« Invloed CasaSpider valt tegen | Main | ONI D2 - Rijen D4 10-1 (Beker) »

El Sapo El Sapo (53)

1.

's Morgens heb ik een paar keer het gevoel: "Zit ik wel op de goede baan?" Snel stuur ik naar binnen. Het is een enorm drama met Sven Kramer en Gerard Kemkers in de hoofdrol. Van tevoren heb ik er een hard hoofd in, vrees vooral de Koreaan Seung-Hoon Lee. Als die 12:58:55 rijdt weet iedereen dat Sven voor een zware opdracht staat.

Maar dat is de kracht van Sven, als het moet dan staat hij er. Zijn rondetijden zijn sneller, het kan bijna niet meer mis. Dan tuur ik op het bordje dat Gerard Kemkers omhoog houdt, iets van 2.9 seconden sneller dan Lee. Teveel tekst voor zo'n bordje. Waarschijnlijk is Kemkers net klaar met schrijven, ziet Sven aan de buitenkant aan komen razen en denkt in een vlaag van verstandsverbijstering dat hij naar binnen moet.

Als de coach schreeuwt en naar de binnenbaan wijst moet Kramer in een split-second beslissen. Hij vertrouwt blindelings op Kemkers en dat is niet vreemd gezien hun jarenlange en succesvolle relatie. Wat volgt is totale ontluistering, de duw van Kramer en hoe de twee mannen op een paar meter van elkaar met de ruggen naar elkaar toe proberen te beseffen wat er gebeurd is, gebroken.

Klasse van Sven Kramer hoe hij kort na deze deceptie zijn commentaar geeft en ondanks de enorme teleurstelling laat blijken Kemkers ergens toch al vergeven te hebben.

2.

Het is de meesten niet ontgaan, maar we hebben een demissionair rompkabinet. Een dergelijk kabinet mag geen beslissingen nemen over gevoelige onderwerpen. Met naam genoemde gevoelige onderwerpen zijn de JSF, de kilometerheffing en de AOW-leeftijd.

Nog geen enkele keer genoemd in relatie tot bevoegdheden van het demissionaire kabinet is wat de consequenties zijn voor de ontmanteling van de Nederlandse Antillen en dat Curacao per 10.10.2010 een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden wil zijn.

Voor de betrokken eilanden is het te hopen dat dit komt doordat de behandeling van het staatkundig proces Nederlandse Antillen niet als een gevoelige, maar als een lopende zaak wordt beschouwd.

3.

Kinderen houden van herhaling, van dingen telkens weer doen, doorzeuren, doorklieren enzovoorts. Vaak begint het met iets dat ergens ook wel leuk is, maar dan doen ze het daarna zo lang dat het het bloed onder je nagels vandaan haalt. Tegen Luchiano (12) zeg ik regelmatig: "Jongen, dit is één keer wel grappig. Twee keer kan ik ook nog wel hebben maar daarna begint het me exponentieel te irriteren."

Ook Diana (3) heb ik deze wijze les meegegeven. Laatst zaten de veters van allebei mijn schoenen er ineens helemaal verkeerd in. Eerst verdacht ik sommige andere huisgenoten maar de dader bleek Diana. 's Avonds spreek ik haar aan op het ongewenste gedrag. Ze kijkt me aan en zegt: "Maar voor één keer is het wel grappig, hè?"

Comments

Zeg, dat is niet eerlijk. Luchiano heeft machtsverheffen nog niet gehad op school.

Drie jaar en nu al zo bijdehand! :) Wat zal je daar nog mee te stellen krijgen...

Ik zie wel een verband tussen de drie stukjes.

Ik zie nuchterheid, en ik zie doorzeuren.
Dat slaat op zowel sven, de regering, als de kleine kinderen!

1. is idd een drama, maar begint onderhand vermoeiend te worden
2. was al vermoeiend
3. leuke afsluiter! van wie heeft ze toch die leuke grapjes

ja .. wie gebruikt er nou ook zulke termen (exponentieel) .. logisch dan toch!

Waarschijnlijk al vernomen dat ook het Antillendossier controversieel zal worden bestempeld. Luister naar Hero Brinkman:

http://www.persbureaucuracao.com/sound/100225ant.mp3

@Laurent: Het voordeel is dat hij nu wel een idee heeft van hoe snel iets groeit in het geval van exponentieel.
@Ricky: Alle kinderen zijn bijzonder inventief in het vinden van smoesjes en manieren om hun ouders te manipuleren. De jouwe waren daar zeker geen uitzondering op, denk ik zo. Je spreekt dus uit ervaring qua mee te stellen krijgen... ;-)
@Renesmurf: Het zoeken en vinden van verbanden is een gave. Jij ziet er veel, Renesmurf als de nieuwe Char?
@Pascale: 1. Ja, het is ook allemaal zo laat he. 2. De Nederlandse Antillen hoeven niet te lijden onder kinderachtig gesteggel van Nederlandse politici, toch?
3. Dat vraag ik me ook af. In ieder geval niet van mij!
@Henk: Het gebruik van moeilijke woorden bereidt kinderen nu alvast voor op een latere politieke carriere.
@Dick: Voor Brinkman is het zeker een controversiele kwestie, maar voor de rest? (Heb nog niet geluisterd) ALS de kwestie gevoelig is mag hij wel heel snel genoemd worden. Al is de ontmanteling van een land natuurlijk veel minder belangrijk dan pak hem beet een kilometerheffing. Dat snapt iedereen.

Als je ze dat aandoet he .. krijg je met mij te maken!!!!!

Intreden in t koninklijk huis (prinses Di) .. alla .. maar verder .. yak

@Henk: In mijn planning ben ik de laatste tien jaar van mijn werkzame leven politicus. Een leukere baan is er niet!

is wel lachen volgens mij .. dus waarom niet .. op t eind dan eej!