« Met de Spider naar Carré (15) | Main | Tenemos casa! »

Een goede week voor Luchiano

Vorige week was niet geweldig voor Luchiano (9) met twee blessures en bijbehorende doktersbezoeken. Deze week is het een ander verhaal.

Woensdag 24 oktober was meneer jarig en bereikte de respectabele leeftijd van tien jaar. Een van de voordelen van in Nederland jarig zijn is dat er familie in de buurt woont, althans de familie van mijn kant. Alle drie zussen kwamen langs. Margriet en Pascale uit Borkel en Monica uit Utrecht.

Ook de respectievelijke mannen en kinderen waren present, behalve zwager Wiro van Margriet die in Portugal de voortgang van hun huis in aanbouw aan het bekijken is. Luchiano vond het prachtig, zoveel aandacht. Met zijn neven Ruben (14) en Marnix (11) kan hij het uitstekend vinden en zij bleven een nachtje logeren.

24.10.2007: Luchiano viert zijn tiende verjaardag en krijgt veel kado's waaronder deze skeelers. Klik voor groter.Tijd voor een aantal foto's:

 • Van Lucy en mij kreeg Luchiano een paar skeelers (of zijn het skates?).
 • Opa en oma hadden veel kado's voor de jarige, waaronder beschermmateriaal voor tijdens het skeeleren.
 • Oma Truus snijdt de verjaardagstaart aan.
 • In de namiddag kwam Pascale met zoon Tom (2) het feest opluisteren.
 • Op de bank van links naar rechts: Luchiano met weggedraaide oogbollen, zus Pascale, haar zoon Tom en neef Marnix.
 • Marnix is erg zorgzaam voor Diana (1), Luchiano houdt zijn nieuwe PSV-voetbal stevig vast.
 • Luchiano met zijn PSV-etui, Pascale (ook een PSV-fan) kijkt half bewonderend toe.
 • Wat zit hier nu weer in lijken Luchiano en Diana te denken.
 • Een spel! Het Huis Anubis ziet er mooi uit maar eerlijk gezegd was ik blij toen het afgelopen was.
 • Zus Margriet en neef Ruben met engelachtige blikken.
 • CasaSpider bedreigt Diana met een zoen.
 • Vaste prik tegenwoordig aan tafel: Hap, hap, hap. Dat zal lekker smaken. Of zoiets.

De skeelers zijn een groot succes. CasasPa nam Luchiano en Marnix een aantal malen mee naar het Eurocircuit waar een wielerbaan van precies anderhalve kilometer is aangelegd, een perfect rondje om te skaten (skeeleren?). Woensdag deed Luchiano er 9:47 minuten over en zaterdag 8:46.

Donderdag waren de neven er nog steeds en was het tijd voor een uitstapje op uitnodiging van CasasPa naar Montana Snowcenter bij de Kempervennen. De eerste keer dat Luchiano op ski's stond. Ruben en Marnix zijn ervaren en mochten vrij skien, Luchiano ging de beginnersklas in.

Boven vanuit het restaurant konden wij zien hoe hij het er vanaf bracht. Zoals gebruikelijk met vallen en opstaan. Aan het eind ging het een stuk beter dan aan het begin en is dat niet precies het idee van les krijgen?

"En, hoe vond je het?", vroeg ik nieuwsgierig. "Niks aan, ik ga nooit meer skien!", was het voor mij verrassende antwoord. "Maar de sneeuw dan, vond je die niet leuk?" "Neen, dat was geen sneeuw, dat was ijs."

Maar wij vonden het wel leuk en dat is natuurlijk het belangrijkste.

"Skeeleren is iets anders dan skaten. Het verschil is het aantal wieltjes en het doel. Skeelers hebben 5 wieltjes en skates 3 of 4. Met skaten gaat het om de bochtjes en kunstjes. Bij skeeleren gaat het om de snelheid en om het verbeteren van de conditie. Dit is nodig om goed voorbereid te zijn op het schaatsseizoen en/of mee te doen met skeelerwedstrijden." (Bron)

Comments

Ik noem het rolschaatsen, dan weet ik zeker dat het fout is!

Sneeuw is bevroren water, en ijs ook, dus dat is in feite ook hetzelfde.

Luchiano kijkt vast nog steeds zijn ogen uit met alles wat hij meemaakt hier in Holland. Voordat hij alles gezien en beleefd heeft wat in Nederland geboren en getogen kinderen vanaf het begin meemaken zal er nog wel heel veel tijd voorbij gaan. Leuk dat hij geniet. En wat hij niet leuk vindt, daartoe hoeft hij ook niet gedwongen te worden. Vindt hij skiën niets aan? So what!!!

PS: Je moet je systeemtijd nog even aanpassen aan de zojuist aangebroken wintertijd. Of heb je de klok niet teruggezet?

Wat een knappe jongen wordt -is- Luchiano
puntkomma minstraapje haakje sluiten. knipoogje dus voor degene die het niet begrijpt.
Mijn leestekens doen het nog steeds niet.

Dat je Luchiano zelf niet even les hebt gegeven. Ik kan best begrijpen dat hij het niets vindt. Heb ik ook met dingen die ik in de sneeuw of op het ijs kan doen.

Aha , de stilte is met een uitgebreid verslag opgeheven.
Zo te zien was het een schitterend feest!
Zo nu de actie , hoe richten we in NL een huis in en wat komt er allemaal bij kijken ;-)

Leuke drukke dag voor Luchiano.
Het zijn trouwens skates, ze hebben namelijk 4 wielen. Skeelers hebben 5 wielen en zijn meer bedoeld voor lange afstanden. Het beschermingsmateriaal is dus ook voor skaten.
En hij heeft een voetbal van PSV? Dat is zeker een cadeau van familie die jou iets onder de neus wil wrijven! Je zult toch wel de grijze haren uit je hoofd trekken...:-)
geef hem een Ajax-bal!!!

Verrek, nu zie ik de kleine letterjes onderaan de post...:-(

Over het skieen geef ik hem groot gelijk! Een mens heeft niets te zoeken boven in die Alpen.

PSV etui??? Wat is dat nu?
Mmm moet tzt maar wat FCgroningen merchandise die kant op sturen, zo leert ie het nooit natuurlijk! :-)

Skien is inderdaad ook niet veel aan op zo'n baan. Slechts handig voor wat oefeningen, maarrrr ik denk dat ie het hoog in de bergen wel leuk gaat vinden.

Mooie cadeaus, kan die weer even vooruit.

Ziet er heel gezellig uit. Luchiano is echt een beetje verwend.

Luchiano: pabien! Komt er nog een echt Nederlands/Caribisch kinderfeestje? Bijv. boerengolf met pinata?

@Renesmurf: Zeker fout is soms beter dan misschien goed. In de zomer eet jij een sneeuwtje?
@Cyberjunk: Luchiano maakt veel nieuwe dingen mee en daar wordt een kind niet slechter van. In het echt skien is overigens een stuk leuker, wie weet komt het er nog wel eens van. De systeemtijd wordt zometeen teruggezet, bedankt!
@Giensie: Ja, het is net zijn vader... ;-) Gelukkig doen mijn leestekens het nog goed, haha...
@Piet: Ik stond te popelen daarboven achter het glas. Jij was vroeger inderdaad al niet mee te krijgen naar de wintersportvakanties...
@ANila: Beschouw het maar als een goedmakertje. Het was voor Luchiano een hele fijne dag. Morgen beginnen we met de inrichting van ons huis...
@Angel: Als ik het goed begrijp begin jij ergens halverwege de post al te reageren... :-) De PSV-bal kan ik wel hebben, ze staan toch weer bovenaan. In ieder geval heb jij het nog een aantal keren geprobeerd om te skien, ondanks je hoogtevrees!
@GJ: De FC Groningen merchandise is welkom. Vooral als ze Pokemonkaarten in het assortiment hebben is Luchiano zo om en gaat hij voor groen-wit. Het probleem met veel kado's is dat men juist dan nog meer wil...
@Donna: Hij is niet eerder zo verwend, hopelijk raakt hij daar niet aan GEwend...
@Dorien: Namens Luchiano bedankt. Neen, geen pinata dit jaar. Het was mooi genoeg zo!