« Montana: door de stoel gezakt | Main | Luchiano gaat naar de St. Servatius »

Luchiano maait het gras. En Diana?

Op Curacao praat men vrijwel nooit over het weer maar hier is dat een ander verhaal. En dat terwijl elke dag de zon schijnt, afgelopen zondag tenminste wel. We vonden dat Luchiano (9) eens iets moest doen voor de kost en Margriet wist wel een leuke klus. Het maaien van het gras.

Luchiano's standaard antwoord op een vervelende vraag gesteld door persoon $X met onderwerp $Y is tegenwoordig: "Ik haat $X en ik haat $Y" maar daar trokken wij ons niet veel van aan. Even later liep hij met zijn tante, de electrische grasmaaier en een gezicht als een oorwurm baantjes over het grasveld te trekken.

23.09.2007: Luchiano (9) en Margriet maaien het gras in Borkel. Klik voor groter.
Toen ik jong was moest ik dat ook, maar dan met zo'n smalle handmaaier. Dat was nog eens afzien. Toen ze eindelijk klaar waren durfde Margriet niet te zeggen dat het huis ook een voortuin heeft.

Waar ook wel eens de grasmaaier overheen mag is het kapsel van Diana (1). Ze begint inmiddels een aardige haardos te kweken en het staat haar eigenlijk wel charmant. Mijn theorie is dat echte vrouwen lange haren hebben. Voorlopig vragen we daarom niet aan Luchiano of hij het haar van zijn zusje wil snoeien.

Mijn laptop staat in Dommelen, gemeente Valkenswaard, omdat hij geen wireless netwerkkaart heeft. Tot nu toe reed ik van Borkel via Valkenswaard naar Dommelen maar binnendoor is behoorlijk korter. Toevallig hadden Pascale en Luc een TomTom Garmin nüvi navigatiesysteem besteld, speciaal voor hun vakantie in Spanje waar ze met een huurauto rondrijden. Helaas voor hun en gelukkig voor ons werd het apparaat een dag te laat bezorgd.

Om hem uit te testen reed ik ermee naar Dommelen, binnendoor. Het was voor mij de eerste keer met een navigatiesysteem en eigenlijk kan ik al niet meer zonder. Het werkt gewoon fantastisch. Mannen hebben in het algemeen een broertje dood aan naar de weg vragen. Dat is niet handig, zeker als men qua orientatievermogen niet hoogbegaafd is. GPS is werkelijk de uitvinding van de (vorige) eeuw. Even een vraag tussendoor, kan een navigatiesysteem gestolen worden? Immers, men weet altijd waar hij is.

Tot slot een voorproefje van een grote gebeurtenis voor Luchiano. Zijn eerste schooldag op de Sint Servatiusschool te Borkel. Ik kan al voorwegnemen (is dat Nederlands?) dat de ochtendsessie niet tegenviel. Morgen meer schoolbelevenissen.

Comments

Dit inburgeren verloopt wel erg soepel, nietwaar?

Het riante buitenleven gaat gewoon door. Ben een beetje jaloers. :(

VOORWEGNEMEN IS GEEN NEDERLANDS VOLGENS MIJ, HOEWEL IK NIET WEET OF IK DAT WOORD GOED HEB GELEZEN. EEN NAVIGATIESYSTEEM, ALS DAT DRAADLOOS IS, KAN NATUURLIJK GESTOLEN WORDEN. ALS JE NU AL NIET MEER ZONDER KUNT, DAN IS HET SLECHT GESTELD MET JE ORIENTATIE. WAT DIANA BETREFT, DIE LIJKT WEER EENS VEEL BLONDER DAN ZE IN WERKELIJKHEID IS. lUCHIANO DOET HET GOED ALS "TUINMAN." IK KAN UIT JOUW VERHALEN AFLEIDEN DAT HET PRIMA GAAT MET JOU, MET LUCHIANO EN MET DIANA, MAAR VOELT LUCY ZICH WEL GOED? KAN ZIJ EEN BEETJE WENNEN? ALS IK JOU WAS, ZOU IK MAAR EENS SNEL EEN WIRELESS CARD OF ZOIETS AANSCHAFFEN ZODAT JE ZELF OP INTERNET KUNT EN GEEN GEBRUIK MEER HOEFT TE MAKEN VAN ANDERMANS SYSTEMEN. IN HET KLEINE, AFGELEGEN BORKEL- ZELFS IN HET IETS GROTERE VALKENSWAARD- ZAL DAT WAARSCHIJNLIJK NIET LUKKEN, MAAR IN EINDHOVEN ZIJN ONGETWIJFELD WINKELS TE VINDEN WAAR DAT WEL TE KOOP IS.

Vraagje.

Casa, ik heb een flatscreen monitor gekocht maar de resolutie die ik moet afstellen komt niet voor in de PC.

Had een een 22 inch gekocht, daarna ingeruild voor een 19 inch. Maar ook bij deze resolutie is niet aan te passen.

Moet ik nu een "kaart" in laten bouwen???
Zucht.
Wist niet dat flatscreen zoveel problemen gaf.

Wanneer krijg je uitslag van de test in welke groep Luchiano terecht komt?

Bijzonderhandig zo'n navigatiesysteem, vooral voor vrouwen!
En ach voor ons 'Mannen' kan het af en toe ook wel handig zijn, niet dat we het nodig hebben, maar zo'n gadget in de auto of op de fiets staat altijd goed natuurlijk ;-)

Bovendien worden de auto-vakanties zo stukken relaxter.. :)


Mooi huis van je zus!

@Bout, waaarschijnlijk trekt jouw videokaart de aanbevolen resolutie van de monitor niet.
Je zou de laatste drivers van je videokaart kunnen downloaden en proberen of de kaart dan wel meerdere resoluties ondersteund.

Is dat niet iets voor Curaçao? Weliswaar zijn de wegen beperkt, maar als statussymbool moet er toch een afzetmarkt zijn. Zie je het voor je: een aftandse Toyota Tercel, bestuurdersstoel op de achterbank, bastonen uit de kofferbak en een TomTom/Garmin nüvi op de hoedenplank.
Moet commercieel haalbaar zijn!

@GL, ik moet een resolutie van 1440 X 900, 60 Hz. hebben. Hoe krijg ik dit? Waar moet ik het een en ander downloaden? Ben een leek in dit soort dingen. Kun je de link voor me plaatsen.

Alvast bedankt, danki :)

@René: Het zal niet allemaal van een leien gaan, maar een goed begin pakken ze je niet meer af...
(Het lijkt wel Feyenoord)
@Bout: Net Luchiano van school gehaald. De school staat in hetzelfde straatje als het huis van mijn zus, maar ik heb toch maar de auto genomen... :-)
@Cyberjunk: BEDANKT VOOR DE NEDERLANDSE LES, IK VIND HET WEL EEN LEUK WOORD. HET GAAT ALLEMAAL HEEL REDELIJK, OOK MET LUCY. ZIJ VINDT HET HEERLIJK IN NEDERLAND. HET ENIGE WAT NOG ONTBREEKT IS HET HUIS, DAN KAN ZIJ ECHT AAN DE SLAG. OVERIGENS ZIT IK NU IN BORKEL TE INTERNETTEN (WIRELESS) MAAR NIET OP MIJN LAPTOP, DIE STAAT DUS IN DOMMELEN. ZOMETEEN GA IK IN VALKENSWAARD KIJKEN VOOR ZO'N KAART, DIE HEBBEN ZE ZEKER...
@Bout: Het zou zomaar kunnen dat je een betere videokaart nodig hebt die de hoge resolutie van je flatscreen ondersteunt. De techniek schrijdt vooruit en daardoor veroudert er wel eens het een en ander...
@Donna: Volgens mij is de uitslag donderdag. Wij wachten in spanning af...
@GJ: Zo had ik het moeten verwoorden! Voor ons een gadget, voor vrouwen pure noodzaak... ;-)
Wij overwegen het huis van mijn zus te kraken.
@Dick Drayer: Een navigatiesysteem voor Curacao komt er op de dag dat er 30 centimeter sneeuw valt... :-)
@Bout/GJ: Anders neem je je PC toch mee naar de zaak van de flatscreen, kunnen zij het voor je instellen...

Gisteren mooi nazomerweer, vandaag typisch herfstweer. En ja, zonder GPS ergens naartoe rijden waar je nog nooit eerder bent geweest doe ik ook niet meer. Scheelt zoveel tijd en ellende. Trouwens, ik weet niet of het in die van "jou" ook mogelijk is maar je kunt namelijk in TomTom (Pocket PC versie) points of interest instellen, nuttige plaatsen dus. Eentje wat ERG nuttig kan zijn is alle flitspalen en trajectcontroles weergeven. Zeker als je Curaçao gewend bent waar niemand zich aan de snelheidslimiet houdt (wat stiekem soms wel lekker is) kan het jouw flink wat Euro's besparen.

by the way, heeft Luchiano een accent? Je weet wel een "W" accent. Als dat zo is en hij wordt gepest. Doe er meteen wat aan. Laat het niet zitten. Maar doe er wel wat aan. Kinderen rond die leeftijd en ouder kunnen heel gemeen zijn. Heb het zelf meegemaakt en het is echt kwetsend.

WwWat zei je? WwWeet je WwWat Luciano tegen hun moet zeggen; ik spreek lekker wel 4 talen en jullie niettttt, en zelfs de juffen en meesters niettttt. :)


PS, Ik ga deze flatscreen ook terug brengen, want alles word ENORM uitgerekt en afgeplat. Balennnn. :(

ZOU DAT PESTEN IN EEN KLEIN DORP NIET MEEVALLEN? ZOU ZOIETS NIET VAKER VOORKOMEN IN EEN GROTE STAD? OF IN MEN IN EEN GROTE STAD GEWEND AAN EEN W ACCENT, WAT DAT DAN OOK MAG ZIJN? EN KAN HET IN EEN KLEIN DORP JUIST TOT PESTEN LEIDEN OMDAT HET ACCENT ONBEKEND IS? MISSCHIEN KAN MEN IN EEN KLEIN DORP WEL ALERTER ZIJN OP PESTERIJEN DAN IN EEN GROTE STAD. MAAR WAT IS ER AAN TE DOEN? IK LEES GENOEG VERHALEN OVER KINDEREN DIE GEPEST WORDEN, OOK ZONDER ACCENT EN WAARBIJ HET ONOPLOSBAAR IS. HANGT HET OOK NIET AF VAN DE WEERBAARHEID VAN LUCHIANO? IK HEB ER GEEN ZICHT OP, MAAR DE OPMERKING VAN DONNA ZETTE ZELFS MIJ AAN HET DENKEN, DUS IK VERONDERSTEL DAT HET WEL DENKSTOF KAN OPLEVEREN.

Wat een mooi huis heeft je zus! Vooral die tuin, zoveel ruimte. Ik ben jaloers...

Even off-topic - maar gaan we nu spoedig ook schaarsgeklede Nederlands dames zien in de rubriek "Random Picture" ?

GPS houdt dieven niet op afstand. Volgens mij is een navigatiesysteem de favoriete buit van het gilde der dieven.(Van het subgilde dat zich met auto's bezighoudt)

Ojee , de inburgering van Luchiano verloopt voorspoedig als ie nu al een hekel aan grasmaaien heeft !
Enfin , morgen mag hij dan de school testen en dan zal hij wel snel zijn draai vinden ,nu nog wennen aan lopen van school naar huis en terug ;-)
Vandaag was het ouderwets NL herfstweer , is dat goed bevallen?

@Curacaoenaar: Het kunnen "aanzetten" van flitspalen is wel een nuttige feature. Zal dat eens navragen bij TomTom en Garmin. Overigens doe ik goed mijn best met de snelheidslimieten...
@Donna: Ja, Luchiano heeft in beperkte mate ook last van het W-accent. Ik hou het in de gaten, maar hij moet natuurlijk ook zelf van zich afbijten. Vooralsnog zijn de kinderen in Borkel echt supervriendelijk!
@Bout: Luchiano zegt inderdaad "oewat" (wat) en "koewartje( kwartje). Ik denk dat dat accent snel verdwijnt en verder laat hij echt niet over zich heenlopen. Wat een pech met je flatscreen, misschien moet je gewoon een hele nieuwe pc aanschaffen... :-)
@Cyberjunk: PESTEN GEBEURT OVERAL MAAR HET HEEFT OOK TE MAKEN MET IN HOEVERRE JE DAT TOELAAT. ALLES WAT AFWIJKT VAN DE NORM KAN EEN REDEN TOT PESTEN ZIJN, HET NIET BEZITTEN VAN MERKSCHOENEN OF HET UITSPREKEN VAN DE 'W' ALS 'OEW'. KINDEREN MOETEN WEERBAAR WORDEN. HET LEVERT INDERDAAD STOF TOT DENKEN OP...
@Ricky: Het is een prachtig huis, we kunnen de jaloezie dus delen. Gedeelde smart is halve smart...
(En jij hebt tenminste een huis, ik ben een dakloze!)
@Rob: De laatste twee jaar zijn er geen schaarsgeklede dames bij gekomen in de Random Picture. Je gaat me toch niet vertellen dat jij analoog aan het Playboy verhaal het CasaLog zogenaamd leest voor de goede teksten?
@Piet: Akkoord, maar wat is er nu eenvoudiger op te sporen door de politie dan een navigatiesysteem?
@ANila: Dag 1 is goed verlopen, morgen het verslag. Het herfstweer is zowel Luchiano als mij HEEL SLECHT bevallen...

@rob: Dat is toch niet off topic? Dat vraag ik mij al de hele tijd af.

Dan vatten al die dames kou!
Alhoewel, als er een reisje naar Curacao aan vast zit, dan meld ik mij bij deze aan! 51 jaar, al 2 3/4 oma (16-10-2007) en zie er best goed uit na wat fotoshoppen! Deal??

Ik hoefde nooit rotklusjes te doen.
Ik ben een gelukkig mens.

En zo`n navigatieding is ideaal als je op onbekende plaatsen moet zijn.

GPS-systemen zijn gewild. Als dit er bijvoorbeeld eentje is met een zuignap, moet je er ook voor zorgen dat de zuignapafdruk niet meer op de voorruit of op het dashboard zichtbaar zijn, anders wordt alsnog je auto doorgespit (dit heb ik me laten vertellen). Ik ben zelf GPS-loos en heb daarom het idee dat ik vrij van alle wegen gebruik maak. Een GPS zou me nooit zo door Den Haag leiden als dat ik rijd. Ik zou wel eens een kaart willen zien met hoofdroutes en dichtheden volgens aangewezen door GPS systemen en dan zelf rijden over de minder gebruikte routes.
Maar zoals met veel 'moderne' zaken is het misschien een kwestie van wennen. We hebben hier in huis voor een ieder een computer (doorschuifsysteem, waarbij de jongste de slechtste, momenteel niet aangesloten en zonder toetsenbord heeft). De meeste apparatuur is ook aanwezig. Ik hoop dat er geen onverlaten meelezen. Ik bedoel alles is oud en van generlei waarde. Mobiele telefoon hebben we ook (alleen de volwassenen). Maar we hebben geen GPS en geen portabele DVD-speler in de auto. Maar wel stapels landkaarten. Dan weet je dat ook weer. Opa vertelt.

De haren van de jongedame zijn geweldig. Afblijven! (Is mijn devies, haha).

Ik zou vroeger bij zo'n motormaaier een gat in de lucht hebben gesprongen. Die andere maaier waarbij je goede grip moest creeeren om de messen te laten draaien, daar had ik als kind moeite mee en walste eerder het gras plat, waardoor het nog moeilijker werd.

Nu we het toch over die random picture hebben. Ik heb het gevoel dat die er altijd alleen maar staat om ons te plagen. Altijd als ik denk 'die ziet er leuk' uit, maar het niet goed kan zien op die 'thumbnail' en daarom effe klik...... nou dan kom je van een koude kermis thuis: rien, nada, noppes, nul. Ik sla die rubriek dan ook meestal over, anders moet je de archieven gaan doorspitten :-)

Wat zou ik nog meer kunnen zeggen, omdat ik er zin in heb. Iets over de aardige, maar niet allersnelste uitstraling van meneer Clouseau? Iets over dat ik laatst een hele goedkope flatscreen monitor had gekocht en die het niet scheen te doen, maar na opnieuw en in andere volgorde aansluiten, vraag me niet hoe, zich toch nog vanzelf aanpaste aan de goede resolutie?

Ik hoop dat het 'HEEL SLECHT' bevallen niet inhoudt dat jullie ziek zijn geworden of in een winterdepressie zijn geraakt ('waar zijn we aan begonnen?').

Zo.

God, dat ziet er lekker lang uit. Veel langer als dat het in dit reactieraampje leek. Lijken daardoor jouw verhalen ook langer? Zo'n soort truc probeerde ik vroeger ook weleens met opstellen toe te passen. Heerlijk lang ziet het eruit. Glimlach.

Ja, nu gaat het gebeuren... regen, regen en nog eens regen...

@PASCAL: WAT BETREFT MOBIELE TELEFOONS, VOOR KINDEEREN WORDT DAT IN DEZE TIJD ECHT NOODZAKELIJK, ZE MOETEN JE KUNNEN BELLEN ALS ZE ONDERWEG IN NOOD ZITTEN. IN PRINCIPE HEB IK HET ZELF OOK NIET ZO OP MIBIELTJES, OOK NIET VOOR VOLWASSENEN, IK HEB ER EEN HELE HOOP OP TEGEN, MAAR GELOOF ME, HET IS EEN NOODZAKELIJK KWAAD, WAAR JE KINDEREN TOCH ECHT AAN ZULLEN MOETEN. OUDERWETS DOEN HEEFT WEL ZO Z'N CHARME, MAAR WERKT IN DEZE HECTISECHE TIJDEN ECHT NIET MEER.

@Cyberjunk: ik vrees dat ik ook een ouderwetse ouder. Geen GPS-systeem en Emmie van 7 heeft geen mobieltje en dat houd ik ook nog even zo.

Wat is er avontuurlijker dan zonder GPS-systeem maar met kaarten je bestemming te vinden? Ik voel me soms net zoals Columbus zich gevoeld zal hebben.

Dat mobieltje komt er wel voor Emmie maar niet voor 15e. Volgens mij worden jonge kinderen heel gemakkelijk en heel regelmatig van mobieltjs beroofd. En op die ellende zit ik niet te wachten.

@CasaSpider: snelheidsovertreders?

@Irene: Haha, het is een erfenis uit het (lachicamerengue) verleden. Leuk dat het nog steeds zo de aandacht trekt. Maar wil jij nu ook nieuwe Hollandse dames in de Random Picture?
@Giensie: Je leeftijd en 2.75 oma-gehalte zijn niet zo van belang. Maten (90-60-90?), daar gaat het om... ;-)
@Renesmurf: Rotklusjes are in the eye of the beholder. Jouw levensinstelling is OK. Al had het me ook niet verbaasd als je juist heel erg af zou geven op navigatiesystemen...
@Pascal: Jij had er zin in! Hartelijk dank voor je amusante beschouwing. De comments van het CasaLog lijken je gemakkelijker te doen schrijven dan je eigen weblog en ik heb daar geen enkel probleem mee... ;-) Natuurlijk kan een GPS-systeem gestolen worden, maar mijn punt is dat dat ding toch zo op te sporen moet zijn, immers dat is toch de essentie van het ding. Of moet er dan een zendertje in zitten? Die oude handmaaiers waren ondingen, vooral als het gras een beetje vochtig was. Het niet klikbaar zijn van de Random Picture is inderdaad velen een doorn in het oog. Echter, alle dames staan nog steeds online in http://www.lachicamerengue.com
Het is even zoeken, maar ook dat is geen straf. We zijn niet ziek geworden maar ik zit wel tegen een verkoudheid aan te hikken. Oppassen geblazen dus. Het haar van Diana vind ik trouwens ook erg leuk, dus we blijven er nog even af. Smalle kolommen zijn inderdaad een truc om je verhalen langer te laten lijken. En het werkt nog ook!
Zo.
@Brillie: Ik vrees het ook al is het nu droog. Het ergste is nog de combinatie regen en kou...
@Cyberjunk: ALS IK NU ZONDER MOBIELTJE IN MIJN AUTO STAP VOEL IK ME "KAAL", VERGELIJKBAAR MET HET NIET DRAGEN VAN DE GORDELS. MAAR IS DAT NIET EEN KWESTIE VAN GEWENNING?
@Piet: Haha, jij als Columbus. Betekent dat dat je naar Amsterdam wilt gaan en vervolgens na zes maanden in Maastricht aankomt en de inwoners uitlegt dat ze in Mokum wonen... :-)
Die weddenschap durf ik wel aan te gaan: Emmie heeft een mobieltje voor haar 14e. (Ik denk zelfs voor haar 9e). Het schijnt dat TomTom (zegt Curacaoenaar) flitspalen en trajectcontroles kan aanduiden, dan wordt het toch weer iets lastiger voor de Hermandad...

@CYBERJUNK: IK GELOOF DAT MOBIELE TELEFOONS, HOEWEL IK 'M ZELF VAAK GEBRUIK, NIET GEZOND ZIJN. DUS VOOR MIJN KINDEREN (4) EN (7) VIND IK HET NOG NIET NODIG. MEESTAL BEN IK WAT HEN BETREFT DICHTBIJ GENOEG. IK DENK DAT JE OOK WAT OUDERE KINDEREN (JONGEREN0 BEDOELT. SOMS IS OUDERWETS DOEN OVERIGENS HEEL MODERN. IK BEN EIGENWIJS EN GA GRAAG OP MEZELF AF (MET MENINGEN VAN ANDEREN DAARBIJ), VOOR ZOVER DAT MOGELIJK IS. ZEKER KAN HET VERSTANDIG ZIJN DAT ONZE KINDEREN EEN MOBIELTJE HEBBEN ALS ZE OUDER ZIJN, DAAR HEB JE HELEMAAL GELIJK IN.

NU WE TOCH OFF TOPIC ZIJN (MAAR DAT MAG VAST WEL EEN KEERTJE):
IK HEB HET NIET HELEMAAL GOED GEVOLGD OF BEN HET GEDEELTELIJK WEER VERGETEN, DAT DE REDEN VOOR HOOFDLETTERS IS DAT JIJ SPECIALE SOFTWARE (NOG) NIET HEBT OP JE COMPUTER. MAC-VERKNOCHT ALS IK BEN VRAAG IK ME AF OF DE FUNCTIE DIE OP IEDERE MAC MET OS X ZIT (ALT/APPELTJE/+), OM DE INHOUD VAN HET BEELDSCHERM OP GEWENSTE GROOTTE WEER TE GEVEN, FUNCTIONEEL VOOR JOU ZOU ZIJN?

Ik overweeg juist om mijn mobiel minder te gaan gebruiken.
Heerlijk juist als ik niet gebeld kan worden op momenten van rust.
En nee, je kunt je mobiel dan ook niet uitzetten, want dat werkt he-le-maal wantrouwend als je gebeld wordt door bijvoorbeeld het thuisfront en de telefoon staat uit!
Gewoon niet meer meenemen is mijn devies.

En kinderen moeten echt geen mobiel hebben. Wel een verborgen navigatiesysteem, soort ingebracht chipje ofzo, zodat de ouders wel altijd weten op zekere hoogte waar hun kind is.
Mmmm, dat is voor mij ook wel handig...

Zo en dan nu lekker aan het werk :-)

@Casa:
Soms denk ik dat ik log moet maken van de reacties die ik geef. Niet dat dat er veel zijn, maar meer dan dat ik op mijn log plaats. Ik vind het makkelijker om iets op te schrijven om een soort entpunt. Ik bedoelde overigens niet te zeggen dat jouw stukjes kort zijn (in tegendeel)(zeg ik in mijn overcompleetheid).

Gezondheid!

@CasaSpider: Columbus aanhalen was inderdaad niet handig.
We kunnen het onze Hermandad moeilijk maken, maar zolang zij een quotum aan bonnen moeten halen, blijven we ook met TomTom verliezen.

Maten kun je toch fotoshoppen, de maten zijn er wel, of ze ook op de goede plek zitten??

PASCAL: VAN MAC HEB IK GEEN VERSTAND. DAARIN HEB IK ME NOOIT VERDIEPT. IK BEN ZO MET WINDOWS OPGEGROEID DAT IK NIET WEET OF DAT MAC OS SYSTEEM MET VERGROTINGEN FUNCTIONEEL ZOU ZIJN. DAARNAAST IS HET ZO DAT DE SOFTWARE WAAR IK OP WACHT NAAST VERGROTINGEN OOK SPRAAKVOORZIENINGEN HEEFT WAARBIJ TEKSTEN WORDEN VOORGELEZEN. MIJN ZORGVERZEKERAAR VERGOEDT HET WAARSCHIJNLIJK, IK WACHT NOG OP HUN ANTWOORD. OF ZE IETS MET MAC ZOUDEN VERGOEDEN WEET IK NIET. MAAR DAT PROGRAMMA ZOOMTEXT, WAAR IK OP WACHT, HEEFT ZO GIGANTISCH VEEL MOGELIJKHEDEN OMDAT HET SPECIAAL VOOR SLECHTZIENDEN IS ONTWIKKELD EN WAT BETEFEFT MAC, DAARVAN HEB IK NOG NOOIT GEHOORD DAT DIE SPECIALE SOFTWARE ONTWIKKELEN VOOR SLECHTZIENDEN.

@Pascal: Je bent lekker breedsprakig deze dagen, ik mag dat wel. Moet ik anders voor entpunten zorgen op jouw blog? Overigens kun je in Windows (Explorer/Firefox) ook met control/+ de letters groter maken maar vreemd genoeg worden ze bij Cyberjunk dan "dunner". Luchiano (9) zeurt al een hele tijd om een mobieltje maar krijgt het voorlopig niet...
Ook voor jou gezondheid!
@GJ: Ik hou niet van bellen en word misschien daarom ook wel niet zo vaak gebeld. Komt dat even goed uit. Geloof ook nooit dat ik mijn 220 belminuten per maand van KPN op ga krijgen. Als je die chip bij jezelf in laat bouwen, is dat dan handig voor jou of voor T?
@Piet: Ik HAAT quota! In de Peugeot zit trouwens een snelheidsbegrenzer, die kan ik zelf instellen. Maar als echte kerel wil je toch de controle hebben om in een keer door te accelereren naar 120, niet dan?
@Giensie: Ik zie de (al dan niet gefotoshopte) fotoserie van Giensie binnenkort wel tegemoet... ;-)
@Cyberjunk: IK VIND WEL DAT DIE ZORGVERZEKERAAR ER EUFEMISTISCH GEZEGD DE TIJD VOOR NEEMT...

@CASA & CYBER:
DAT BROWSERVERGROTEN IS NIET WAT IK BEDOEL. IK BEDOEL DAT ER AL 'JAREN' EEN STANDAARDFUNCTIE IN OSX IS INGEBOUWD:
http://www.apple.com/nl/macosx/features/universalaccess/
DIT ZIT OP IEDERE MAC MET OSX, ZONDER GEDOE MET EEN VERZEKERAAR.

@CYBER: IK ZOU BIJ DIE VERZEKERAAR AANDRINGEN OP EEN NIEUWE MAC. TWEE VLIEGEN IN EEN KLAP.
@Casa:
Ook bedankt. Bedankt voor het eventueel willen toevoegen van entpunten :-)
Ik laat het maar op natuurlijke wijze zijn beloop gaan. Breedsprakig heeft ook te maken met de tijd die ik heb. Afgelopen dagen stond ik buiten op de steiger, bij de buren. Het weer zorgde ervoor dat ik regelmatig binnen was..

MENSEN, BEDANKT VOOR JULLIE GOEDE TIPS. IK ZAL DE LINKS ALLEMAAL BEKIJKEN. TOTDAT DE BESTE OPLOSSING IS GEVONDEN, OP WELKE MANIER DAN OOK, BLIJF IK MET HOOFDLETTERS SCHRIJVEN, IK BEN BLIJ DAT DE MEESTE VAN DE LEZERS MET ME MEEDOEN HIERIN EN MET ME MEEDENKEN.

@Bout: Een interessante link, maar Cyberjunk kent al een softwarepakket dat aan haar wensen voldoet. Het gaat er even om of de zorgverzekeraar dat vergoedt...
@Pascal: Ik moet toegeven dat Apple soms een stapje verder is dan Microsoft. Om de een of andere reden vind ik het echter een elitair clubje. Daar zullen zij echter niet zo mee zitten... :-)
Voor de rest laten we de natuur zijn gang maar gaan. Toch wil ik hierbij de buren en het weer even bedanken...
@Cyberjunk: HET CASALOG LIJKT WEL EEN FORUM TE WORDEN EN DAAR IS NIETS MIS MEE. WE STEKEN ER ALLEMAAL IETS VAN OP!

@Casa; GPS navigatieapparatuur is niet door de politie op te sporen. De apparaten ontvangen namelijk alleen satellietsignalen en gebruiken die om de positie te bepalen. Wil je het apparaat zelf (na diefstal) opzoeken dan zou deze voorzien moeten zijn van een soort 'tracker'. Deze worden vaak in hele dure auto's geplaatst en kunnen na diefstal geactiveerd worden waarmee de positie van de 'tracker' (en hopelijk de auto) zichtbaar wordt (track & trace).
Wil je, na diefstal, je eenvoudige navi-apparaat terug hebben dan kun je het beste op marktplaats kijken....:-)