« Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7 | Main | TOFS »

Zomaar een weekend

Zaterdag gaan we na Luchiano's (013) voetbalwedstrijd (0-7) met zijn allen naar Oosterhout. Diana (4) heeft laarzen nodig en als een Imelda Marcos verheugt ze zich daar enorm op. Eerst valt ons oog op een paar mooie paarse laarzen in maat 26. Helaas heeft Diana tegenwoordig maat 27 en kiezen we een ander paar paarse laarzen uit. Verrukt stapt de kleine prinses ermee rond.

Een sprongetje door een Wormgat. Het loopt tegen twaalven als we naar bed gaan. Geen probleem, immers door de wintertijd winnen we een uur. Dat is al de tweede semi-drievoudige alliteratie in twee alinea's. Zondag meldt Teletekst dat Harry Mulisch overleden is, maar dat deden ze twee keer eerder ook en toen was het niet waar. Niet dat iemand hoopt dat het nu wel waar is, maar zonder bevestiging van een andere bron geloof ik het niet. Het blijkt echt waar.

Een unieke schrijver is niet meer onder ons. Bijna even uniek is dat ik bij mijn weten nooit een boek van de beste man heb gelezen. Wel bijna het hele oeuvre van Jan Wolkers, zo weet men meteen waar mijn interesses liggen. De kapsels van Luchiano en CasaSpider zien er ietwat Catweazelachtig uit. Komt dat even goed uit, dat we een uur extra hebben. Lucy neemt de tondeuse ter hand en even later zijn wij weer strak-strak.

Het zonnetje schijnt en we besluiten de tweede helft van Rijen 1 tegen SCO/TOFS 1 uit Oosterhout mee te pikken. Op de tribune is plaats genoeg. Luchiano is er met zijn nieuwe bal, kado van CasasPa en Truus, vandoor naar een van de kunstgrasvelden. Na twee minuten voetbal kijken begint Diana al om patat te zeuren. In de 60e minuut van de wedstrijd, wij zijn er dan een kwartier, geef ik toe en loop met haar naar de kantine. Het is een hele kunst om met twee plastic bekers bier, een plastic beker cola en een grote bak patat met mayonaise terug naar de tribune te lopen. Ik krijg ook heel wat commentaar van de toeschouwers: "Heb je dorst? Ga je dat helemaal alleen opdrinken?" En wat dies meer zij.

Gedurende het twaalf minuten verblijf in de kantine heb ik mooi het openingsdoelpunt van vv Rijen gemist. Het is geen hoogstaande wedstrijd, maar Rijen heeft toch de overhand. Een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd breekt SCO/TOFS uit en dit leidt tot de gelijkmaker. Lucy schreeuwt het uit en Diana schrikt daar zo van dat ze de cola over haar kleren gooit. Hadden die lui van SCO/TOFS daar nou niet een beetje rekening mee kunnen houden?

De wedstrijd wordt enigszins onvriendelijk, maar dat kan ons niet schelen als Rijen kort voor tijd de 2-1 scoort. Helaas is de vreugde van korte duur, het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel en zo eindigt de wedstrijd in 1-1. Nog even en dan begint op televisie Een tegen Honderd. Daar kijken we met het hele gezin naar. Diana raadt altijd antwoord B. Ze vindt het prachtig als ik A heb gezegd en het toch antwoord B blijkt te zijn. Nou, zo slim is ze niet want ik heb het vaker goed dan zij. Dondersteen.

Regelmatig verpakken wij nu vragen in het A-B-C formaat. "Diana, wat wil je op je brood? A. Pindakaas B. Hazelnootpasta C. Kaas?" Ze raakt er al aardig op ingespeeld. Dat is heel mooi, want de herfstvakantie is afgelopen. Dat zei ik zaterdag nog tegen haar: "Diana, maandag moet je lekker weer naar school." Waarop Diana antwoordt: "Ja, en jij naar Den Bosch."

Was het eigenlijk wel zomaar een weekend?

Comments

Zo, die zat, van Diana. Kun je wel, kleine meisjes pesten?

Diana is een meisje naar mijn hart. Op laarzen gebied dan. En een foto van je nieuwe look zou leuk zijn:-))

Elk weekend is er zomaar eentje, maar wel allemaal even uniek.
De wintertijd, mulisch.

Ik heb nauwelijks iets van hem gelezen, ook niet van Wolkers trouwens, hadden ze maar moeten loggen!

@Laurent: Ja, dat kan ik zeker, kleine meisjes pesten. Het jammere is alleen dat het slechts op de heel korte termijn werkt. Al snel pesten ze mij!
@Door: En ze begint net als jij pas als de 'r' in de maand is met haar laarzen. Qua foto kijk ik wat ik voor je kan doen. (Moet er ook een handtekening op?)
@Renesmurf: Schrijvende bloggers, bloggende schrijvers... de grenzen vervagen. Over Mulisch wordt meer geblogged dan hij ooit zelf blogde, dat is wel zeker.

klinkt gezellig! ik wil ook wel paarse laarzen, kom maar op met de foto's van Diana. En van jouw nieuwe coupe idd.
heb lang geleden over zowel Wolkers als Mulisch werkstukken gemaakt. De boeken van Wolkers lazen wat makkelijker, maar die van Mulisch waren wel mooi. en daarna kwam pas de ontdekking vd h, aanrader hoor, ligt nog bij casaspa trouwens... al minimaal 10 jaar haha

@Pascale: Weet je, ik ben niet zo'n lezer (wist je dat?) en die boeken van Mulisch zijn best dik. Wie weet komt het er nog ooit van, maar een foto van de paarse laarzen en de strakke coupe zijn wellicht eerder aan de beurt.