Main

May 22, 2011

Rijen C4 en het toernooi in Ulvenhout 2011

Het allerlaatste voetbalevenement voor Rijen C4 van dit seizoen is het jaarlijkse toernooi in Ulvenhout. Twee jaar geleden zijn we daar ook geweest, met toen de D4. Het was prachtig weer en beide Rijense teams, aangezien er op kleinere velden wordt gespeeld telt ieder team slechts zeven spelers, haalden de kwart- of zelfs halve finales. Maar dat was toen.

Het weer is precies even goed als twee jaar geleden. De velden van de prachtige Ulvenhoutse accomodatie Jeugdland wachten badend in de zon op de toernooispelers, die het gras wel willen opvreten. Alhoewel dat laatste een beetje tegenvalt in het geval van onze jongens.

20.05.2011: Rijen C4 doet met twee teams mee aan het jaarlijkse toernooi in Ulvenhout, de jongens ogen wat vermoeid EN DAT IS VOORDAT ZE EEN WEDSTRIJD HEBBEN GESPEELD. Klik voor groter.Luchiano (013): "Pap, wat gaan we ook alweer doen?"
CasaSpider: "We gaan naar Ulvenhout, daar is een toernooi."
Luchiano: "Een toernooi? Bah. Tot hoe laat duurt dat?"
CasaSpider: "Nou, zeker tot tien uur of half elf."
Luchiano: "Bah. Nu is mijn hele vrijdagavond verpest."

Heerlijk die geestdrift en dat enthousiasme! Neen, dan de ouders. Als wij het terras van Jeugdland betreden zit er al een man of 15 van vv Rijen. De speaker roept om dat de wedstrijden beginnen en wij slenteren naar de velden H en I. Rijen C4-1 start tegen Meerle C1 uit Belgie. Een wedstrijd duurt slechts tien minuten, maar toch presteren wij het om met 5-0 te verliezen. Waar de Belgen er fanatiek inkletsen, oogt Rijen eufemistisch gezegd flegmatiek.

Hierna is Rijen C4-2 aan de beurt, tegen Meerle C2. Het is eenzelfde verhaal. Onze jongens bewegen nauwelijks en worden overlopen. Het is een klein wonder dat het bij 3-0 blijft. Trainer Ton van Opstal: "Ja, Belgische trainers zijn gewoon beter. Volgend seizoen krijgt de C4 ook een Belgische trainer." Dat is een goed idee en voor straf sturen we Ton een jaar naar Belgie.

Rijen C4-1 bakt er behoudens een enkele overtreding verder niet veel van en verliest alle vijf wedstrijden kansloos. Doelsaldo 0 voor en 22 tegen. Ik heb zelfs een hele tijd plat op de grond gelegen, als een variant op het alom populaire planking om mooie plaatjes te schieten. Achter het doel van Rijen natuurlijk, immers aan de andere kant is niets te beleven.

Rijen C4-2 herpakt zich in de tweede wedstrijd enigszins. Heel lang blijft het 0-0. Tegenstander Chaam C2 is een stuk sterker, maar komt niet tot scoren. Regelmatig schieten ze naast met als gevolg dat de bal ongeveer 200 meter verder rolt. Op zijn dooie akkertje haalt de verbluffend goed keepende Alperen de bal keer op keer op. Ja, zo gaan die tien minuten wel snel voorbij. Tegen het eind weet Chaam helaas twee keer het net te vinden.

20.05.2011: Rijen C4 doet met twee teams mee aan het jaarlijkse toernooi in Ulvenhout, CasaSpider doet aan planking om deze goal vast te leggen. Klik voor groter.In wedstrijd nummer drie zien we het ware gezicht van Rijen. De C4-2 legt een formidabele partij op de mat tegen het sterke UVV C2. Tot mijn vreugde loopt Luchiano zich deze keer wel de benen onder het lijf vandaan. Na afloop is zijn commentaar: "Ja, nu begin ik er een beetje in te komen." Het wordt uiteindelijk 0-0 en het eerste punt is binnen. Helaas is dit meteen ook het laatste punt, want in de vierde wedstrijd tegen UVV C4 zijn wij weliswaar voor het eerst sterker, maar verliezen onverdiend met 1-0.

Wel dient vermeld te worden dat Rijen C4-1 over het algemeen iets sterkere tegenstanders heeft dan de C4-2. Niet alleen zijn de tegenstanders sterker, ze zijn ook nog eens enorm groot. Zo is Daan bij ons echt niet de kleinste, maar hier wordt hij achtervolgd door een soort Hulk die lijkt te zeggen: "Rustig aan, mannetje. Of ik eet je op!" Luchiano en Martijn kijken verbijsterd toe hoe het monster de daad bij het woord voegt en Daan in één hap doorslikt.

Om een lang verhaal kort te maken, in tien wedstrijden behalen de twee Rijense equipes welgeteld één (1!) luttel punt en is het opgetelde doelsaldo 0 doelpunten voor en 37 tegen. Dat hebben ze in Ulvenhout vast niet eerder meegemaakt. Ouders en trainers zien er inmiddels de humor wel van in en de spelers zijn al lang blij dat ze niet door zijn naar de volgende ronde en vroeg naar huis kunnen. Dat is ook een opvatting.

Menigeen vraagt zich nu af: "CasaSpider, hoe heb jij al die tegenstanders en uitslagen zo goed onthouden?"
Antwoord: "Heel eenvoudig, ik heb een foto van de Excel-sheet genomen."
Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer.

May 19, 2011

Sexy Gele Kniekousjes

Het is al bijna een week geleden en zolang hik ik er dan ook tegen aan. Zaterdag 14 mei ging Rijen C4 naar Amarant in Tilburg om bij Eetsj Outdoor het Challenge Parcours te doen. Als afsluiter van het verslag toonde ik een voorproefje van wat er 's middags op het programma stond, een voetbalwedstrijd tussen Rijen C4 en de ouders. Meerdere lezers zijn hoe zeg ik dat netjes, gefascineerd geraakt door de sexy Gele Kniekousjes...


14.05.2011 Menigeen is gefascineerd dan wel getraumatiseerd (vrije keuze) na de aanblik van CasaSpider met zijn Gele Kniekousjes.


Tsja, niet iedereen kan ze hebben en we gaan door naar het verslag waarbij we net doen of het nu zaterdagmiddag 14 mei is. Vanuit Amarant rijd ik eerst naar huis om Lucy en Diana (5) op te halen. De jongens zitten inmiddels aan de patat in de kantine van vv Rijen. De vaders hokken samen en bespreken alvast de te volgen tactiek waarbij het zo min mogelijk bewegen centraal staat.

Wij krijgen kleedkamer 2 toegewezen. Een aantal vaders kunnen niet en de broers van Jaap en Jorg zijn welkome vervangers. Rolf (broer van Jorg) zorgt voor harde muziek om adrenaline in de lijven op te wekken. Daar komt de tas met de sportkleding aan. Iedereen grist een shirtje, een broekje en een paar kousen, ja sexy Gele Kniekousen, bij elkaar. Het past allemaal nog ook, het is gewoon een wonder.

De wedstrijd gaat van start. In de eerste minuten heb ik zowaar een aantal balcontacten en schiet zelfs een keer, met links, op goal. Daarin staat voor het eerst dit seizoen Luchiano (013) en wat is er nu leuker dan tegen je zoon te scoren. Helaas gaat mij dat niet lukken. Na een minuut of tien is de pijp leeg en pers ik er een laatste sprintje uit om vervolgens mijn favoriete positie in te nemen.

Bij ons staat Raymond Bourgonje in het doel. Hij denkt: "In de goal hoef ik niet zoveel te lopen" en dat is best slim. Raymond keept een heel behoorlijke partij, alleen heeft hij de gewoonte om zich telkens op de bal te laten vallen. Rob van Iersel ziet dit met afgrijzen aan: "Raymond, niet óp de bal! Straks gaat die nog kapot!" Leider Marco Fischer zegt dat we nog wel een bal hebben. Rob: "Raymond, val er maar weer op, we hebben een reservebal."

14.05.2011: En weer een spectakulaire redding van Raymond Bourgonje in de wedstrijd Rijen C4 versus ouders; Jaap en Danielle kijken verrast toe. Klik voor groter.Rob is een verhaal apart. Deze Willem-II supporter is een geheim wapen in die zin dat hij fungeert als Eclipse, zeg maar een totale zonsverduistering. Het voetballend vermogen komt toch vooral van zijn dochter Kyra die met ons meedoet en Ivar die vast onderdeel is van de C4.

In de tussentijd komt Raymond op atletische wijze uit, maar wordt toch verschalkt door Jaap. Het is een gelijkopgaande strijd, mede dankzij Danielle van Hees (zus van Mike) en Sjors Evers (broer van Jaap).

Wie we niet mogen vergeten is Yusuf Kanbur, de vader van Ömer Faruk. Yusuf was vroeger een goede voetballer die in het eerste van TSC speelde en vooral in de zaal veel successen boekte. De gewrichten laten het nu een beetje afweten, maar de bewegingen zitten er nog steeds in. Yusuf is een fervent aanhanger van Trabzonspor.

Scheidsrechter Rick de Jong fluit een uitstekende partij, geeft Marco een terechte gele kaart en grijpt precies op tijd in als het tussen vader Johan en zoon Tom Taekema uit de hand dreigt te lopen. Uiteindelijk winnen de ouders, met veel dank aan de invallers, de wedstrijd met 6-5. Na afloop maken we een teamfoto waarin Rijen C4 voor alle duidelijkheid in de witte shirts staat afgebeeld.

Het was een succesvolle dag die later bij menigeen tot een bepaalde mate van spierpijn leidde.
Zo, en nu gaat iedereen fijn dromen en fantaseren over sexy Gele Kniekousjes.

May 15, 2011

Rijen C4 bij Eetsj Outdoor te Amarant

Aan het einde van het voetbalseizoen organiseert de leiding van ons team altijd een evenement voor de jongens. Meestal is het iets van samen zwemmen, maar deze keer gaan we een outdoor-evenement doen. Eetsj Outdoor (website) heeft in haar pakket onder andere een Challenge Parcours en dat hebben wij uitgekozen. Eetsj Outdoor is gevestigd op het immense terrein van Amarant aan de Bredaseweg 570 in Tilburg.

14.05.2011: Rijen C4 sluit de competitie af met een teamuitje, we doen het Challenge Parcours van Eetsj Outdoor te Amarant Tilburg. Klik voor groter.Hoe komen we daar? Leiding, trainers en spelers van Rijen C4 gaan op de fiets, samen met een enkele dappere ouder. De overigen gaan met de auto en ik ben een van de overigen. Om half elf draai ik het terrein van Amarant op en parkeer de auto op P1. Wat is Amarant? Vroeger heette het Piusoord en was het een psychiatrische instelling. Later is de naam veranderd in Amarant en wonen er mensen met (geestelijke) beperkingen, correct me if I'm wrong.

Nergens zie ik bij de ingang de beloofde bordjes van Eetsj Outdoor, later blijken die zich op 30 centimeter hoogte boven de grond te bevinden. Na een minuut of tien wandelend zoeken geef ik het op en vraag in zwembad Aquamarant de weg. Tot mijn verbazing weet niemand waar Eetsj Outdoor is tot een vrouw zegt: "O ja, dat ligt volgens mij helemaal achterin". Dapper ga ik op pad, maar na weer tien minuten lopen bel ik Marco Fischer die weet te vertellen dat ik de auto beter op P7 kan parkeren.

Als ik met de auto van P1 richting P7 rijd groeit het besef dat Amarant gewoon de helft van heel Nederland beslaat en vreemd genoeg is er toch geen benzinepomp te vinden! Wel prachtige huizen (ik wil hier wonen!) en zelfs een trein. Hoe dan ook, uiteindelijk komt alles goed en ontmoet ik Jan van Hees die bij P7 staat te wachten, gevolgd door Raymond Bourgonje en Rob van Iersel die net aan komen rijden met de proviand.

We maken kennis met de begeleiders van Eetsj Outdoor en stallen de etenswaren uit op de picknicktafel. Daar komen de jongens aangefietst. Ze parkeren hun fietsen en kunnen meteen door naar het indrukwekkende bouwwerk waarmee ze zich straks op acht meter hoogte uit mogen leven.

Eerst worden de jongens in balafknijpende tuigjes gehesen en krijgen ze instructies van de medewerkers. De leider vertelt dat als ze goed luisteren en doen wat gezegd wordt er niets kan gebeuren. Luisteren ze niet dan kunnen daar ongelukken van komen, eventueel met de dood als gevolg. Opvallend braaf doet Rijen C4 wat er gezegd wordt, wellicht werkt deze aanpak ook bij de wekelijkse trainingen?

14.05.2011: Schitterend weer zorgt voor blauwe luchten en dat ziet er mooi uit bij het Challenge Parcours van Eetsj Outdoor te Amarant Tilburg. Klik voor groter.Om op acht meter hoogte te geraken dient men gebruik te maken van de klimmuur. Het is geen ontzettend ingewikkelde klimmuur en iedereen komt vrij gemakkelijk boven. Alleen Alperen en Hasan Ali blijven beneden om een extra oogje in het zeil te houden. Cihat en Ivar zijn haantjes de voorste. Als zij de eerste ronde er bijna op hebben zitten staan Abdullah, Luchiano (013), Martijn en Wesley nog beneden om de klimmuur aan te vallen. Maar uiteindelijk staan ook zij boven.

Luchiano heeft net als veel kinderen in bepaalde mate last van hoogtevrees. Als hij boven bij een onderdeel staat te wachten hoor ik hem zeggen: "Papa, ik sta te trillen van angst!" Net als zoveel angsten zit hoogtevrees tussen de oren. Het voordeel is dat ook hoogte snel went. De tweede ronde wordt door de jongens veel sneller uitgevoerd. Luchiano krijgt zelfs een paarse blinddoek om en legt onder deskundige begeleiding van Abdullah de helft van het parcours blind af.

De meeste jongens hebben het Challenge Parcours drie of zelfs vier keer gedaan en het evenement blijkt mede dankzij de steeds betere weersomstandigheden een groot succes. Speciale vermelding verdient het feit dat werkelijk iedereen aanwezig is: alle 17 spelers, de twee leiders, de twee trainers en een groot aantal ouders. Complimenten!

Om 13:00 uur is het afgelopen en gaat iedereen op de fiets of met de auto terug naar Rijen, naar sportpark Vijf Eiken om precies te zijn. De jongens krijgen daar patat, als voorbereiding op het toetje van de dag: een voetbalwedstrijd tegen de ouders. Daarover later meer, wel kan ik reeds voorwegnemen dat de ouders beschikken over een supergeheime spits...

Voor geïnteresseerden staat een uitvoerig foto-album online met niet minder dan 129 foto's: Rijen C4 in Amarant.

May 14, 2011

Baronie C4 - Rijen C4 6-0

De uitwedstrijd tegen Baronie C4 is donderdagavond reeds gespeeld. Het heeft wel iets, zo'n avondwedstrijd. Helemaal als die gespeeld wordt op het hoofdveld van een roemruchte club die in de Topklasse opereert. Of beter gezegd opereerde, immers Baronie is helaas gedegradeerd naar de Hoofdklasse.

Voor Rijen C4 staat er niet veel meer op het spel. We worden 8e of 9e in de vierde klasse C472, van de twaalf teams. Bij winst is Baronie C4 kampioen, zij hebben derhalve geen aansporing nodig. Het is een prachtige lente-avond als de teams elkaar succes wensen. Mijn voorspelling is dat we na vijf minuten reeds met een nulletje of drie achter staan.

12.05.2011: Rijen C4 speelt haar laatste wedstrijd uit tegen Baronie C4 en gaat met 6-0 tenonder, ondanks het harde werken van o.a. Jaap. Klik voor groter.Hoe anders verloopt de wedstrijd. Baronie staat stijf van de zenuwen en Rijen heeft de overhand. Jammer genoeg is het benutten van kansen niet onze sterkste kant, anders hadden wij wel eerste gestaan. Trainer, begeleiders en fans van Baronie snappen er niets van en proberen het team peper in de reet te steken. In de 16e minuut gebeurt het dan eindelijk en komen de aanstaande kampioenen op een 1-0 voorsprong.

Bij rust is het 2-0 en de Rijen-supporters verplaatsen zich van de stenen tribune naar de kantine. We denken een shortcut gevonden te hebben, maar moeten toch over een paar hekjes klimmen, iets dat niet iedereen even goed af gaat. De tweede helft geeft eenzelfde beeld als de eerste, Rijen valt aan en er hangt domweg een verrassing in de lucht.

De opluchting is groot bij Baronie als ze in de 50e minuut met een derde goal de wedstrijd beslissen. Dat er daarna nog een paar goals vallen is geen verrassing. Met de 6-0 eindstand is Baronie C4 op doelsaldo kampioen geworden en dat willen ze weten ook. Wij racen naar huis om het laatste deel van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien. De 3JS hebben het slechter gedaan dan Rijen C4.

Rijen feliciteert Baronie C4 met het kampioenschap, het is jullie van harte gegund. Zo, dan ga ik nu als een dolle stier een selectie uit 378 foto's maken van Rijen C4 in Amarant en de aansluitende wedstrijd tussen de jongens en de ouders, #spierpijn. Gelukkig typ ik niet met mijn benen!

Scoreverloop Baronie C4 - Rijen C4 6-0:

16 1-0
30 2-0
50 3-0
53 4-0
57 5-0
67 6-0

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

April 23, 2011

Rijen C4 - Madese Boys C3 4-3

Zaterdag is het werkelijk een schitterende dag met een stralende zon en zo hoort het ook. Rijen C4 speelt zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Madese Boys C3 uit Made. Een bijzondere naam, dat Made. Stel je hebt een fabriek in Made en je maakt wat, kun je eronder schrijven: "Made in Made". Die flauwe grap hebben ze in Made vast vaker gehoord.

Wat veel erger is voor het 11.340 inwoners tellende dorp is het feit dat Made in de gemeente Drimmelen ligt en dat terwijl het gemeentehuis in Made staat. Grote genade, je zult maar in Drimmelen liggen. Het centrum van Made bestaat uit een stervormige structuur met als middelpunt het Molenplein (Gaymansplantsoen, sic!), waar eens een windmolen stond.

Elk jaar vindt in Made een belangrijke gebeurtenis plaats: Made's Powerweekend, een tractorpulling evenement. Uit dit befaamde dorp komen dus de Madese Boys waarvan de C3 hier warmloopt, iedere speler in zijn eigen ritme.

23.04.2011: Rijen C4 in de personen van Cihat, Abduallah en Ivar zwaar in de aanval op Madese Boys C3; uiteindelijk winnen we met 4-3. Klik voor groter.Al snel na de aftrap blijkt dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en dat levert de leukste wedstrijden op. Via 0-1, 2-1, 2-2, 3-2 wordt een 3-3 ruststand bereikt. Het had evengoed andersom kunnen zijn.

In de tussentijd is er uiteraard tijd voor de traditionele rijtjesfoto, deze keer in een lekker zonnetje. Iemand een idee wat het H-Woord is? Het begint natuurlijk met een "h", euhm herder, hekwerk, hakbijl, hypo... ik geef het op.

Luchiano (013) speelt geen denderende partij maar daarvoor is het feit dat hij de hele week ziek is geweest een vorm van excuus. Toch toont hij spelinzicht als hij een lange Madese Boys-speler op het juiste moment een duwtje geeft waardoor hij er even later met de bal vandoor kan, de tegenstander toch ietwat onthutst achterlatend. De Nieuwe Toivonen?

Opvallendste speler bij Madese Boys is een donkere jongen met uitschuifbare benen. Gelukkig zijn onze verdedigers vandaag goed bij de les, waarbij Jorg (koppend) en Ömer Kanbur speciale vermelding verdienen. In de aanval blinken Mike en Abdullah uit, die beiden goed zijn voor twee doelpunten. In het doel staat deze keer Martijn die zichzelf heeft aangeboden. Hij doet het zeker niet slecht. Hé, nu weet ik ineens weer waar het H-Woord voor staat!

In de tweede helft wordt slechts éénmaal gescoord en wel door ons. Dat is mooi, want zo eindigt de wedstrijd in een 4-3 overwinning. Tussendoor zijn Lucy en Diana (4) per fiets gearriveerd en daar komt Rijens clubicoon Herman al aanracen op zijn scootmobiel. Het levert een mooi plaatje op met Oud en Jong. Na 70 minuten ploeteren in de hitte zijn de jongens uitgeput hetgeen alleen maar mooi is voor het verloop van de rest van de dag. Vrolijk Pasen!

Scoreverloop Rijen C4 - Madese Boys C3 4-3:

07 0-1
09 1-1 Mike
14 2-1 Mike
25 2-2
27 3-2 Abdullah
35 3-3
42 4-3 Abdullah

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

April 17, 2011

Neerlandia'31 C2 - Rijen C4 9-1

Het CasaLog staat een weekje stil en tot veler verbazing draait de wereld gewoon door. Had ik niet verwacht. Van elke voetbalwedstrijd van Luchiano (013) bestaat een verslag, immers dat is handig voor later als hij bij Barcelona speelt. Indien dat het geval is lacht de huidige C2 van Neerlandia'31 uit Dorst daar vast smakelijk om, lees maar verder.

16.04.2011: Rijen C4 gaat op bezoek bij Neerlandia'31 C2 in Dorst, het wordt een afdroogpartij: 9-1. Klik voor groter.We moeten naar Dorst, het dorp dat op de weg van Rijen naar Breda ligt. Over Dorst schreef ik al eens eerder, wat is de associatie tussen Dorst en Voetbal International. Enige kennis van Spaans dan wel Unix is hierbij wel handig.

De leiding van Rijen C4 vindt het een goed idee als de voetballers alsmede zoveel mogelijk ouders per fiets (sic!) van Rijen naar Dorst reizen. Zijn ze nu helemaal gek geworden? We zitten toch niet bij een wielrenvereniging? Luchiano rijdt lekker met ons mee in de auto, de ketting van zijn fiets heeft het begeven en het vehikel staat ter reparatie bij fietsenmaker Bart Ketelaars.

CasasPa en Truus moeten die ochtend in Dongen zijn en maken van de gelegenheid gebruik om De Nieuwe Afellay (DNA) weer eens in actie te zien. Links zit CasasPa op het terras met uitzicht op het overzichtsbord van het complex waar men niet snel verdwaalt. Neerlandia'31 C2 staat op een tweede plaats in de vierde klasse C472, een stuk hoger dan Rijen C4 derhalve.

Als de wedstrijd van start gaat posteer ik me gewoontegetrouw aan de rechterflank van het veld, dichtbij het vijandelijke doel. Hopend op splijtende acties van Luchiano. Dat zit er die dag helaas niet in. Rijen bakt er werkelijk helemaal niets van en we kunnen met een gerust hart op die betreffende rechterflank gaan picknicken, de bal komt er niet eens in de buurt.

Neen, de actie is duidelijk aan de andere kant. De ene goal na de andere valt en na 35 minuten staat het 7-0 voor Neerlandia'31. Een tikkeltje geflatteerd, want 12-0 had de verhoudingen beter weergegeven. Het geeft me alle tijd om foto's te schieten van oma Truus die samen met Lucy en Diana (4) langs de kant staat. Let ook even op de blonde dame rechts van Diana die na het zien van CasasPa en CasaSpider met hun Panasonics zich afvroeg wat de pers helemaal in Dorst kwam doen. "Gewoon familiekiekjes schieten", antwoordde ik. "Aha, ja ik wil altijd alles weten", zei ze eerlijk.

16.04.2011: Ook Daan (links) van Rijen C4 kan het noodlot niet keren, we gaan met 9-1 ten onder tegen Neerlandia'31 C2 in Dorst. Klik voor groter.Keeper Fas heeft niet te klagen over werk, regelmatig mag hij bijna wanhopig in actie komen. Bij de rijtjesfoto gaat het nog wel, maar als ik tegen de rust even bij Raymond langs loop staat zijn gezicht niet bepaald vrolijk. En het wordt nog erger. Luchiano is na een kwartier in de eerste helft al uitgevallen wegens maagklachten en de tweede helft is koud begonnen als Diana op het terras begint te kotsen. Die ochtend hebben we eieren gegeten.

Als de boel is opgeruimd probeer ik haar op mijn arm in slaap te laten vallen. Van de wedstrijd kan ik niet veel meer zien en dat is jammer want Rijen speelt nu heel wat fanatieker. Plotseling is er consternatie als Rik door een tegenstander met diens schoen tegen zijn hoofd wordt geraakt. Hij ligt even beduusd op de grond.

Diana moet nogmaals kotsen en vlak voor tijd redt Mike de eer door de eindstand op 9-1 te bepalen. Wij willen snel naar huis, maar dan blijkt dat Rik in de kleedkamer flauw is gevallen. Ongelukkigerwijze valt hij met zijn hoofd tegen een bankje en weet even niet meer waar hij is. Hij mag door naar de Huisartsenpost in Oosterhout. Lucy rijdt op de fiets van Rik met de groep mee naar Rijen.

In de auto kotst Diana nogmaals, gelukkig kan Luchiano het meeste opvangen met wat extra meegenomen papier. Thuis proberen we haar weer wat op te kalefateren. 's Avonds komt trainer Ton de fiets ophalen. Gelukkig gaat het weer wat beter met zijn zoon Rik bij wie een lichte hersenschudding is geconstateerd. Dan realiseren we ons dat we helemaal vergeten zijn de fiets van Luchiano bij de fietsenmaker op te halen.

Neen, het is niet de beste zaterdag die we ons kunnen heugen. Maar ook dergelijke verslagen mogen niet ontbreken.

Scoreverloop Neerlandia'31 C2 - Rijen C4 9-1:

02 1-0
16 2-0
17 3-0
19 4-0
21 5-0
26 6-0 (penalty)
31 7-0
39 8-0
50 9-0
62 9-1 Mike

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

April 10, 2011

Bavel C4 - Rijen C4 1-8

*Alarm Sound*
*Alarm Sound*
*Alarm Sound*

Captain's Log: Zaterdag 09.04.2011 / 06:50 AM. Waarom doe ik net of ik in een aflevering van Star Trek zit? Beetje interessant-doenerij naar alle waarschijnlijkheid. Maar vroeg is het wel. Rijen C4 voetbalt vandaag uit tegen Bavel C4, in Bavel dus. Nu komt het leuke gedeelte van de vroege ochtend: Luchiano (013) wakker maken.

09.04.2011: Trainers Ton en Huub inspecteren de dugout van vv Bavel. Klik voor groter.CasaSpider: "Luch! Luch, opstaan! We moeten voetballen!"
Luchiano: "Neeeeeeeee!"
(Hij is zo toegewijd als het om voetbal gaat)

Het belooft een mooie dag te worden, maar op dit soort tijden is daar vooralsnog niet veel van te merken. Het is bepaald frisjes. We halen teamleider Marco Fischer en zijn zoon Wesley op en rijden naar het sportpark van vv Rijen. Van daaruit vertrekken we in colonne naar Bavel.

Bavel beschikt over een mooi sportpark met een kantine die meer van een gezellige kroeg weg heeft. Astrid & Jan, de ouders van Mike, zitten al aan de koffie en de thee. "Heb je gezien dat zelfs de koffiebekers Bavel-opdruk hebben", zegt Astrid. Het is gewoon ongelofelijk en ik maak er een foto waar kunstwerk van.

Buiten de kantine is een heus speelpark ingericht voor de kleinsten, zie Jan eens stralen op zijn wipkip. Trainers Huub en Ton inspecteren de dugout en wanen zich in kabouterland. Genoeg geleuterd, de jongens stappen het veld op. Bavel heeft drie punten meer dan onze C4, maar op het veld is dat niet direct te zien.

Rijen is sterker, ook al doet Luchiano het aanvankelijk kalm aan. Hij is bang voor zijn gekneusde vingers, helemaal nadat de Bavelse keeper boven op hem terecht is gekomen. Dan begint het te lopen. Luchiano krijgt de bal en schiet hem vanaf de 16-meterlijn feilloos in. Jammer dat hij een half metertje buitenspel stond en de goal terecht wordt afgekeurd. In de 19e minuut maakt hij zelf de actie en rondt op soortgelijke wijze af. Deze telt wel en we staan met 0-1 voor.

09.04.2011: Manmoedig gooit de verdediging van Rijen C4 zich in de baan van het schot. We winnen met 1-8 bij Bavel C4. Klik voor groter.De ruststand is 0-2 door een mooi doelpunt van Abdullah. Met vier wissels komt Rijen in de tweede helft nog sterker uit de startblokken. De grensrechter van Bavel begrijpt er niets van, het lijkt wel of zijn jongens het voetballen hebben verleerd verzucht hij. Als Feyenoord-supporter begrijp ik donders goed wat hij bedoelt.

Rijen loopt uit naar een 1-8 eindstand, welk een weelde. Luchiano heeft zijn eerste hattrick ever gescoord, hij is er enorm blij mee. "Gaan we dan vandaag die iPod Touch kopen?", vraagt hij. Daar zeurt hij al maanden om en we hebben zelfs een heus schema in de kast hangen met een puntensysteem. Officieel krijgt hij de iPod bij 50 punten, maar na een eerste hattrick knijpt men een oogje dicht.

"Nee", zeg ik. "Volgende week slaan we eerst weer een raam dicht tegen je vingers en mag je de hele week niet trainen. Dat lijkt vooralsnog de manier te zijn om hattricks te scoren." Bülent vult aan: "Ja, maar dan moeten we ook net zo vroeg spelen als vandaag."

Sport en bijgeloof zijn twee dingen die bij elkaar horen. In de najaarscompetitie speelden we thuis tegen Bavel C3 en verloren met 1-7. Het was op 9 oktober 2010, drie dagen nadat Anthonie Kamerling (Peter Kelder) zelfmoord pleegde. Als we zaterdagmiddag thuis komen van een rondje shoppen in Tilburg horen we het vreselijke nieuws dat de 24-jarige Tristan van der Vlis in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn een bloedbad heeft aangericht. Zeven doden en vijftien gewonden tot nu toe. Tristan pleegde zelfmoord, maar waarom sleurde hij willekeurige onschuldigen mee in zijn noodlot?

Het is triest, maar tegen de wanhoopsdaden van een gek kan men zich niet wapenen. Tot besluit een aantal foto's van de befaamde Rijense rijtjes alsmede de verdediging die met de 18x zoom van de Panasonic FZ38 eindelijk goed in beeld komt.

 • Van links naar rechts de vaders van Ivar, Daan en Mike en de moeders van Martijn, Jorg en Mike.
 • In de tweede helft staan de Rijen-fans, behalve Bülent die betaald heeft voor zijn zitplaats.
 • De verdediging stoomt op.
 • Jorg springt, Tom (l) en Mike (r) kijken enigszins geschrokken toe en Fas geeft geen krimp in het doel.
 • De reusachtige Ömer Celik boezemt ontzag in bij de tegenstander en kopt de bal weg.

Scoreverloop Bavel C4 - Rijen C4 1-8:

19 0-1 Luchiano
34 0-2 Abdullah
52 0-3 Mike
55 0-4 Mike
61 0-5 Jaap
63 0-6 Luchiano
67 0-7 Luchiano
68 1-7
69 1-8 Jaap

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

March 26, 2011

Rijen C4 - Chaam C2 3-3

Vrijdagavond verslaat het Nederlands Elftal Hongarije in Boedapest met 0-4. Een uitstekende prestatie. Zaterdag ontvangt Rijen C4 als tegenstander Chaam C2. Het clubtenue van Chaam is oranje en waar eindigt Honga op? Precies, op Rije.

Voetbal maakt bijgelovig en als iemand daarover mee kan praten is het Bülent Toker wel, de vader van Hasan-Ali. Op zeker moment is bij de Rijen C4-supporters het idee ontstaan dat wij verliezen als Bülent komt kijken. Het resultaat gaat voor alles en Bülent heeft uit teambelang wel eens een wedstrijd laten schieten. Prompt verloren we die wedstrijd ook.

Toch spreken mensen Bülent erop aan. Als we voor de wedstrijd met de andere fans voor de kantine staan hakken we de knoop door. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor een correlatie tussen het al dan niet aanwezig zijn van Bülent en nederlagen van Rijen C4. Laat dit gerucht hiermee voor eens en voor altijd de wereld uit zijn.

26.03.2011: Rijen C4 en Chaam C2 vechten voor de winst, CasaSpider gaat ervan op de artistieke toer. Klik voor groter.Chaam, waar komt die naam vandaan? Op de eerste plaats en niet onbelangrijk, de uitspraak van Chaam is Kaam. Dit weet niet iedereen. Sommigen zeggen dat Chaam komt van 'camba', dat mouterij betekent. Chaam kan ook zijn oorsprong vinden in de Keltische stam der Cambo (Wikipedia). Wie het weet mag het zeggen.

De wedstrijd begint en al in de eerste minuut mag Cihat aanleggen voor een vrije trap. De Chaam-keeper stopt de inzet met enige moeite, maar de terugspringende bal wordt door Luchiano (013) vakkundig het doel in gestift. Nu hebben we niet lang geleden ook eens na een minuut met 1-0 voor gestaan en toen gingen we de rust in met een 1-8 achterstand.

Zo erg is het deze keer niet. De ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Chaam speelt eufemistisch gezegd mannelijk, al vroeg in de wedstrijd krijgt Luchiano een beuk in zijn gezicht. Rijen laat zich niet de kaas van het brood eten. De normaal tamelijk rustige Hasan-Ali kleunt er ook flink in. Als een speler van Chaam gevaarlijk doorbreekt op rechts voert Hasan-Ali onder de ogen van zijn vader Bülent een harde charge uit. De aanvaller van Chaam ligt op de grond. Het is een 'nuttige' overtreding, Hasan-Ali mag voor vijf minuten aan de kant.

Toch scoort Chaam tegen waardoor we met 1-1 de rust in gaan. Terwijl iedereen naar de kantine loopt word ik door onbekende krachten meegezogen. Zit ik in een Harry Potter-film? Een kwartier is uit mijn leven weggevaagd, een vreemd gevoel mag ik wel zeggen. 's Avonds bij het bekijken van de foto's zie ik tot mijn verbazing dit.

Huh?
Hockeymeisjes!

De tweede helft is zo mogelijk nog spannender dan de eerste. We komen op 2-1 en niet lang daarna maakt Chaam gelijk. De toeschouwers van beide ploegen doen zich gelden. Als Jaap in de 51e minuut de 3-2 scoort lijkt het niet meer verkeerd te kunnen gaan. Rijen blijft nu sterker en we krijgen nog een aantal kansen. In de tweede minuut van de blessuretijd slaat het noodlot toe. Ömer Celik kan de bal niet goed wegwerken en gelegenheidskeeper Tom Taekema moet ver zijn doel uit. Alles wat verkeerd kan gaan, gaat verkeerd en zo belandt de bal in het doel: 3-3. Meteen daarna fluit de scheidsrechter af.

Het gelijke spel voelt als een nederlaag. Gelukkig mogen Luchiano en ik de tas met voetbalkleren meenemen om te wassen, bij wijze van zout in de wonde. Tot slot enkele foto's van de titanenstrijd:

Scoreverloop Rijen C4 - Chaam C2 3-3:

01 1-0 Luchiano
27 1-1
43 2-1 Abdullah
46 2-2
51 3-2 Jaap
72 3-3

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

March 19, 2011

Right-Oh C2 - Rijen C4 6-1

19.03.2011: Onder de hoogspanningskabels van de Amercentrale gaat Rijen C4 -bzzz bzzz bzzz- met 6-1 ten onder tegen Right-Oh C2. Klik voor groter.Woensdag na de training biedt elftalleider Marco aan om Luchiano (013) en mij zaterdag op te halen voor de uitwedstrijd tegen Right-Oh C2 uit Geertruidenberg. Zo'n aanbod sla je niet af. Geertruidenberg ligt vlakbij knooppunt Hooipolder, het met afstand meest bijzondere knooppunt van Nederland. Over de naam zegt Wikipedia het volgende: "De naam Geertruidenberg of Mons Sancte Gertrudis is genoemd naar de Heilige Gertrudis van Nijvel. De stad kreeg deze naam in 1220."

Tot op heden kende ik alleen de Bende van Nijvel. Het sportpark van Right-Oh ligt zowat tegen de Amercentrale aan, de hoogspanningsleidingen lopen over het veld. De wedstrijd begint om 13:00 uur, maar als wij om 12:55 nog kalm aan de koffie zitten, blijken de jongens al te zijn begonnen. Hetzelfde gebeurt ook na de rust, het lijkt wel of men in Geertruidenberg geen seconde stil kan zitten.

"Dat komt vast door al die hoogspanning", denk ik bij mijzelf. "Bzzzzz-bzzzz-bzzzzzz", als men dat de hele dag door voelt wordt men vanzelf hyper. Later blijkt er een andere verklaring te bestaan, volgens Right-Oh diende de wedstrijd om 12:30 te beginnen. Maar het "Bzzzzz-bzzzz-bzzzzzz" vind ik toch grappiger.

Over de wedstrijd zelf, Right-Oh staat samen met Baronie bovenaan. Rijen doet echter niet (veel) onder voor de tegenstander. Abdullah krijgt een paar dotten van kansen en ook Luchiano toont zich aktief, totdat hij door een harde charge flink last krijgt van zijn liezen.

Waar Rijen de kansen laat liggen benut Right-Oh ze wel, het humeur van de reservebank is derhalve prima. Bij rust staat het ietwat geflatteerd 3-0. Bij het maken van de rijtjesfoto van de Turkse vaders vraag ik of ze iets vrolijker kunnen kijken. "Wat denk je zelf, met dit spel en een 3-0 achterstand?", werpen ze tegen. Voor het overige ondergaan de Rijen-fans het debacle allemaal tamelijk gelaten.

19.03.2011: Luchiano (013) wordt zwaar gehinderd door de keeper van Right-Oh C2 en Rijen C4 krijgt onterecht geen penalty. Klik voor groter.Zoals gezegd duurt de pauze niet lang en als Right-Oh op 4-0 komt lijkt de wedstrijd gespeeld. Kort daarna profiteert Mike van een foutje van hun keeper en maakt er 4-1 van. Weer krijgt Rijen een aantal kansen en corners.

Ivar draagt zijn steentje bij, Luchiano zet goed door en ontfutselt de doelman de bal. Ik sta een meter of vijf rechts van het Right-Oh doel en zie hem de bal al in het lege doel schieten. Tot ieders ontzetting en vooral de mijne vliegt de bal echter een flink eind naast de goal, precies in mijn voeten. Het lijkt wel of hij het expres doet.

Langs de zijlijn hoor ik Meram naar mij schreeuwen: "CasaSpider, ga in het doel staan!" Ja, misschien dat Luchiano dan het net weet te vinden? Achteraf zegt hij: "Zag je het dan niet? Dat die keeper mij gewoon vasthield? Dat had een penalty moeten zijn." Ik heb het niet gezien, maar kennelijk wel gefotografeerd. Inderdaad een opgelegde penalty.

Tussendoor een impressie, over het algemeen is het Rijen-management niet onder de indruk van de jeugdige scheidsrechter. Ik zeg: "Een mogelijkheid om aan de jongens te laten zien dat men zich over tegenslag heen moet zetten en niet klagen." Waar gaat het ook over, in de vierde klasse C472?

Okay, het helpt niet echt dat Mike er in de 69e minuut voor vijf minuten uit wordt gestuurd, voor een onschuldige opmerking. De wedstrijd is dan al lang gespeeld en eindigt in een verdiende 6-1 overwinning voor Right-Oh, hier vliegt er weer een in. Thuis hebben we meer energie dan gebruikelijk. Waarschijnlijk als gevolg van "Bzzzzz-bzzzz-bzzzzzz". Hoogspanning, sponsored by Essent and CasaShadow. Marco brengt ons veilig thuis en rijdt bijna meteen door naar Limburg. Morgen Roda JC-Feyenoord.

Scoreverloop Right-Oh C2 - Rijen C4 6-1:

05 1-0
21 2-0
35 3-0
51 4-0
56 4-1 Mike
68 5-1
73 6-1

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

February 26, 2011

Rijen C4 - Good Luck C2 4-9

Zo hoor je er nooit iets van en zo is het Raamsdonksveer hier en Raamsdonksveer daar. Vorige week zaterdag speelden we uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys C2, vandaag komt Good Luck C2 uit Raamsdonksveer op bezoek en morgen speelt Rijen 1 thuis tegen Veerse Boys 1, ook weer uit Raamsdonksveer. Laten we niet op de zaken vooruitlopen, maar hopelijk doen onze senioren het zondag beter dan de C4 vandaag.

26.02.2011: Gelegenheidskeeper Daan trapt uit terwijl Tom toekijkt; Rijen C4 gaat met 4-9 ten onder tegen Good Luck C2 uit Raamsdonksveer. Klik voor groter.Als we richting sportpark Vijf Eiken rijden, lijkt het een droge middag te blijven. De paraplu's laten we derhalve in de auto achter. Aangezien de kunstgrasvelden bezet zijn, mogen wij op het knollenveld. Het concept rijtjesfoto dreigt aan kracht te verliezen, of we gaan een nieuwe impressionistische fase in van chaos en wanorde. Misschien dat over 5000 jaar onderzoekers van een andere planeet juist deze opstelling fascinerend vinden. Wij maken dat niet meer mee.

De wedstrijd tussen Rijen C4 en Good Luck C2 begint werkelijk spectakulair. In de eerste minuut breekt Luchiano (013) op links door en passed de bal op het juiste moment naar de vrijstaande Abdullah. In zijn tweede poging scoort Abdullah en staan wij met 1-0 voor. Een voorsprong waar we helaas niet bijster lang van kunnen genieten, want na zes minuten leidt Good Luck alweer met 1-2.

Onze gelegenheidskeeper van de week is Daan. Zoals bekend hebben wij een chronisch keepersprobleem en moeten de jongens al dan niet vrijwillig rouleren. Daan heeft zichzelf aangeboden, maar heeft de pech net tegen deze sterke tegenstander aan de beurt te zijn. Als scheidsrechter Marco voor de rust fluit, staat het niet minder dan 1-8! Dat hebben we niet eerder meegemaakt en extrapolerend hangt er een 2-16 in de lucht.

Haast nog erger dan de ontluisterende tussenstand is de opkomende regen. Het is koud, nat en we staan ook nog eens achter. Leuk is anders, dan maar een alternatieve rijtjesfoto. In de tweede helft regent het lekker verder en treedt Rijen C4 aan met vijf wissels. Ook Good Luck heeft gewisseld en dat heeft tot gevolg dat de tweede helft een ander beeld oplevert. Rijen is iets sterker en we komen terug tot 3-8. Dan wordt Rik in het strafschopgebied onderuitgehaald, hetgeen een rode kaart en een penalty tot gevolg heeft. De penalty wordt keurig benut door Ömer Kanbur.

26.02.2011: In de tweede helft zorgen o.a. Martijn (r) en Fas (l) voor gevaar bij Rijen C4 tegen Good Luck C2 uit Raamsdonksveer, toch verliezen we met 4-9. Klik voor groter.Tijdens mijn rondje met de camera loop ik de grensrechter van Good Luck tegen het lijf. "Dat wordt zeker weer een heel verslag", zegt hij. "Ja, maar voor ons niet zo positief", antwoord ik. "Ik heb ze allemaal gelezen", zegt de grensrechter.

Aha, die ene lezer is hij dus! "Is die ene man er vandaag bij, waarmee jullie altijd verliezen als hij erbij is?", vraagt hij. "Oh Bülent, nee die is er niet vandaag. Voortaan mag hij gewoon weer komen, het maakt toch niet uit", zeg ik. Een foto van de Raamsdonksveerse grensrechter mag niet ontbreken.

Ondertussen vermaken de vijf wissels van de tweede helft zich prima. De wedstrijd eindigt in een 4-9 overwinning voor Good Luck. Daan heeft het goed gedaan, mede dankzij de aanwijzingen van zijn vader Raymond. Ondanks dat ze natgeregend zijn mogen de jongens gaan douchen. Volgende week kunnen ze niet verliezen, want dan is het Carnaval en wordt er niet gespeeld.

Een paar extra foto's, voor de sfeer:

Diana (4) zal het een biet zijn, zij vermaakt zich eigenlijk altijd wel.

Scoreverloop Rijen C4 - Good Luck C2 4-9:

01 1-0 Abdullah
03 1-1
06 1-2
16 1-3
22 1-4 Eigen doelpunt Hasan Ali
23 1-5
26 1-6
29 1-7
35 1-8
45 2-8 Eigen doelpunt Good Luck
51 3-8 Mike
56 4-8 Ömer Kanbur, penalty
63 4-9

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

February 19, 2011

Veerse Boys C2 - Rijen C4 4-2

Zaterdag speelt Rijen C4 uit tegen Veerse Boys C2 uit Raamsdonksveer. Raamsdonksveer ligt tegen het legendarische knooppunt Hooipolder aan. Toen ik net bij Brabant Water gedetacheerd was, reed ik elke dag van Den Bosch over de A59 naar Hooipolder toe. De door Hendrik Sangster ontworpen watertoren uit 1925 fungeerde als een baken. Als het gevaarte in mijn gezichtsveld opdoemde kreeg ik altijd kippenvel, in het begin dan toch.

19.02.2011: Veerse Boys C2 (oranje) - Rijen C4 is een enerverend duel dat helaas met 4-2 door Rijen wordt verloren. Klik voor groter.We rijden in colonne vanaf sportpark Vijf Eiken naar Raamsdonksveer en omdat mijn TomTom aanstaat, mag ik voorop. Helaas brengt het vermaledijde apparaat ons naar de hockeyvelden. Is er wellicht sprake van magnetisme tussen dameshockey en de CasaCamera? Het leuke is dat iedereen me achterna is gereden. Met zijn allen vervolgen we de route naar de voetbalvelden die aan de andere kant van de weg liggen.

Als we voor de kantine van Veerse Boys staan, zegt Meram: "Sjonge, die auto van jou gaat wel hard. Ik kon het nauwelijks bijhouden!" Jan van Hees beaamt dat, ook hij kon maar net aantikken. Er zit dus wel pit in de oude Focus. Ineens word ik op de schouder getikt. Het is Peter Bothof, een collega van Brabant Water. Zijn zoon speelt bij Veerse Boys, welk een toeval. Jammer genoeg niet bij de C2.

Dan zien we Veerse Boys C2 zich warmlopen op veld B. Die jongens zijn best groot. "Wat zijn ze groot", zegt een Rijen supporter. "Eén heeft er al een baard!", roept een ander ontzet uit. Door blessures zijn Ömer Celik en Hasan Ali een tijdje niet van de partij geweest. Het gekke is dat als Bülent, de vader van Hasan Ali, er niet bij is, wij best vaak winnen. Aangezien wij niet in bijgeloof (willen) geloven, geven we Bülent het voordeel van de twijfel.

Rijen C4 komt het veld op en de jongens hebben schik, ja dan nog wel. Als ik met de camera het veld oploop weten de toeschouwers al hoe laat het is: "Tijd voor de rijtjesfoto?" Ja, het is tijd voor de rijtjesfoto.

19.02.2011: Veerse Boys C2 (oranje) - Rijen C4 is een enerverend duel dat helaas met 4-2 door Rijen wordt verloren. Klik voor groter.Het is koud en de wedstrijd is net begonnen. Ondanks het lengteverschil gaat het aanvankelijk gelijk op. Toch opent Veerse Boys de score. Kort daarna krijgt Rijen een penalty die door Mike prima wordt verzilverd. Zie ook de gif-animatie.

Behalve koud is het een beetje nevelig, dat leidt tot mooie lichteffecten. In de laatste minuut voor rust neemt de tegenstander een corner. Onze keeper tegen wil en dank Ivar werkt de bal ongelukkig in eigen doel. Met een 2-1 achterstand gaan de jongens naar de thee.

Wij zijn ook wel toe aan koffie. Raymond bestelt geroutineerd bij de blonde barvrouw. Vooral mijn handen willen opgewarmd worden. In de tweede helft is Veerse Boys sterker, het lengte- en krachtsverschil missen hun uitwerking niet en de keeper van Veerse Boys krijgt minder te doen.

Sommige Rijenaren lijken zelfs een beetje bang in de duels, zeker tegen de Baardman. Voor we het beseffen is het 4-1. Gelukkig kan Cihat nog iets terugdoen, maar verder dan 4-2 en een vrije trap met een grappig Veerse Boys-muurtje komen we niet.

Volgende keer laten we Bülent voor de zekerheid toch maar weer thuis.

Scoreverloop Veerse Boys C2 - Rijen C4 4-2:

10 1-0
17 1-1 Mike (penalty)
35 2-1 Ivar (eigen doelpunt)
42 3-1
47 4-1
48 4-2 Cihat

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

February 12, 2011

Dongen C6 - Rijen C4 4-4

Hoe heet een hooggelegen zandrug temidden van veen- of kleigebieden? Als je dat nog geeneens weet, het is een donk. Waarom worden veel rivieren de Aa genoemd? Geen idee. De mensen die op een plek in de buurt van Rijen op een donk woonden bij een riviertje de Aa, noemden hun dorpje Donken aan de Aa. Ofwel DonkAa. Later groeide DonkAa uit tot Dongen en het riviertje werd de Donge. Jaja, en Sinterklaas bestaat. Voor het eerst twijfel ik aan Wikipedia.

Hoe dan ook, na de ontluisterende afgang van vrijdagavond tegen onze eigen C5 treedt Rijen C4 zaterdagochtend aan tegen Dongen C6. Zit er wel voldoende karakter in de jongens? De wedstrijd begint tien minuten later omdat de scheidsrechter niet komt opdagen. Dat geeft mij mooi tijd voor een tweetal rijtjesfoto's: een algemene en een Turks getinte. O ja, Luchiano (013) heeft twee extra supporters in de personen van Lucy en Diana (4) die moedig het regenachtige weer trotseren.

Al snel is duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Rijen C4 heeft een groot keepersprobleem, we hebben geen vaste keeper en niemand heeft daar trek in. Deze keer offert Mike van Hees zich op, gelukkig kan hij ook aardig voetballen. In de eerste helft loopt Dongen uit naar een 2-0 voorsprong. Toch hebben wij hoop voor de tweede helft, met de twee sterke invallers Cihat en Jaap.

12.02.2011: Rijen C4 vecht een zinderend duel uit in en tegen Dongen C6, hier onze Jorg; met de 4-4 eindstand is iedereen tevreden. Klik voor groter.Al snel in de tweede helft valt echter de 3-0 voor Dongen. Rijen lijkt rijp voor een slachtpartij. Maar dan gebeurt het ongelofelijke, de jongens rechten de ruggen en strijden voor iedere meter. Dat is lang geleden, maar daarom niet minder leuk om te zien. De strijdlust van de jongens slaat over op de Rijen-supporters langs de kant en we moedigen ze flink aan. Waarschijnlijk op een manier die volgens de trainerscursus niet helemaal verantwoord is, maar dat mag de pret niet drukken.

De ingevallen Jaap soleert links langs de zijlijn richting het doel en besluit zijn actie met een prachtig doelpunt: 3-1. We leven weer. Ik sta naast de ouders van Jaap en moet hun helaas teleurstellen, de actie staat niet op de foto. Dat wordt even later een running-gag, ik slaag erin om zowat alle belangrijke momenten te missen. Veel aanvallen stuiten op de lange keeper van Dongen die ook nog eens ver uit kan trappen.

Dan scoren Ömer Kanbur en Cihat kort na elkaar en staat het ineens 3-3! Wat een feest en we ruiken dat er meer in zit. Op het veld gaat het er steeds harder aan toe, ja soms zelfs een tikkeltje onsportief. Een aantal spelers van beide teams kent elkaar van het Cambreur College in Dongen, over en weer wordt er wat gesard. Dat leidt tot felle duels.

Tien minuten voor tijd krijgt Dongen een vrije trap. Tot ontzetting van heel Rijen gaat die bal er zomaar in, hoe is het mogelijk. Het is feitelijk het enige wapenfeit van Dongen in de tweede helft. Dit kan niet waar zijn en mag niet gebeuren. Trainer Ton brengt Abdullah wederom in, het is een noodgreep die gelukkig goed uitpakt. Nadat Luchiano een enorme kans mist, scoort Abdullah in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker. Geel-groen gaat uit zijn dak en even later fluit de invalscheidsrechter voor het laatst.

Wat een wedstrijd en wat een karakter van onze jongens. Complimenten aan Rijen C4. In de prachtige kantine van Dongen (hoofdklasse B) eten we erwtensoep en patat. Luchiano kan haast niet meer lopen, een teken dat hij zich helemaal gegeven heeft. Tevreden rijden we Donken aan de Aa uit en zetten koers naar het verrukkelijke Rijen.

Scoreverloop Dongen C6 - Rijen C4 4-4:

09 1-0
32 2-0
38 3-0
46 3-1 Jaap
53 3-2 Ömer Kanbur
55 3-3 Cihat
60 4-3
70 4-4 Abdullah

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

February 11, 2011

Een bijzondere gedachte

Subtitel: Rijen C4 - Rijen C5 2-8 (vriendschappelijk)

Er is een trainingscursus die bij vv Rijen gehouden wordt. Vrijdagavond is de negende en voorlaatste les. De oefenmeesters in potentie moeten de praktijk in en met wie kan men dat beter doen dan met Rijen C4? Een grotere uitdaging is haast niet te bedenken.

Voor de jongens is de avond opgedeeld in een voorbespreking, warming-up, de wedstrijd en een nabespreking. De wedstrijd is tegen de C5 en gedurende de eerste minuten gaat het niet eens zo slecht. Al vrij snel krijgt Luchiano (013) de bal aan de rand van de zestien meter (on)gelukkig op zijn schoen en tot ieders verbazing zeilt de boogbal het vijandelijke doel in.

We staan met 1-0 voor, maar die vreugde is van korte duur. Aangezien aanval en middenveld maar wat meesjokken, wordt onze verdediging volledig overlopen. Laten we er niet al te veel woorden aan vuil maken, maar met de 2-8 nederlaag mogen we nog in onze handen knijpen.

Het interessantste moment vindt buiten het veld plaats. Een meisje en twee jongens van een jaar of 14, 15 komen aanlopen. Ze zijn in gesprek en de ene jongen zegt: "Ik voel me kut als mensen boven mijn ogen kijken."

Mike's moeder Astrid en ik kijken elkaar aan. Zoiets hebben we niet eerder gehoord. Onmiddellijk leg ik de uitspraak vast in mijn telefoon. Sommige dingen mogen niet verloren gaan.

February 5, 2011

Rijen C4 - Irene'58 C2 8-3

We moeten tegen Irene'58 C2 uit Den Hout (website). Ik moet eerlijk bekennen geen idee te hebben waar Den Hout ligt. Gelukkig hebben we Wikipedia waarin staat dat Den Hout onderdeel is van de gemeente Oosterhout. Wikipedia beschrijft onbedoeld grappig de tegenwoordige situatie van het 1199 (stand 2006) inwoners tellende dorp:

Momenteel wordt er door de Gemeente Oosterhout grootschalig uitgebreid, met als gevolg dat Den Hout aan de oostelijke kant wordt omtrokken door nieuwbouw (Vrachelen Fase 4/5). Ondanks de grote demonstraties ("Den Hout, tot hier en niet verder!") in de jaren '90 gaan deze projecten toch door, en ligt de kern van Den Hout (met de kerk als middelpunt gerekend) over een aantal jaar nog slechts 1 km van de nieuwbouwprojecten. (Bron)

Vrachelen Fase 4/5, je zult er maar door omtrokken worden. Tot hier en niet verder, ik ben het helemaal met de Den Houtenaren die met Carnaval Kluivenduikers genoemd worden eens! Rijen C4 doet de warming-up op gebruikelijk chaotische wijze, maar als de wedstrijd begint zitten de jongens er ongekend fel op. Het kan ook zijn dat Irene'58 de ellende met Vrachelen Fase 4/5 nog met zich meedraagt, maar al in de tweede minuut ontfutselt Luchiano (013) de bal aan het enige meisje op het veld, een meisje dat overigens tamelijk lang is, en via-via komt de bal terecht bij Abdullah die secuur uithaalt. We staan met 1-0 voor, een ongekende weelde die alleen de heel trouwe supporters zich kunnen heugen. Rijen C4 lijkt in meerdere opzichten op Feyenoord.

05.02.2011: Rijen C4 treedt aan tegen Irene'58 C2 en de keeper van Irene heeft het zeker in de eerste helft druk; het wordt uiteindelijk 8-3 voor Rijen. Klik voor groter.Maar het wordt nog mooier. Na een goal van Cihat scoort Luchiano twee keer achter elkaar, ook dat is lang geleden. 's Avonds maakt hij meteen misbruik van de situatie en bedingt dat hij per goal een dag niet hoeft af te drogen. Mijn: "Is goed, maar als je op school een onvoldoende haalt komt er een afdroogbeurt bij", valt niet in goede aarde.

De rust gaat na onder andere deze goal van Mike in met 7-2. Net als we naar de kantine lopen komen Lucy en Diana (4) eraan op de fiets. Pech voor Lucy, want in de tweede helft staat Luchiano ernaast. Diana zal het allemaal worst zijn, zij heeft in Wesley een nieuw vriendje gevonden waar ze de rest van de dag vol van is.

Op het veld wordt het in de tweede helft allemaal wat onvriendelijker. Eerst moet Cihat, die een vrije trap op de lat doet belanden, voor vijf minuten naar de kant en even later mag de nummer drie van Irene'58 na achtereenvolgens een overtreding, een gele kaart, een brutale mond en een rode kaart definitief vertrekken. Ook daarna moet de jeugdige scheidsrechter alle zeilen bijzetten om de zaak in de hand te houden. Uiteindelijk wordt het 8-3 voor Rijen C4. Tevreden gaan we naar huis en zetten van blijdschap de friteuse aan. Wie meer informatie wil over Vrachelen 4/5, en dat zijn er vast velen, wordt verwezen naar deze site.

Scoreverloop Rijen C4 - Irene'58 C2 8-3:

02 1-0 Abdullah
10 2-0 Cihat
11 3-0 Luchiano
15 3-1
18 4-1 Luchiano
22 5-1 Cihat
26 6-1 Mike
29 7-1 Mike
33 7-2
43 8-2 Ömer Kanbur
59 8-3

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

January 22, 2011

Rijen C4 - Gilze C3 1-1

De winterstop heeft lang geduurd voor team, begeleiders en ouders van Rijen C4. Wat zeg ik? Ontzettend lang. Deze week zijn Luchiano (013) en ik weer gaan trainen, nou ja ik ernaar kijken. De begroeting met de anderen is hartelijk, ook Bülent en Meram hebben het voetballen gemist. Hun zonen Hasan-Ali en Ömer zijn in het najaar geopereerd en nu weer van de partij. Wie ook terug is, is Mike. Zijn uitstapje naar de C1 heeft niet helemaal goed uitgepakt en dat lag niet alleen aan de voetbalkwaliteiten van Mike. Het laatste woord daarover is nog niet gezegd, maar met Jan, Astrid, Danielle, Max, Femke en de overige aanhang van de familie Van Hees is het er bij de C4 alleen maar gezelliger op geworden.

De najaarscompetitie 2010 is als een kaars uitgegaan. Zeker vijf wedstrijden hadden nog gespeeld moeten worden, maar misschien is het juist goed dat dat niet gebeurd is. Veel eer was er voor onze C4 niet te behalen. We spelen nu iets lager, in de vierde klasse C72. Tegenstanders dit voorjaar zijn: Gilze C3, Dongen C6, Irene'58 C2, Baronie C4, Madese Boys C5, Bavel C4, Chaam C2, Right-Oh C2, Good Luck C2, Neerlandia'31 C2 en Veerse Boys C2. Volgende week kennen we dit rijtje van buiten, is dat afgesproken?

22.01.2011: Rijen C4 opent het voorjaarsseizoen 2011 in de vierde klasse C72 tegen aartsrivaal Gilze C3 en sluit af met een 1-1 gelijkspel. Klik voor groter.De eerste wedstrijd is meteen de belangrijkste, het betreft DE DERBY ofwel DE KNALLER tegen Gilze C3. Geen enkel team van Rijen wil verliezen tegen Gilze en andersom geldt dat precies evenzeer. Behalve Jaap zijn alle spelers present, dat betekent een volle reservebank met vijf man. De trainers Huub (links) en Ton (rechts) kijken gespannen naar het veld. Belangrijker dan dat is de vraag wie de mooiste opdruk achter op zijn jas heeft. Nou? En wat te denken van grensrechter Marco in typische Kraanvogelstand.

De Rijen-supporters hebben hun plekje aan het hek ingenomen. De eerste helft gaat gelijk op, Rijen oogt zelfs iets sterker. Cihat en Abdullah komen zo nu en dan goed door. Een keer wordt Cihat in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar de scheidsrechter legt de bal net buiten de lijnen. De wedstrijd is een stuk spannender dan de meeste uit de vorige competitiehelft. Na 35 minuten staat het nog steeds 0-0 en trekken we verkleumd naar de kantine.

Yusuf en ik bespreken de sterke en zwakke punten van Rijen 1 en lopen terug naar het kunstgrasveld. De teams zijn al begonnen en Gilze legt aan voor een vrije trap. Ömer, de zoon van Yusuf, is deze keer onze keeper. De C4 heeft een keeperprobleem en iedere week wordt er onderhandeld wie de klos is. "Ömer is wel onze beste keeper", zeg ik tegen Yusuf. "Hij keept goed, maar nu staat hij iets te ver voor het doel", zegt Yusuf. Dat heeft hij goed gezien, want de Gilze-speler krult de vrije trap over de keeper heen de goal in: 0-1 voor Gilze. Wat een bummer.

Met de camera posteer ik me achter het Gilze-doel en probeer onze voorwaartsen naar voren te schreeuwen. In de 53e minuut brengt de hardwerkende Mike zichzelf in stelling en knalt de gelijkmaker binnen. Ook hierna is Rijen de bovenliggende partij, maar de winnende treffer komt er niet en zo blijft het bij een 1-1 gelijkspel.

Scoreverloop Rijen C4 - Gilze C3 1-1:

37 0-1
53 1-1 (Mike)

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

January 17, 2011

Diana, de ideale vrouw

16.01.2011: Diana (4) poseert met Westmalle-glas en Fanta voor de Biergrens in Baarle-Nassau. Klik voor groter.Als vader doet men zijn uiterste best om de kinderen tot grote hoogte te stuwen, liefst hoger dan hijzelf heeft bereikt. Zondag ben ik druk in de weer met Diana (4). "Zo, papa gaat naar de Biergrens", poneer ik. "Oh, mag ik mee, mag ik mee?", vraagt Diana. Heel goed, natuurlijk mag ze mee.

Even vraag ik mij af waarom we naar de Biergrens gaan, immers sinds ik de benzine zelf moet betalen is het niet echt lonend. Van de andere kant, de Ford Focus rijdt alleen korte stukjes en dan zijn die veertig kilometer naar Baarle-Nassau precies goed om de accu eens goed op te laden. Bij de Biergrens heb ik voldoende bonnetjes verzameld voor een gratis Westmalle-glas.

Pure winst.

Koud terug gaan we meteen door naar de volgende etappe. Wat is er naast bier nog meer belangrijk in het leven van een man? Precies, voetbal! De winterstop is voorbij en het eerste van vv Rijen speelt thuis tegen Terheijden. Diana heeft er zin in en ook Luchiano (013) gaat met gepaste tegenzin mee.

We arriveren tijdens de rust. Als de tweede helft vijf minuten oud is, wil Diana al patat. Jaaaah! Bier, voetbal en patat. Mijn gedeelte van de opvoeding is gedaan. De wedstrijd eindigt in een 0-0 gelijkspel, geheel te wijten aan het missen van legio kansen door vv Rijen.

Roze jurkjes en strikjes in het haar zijn de afdeling van moeder.

November 27, 2010

Rijen C4 - Waspik C2 0-8/9 (Beker)

In de competitie gaat het misschien niet zo goed met Rijen C4, maar in de beker hebben we een klinkende 9-1 overwinning op TSV Gudok C3 behaald. Jammer is alleen dat Waspik C2, de derde deelnemer in deze poule, hetzelfde TSV Gudok met maarliefst 20-1 verpulverde. Laat nu uitgerekend Waspik bij ons op bezoek komen.

De Waspikkers zijn groter dan onze jongens, maar dat is dit jaar heel gebruikelijk en daar kijken we niet meer van op. Speelt er niet ergens een Team Van Velzen ofzo? Als ze eraan komen lopen maakt iemand een grapje over Was-je-pik. Dat zullen die jongens niet voor het eerst gehoord hebben.

27.11.2010: Rijen C4 gaat in zijn tweede bekerwedstrijd met 0-8 of 0-9 ten onder tegen Waspik C2. Klik voor groter.Het blijft natuurlijk een vreemde naam, Waspik. Helemaal als men weet dat Waspik ook Waesbeeck had kunnen heten naar de ochtendwaas over de beek. Het wordt nog gekker. Waspik bestaat uit twee kernen: Waspik-Boven en Waspik-Beneden. Besmuikt gelach klinkt op. En dan is er als klap op de vuurpijl een spoorlijn met de naam Halve Zolenlijn en een Halve Zolenpad, wat een fietspad is. Eigenlijk klinkt de Carnavalsnaam van dit merkwaardige dorp het normaalst: Maoneblusserslaand.

Enfin, op het veld zowel als in de dugout vergaat ons het lachen al snel. Waspik is duidelijk beter en met de 0-3 ruststand mogen we niet ontevreden zijn. In de tweede helft gaat het bergafwaarts met Rijen C4. De jongens willen graag een tegendoelpunt scoren, maar hierdoor krijgt Waspik de ene uitgelezen mogelijkheid na de andere. Feyenoord (010) weet er alles van. We geven echter niet op en zoals gewoonlijk gaat Cihad voorop in de strijd.

Het is koud, ik schat een graad of twee, drie. Gelukkig begint het zonnetje te schijnen. Mijn blik gaat over de velden en hé, wat zie ik daar? Hockeydames! Slechts heel even ben ik weg geweest, echt waar. Toch is de einduitslag hierdoor twijfelachtig. Was het nu 0-8 of 0-9? Ik vrees het laatste. Tom Taekema (013) had een beter verjaardagskado verdiend, maar desondanks gefeliciteerd.

Scoreverloop Rijen C4 - Waspik C2 0-8 (of 0-9):

10 0-1
18 0-2
28 0-3
45 0-4
48 0-5
51 0-6
55 0-7
68 0-8
(Heb ik een doelpuntje gemist, met dank aan de hockeydames?)

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

November 21, 2010

The Gunners C2 - Rijen C4 11-2

Na twee weken met afgelastingen mogen we eindelijk weer voetballen. Voor Luchiano (013) is het helemaal een tijdje geleden. Hij heeft een aantal trainingen gemist wegens proefwerken en (kortstondige) ziekte. Het zonnetje schijnt en we hebben er zin in. Rijen C4 speelt uit tegen The Gunners C2 in Breda.

The Gunners is een kleine, maar fanatieke club en het sportparkje bestaande uit twee velden is midden in een woonwijk gelegen. Zonder TomTom haast onvindbaar. Voordat men er in de buurt is rijden we rechts voorbij het NAC stadion. Twee mannen kunnen hier niet naar kijken, het betreft Rob van Iersel (Willem II) en Marco Fischer (Roda JC). Voetbal zit in je bloed. Een interessant verhaal is het ontstaan van de naam The Gunners:

20.11.2010: The Gunners C2 droogt Rijen C4 af met 11-2, gelukkig was het mooi weer. Klik voor groter.

Op 15 april 1953 vond de oprichting plaats van voetbalvereniging The Gunners. Dit gebeurde door een aantal werknemers van de toenmalige munitiefabriek Hispano Suiza, het huidige Ambac, aan de Terheijdenseweg. De personeelsleden hadden de behoefte om in competitieverband te gaan voetballen. Een aantal Engelse vaklui die bij Hispano werkte waren supporter van het Londonse Arsenal... "The Gunners". (Bron)

Munitiefabriek, Arsenal, Gunners. Twee keer eerder hebben we met de D4 tegen een team van The Gunners gespeeld, beide wedstrijden gingen verloren. De thuiswedstrijd met 0-3 en de uitwedstrijd met 0-2. Toen al waren de voetballers uit de Haagse Beemden een stuk groter dan die van ons. Dat verschil in lengte is alleen maar toegenomen. De meeste duels zijn daarom variaties op het thema "De Terminator versus de Smurf". Voor de zekerheid heb ik de lengtes van de spelers opgevraagd.

Over de wedstrijd valt weinig te zeggen. Bij het inlopen zijn er vrolijke gezichten, maar The Gunners is duidelijk te sterk en ondanks de goed keepende Fas staat het na een kwartier al 4-0. Opvallend is dat sommige Rijen-spelers de tegenstander een handje helpen door het maken van eigen doelpunten. Alperen knalt er een perfect in en Tom is nog ongelukkiger. Heb ik alleen de 5-0 op zijn naam gezet, volgens trainer Huub scoorde hij ook het elfde doelpunt voor The Gunners en in de kleedkamer wordt zelfs gesproken van een heuse hattrick.

Het goede nieuws is dat Rijen C4 voor het eerst heeft gescoord tegen The Gunners, twee keer zelfs. De einduitslag is 11-2, met een beetje goede wil valt daar het alarmnummer in te lezen.

Scoreverloop The Gunners C2 - Rijen C4 11-2:

05 1-0
07 2-0
12 3-0
15 4-0 e.d. Alperen
28 5-0 e.d. Tom
38 6-0
53 6-1 Cihad
54 7-1
59 8-1
62 9-1
66 10-1
69 11-1
70 11-2 Jaap

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

October 30, 2010

Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7

"Het Boeimeer is het driehoekige gebied waarlangs de beide Bredase rivieren de Mark en de Aa in een stompe punt naar elkaar toelopen, en waarbij de westelijke uitvalsweg naar Princenhage, hier gevormd door de Julianalaan, de noordgrens vormt." (Bron) Maar zaterdag hoeven wij niet naar dat driehoekige gebied waarlangs die twee rivieren in een stompe punt naar elkaar toelopen. Neen, Boeimeer komt naar ons toe. Van tevoren weten we dat we weinig kans maken, Boeimeer C4 staat bovenaan in de vierde klasse C71.

Onderweg naar Sportpark Vijf Eiken is er veel oponthoud bij de spoorwegovergang aan de Oosterhoutseweg. Het verkeerslicht bij de spoorwegovergang staat continu op rood. Dan zie ik dat er auto's tussen de spoorbomen door slalommen. Er staat een trein stil en het verkeer wordt geregeld door hulpagenten. Dat belooft niet veel goeds. Als we even later op het sportpark aankomen, horen we brandweer en politie aan komen rijden.

30.10.2010: Rijen C4 delft thuis met 0-7 het onderspit tegen koploper Boeimeer C4 in de vierde klasse C71. Klik voor groter.Het is een tikkeltje regenachtig, maar minder dan een week eerder en vooral ook veel minder guur. Al snel blijkt Boeimeer een maatje te groot en de goals vliegen keeper Ömer om de oren. De naam Luchiano (12 013) galmt regelmatig over het veld. Dat komt niet zozeer omdat hij voor de gelegenheid aanvoerder is, maar door het feit dat Boeimeer er ook een in de gelederen heeft. Dat zie je niet vaak. Hier gooit onze Luchiano in, let eens op de handjes van Martijn en zijn directe tegenstander. Is dit spiegelen of is dit spiegelen?

Bij rust is het 0-6 voor de Bredanaren of zijn het Bredaenaars, neen ik denk toch Bredanaren. In de tweede helft komen Jorg en Cihad erin en dat scheelt een slok op de borrel. Rijen C4 biedt veel meer tegenstand en aangezien Boeimeer het doelsaldo wil opvijzelen krijgen onze voorwaartsen veel ruimte. Een van die voorwaartsen is Luchiano die zeker drie keer alleen voor de keeper van Boeimeer opduikt. Helaas is hij ongelukkig in de afwerking. Een keer ziet hij Abdullah vrij staan en passed de bal keurig naar hem. Ook deze kans gaat verloren. Later zeg ik tegen Luchiano dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Natuurlijk is het leuk om zelf te scoren, maar als hij gemist had was het een echte ego-actie geweest.

Hoe dan ook weet Boeimeer slechts een keer te scoren in de tweede helft en dat is een verdienste van onze jongens. Op zeker moment schreeuwt de vlaggende leider van Boeimeer dat Luchiano gewisseld moet worden. "Nou nog mooier", denk ik bij mijzelf, "gaat die man beslissen wie er bij ons uit moet?" Maar hij bedoelt de Luchiano van Boeimeer. Als de jongen voor mij langs loopt kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. "Heet jij Luchiano met 'ch' of met alleen een 'c'", vraag ik. "Met 'ch'", antwoordt de jongen en vervolgt: "Alleen heet ik niet Luchiano maar Richiano". Op het veld klinkt het nagenoeg gelijk.

Na het laatste fluitsignaal hoor ik in de kantine van de Turkse vaders dat het waarschijnlijk een Turkse vrouw is geweest die voor de trein is gesprongen. Iemand kwam haar zoon halen die op het veld naast ons met de C2 speelde. Welk een triest verhaal moet daar achter zitten. Thuis eten we opgewarmde zuurkool met puree van gisteren en gaan daarna op weg naar Oosterhout om laarzen voor Diana (4) te kopen. Het leven gaat door.

Scoreverloop Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7:

04 0-1
06 0-2
13 0-3
17 0-4
32 0-5
35 0-6
53 0-7

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

October 23, 2010

Rijen C4 - Baronie C4 2-0

Het schrijven van voetbalverslagen is meer dan vertellen welke kant de bal op gaat en hoeveel het geworden is. Neen, een voetbalverslag gaat veel verder, althans dat kan het. Stelling: de verslagen van CasaSpider zijn de Hitchhiker's Guide to the Galaxy van het voetbal. Een boude stelling, maar wat kan men anders concluderen als mensen uit Apeldoorn op vakantie in Oosterhout gewoon alle plaatsjes in de buurt herkennen, alsmede de gebouwen van Brabant Water? Flauwekul allemaal natuurlijk, maar toch was het leuk om te lezen Els.

Zaterdag speelt Rijen C4 tegen Baronie C4 uit Breda. Net als wij heeft Baronie slechts één punt en hun doelsaldo is nog slechter dan het onze. Met andere woorden: onze laatste kans op een gunstig resultaat. Daar ziet het in eerste instantie echter niet naar uit. In het gure herfstweer domineert Baronie het spel. Met de vader van Fas sta ik achter het doel van de Baronie-keeper, een forse jongen die met een hoge stem aanwijzingen naar zijn verdedigers schreeuwt. Veel krijgt hij niet te doen.

23.10.2010: Rijen C4 en Baronie C4 leggen een boeiende wedstrijd op de mat, de vaste Rijen-supporters kijken gespannen toe. Klik voor groter.Tegen Baronie voetballen is niet zomaar iets, het is wel een vereniging met historie. Van 1955 tot 1971 speelt de club betaald voetbal, in de tweede divisie. Ook bij de amateurs zijn de resultaten indrukwekkend: Twee algehele landstitels, drie zondagamateurtitels en zes hoofdklassetitels. Dit seizoen speelt Baronie in de Topklasse. Ik bedoel maar.

Het is koud en het regent, heel anders dan bij de vorige wedstrijden. Maar ja, toen verloren we dik. Misschien dat slecht weer ons beter gezind is? Met meer geluk dan wijsheid halen we de rust met 0-0. De hockey-velden zijn leeg, de lente is het jaargetijde dat ook veel beter bij de frivole hockeymeisjes past. Ik ben al lang blij naar de kantine te kunnen, om een beetje op te warmen.

De tweede helft heeft Rijen de wind mee en is de wedstrijd veel meer in evenwicht. Abdullah staat in de spits en dat is een hele versterking. Luchiano (12) bijt regelmatig van zich af en heeft na een doorbraak de 1-0 op de schoen. De keeper met de hoge stem stopt zijn inzet bekwaam. Later zegt Luchiano: "Die keeper was helemaal niet zo goed."

"Nou, ik vond hem wel goed", antwoord ik, "jouw schot stopte hij anders maar mooi." Luchiano: "Ja, maar dat kwam omdat ik recht op hem af schoot". Nou, dat is dan niet zo handig. Dankzij de uitstekend spelende Cihad komt Rijen op een 1-0 voorsprong, een gebeurtenis die wat warmte in de Rijen-harten pompt. We schreeuwen het uit. Nu die voorsprong vasthouden is het devies. Beide teams krijgen kansen, in de 67e minuut van de 70 minuten speeltijd beslist Abdullah de wedstrijd op prima wijze. Een andere uitblinker mag niet vergeten worden: gelegenheidskeeper Ömer Kanbur die een paar knappe reddingen verricht, helemaal als hij een zeker lijkend doelpunt nog over de lat weet te tikken. Mede dankzij Ömer hebben we voor het eerst de nul gehouden.

Als scheidsrechter Marco Fischer affluit is de ontlading groot. Meteen daarna slaat de kou in alle hevigheid toe, ik kan haast niet meer schreeuwen wegens bevroren wangen. Wat een narigheid. Het belangrijkste is dat er een bijzonder spannende wedstrijd op de mat is gelegd en de jongens geknokt hebben voor wat ze waard zijn. Complimenten voor Rijen C4! Als beloning krijg ik de tas met vuile sportkleding mee naar huis.

Scoreverloop Rijen C4 - Baronie C4 2-0:

48 1-0 Cihad
67 2-0 Abdullah

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

October 17, 2010

Beek Vooruit C4 - Rijen C4 6-1

Rijen C4 moet uit tegen Beek Vooruit. Bij het horen van de naam Beek denk ik toch eerst aan Limburg, maar dat komt door de mooie verhalen van Laurent over de plaats waar hij opgroeide en uiteindelijk het ouderlijk huis heeft moeten verkopen, na het overlijden van zijn moeder. Er is echter ook een Beek dichterbij Rijen. Het is het dorp Beek dat tegen Breda aan ligt en waarvan de gemeentenaam in 1951 is gewijzigd in Prinsenbeek. Met Carnaval heet Prinsenbeek Boemeldonck, in het Engels Slowtrainswamp.

Prinsenbeek beschikt over een mooi sportpark, helemaal als de zon schijnt. Als we naar het voetbalveld lopen blijkt dat er ook veel gehockeyd wordt. Diverse mannen waarschuwen me: "Deze keer wel bij het voetbal blijven, hè? Deze keer geen dameshockey kijken, hè?" Wat denken ze wel! Bovendien zijn voetbal- en hockeyvelden gescheiden door een hoge afrastering. We beginnen met een foto van Raymond (vader van Daan), Neset (vader van Alperen) en Mustafa (vader van Cihat).

Over de eerste helft valt niet veel te zeggen. Zoals verwacht is Beek Vooruit C4 duidelijk sterker. Ik sta met de camera in de aanslag naast de keeper van de tegenstander, maar die heeft vrijwel niets te doen. Twee schoten naast van Cihat en een niet al te moeilijk schot van Jaap op goal. Dat was het wel zo'n beetje van onze kant. Beek Vooruit gaat met een 3-0 voorsprong de rust in. O ja, bij ons staat Abdullah in de goal, wegens permanent keepersprobleem. Hij doet het niet onverdienstelijk.


16.10.2010 Beek Vooruit C4 - Rijen C4 6-1; de wedstrijd was ondanks het ontbreken van spanning niet slecht. In de donkere kamer lijken de foto's verwisseld te zijn. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


In de rust gaat iedereen een kopje koffie drinken. Ik wil ook wel, maar word tegengehouden door hogere machten. Er valt gewoon niet tegen te vechten. In de doka verschijnen op onverklaarbare wijze hockey-foto's uit de ontwikkelaar. Ben ik in een vorig leven wellicht de Johan Cruijff van het hockey geweest? Ja, of ik ben een viejo verde, een oude man die wel een jong blaadje lust. Van de andere kant, zo oud ben ik nog lang niet.

Aha, daar komen onze jongens alweer aan. Bijna de aftrap gemist. Beek Vooruit gaat door op de ingeslagen weg en loopt gemakkelijk uit naar 5-0. In de 45e minuut krijgt onze beste speler Cihat een rode kaart wegens een schoppende beweging naar een tegenstander. We moeten met tien man verder en wat men dan wel vaker ziet gebeurt nu ook. In plaats van dat we helemaal overlopen worden vecht het team zich terug in de wedstrijd. De aanvallers Jaap, Fas en Luchiano (12) komen vaker aan de bal en stichten veel meer gevaar dan voorheen.

Kort nadat Rik een opgelegde mogelijkheid voor de eretreffer heeft laten liggen scoort Jaap uit een mooi genomen vrije trap van Ömer Kanbur. De eindstand is 6-1 en daar hebben we vrede mee. Volgende week is onze laatste kans om een wedstrijd te winnen, thuis tegen het op de laatste plaats staande Baronie C4. Nu al kijk ik uit naar het hockey.

Scoreverloop Beek Vooruit C4 - Rijen C4 6-1:

03 1-0
12 2-0
27 3-0
36 4-0
43 5-0
62 5-1 Jaap, vrije trap Ömer Kanbur
67 6-1

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

October 9, 2010

Rijen C4 - Bavel C3 1-7

09.10.2010: Aftrap voor de tweede helft van Rijen C4 - Bavel C3; we gaan met 1-7 ten onder. Klik voor groter.Associaties... zijn fascinerend. Zojuist heb ik op Facebook een vriendschapsverzoek gedaan aan Ton Ermens. Begin jaren '80 woonden wij in een 10-eenheid aan de Willem Schuylenburglaan 68 te Utrecht, op studentencomplex Van Lieflandlaan. Als ik om een praatje verlegen was, beukte ik de deur van Ton, die een kamer schuin tegenover de mijne had, in. Ton vond dat nooit erg, althans liet dat niet blijken.

Zaterdagmiddag speelt Rijen C4 thuis tegen Bavel C3, virtueel koploper in de vierde klasse C71. Het is schitterend voetbalweer, maar dat zijn de supporters van Rijen C4 wel gewend. Vermoedelijk betreft het een soort van compensatie door hogere wezens voor onze niet zo geweldige resultaten. Bavel dus, een dorp met 6500 inwoners dat behoort tot de gemeente Breda. Ton Ermens komt er ook vandaan, bij mijn weten heeft hij nooit gevoetbald. Tijdens het Carnaval heet Bavel Baviaonenland.

Oeh! Oeh!

Bavel is sterker, maar onze jongens vechten taai terug, hun keeper staat er niet voor niets. We hebben Alperen (links) weer in de gelederen, de jongste maar ook grootste van ons team. Hij speelt een puike wedstrijd. Het duurt tot de 14e minuut voordat Bavel de 0-1 scoort, het doelpunt is in twee foto's prima vastgelegd. Al zeg ik het zelf. Net voor rust wordt het 0-2. Als iedereen richting de kantine loopt, neem ik een kijkje bij het dameshockey. Geen idee wie er spelen en het niveau is niet bijster hoog. Maar welk een kijkgenot!

Jammer, daar komen de jongens alweer het veld op. Luchiano (12) kapt een tegenstander uit en er wordt lekker gespeeld, maar nooit op het scherpst van de snede. Daarvoor zijn de Baviaonen domweg te sterk. Ze lopen eenvoudig uit naar 0-6. Dan komt Rijen terug, Ömer Kanbur maakt er 1-6 van en even later wordt zijn vrije trap op het nippertje door de keeper gestopt. Ömer neemt de corner zelf, maar resultaat blijft uit. Kort voor tijd bepaalt Bavel de eindstand op 1-7.

Iedereen loopt ondanks de zware nederlaang tevreden het veld af, het is een plezierige middag. Zaterdagavond start ik met de film All Stars, speciaal voor Antonie Kamerling die op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Het begin van zijn carriere als Peter Kelder heb ik avond aan avond gevolgd in Goede Tijden Slechte Tijden. In All Stars speelt ook Isa Hoes mee, zijn vrouw. Zij blijft achter met twee kinderen. Het is een weirde wereld. Uiteindelijk heb ik de film na vijf minuten afgezet.

Nou Ton Ermens, antwoorden we nog?

Scoreverloop Rijen C4 - Bavel C3 1-7:

14 0-1
33 0-2
42 0-3
59 0-4
62 0-5
65 0-6
66 1-6 Ömer Kanbur
70 1-7

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

October 2, 2010

Voetbal afgelast, Twitter gaat door

Om 11:00 uur staat de uitwedstrijd Jeka C7 - Rijen C4 in Breda op het programma. Om 10:00 uur verzamelen we in de kantine van vv Rijen. Terugrekenend, en wie kan er beter rekenen dan de Nederlands Kampioen Rekenen van rekenbeter.nl, moet Luchiano (12) om 08:40 opstaan. Hij is niet echt een ochtendmens.

02.10.2010: Om onbekende redenen is de wedstrijd Jeka C7 - Rijen C4 vanmorgen afgelast.Ik wel. De koffie is gezet en ik blader door de Twitterberichten. Wat te denken van deze: "@casaspider haha, wat ben je toch dirty young man!" Drie complimenten op een rij, de dag kan niet beter beginnen. Dank je wel, Door.

Luchiano kleedt zich boven aan en ik tweet dat we op weg gaan naar een duchtig pak slaag, uit tegen Jeka C7. Twee seconden later gaat de telefoon. Het is trainer Ton van Opstal: "De wedstrijd is afgelast."

Een beetje vreemd, want het regent niet eens. Hoe moet dat straks in de winter? Boven heeft Luchiano lucht gekregen van de slechte tijding en hij slaakt een vreugdekreet: "Yesss!!!" Er moet duidelijk nog een beetje aan zijn voetbalmentaliteit geschaafd worden. De tweets op een rij, inclusief een reactie van Bw14.

Tot besluit een Repelsteeltjes-raadsel. Waar staat de afkorting Jeka voor? Ach, ik kan ook geen geheim bewaren en moet het gewoon zeggen: Jeugdig Enthousiasme Kan Alles. Gevonden op Wikipedia, waar anders. Maar of het dan ook waar is?

September 25, 2010

Dongen C5 - Rijen C4 8-0

Om half elf rijden we in colonne van Rijen naar Dongen voor de uitwedstrijd tegen Dongen C5, op papier de laatste relatief zwakke tegenstander in de vierde klasse c71. We hebben nog steeds een keepersprobleem en in Rijen hebben de jongens bepaald dat Ivar de eerste en Jorg de tweede helft keept.

Eerst wat informatie over Dongen. Niet teveel natuurlijk. Het belangrijkste nieuws is dat in Dongen de enige Coca-Cola fabriek van Nederland staat. Historisch is de leerindustrie belangrijk voor Dongen, evenals voor Rijen. Aspecten uit die leerindustrie klinken nog steeds door in de namen van belangrijke instanties. Zo heet de middelbare scholengemeenschap het Cambreurcollege. De cambreur is het deel van de zool van een schoen dat voor extra stevigheid zorgt. Je moet het maar even weten.

Voordat onze jongens uit de kleedkamer komen kijk ik naar Dongen D1 tegen Halsteren D1, op het hoofdveld van de lijstaanvoerder van de Hoofdklasse. Een leuke en spannende partij waarin Halsteren uiteindelijk met 0-2 aan het langste eind trekt. Een gedeelte van het Rijen-publiek kiest een bankje uit achter een doel aan de zijlijn. Aha, daar komen de geel-groenen aan. De wedstrijd begint en na twee minuten gaat het al mis, een bekend euvel. Het is ontzettend jammer dat onze tegenstanders zo weinig rekening houden met het wakkerword-proces van Rijen C4. Meestal zijn we na een minuut of 25 al bij de les, maar niet zelden heeft de tegenstander daar dan al vies misbruik van gemaakt. Ik heb er geen ander woord voor dan: "Schandalig!"

Dongen is duidelijk sterker en ik sta min of meer voor paal, zo dicht bij het doel van Dongen waar de bal eigenlijk nooit komt. Luchiano (12) heeft het regelmatig aan de stok met ene Ali, die weliswaar even groot is maar wel iets forser en bovendien ongestraft ongeoorloofde middelen inzet. Hierdoor komt Luchiano niet echt in zijn spel.


25.09.2010: Dongen C5 rolt Rijen C4 met 8-0 op, mede dankzij hardschietende meisjes waarvoor de Rijense knapen wegduiken. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Twee spelers in het team van Dongen vallen op, het zijn meisjes. Vooral de libero (libera?) is een goede, met een enorm schot. Zij neemt de eerste corners en die landen als mortiergranaten op de penalty-stip. Hadden wij maar een jongen met zo'n schot. Ook haar passes zijn snoeihard, strak over de grond. Later verneem ik dat zij geleend is van de C2 aangezien bij de C5 niet minder dan zeven basisspelers ontbreken. Het andere meisje kan er ook wat van en achtervolgt hier Fas.

Ook de elementen zijn Rijen niet gunstig gezind. In de eerste helft heeft Dongen flinke meewind. Invalkeeper Ivar heeft moeite om de bal buiten het 16-meter gebied te krijgen. Dat schiet natuurlijk niet op. "In de tweede helft hebben wij de wind mee, wie weet wat er dan gebeurt", speelt er door mijn hoofd. Prompt draait de wind en heeft Dongen ook het grootste gedeelte van de tweede helft de wind mee.

Voor de rest kunnen we het kort houden. Dongen C5 speelt Rijen C4 naar een volstrekt kansloze 8-0 nederlaag. Een voordeel van kansloos is dat men zich niet al te druk hoeft te maken langs de lijn, daarmee dit waarschuwingsbord overbodig makend.

Scoreverloop Dongen C5 - Rijen C4 8-0:

02 1-0
18 2-0
27 3-0
28 4-0
29 4-0 (afgekeurd)
34 5-0
37 6-0
62 7-0
67 8-0

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

September 18, 2010

Rijen C4 - Right'Oh C2 3-3

Bij de voetbaltraining van afgelopen woensdag heeft Luchiano (12) een aantal trappen opgelopen, in de zin van trappen tegen zijn schenen en knieën. De nieuwe junior-scheenbeschermers doen hun werk goed, maar ze komen niet tot zijn knie. Donderdag en vrijdag kon hij niet lopen en derhalve ook niet naar school. Aangezien het DNA (De Nieuwe Afellay) betreft en niet DNE (De Nieuwe Einstein) is dat toch een klein probleem.

18.09.2010: Rijen C4 speelt op het prachtige hoofdveld van vv Rijen tegen Right'Oh C2, zelfs de dugout is een bezienswaardigheid. Klik voor groter.Zaterdagochtend gaat het allemaal weer een beetje. Net op tijd hersteld voor de wedstrijd tegen Right'Oh C2 uit Geertruidenberg. Weet je waar ik een hekel aan heb? Aan accenten! Indien enigszins mogelijk vermijd ik ze en schrijf Curacao in plaats van Curaçao. Accenten leveren alleen maar problemen op.

Toevallig moet er op het werk een programma geschreven worden dat namen (achternaam, voornaam) checkt tegen een bestaande tabel waarin de naamgegevens volledig ongestructureerd zijn opgeslagen. Voor een computer is Corné iemand anders dan Corne. Die twee namen moeten daarom eerst geassimileerd worden. Ook heeft de taal SQL problemen met het '-teken in een naam, aangezien dit tevens de delimiter voor strings is. En dan hebben we het niet over dameslingerie.

Echt blij ben ik niet met de naam Right'Oh. Waarschijnlijk heeft de club er zelf ook wel eens problemen mee ondervonden, want ze noemen zich op de website Right-Oh. Dat is een hele verbetering.

Rijen C4 heeft een keepersprobleem. Alle jongens willen voetballen en niemand keepen. In dat geval gaat het bij toerbeurt en deze week is topverdediger Jorg Mallens de gelukkige. We spelen de wedstrijd tegen Right-Oh op ons werkelijk prachtige hoofdveld. Het is de parel van de grootscheepse verbouwing van Sportpark Vijf Eijken, helemaal als men op het allerlaatst besluit om ondanks de hoge kosten toch de tribune opnieuw te bouwen. Die oude was als een vlag op een modderschuit.

18.09.2010: Rijen C4 met gelegenheidskeeper Jorg in de verdrukking tegen Right'Oh C2. Klik voor groter.Kekke gele stoeltjes, ook al verdwijnen die in het niets als Rob en Raymond erop plaatsnemen. De trouwe Rijen C4-supporters bezetten het hele ding, met Bülent linksboven, Rob & Raymond daaronder, de filmende Yusuf en wandelende Wikipedia Meram. De wedstrijd gaat van start en het scenario van een week eerder lijkt zich te herhalen. Na acht minuten staat het 0-2. De eerste goal is een foutje van Jorg die een gemakkelijke bal laat glippen. We houden ons hart vast.

In de 13e minuut krijgt Right-Oh een penalty. Deze keer staat Jorg zijn mannetje en pakt de bal klemvast. Vanaf dat moment kantelt de wedstrijd. Vlak voor rust scoren Rik en Martijn waardoor we met 2-2 naar de thee gaan. In de tweede helft komt onder anderen Luchiano erin. Hij is nog niet helemaal de oude, maar maakt toch zijn acties. Rijen is sterker en gaat door een doelpunt van Cihat verdiend aan de leiding.

Right-Oh geeft niet op en stormt uit alle macht naar voren, inclusief de keeper. Het spel is soms onvriendelijk, er wordt behoorlijk uitgedeeld. Na 70 minuten staan we nog steeds voor, maar de scheidsrechter fluit tot ongenoegen van de Rijen-supporters niet af. In de vijfde minuut van de blessuretijd komt Right-Oh dan toch nog op 3-3. Twee minuten later is het gedaan en voelt de tegenstander zich de morele winnaar. Het is niet anders. Zondag teken ik voor een 3-3 bij Feyenoord-Ajax.

Scoreverloop Rijen C4 - Right'Oh C2 3-3:

04 0-1
08 0-2
13 Jorg stopt penalty
27 1-2 Rik, assist Jaap
32 2-2 Martijn
53 3-2 Cihat
75 3-3

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

September 11, 2010

Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3

Het is niet te geloven, maar telkens als wij - nou ja, onze kinderen - moeten voetballen schijnt het zonnetje. Afgelopen week begonnen de scholen weer en Luchiano (12) heeft er een volle week op zitten. Een keer is hij volledig verregend en andere keren miezerde het ook. Afgelopen vrijdag kreeg ik midden in een meeting de schrik van mijn leven toen mijn telefoon ging.

"U spreekt met het Beatrix College, kan het kloppen dat uw zoon het eerste uur absent is?"
- "Huh? Nee, dat kan niet kloppen. Is hij niet op school dan?"
"Nee, de leraar heeft hem absent gemeld. Nu hebben ze gym, we gaan zo even kijken of Luchiano daar wel is."


11.09.2010: Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3; Moerse Boys uithangbord. Klik voor groter.11.09.2010: Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3; Luchiano in duel met een oranjehemd. Klik voor groter.11.09.2010: Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3; Abdullah in een heftig duel. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Wat er dan door je hoofd spookt. Ik bel Lucy en zij rijdt meteen met Diana (4) op de fiets de route die Luchiano normaal aflegt. In de meeting heb ik moeite me te concentreren. Na een minuut of twintig gaat mijn telefoon opnieuw over.

"Ja, met het Beatrix College nog een keer. De leraar heeft een foutje gemaakt met de absentielijst, Luchiano was gewoon aanwezig hoor."
- "Potverdorie (nog eens aan toe zeg)! Daar ben ik toch wel een tikkeltje kwaad over! Mijn vrouw en ik maakten ons grote zorgen!"
"Ja, maar een foutje kan iedereen overkomen."

Een raar gevoel blijft dat toch, als men ongerust is vanwege een stommiteit en alles toch op zijn pootjes terecht komt. Een mengeling van opluchting en toorn. Gingen we het niet over voetbal hebben? Jazeker wel. Zaterdagochtend staat de eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse C71 op het programma. Rijen C4 speelt uit in Zundert tegen Moerse Boys C3. Aanvangstijd 09:30 AM.


11.09.2010: Elftalfoto Rijen C4 najaar 2010, 4e klasse C71. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Marco Fischer (leider), Hasan Ali Toker, Ömer Celik, Daan Bourgonje, Ivar van Iersel, Jorg Mallens, Tom Taekema, Martijn Houtepen, Ömer Kanbur, Cihat Bulut, Ton van Opstal (trainer), Huub Willemen (trainer)
Onderste rij: Luchiano Nijhuis, Fas de Koning, Wesley Fischer, Rik van Opstal, Jaap Evers, Abdullah Kanbur


Aangezien Zundert een eindje uit de richting ligt vertrekken we om 08:30 uit Rijen. Terugrekenend houdt dit in dat Luchiano vrijdagavond het einde van de finale van Holland's Got Talent mist. Daar is De Nieuwe Afellay niet blij mee. Een voetballer met de juiste instelling doet er echter alles aan om goed voorbereid op het veld te verschijnen: vroeg naar bed, haartjes gekamd en handjes boven de dekens.


11.09.2010: Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3; breedbeeldfoto. Klik voor groter.11.09.2010: Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3; Cihat stoomt op om de 5-3 te scoren. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Na twee koppen koffie in de mooie kantine van Moerse Boys wordt het menens. Eerst maken we een groepsfoto, dit tot ergernis van sommige jongens. De reden? "Ja maar, het veld is een beetje nat en de jongens op de eerste rij krijgen dan een natte knie." Of zoiets. Dat belooft veel goeds voor de wedstrijd en dat blijkt al snel. Moerse Boys beschikt niet over supertalenten, maar is een stuk gretiger en agressiever dan de onzen.

Na 27 minuten staat het 5-0, ja dat is even slikken. Het ergste is nog dat de Rijen-voorhoede niet één keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel is verschenen. Na de 5-0 komt er eindelijk wat leven in de brouwerij, helemaal als Cihat kort voor rust de 5-1 laat aantekenen. De vaders Osman, Yusuf en Meram zien het dan nog helemaal zitten.


11.09.2010: Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3; Osman, Yusuf en Meram zien het nog helemaal zitten. Klik voor groter.11.09.2010: Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3; Luchiano is niet bang voor de anderhalf keer zo grote tegenstander. Klik voor groter.11.09.2010: Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3; Wat kan die grensrechter scheef staan. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Co Adriaanse is de man die het woord scorebordjournalistiek heeft uitgevonden, ik meen na een flinke oorwassing van AZ thuis tegen Roda JC. Vaak wordt het woord misbruikt, maar die zaterdag in Zundert mag het wel gebruikt worden. Rijen heeft gedurende de gehele tweede helft een enorm overwicht en heeft veel pech bij het benutten van de kansen. Desondanks verliezen we met 5-3, het is niet anders. Abdullah blijft gelukkig positief: "Dus we moeten nog 11 wedstrijden, dan kunnen we nog 33 punten halen."

That's the spirit.

Uitslagen en stand per 12.09.2010 in de vierde klasse C71.
Scoreverloop Moerse Boys C3 - Rijen C4 5-3:

04 1-0
10 2-0
19 3-0
20 4-0
27 5-0
35 5-1 Cihat
38 5-2 Abdullah
66 5-3 Cihat

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

September 4, 2010

Rijen C4 - TSV Gudok C3 9-1

Het is een prachtige zonnige dag, deze zaterdag 4 september. Echt een dag om te voetballen en komt dat even goed uit, Rijen C4 opent het seizoen met een bekerduel tegen TSV Gudok C3 uit Tilburg. Ja, het staat er goed: Rijen C4. Luchiano (12) en zijn teamgenoten natuurlijk ook zijn overgegaan van de D-pupillen naar de C-junioren. Dat houdt in dat men tweemaal 35 minuten speelt in plaats van tweemaal 30 en lange, echte corners neemt in plaats van halve.

Neen, de C staat niet voor sCootmobiel en veteranengeweld, maar wel voor een stel jonge lammeren. Jan van Hees en clubmascotte Herman zijn gewoon gepassioneerde supporters die het hart voor op de tong hebben liggen. Jan en zijn familie komen kijken naar zoon Mike die vorig jaar nog in de D4 speelde maar nu de overstap heeft gemaakt naar Rijen C1, een topteam dat hoofdklasse speelt. Vandaag spelen ze hun eerste competitieduel tegen Zwaluw VFC C1.

Maar eerst de C4. Ten opzichte van vorig jaar zijn Alperen (D-pupil), Kevin (C5), Mike (C1) en Tjeu (D-pupil) er niet meer bij. Hun plaatsen zijn ingenomen door Cihat Bulut, Abdullah Kanbur, Ömer Kanbur en Oguzhan Yildiz. Abdullah en Ömer ken ik nog van het eerste jaar D4, het zijn twee goede spelers. Oguzhan is er nog niet bij geweest en Cihat ontwikkelt zich al snel tot de sterspeler van het team, hij is onvermoeibaar en sterk. Met zes Turkse spelers is de C4 het nieuwe Trabzonspor van Gïlze-Rijen.

04.09.2010: Rijen C4 wint met 9-1 van TSV Gudok C3, hier glijdt Luchiano (12) hardhandig tegen de Gudok-keeper aan. Klik voor groter.Tegenstander van zaterdag is zoals gezegd TSV Gudok C3. Het team speelt in een soort van Inter Milan-shirts. Mooie shirts, al ben ik zelf fan van het roodzwarte AC, maar op de een of andere manier staan die kleuren toch beter bij Italianen. Al snel wordt duidelijk dat Rijen niet bang hoeft te zijn voor de Tilburgers, ook al beschikken zij over een prima website. Toch duurt het tot de 22e minuut alvorens Abdullah de score opent, nog wel op een assist van Luchiano. Rijen C4 gaat met een 3-0 voorsprong de rust in.

Op het aanpalende kunstgrasveld is Rijen C1 bezig tegen Zwaluw VFC C1. Die wedstrijd is 20 minuten te laat begonnen omdat de scheidsrechter niet op komt dagen. Nu is Marco Fischer, leider van de C4 niet geheel toevallig KNVB-scheidsrechter en zo mag hij het hoofdklasseduel leiden. Het gaat er hard aan toe, regelmatig ligt een speler op het veld te kermen. Bij de rust staat het 2-1 voor Rijen.

De tweede helft staat Luchiano reserve, hij sterft van de honger. In tegenstelling tot vorig seizoen spelen we niet meer 's morgens vroeg om 08:45 maar meestal 's middags. Dat vergt een ander eetritme, een puntje van aandacht voor de volgende wedstrijden. De wisselspelers doen het minstens even goed, want Rijen loopt probleemloos uit naar een 9-1 eindstand.

Op het andere veld is het een stuk spannender. Bij de C1 speelt Yassin Ben Messaoud, een piepkleine jongen van Marokkaanse komaf. Yassin is een echte straatvoetballer, bloedsnel met een weergaloze techniek. Op zeker moment wordt hij de ruimte ingestuurd met een lange bal. Behendig sprint hij met de bal aan de voet richting de goal, omspeelt een verdediger alsmede de keeper en tikt beheerst binnen... maar tot ontzetting van iedereen belandt de bal op de paal. Het heeft wel iets weg van de actie van Fernandez bij AZ tegen Excelsior. Niet veel later wordt Yassin grof onderuit gehaald in het strafschopgebied. Een overduidelijke penalty die koelbloedig wordt benut.

Zwaluw VFC C1 laat het er niet bij zitten en komt knap terug tot 3-2. Mike doet goed zijn best en draagt het fameuze nummer 14, een nummer dat deze NAC-fan helaas associeert met Amoah. De laatste minuten van de wedstrijd zijn bloedstollend spannend, ja dit is toch van een ander niveau.

Alhoewel ik een mooie fotoserie heb kunnen maken van Aike Stroo, die vanuit de C5 bij ons invalt. Handig passeert hij een verdediger van Gudok en het leuke van de animated gif is vooral de wisselende gelaatsuitdrukking van die verdediger. Een andere invaller die niet vergeten mag worden is Rick de Jongh, een uitstekende keeper die met zijn verre uittrappen voor veel gevaar zorg. Bij de tegenstander wel te verstaan. Rijen C4 kampt met een keepersprobleem aangezien zowel Jaap als Fas te kennen hebben gegeven liever te voetballen. Men ziet het echter niet vaak, een voetbalteam zonder keeper.

Een zonnige middag, het weerzien met de ouders van de spelers en zowel Rijen C4 als Rijen C1 wint. Wat wil een Rijen supporter nog meer? En dan eten we 's avonds ook nog andijvie stamppot!

Scoreverloop Rijen C4 - TSV Gudok C3 9-1 (beker):

22 1-0 Abdullah, assist Luchiano
30 2-0 Abdullah
35 3-0 Luchiano
38 4-0 Fas
43 5-0 Ömer Kanbur
53 6-0 Jaap, assist Cihat
60 7-0 Cihat, assist Jaap
63 7-1
65 8-1 Abdullah, assist Ömer Kanbur
70 9-1 Abdullah (ook een beetje eigen doelpunt)

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

September 2, 2010

Anecdotes van de tegenwoordige jeugd

Anecdote #1
Lokatie: Albert Heijn te Rijen, bij de bak met sportsokken in de aanbieding.
Deelnemers: CasaSpider en Luchiano (12).

CasaSpider bekijkt de pakketjes van vijf paar sportsokken. Maat 43 t/m 46 lijkt te groot, hoe zit dat met 39 t/m 42?
CasaSpider: "Luch, welke maat heb jij tegenwoordig?"
Luchiano: "Dezelfde als mijn voet."
(Hij meent dit serieus)

Anecdote #2
Lokatie: Sportpark vv Rijen, net voor begin van de training van de C4.
Deelnemers: Trainer Huub en speler Ivar.

Trainer Marco is niet bepaald Ivar's favoriet, maar hij is er niet.
Ivar, van een afstandje schreeuwend: "Hey Huub, waar is Marco?"
Huub: "Die is op vakantie."
Ivar, een vuist triomfantelijk de lucht in stekend: "YESSSSS!!!"
Huub, doodgemoedereerd: "Oh, maar die straftraining kunnen wij ook wel verzorgen."

Anecdote #3
Lokatie: Woonkamer van de familie Spider. De heren moeten afwassen.
Deelnemers: CasaSpider en Luchiano.

Luchiano: "Pap, ik kan vanavond niet afwassen. Ik heb last."
CasaSpider, wetend dat zijn rechterarm nog enigszins geblesseerd is: "O ja, waar heb je dan last van?"
Luchiano: "Ik heb last van luiheid!"
(Deze heeft hij waarlijk zelf verzonnen)

August 20, 2010

Woordschaak

Toeval of niet, maar zappend langs wat comedy-shows valt een bepaald thema op. Het feit dat iemand iets opvalt zegt op zich al wat, desalniettemin is er toch geen enkel raakvlak met mijn eigen leven. Alle overeenkomsten met personen en situaties die in de werkelijkheid bestaan berusten op louter toeval.

Waar gaat dit over? Een echtpaar ligt in bed. Plotseling vraagt de vrouw: "Stel, als ik dood ga. Zou jij dan hertrouwen?" Als deze vraag gesteld wordt, weest dan op uw hoede. In Everybody Loves Raymond gaat Raymond's vrouw Debra zover dat zij al een vervangster voor zichzelf heeft uitgekozen. De eerste vervangster is een oudere dame, hetgeen Raymond de wenkbrauwen doet fronsen. Linda, het tweede voorstel, valt in heel wat betere aarde. Raymond krijgt zelfs een glimlach op zijn gezicht. Debra reageert als door een wesp gestoken: "Je ziet haar naakt voor je, hè? Mooi is dat, ik ben nog geeneens dood en je fantaseert al over seks met Linda!"

Weerleg zoiets maar eens. Raymond komt niet verder dan: "Ja maar, jij begon er toch over?" Mijn rechtervoet doet pijn, neen ik klaag niet. Immers, het kan altijd erger. Woensdagavond deed hij ook al pijn en toen ging Diana (4) mee naar de tweede training van Rijen C4. Luchiano (12) deed het een stuk beter dan bij de eerste training. Tenminste, voor zover ik het gezien heb. Diana eist logischerwijs veel aandacht. We maken wat foto's van onszelf en de entourage. Als we een rondje langs de velden lopen is er regelmatig commentaar: "Ach, wat een scheetje". Leuk toch, om dat op mijn leeftijd nog te mogen horen.

Dat het echt uitkijken geblazen is met die hachelijke gesprekken blijkt wel uit dit mopje. Een man en zijn vrouw liggen in bed:

Wife: 'If I were to die, would you re-marry?'
Husband: 'Of course not!'
Wife: 'Why? Don't you like being married?'
Husband: 'Well, yes - I suppose I would re-marry'
Wife: 'Would you take down all the pictures of me and replace them with her?'
Husband: 'Well yes, that would be the proper thing to do'
Wife: 'Would you let her use my golf-clubs?'
Husband: 'No, she's left handed... oh shit!'

Geen wonder dat mannen in de loop der tijd steeds zwijgzamer worden. Zo verwordt een conversatie tot woordschaak. Mat.

August 15, 2010

Voetbalintelligentie

De zondag is al enige tijd verworden tot een totale voetbaldag. Dat is niet eenvoudig te rechtvaardigen jegens het scheppingsverhaal, maar er zijn vast mensen die het kunnen. Laat dat maar aan de marketeers van Eredivisie Live over. Overigens blijf ik van mening dat supporters van Feyenoord hier korting voor moeten krijgen. Doet Eredivisie Live dat niet, overweeg ik namens mijzelf de fans voor smartengeld te procederen.

Wat een drama was het op Woudensteijn, tenminste voor het Feyenoord-legioen. Het liet interessante facetten van (het ontbreken van) voetbalintelligentie zien. Op Woudensteijn ligt tegenwoordig kunstgras en de verantwoordelijken hebben beslist het speelveld zo klein mogelijk te maken. Het veld is ongeveer vijf meter smaller dan een normaal veld. De KNVB hanteert een minimum van 100 meter bij 64 meter en een maximum van 105 meter bij 69 meter. Luigi Bruins deed er drie hoekschoppen over om dat uit te vinden, iedere keer zeilde de bal ver voorbij het Excelsior-doel. Verdedigend liet André Bahia zich keer op keer op min of meer dezelfde wijze aftroeven door Guyon Fernandez. Dom van Bahia en ook dom van Mario Been.

Het wordt wederom een loodzwaar seizoen.

Toch doen we weer vrolijk mee met voetbalpoules.nl. Ik heb geen zin om het allemaal uit ten treure uit te leggen, noem het recalcitrant maar de ware voetballiefhebber vindt zelf wel uit hoe deel te nemen aan de befaamde Webloggers-poule. En zo niet, dan is dit vast te wijten aan een gebrek aan voetbalintelligentie. Waarschijnlijk begint de achternaam in dat geval met een B. Immers: Bruins, Bahia, Been... dat kan geen toeval zijn.

Over de voetbalpoule gesproken. Laatst ontving ik een email van hun met de mededeling dat de overheid verboden heeft om geld te vragen voor dergelijke initiatieven. Voetbalpoules is derhalve verplicht om wat betaald is voor een proflidmaatschap op verzoek terug te storten. Real CasaSpider was zo'n proflid. Het is jammer dat de overheid vasthoudt aan het alleenrecht op alles wat met poules op sportgebied te maken heeft. Hoeveel duidelijker kan men maken dat vrijheid alleen bestaat in combinatie met macht, cq machtsmisbruik?

Maandag begint voor Luchiano (12) het voetbalseizoen. Hij is ingedeeld bij Rijen C4 en traint op maandag en woensdag van 19:30 tot 20:45. De teams in de 4e klasse C71 zijn:

 • Boeimeer C4
 • Beek Vooruit C4
 • Bavel C3
 • Jeka C7
 • Rijen C4
 • Right'Oh C2
 • Moerse Boys C3
 • Baronie C4
 • The Gunners C2
 • SCO/TOFS C5
 • Advendo C3
 • Dongen C5

Een nieuwe episode in het leven van De Nieuwe Afellay (DNA). Wij kijken ernaar uit en gelukkig begint zijn achternaam niet met een B.