« Nederland in Beweging | Main | Neerlandia'31 C2 - Rijen C4 9-1 »

Bavel C4 - Rijen C4 1-8

*Alarm Sound*
*Alarm Sound*
*Alarm Sound*

Captain's Log: Zaterdag 09.04.2011 / 06:50 AM. Waarom doe ik net of ik in een aflevering van Star Trek zit? Beetje interessant-doenerij naar alle waarschijnlijkheid. Maar vroeg is het wel. Rijen C4 voetbalt vandaag uit tegen Bavel C4, in Bavel dus. Nu komt het leuke gedeelte van de vroege ochtend: Luchiano (013) wakker maken.

09.04.2011: Trainers Ton en Huub inspecteren de dugout van vv Bavel. Klik voor groter.CasaSpider: "Luch! Luch, opstaan! We moeten voetballen!"
Luchiano: "Neeeeeeeee!"
(Hij is zo toegewijd als het om voetbal gaat)

Het belooft een mooie dag te worden, maar op dit soort tijden is daar vooralsnog niet veel van te merken. Het is bepaald frisjes. We halen teamleider Marco Fischer en zijn zoon Wesley op en rijden naar het sportpark van vv Rijen. Van daaruit vertrekken we in colonne naar Bavel.

Bavel beschikt over een mooi sportpark met een kantine die meer van een gezellige kroeg weg heeft. Astrid & Jan, de ouders van Mike, zitten al aan de koffie en de thee. "Heb je gezien dat zelfs de koffiebekers Bavel-opdruk hebben", zegt Astrid. Het is gewoon ongelofelijk en ik maak er een foto waar kunstwerk van.

Buiten de kantine is een heus speelpark ingericht voor de kleinsten, zie Jan eens stralen op zijn wipkip. Trainers Huub en Ton inspecteren de dugout en wanen zich in kabouterland. Genoeg geleuterd, de jongens stappen het veld op. Bavel heeft drie punten meer dan onze C4, maar op het veld is dat niet direct te zien.

Rijen is sterker, ook al doet Luchiano het aanvankelijk kalm aan. Hij is bang voor zijn gekneusde vingers, helemaal nadat de Bavelse keeper boven op hem terecht is gekomen. Dan begint het te lopen. Luchiano krijgt de bal en schiet hem vanaf de 16-meterlijn feilloos in. Jammer dat hij een half metertje buitenspel stond en de goal terecht wordt afgekeurd. In de 19e minuut maakt hij zelf de actie en rondt op soortgelijke wijze af. Deze telt wel en we staan met 0-1 voor.

09.04.2011: Manmoedig gooit de verdediging van Rijen C4 zich in de baan van het schot. We winnen met 1-8 bij Bavel C4. Klik voor groter.De ruststand is 0-2 door een mooi doelpunt van Abdullah. Met vier wissels komt Rijen in de tweede helft nog sterker uit de startblokken. De grensrechter van Bavel begrijpt er niets van, het lijkt wel of zijn jongens het voetballen hebben verleerd verzucht hij. Als Feyenoord-supporter begrijp ik donders goed wat hij bedoelt.

Rijen loopt uit naar een 1-8 eindstand, welk een weelde. Luchiano heeft zijn eerste hattrick ever gescoord, hij is er enorm blij mee. "Gaan we dan vandaag die iPod Touch kopen?", vraagt hij. Daar zeurt hij al maanden om en we hebben zelfs een heus schema in de kast hangen met een puntensysteem. Officieel krijgt hij de iPod bij 50 punten, maar na een eerste hattrick knijpt men een oogje dicht.

"Nee", zeg ik. "Volgende week slaan we eerst weer een raam dicht tegen je vingers en mag je de hele week niet trainen. Dat lijkt vooralsnog de manier te zijn om hattricks te scoren." Bülent vult aan: "Ja, maar dan moeten we ook net zo vroeg spelen als vandaag."

Sport en bijgeloof zijn twee dingen die bij elkaar horen. In de najaarscompetitie speelden we thuis tegen Bavel C3 en verloren met 1-7. Het was op 9 oktober 2010, drie dagen nadat Anthonie Kamerling (Peter Kelder) zelfmoord pleegde. Als we zaterdagmiddag thuis komen van een rondje shoppen in Tilburg horen we het vreselijke nieuws dat de 24-jarige Tristan van der Vlis in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn een bloedbad heeft aangericht. Zeven doden en vijftien gewonden tot nu toe. Tristan pleegde zelfmoord, maar waarom sleurde hij willekeurige onschuldigen mee in zijn noodlot?

Het is triest, maar tegen de wanhoopsdaden van een gek kan men zich niet wapenen. Tot besluit een aantal foto's van de befaamde Rijense rijtjes alsmede de verdediging die met de 18x zoom van de Panasonic FZ38 eindelijk goed in beeld komt.

  • Van links naar rechts de vaders van Ivar, Daan en Mike en de moeders van Martijn, Jorg en Mike.
  • In de tweede helft staan de Rijen-fans, behalve Bülent die betaald heeft voor zijn zitplaats.
  • De verdediging stoomt op.
  • Jorg springt, Tom (l) en Mike (r) kijken enigszins geschrokken toe en Fas geeft geen krimp in het doel.
  • De reusachtige Ömer Celik boezemt ontzag in bij de tegenstander en kopt de bal weg.

Scoreverloop Bavel C4 - Rijen C4 1-8:

19 0-1 Luchiano
34 0-2 Abdullah
52 0-3 Mike
55 0-4 Mike
61 0-5 Jaap
63 0-6 Luchiano
67 0-7 Luchiano
68 1-7
69 1-8 Jaap

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

Comments

Zolang het niet regent is het altijd prima. qua weer.
Bijgeloof is echt onzin, en puur voor de leuk, het dient geen verdere functie.

Leuk verslag! Bravo voor Luch, met een handicap twee keer scoren is toppie natuurlijk. Ik zeg: kopen die iPod Touch. Van mij krijgt hij er 10 punten bij.

Wat ik me nog afvroeg, wat krijgt die Omer Celik te eten???

Een late reactie. Wij zijn trots op Luchiano met zijn hattrick en Ipod. CasasPa

@Renesmurf: Of bijgeloof leuk is weet ik niet, maar elke topsporter gelooft erin.
@Door: Dank u! Overigens heeft Luchiano drie keer gescored, zo gaat dat bij hattricks... ;-) Die iPod Touch heeft hij dezelfde dag nog gekregen, mede dankzij jouw 10 punten. Ömer Celik eet hetzelfde als andere kinderen, alleen eet hij ook de verpakking erbij op.
@CasasPa: Die trots is terecht, afgelopen zaterdag was daar helaas minder reden voor. Ach, het kan verkeren in de sport.