« Een allegaartje | Main | Zomaar een weekend »

Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7

"Het Boeimeer is het driehoekige gebied waarlangs de beide Bredase rivieren de Mark en de Aa in een stompe punt naar elkaar toelopen, en waarbij de westelijke uitvalsweg naar Princenhage, hier gevormd door de Julianalaan, de noordgrens vormt." (Bron) Maar zaterdag hoeven wij niet naar dat driehoekige gebied waarlangs die twee rivieren in een stompe punt naar elkaar toelopen. Neen, Boeimeer komt naar ons toe. Van tevoren weten we dat we weinig kans maken, Boeimeer C4 staat bovenaan in de vierde klasse C71.

Onderweg naar Sportpark Vijf Eiken is er veel oponthoud bij de spoorwegovergang aan de Oosterhoutseweg. Het verkeerslicht bij de spoorwegovergang staat continu op rood. Dan zie ik dat er auto's tussen de spoorbomen door slalommen. Er staat een trein stil en het verkeer wordt geregeld door hulpagenten. Dat belooft niet veel goeds. Als we even later op het sportpark aankomen, horen we brandweer en politie aan komen rijden.

30.10.2010: Rijen C4 delft thuis met 0-7 het onderspit tegen koploper Boeimeer C4 in de vierde klasse C71. Klik voor groter.Het is een tikkeltje regenachtig, maar minder dan een week eerder en vooral ook veel minder guur. Al snel blijkt Boeimeer een maatje te groot en de goals vliegen keeper Ímer om de oren. De naam Luchiano (12 013) galmt regelmatig over het veld. Dat komt niet zozeer omdat hij voor de gelegenheid aanvoerder is, maar door het feit dat Boeimeer er ook een in de gelederen heeft. Dat zie je niet vaak. Hier gooit onze Luchiano in, let eens op de handjes van Martijn en zijn directe tegenstander. Is dit spiegelen of is dit spiegelen?

Bij rust is het 0-6 voor de Bredanaren of zijn het Bredaenaars, neen ik denk toch Bredanaren. In de tweede helft komen Jorg en Cihad erin en dat scheelt een slok op de borrel. Rijen C4 biedt veel meer tegenstand en aangezien Boeimeer het doelsaldo wil opvijzelen krijgen onze voorwaartsen veel ruimte. Een van die voorwaartsen is Luchiano die zeker drie keer alleen voor de keeper van Boeimeer opduikt. Helaas is hij ongelukkig in de afwerking. Een keer ziet hij Abdullah vrij staan en passed de bal keurig naar hem. Ook deze kans gaat verloren. Later zeg ik tegen Luchiano dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Natuurlijk is het leuk om zelf te scoren, maar als hij gemist had was het een echte ego-actie geweest.

Hoe dan ook weet Boeimeer slechts een keer te scoren in de tweede helft en dat is een verdienste van onze jongens. Op zeker moment schreeuwt de vlaggende leider van Boeimeer dat Luchiano gewisseld moet worden. "Nou nog mooier", denk ik bij mijzelf, "gaat die man beslissen wie er bij ons uit moet?" Maar hij bedoelt de Luchiano van Boeimeer. Als de jongen voor mij langs loopt kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. "Heet jij Luchiano met 'ch' of met alleen een 'c'", vraag ik. "Met 'ch'", antwoordt de jongen en vervolgt: "Alleen heet ik niet Luchiano maar Richiano". Op het veld klinkt het nagenoeg gelijk.

Na het laatste fluitsignaal hoor ik in de kantine van de Turkse vaders dat het waarschijnlijk een Turkse vrouw is geweest die voor de trein is gesprongen. Iemand kwam haar zoon halen die op het veld naast ons met de C2 speelde. Welk een triest verhaal moet daar achter zitten. Thuis eten we opgewarmde zuurkool met puree van gisteren en gaan daarna op weg naar Oosterhout om laarzen voor Diana (4) te kopen. Het leven gaat door.

Scoreverloop Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7:

04 0-1
06 0-2
13 0-3
17 0-4
32 0-5
35 0-6
53 0-7

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

Comments

Luchiano (12)

jonger geworden?

je vraagt tenminste nog als je wat weten wilt.
Ja, in de wind klinkt het hetzelfde.
Maar nee, dus toch net niet.

Google-end op rijen trein vrouw kom ik op de vertrouwde site van casa spider.

@Jan: Dat heb jij scherp opgemerkt! De macht der gewoonte, net zoals het me vroeger toen we nog met pen en papier schreven ongeveer drie weken kostte voordat ik in januari het nieuwe jaar gebruikte. Is inmiddels gecorrigeerd, thanks!
@Renesmurf: Vragen is voor mij geen enkel probleem, alleen de weg vraag ik niet. Ben wel een man.
@TvO: Je ontkomt er gewoon niet aan, voor beursberichten, internationaal en lokaal nieuws, mode & design: CasaSpider. En voetbal natuurlijk!