« De wereld wint aan complexiteit | Main | Trampa op rekenbeter.nl! »

Rijen C4 - TSV Gudok C3 9-1

Het is een prachtige zonnige dag, deze zaterdag 4 september. Echt een dag om te voetballen en komt dat even goed uit, Rijen C4 opent het seizoen met een bekerduel tegen TSV Gudok C3 uit Tilburg. Ja, het staat er goed: Rijen C4. Luchiano (12) en zijn teamgenoten natuurlijk ook zijn overgegaan van de D-pupillen naar de C-junioren. Dat houdt in dat men tweemaal 35 minuten speelt in plaats van tweemaal 30 en lange, echte corners neemt in plaats van halve.

Neen, de C staat niet voor sCootmobiel en veteranengeweld, maar wel voor een stel jonge lammeren. Jan van Hees en clubmascotte Herman zijn gewoon gepassioneerde supporters die het hart voor op de tong hebben liggen. Jan en zijn familie komen kijken naar zoon Mike die vorig jaar nog in de D4 speelde maar nu de overstap heeft gemaakt naar Rijen C1, een topteam dat hoofdklasse speelt. Vandaag spelen ze hun eerste competitieduel tegen Zwaluw VFC C1.

Maar eerst de C4. Ten opzichte van vorig jaar zijn Alperen (D-pupil), Kevin (C5), Mike (C1) en Tjeu (D-pupil) er niet meer bij. Hun plaatsen zijn ingenomen door Cihat Bulut, Abdullah Kanbur, Ímer Kanbur en Oguzhan Yildiz. Abdullah en Ímer ken ik nog van het eerste jaar D4, het zijn twee goede spelers. Oguzhan is er nog niet bij geweest en Cihat ontwikkelt zich al snel tot de sterspeler van het team, hij is onvermoeibaar en sterk. Met zes Turkse spelers is de C4 het nieuwe Trabzonspor van G´lze-Rijen.

04.09.2010: Rijen C4 wint met 9-1 van TSV Gudok C3, hier glijdt Luchiano (12) hardhandig tegen de Gudok-keeper aan. Klik voor groter.Tegenstander van zaterdag is zoals gezegd TSV Gudok C3. Het team speelt in een soort van Inter Milan-shirts. Mooie shirts, al ben ik zelf fan van het roodzwarte AC, maar op de een of andere manier staan die kleuren toch beter bij Italianen. Al snel wordt duidelijk dat Rijen niet bang hoeft te zijn voor de Tilburgers, ook al beschikken zij over een prima website. Toch duurt het tot de 22e minuut alvorens Abdullah de score opent, nog wel op een assist van Luchiano. Rijen C4 gaat met een 3-0 voorsprong de rust in.

Op het aanpalende kunstgrasveld is Rijen C1 bezig tegen Zwaluw VFC C1. Die wedstrijd is 20 minuten te laat begonnen omdat de scheidsrechter niet op komt dagen. Nu is Marco Fischer, leider van de C4 niet geheel toevallig KNVB-scheidsrechter en zo mag hij het hoofdklasseduel leiden. Het gaat er hard aan toe, regelmatig ligt een speler op het veld te kermen. Bij de rust staat het 2-1 voor Rijen.

De tweede helft staat Luchiano reserve, hij sterft van de honger. In tegenstelling tot vorig seizoen spelen we niet meer 's morgens vroeg om 08:45 maar meestal 's middags. Dat vergt een ander eetritme, een puntje van aandacht voor de volgende wedstrijden. De wisselspelers doen het minstens even goed, want Rijen loopt probleemloos uit naar een 9-1 eindstand.

Op het andere veld is het een stuk spannender. Bij de C1 speelt Yassin Ben Messaoud, een piepkleine jongen van Marokkaanse komaf. Yassin is een echte straatvoetballer, bloedsnel met een weergaloze techniek. Op zeker moment wordt hij de ruimte ingestuurd met een lange bal. Behendig sprint hij met de bal aan de voet richting de goal, omspeelt een verdediger alsmede de keeper en tikt beheerst binnen... maar tot ontzetting van iedereen belandt de bal op de paal. Het heeft wel iets weg van de actie van Fernandez bij AZ tegen Excelsior. Niet veel later wordt Yassin grof onderuit gehaald in het strafschopgebied. Een overduidelijke penalty die koelbloedig wordt benut.

Zwaluw VFC C1 laat het er niet bij zitten en komt knap terug tot 3-2. Mike doet goed zijn best en draagt het fameuze nummer 14, een nummer dat deze NAC-fan helaas associeert met Amoah. De laatste minuten van de wedstrijd zijn bloedstollend spannend, ja dit is toch van een ander niveau.

Alhoewel ik een mooie fotoserie heb kunnen maken van Aike Stroo, die vanuit de C5 bij ons invalt. Handig passeert hij een verdediger van Gudok en het leuke van de animated gif is vooral de wisselende gelaatsuitdrukking van die verdediger. Een andere invaller die niet vergeten mag worden is Rick de Jongh, een uitstekende keeper die met zijn verre uittrappen voor veel gevaar zorg. Bij de tegenstander wel te verstaan. Rijen C4 kampt met een keepersprobleem aangezien zowel Jaap als Fas te kennen hebben gegeven liever te voetballen. Men ziet het echter niet vaak, een voetbalteam zonder keeper.

Een zonnige middag, het weerzien met de ouders van de spelers en zowel Rijen C4 als Rijen C1 wint. Wat wil een Rijen supporter nog meer? En dan eten we 's avonds ook nog andijvie stamppot!

Scoreverloop Rijen C4 - TSV Gudok C3 9-1 (beker):

22 1-0 Abdullah, assist Luchiano
30 2-0 Abdullah
35 3-0 Luchiano
38 4-0 Fas
43 5-0 Ímer Kanbur
53 6-0 Jaap, assist Cihat
60 7-0 Cihat, assist Jaap
63 7-1
65 8-1 Abdullah, assist Ímer Kanbur
70 9-1 Abdullah (ook een beetje eigen doelpunt)

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

Comments

Wat me het meest aangreep in dit stukje is het van de honger sterven van Luchiano, dat vergt wel iets meer dan een puntje van aandacht, want alleen zonder zulke honger kan men volledige concentratie de wedstrijd beleven.

Even 'n complimentje voor je foto van de 'lammeren'! Alles klopt: kleur (zelfs die groene palen!), indeling,achtergrond. Hij kan als poster zo boven hun bed!

@Renesmurf: Jij weet net zo goed als ik dat er in Nederland geen honger wordt geleden. Maximaal hebben we trek. Maar, we gaan er zeker op letten dat onze jonge sportheld voor de wedstrijd een lekkere pasta-maaltijd verorbert.
@Els: Dank je wel voor het compliment. Leuk is dat, dat juist bij een chaos-situatie alles lijkt te kloppen. Verder is het te hopen dat er meisjes zijn die zo'n poster boven hun bed willen.