ER WEL AAN GAAN WENNEN DAT OP ZONDAG HIER BIJNA ALLES DICHT ZIT, ALLEEN IN GROTE STEDEN IS ER EENMAAL PER MAAND EEN KOOPZONDAG. MAAR DAT ZAL JULLIE WEL LUKKEN.

Als je meer van dat soort dingen gaat meemaken (dat je bijvoorbeeld ook niet meer samen op de bank kan) dan is het tijd om uit de ontkenningsfase te stappen (eigenlijk is de opmerking van Margriet natuurlijk al een hint, alhoewel zussen al snel de boel kunnen aandikken :-) ).
Het voordeel van die piste is wel dat-ie lekker leeg is.
Als aanvulling op Cyberjunk: in de nog grotere steden, laten we zeggen in de drie allergrootste steden, zijn de winkels iedere zondag open. Er is hier (vol trots, eengeworden met de kruidenier) zelfs een avond-appie die om twaalf uur dicht gaat. Maar die Hema blijft vroeg dicht gaan.

Casa, heb je al een fiets??
Schijnt goed te zijn voor de conditie en meteen voor je "lijn".

Ontzettend leuk om je belevenissen weer te lezen, Casa. Boeien. :-))

Gelukkig woon ik dan in Mokum en soms denk ik dat we hier ook naar een 24u economie toegaan...
Wel leuk als je laat savonds bedenkt dat nog iets nodig hebt ,maar wel onrustig voor werknemers , zoveel meer wisseldiensten en het vervoer dat niet echt erop aansluit ..
De nachtbus is niet altijd een pretje.
Geniet maar uitgebreid van het zonnetje , het laat zich braaf zien voor jullie!

Toch maar de spinningbike van stal halen..., of heb je die op Korsou achtergelaten?

De kinderen en Lucy, zien er gelukkig uit. Gelukkig hebben ze het naar hun zin.

Bij ons is AH altijd tot 20.00 uur open en in een stuk verder op de hele dag op zondag ook. Overigens, morgen gaat het regenen.

@Cyberjunk: VROEGER WAREN ALLE WINKELS OP ZONDAG GESLOTEN EN TOEN OVERLEEFDEN WE OOK. HET IS EEN KWESTIE VAN REKENING MEE HOUDEN. VALKENSWAARD IS VOLGENS MIJ ONGEVEER EVEN GROOT ALS VUGHT, WAARSCHIJNLIJK PLANNEN DE VALKENSWAARDENAARS HUN BOODSCHAPPEN BETER IS MIJN HUIDIGE STELLING... :-)
@Pascal: Als we niet meer samen op de bank passen kopen we natuurlijk eerst een grotere bank. Aandikken is trouwens een leuk woord in deze context. Heeft er dan niemand in Nederland om kwart voor zes zin in een Hema-worst?
@Bob: Neen, een fiets is niet de eerste prioriteit. Voorlopig geef ik de schuld aan het tuinmeubilair...
@Cockie: Haha, vandaag helaas geen leuk verhaal want de winkels zijn dus dicht... ;-)
@ANila: Ja, want vandaag koken wij Chili con Carne. Stel dat we onverhoopt iets belangrijks vergeten zijn (de carne bijvoorbeeld), waar haal je dat dan even snel vandaan? Naar Den Haag of A'dam rijden is niet echt een optie. Tijd om weer in de zon te gaan liggen!
@Lennart: De spinningbike zit op de boot, dus kan ik er niets aan doen... :-)
@Bout: Voor de foto moeten ze altijd even "whiskey" zeggen... ;-)
@Pascal Summer: De openingstijden van AH worden een selectiekriterium bij het zoeken naar een nieuwe woonplaats, dat is zeker. Morgen regen? Jij zit ook in het grote complot zeker... :-)

Ha die spider!

Welkom in het overzees gedeelte van Curacao.

Zal ik de Leffe bij ons in de koelkast zetten?

Groetjes.

Hahaha...ik had er bij willen zijn, toen je door de stoel ging! Maar zo te zien vindt je het niet erg om door meubilair heen te gaan, want niet veel later was je aan een heerlijke-vol-met-calorieen-hema-worstje!
Je bent echt grappig, Casa! :)

Ik vind dat alles mooi op tijd wel sluiten mag, daar over gaan zeuren is weer tipisch nederlands.

Op zaterdagavond hoeft er niet gewinkeld te worden!

Ja, lang genoeg zo.

haha, ja dat nederlandse tuinmeubilair is niet meer wat het geweest is.

Grappig dat Luciano nog nooit sneeuw heeft gezien.
Ik hoop dat we dit jaar een witte kerst krijgen. Daar word ik nu gelukkig van :)

We hebben je gemist hoor, zaterdag op de quads. FYI: Paul is naar voren geschoven als de nieuwe huis-fotograaf van SQL*Events !

@Paul: Dank je wel. Een goed idee van die Leffe, hebben ze nog wel bij AH sinds wij de hele week zijn geweest? Daarbij zijn we trouwens al diverse keren door de Deken Frankenstraat gekomen...
@Gata: Als je op een houten tuinstoel zit en je neemt een kop koffie in je handen is dat al zwaarder dan een Hema-worstje. Dus daar ligt het echt niet aan... ;-)
@Renesmurf: We zijn dus snel en goed ingeburgerd met dat gezeur, dat levert vast pluspunten op van Rita. Daar houd ik het bij, anders wordt het weer te lang...
@GJ: Kwalitatief gaan veel zaken achteruit, dat blijkt wel. Een witte kerst zie ik ook wel zitten, maar dan moet op de 27e het zonnetje wel weer schijnen zoals vandaag. Tot nu toe houdt Groningen stand tegen Excelsior!
@Bodo: Die quads had ik ook graag meegemaakt. Jouw foto's mogen er trouwens ook zijn, vooral die met de rode voertuigen in het groene gras en de zee op de achtergrond: http://www.kridan.nl/images12/20070923-quad1.jpg
Komen de foto's van Paul ook online beschikbaar?

zoo 6 punten in de pocket.
Glimmen & groningen :)

O nee, niet onze mooie houten stoel. De ah is in vwaard savonds ook open en de hema vrijdags tot 9 uur. Ze poetsen gewoon veel. Fijn dat t op school goed ging. Tip van luc is om naar de achelse kluis te gaan, goed voor pleincafe borkel. Groeten uit t ook al warme andalusie

Vanavond zeker geen gebruik gemaakt van de overdaad aan voetbal?

Hee Casa, Bon bini na Hulanda. Weer leuk van je te horen.

Leuk dat hij sneeuw heeft leren kennen, hopelijk van de winter valt het gewoon weer eens ouderwets uit de lucht. En je hebt het zeker getroffen met het wer, het is een beetje aan het nazomeren. Wees gerust, de regen komt heus wel weder ;)

@GJ: De drie G's gefeliciteerd met de punten, Glimmen, Groningen en GJ!
@Pascale: Het spijt mij verschrikkelijk. Toch ligt het niet aan mij, immers later heb ik het toch aangedurfd op een andere houten stoel te gaan zitten en die hield het gewoon. De Achelse Kluis is een goede tip, goed voor Luchiano om eens een paar monniken te zien. Nog veel plezier in Espana!
@Piet: Heb toch het een en ander gezien, dat van Feyenoord heb ik al lang geleden voorspeld. Ach, beter tegen PSV dan tegen Ajax... ;-)
@Donna: Masha danki Donna, dat er elke dag geschreven wordt kan ik niet beloven. Ook al gebeurt er genoeg...
@Cinner: De sneeuw was op een afstandje maar er zal heus wel wat vallen deze winter. Vanmorgen ging Luchiano voor het eerst naar school en moest dus vroeg opstaan. We vonden het allebei heel koud en dat terwijl de zon schijnt. Brrr...

Met pijn in het hart heb ik toch, zowel binnen mijn favorieten als bij de bladwijzers(Firefox), een interne transfer van de url http://live.casaspider.com/ van de map Curacao naar de nietszeggende hollandse map "krant" moeten doorvoeren.

Dat je door een houten stoel zakt is al niet geweldig maar als het een hardhouten stoel (teakhout) is mag je wel vast hulpveren voor de arme Peugeot bestellen....:-)
Verder zijn jullie druk met de grote gewenning en dat ziet er allemaal goed uit!

@CasaSpider: de ene nederlaag sluit de andere niet uit.

@Peter Hoppenbrouwers: Dat is inderdaad wel een hele grote overgang zo. Kun je niet een iets inspirerendere naam verzinnen voor de Hollandse map "krant"?
@Angel: De Peugeot geeft geen krimp al wordt de echte lease-wagen toch minimaal een Hummer H2 (voor de zekerheid). Vandaag regende het warempel, dat is even wat minder voor onze acclimatisatie...
@Piet: Hmm... dat is slecht nieuws!

O.K. heet nu map Borkel en renamed gewoon mee met de verhuzingen die nog gaan komen.

Ha ha het is niet de 1e keer dat je door een stoel zakt. Ik herinner me nog dat je door de stoel zakten toen wij (Cynthia, Henry, Ronald, Irma, John en ik) op Curacao waren!