« Een illusie minder | Main | Coercion »

Rijen C4 - Gilze C3 1-1

De winterstop heeft lang geduurd voor team, begeleiders en ouders van Rijen C4. Wat zeg ik? Ontzettend lang. Deze week zijn Luchiano (013) en ik weer gaan trainen, nou ja ik ernaar kijken. De begroeting met de anderen is hartelijk, ook Bülent en Meram hebben het voetballen gemist. Hun zonen Hasan-Ali en Ömer zijn in het najaar geopereerd en nu weer van de partij. Wie ook terug is, is Mike. Zijn uitstapje naar de C1 heeft niet helemaal goed uitgepakt en dat lag niet alleen aan de voetbalkwaliteiten van Mike. Het laatste woord daarover is nog niet gezegd, maar met Jan, Astrid, Danielle, Max, Femke en de overige aanhang van de familie Van Hees is het er bij de C4 alleen maar gezelliger op geworden.

De najaarscompetitie 2010 is als een kaars uitgegaan. Zeker vijf wedstrijden hadden nog gespeeld moeten worden, maar misschien is het juist goed dat dat niet gebeurd is. Veel eer was er voor onze C4 niet te behalen. We spelen nu iets lager, in de vierde klasse C72. Tegenstanders dit voorjaar zijn: Gilze C3, Dongen C6, Irene'58 C2, Baronie C4, Madese Boys C5, Bavel C4, Chaam C2, Right-Oh C2, Good Luck C2, Neerlandia'31 C2 en Veerse Boys C2. Volgende week kennen we dit rijtje van buiten, is dat afgesproken?

22.01.2011: Rijen C4 opent het voorjaarsseizoen 2011 in de vierde klasse C72 tegen aartsrivaal Gilze C3 en sluit af met een 1-1 gelijkspel. Klik voor groter.De eerste wedstrijd is meteen de belangrijkste, het betreft DE DERBY ofwel DE KNALLER tegen Gilze C3. Geen enkel team van Rijen wil verliezen tegen Gilze en andersom geldt dat precies evenzeer. Behalve Jaap zijn alle spelers present, dat betekent een volle reservebank met vijf man. De trainers Huub (links) en Ton (rechts) kijken gespannen naar het veld. Belangrijker dan dat is de vraag wie de mooiste opdruk achter op zijn jas heeft. Nou? En wat te denken van grensrechter Marco in typische Kraanvogelstand.

De Rijen-supporters hebben hun plekje aan het hek ingenomen. De eerste helft gaat gelijk op, Rijen oogt zelfs iets sterker. Cihat en Abdullah komen zo nu en dan goed door. Een keer wordt Cihat in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar de scheidsrechter legt de bal net buiten de lijnen. De wedstrijd is een stuk spannender dan de meeste uit de vorige competitiehelft. Na 35 minuten staat het nog steeds 0-0 en trekken we verkleumd naar de kantine.

Yusuf en ik bespreken de sterke en zwakke punten van Rijen 1 en lopen terug naar het kunstgrasveld. De teams zijn al begonnen en Gilze legt aan voor een vrije trap. Ömer, de zoon van Yusuf, is deze keer onze keeper. De C4 heeft een keeperprobleem en iedere week wordt er onderhandeld wie de klos is. "Ömer is wel onze beste keeper", zeg ik tegen Yusuf. "Hij keept goed, maar nu staat hij iets te ver voor het doel", zegt Yusuf. Dat heeft hij goed gezien, want de Gilze-speler krult de vrije trap over de keeper heen de goal in: 0-1 voor Gilze. Wat een bummer.

Met de camera posteer ik me achter het Gilze-doel en probeer onze voorwaartsen naar voren te schreeuwen. In de 53e minuut brengt de hardwerkende Mike zichzelf in stelling en knalt de gelijkmaker binnen. Ook hierna is Rijen de bovenliggende partij, maar de winnende treffer komt er niet en zo blijft het bij een 1-1 gelijkspel.

Scoreverloop Rijen C4 - Gilze C3 1-1:

37 0-1
53 1-1 (Mike)

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

Comments

Hier hebben we met de teams van de zonen een gymzaal afgehuurd gedurende de winterstop, konden de boys toch 1x pw een uurtje trainen.
De veldtraining begon bij ons al in de tweede week van januari!
Succes dit seizoen!

En toch stelt een winterstop niet zoveel voor. Paar weekjes, de winter zelf duurt langer.

Er gaat een boel tijd zitten in dat gevoetbal.

In de winterstop mis ik het voetbal absoluut niet, maar als het weer begint wordt het toch wel weer spannend. Zaterdagavond op gebleven om Robben (ZDF) en van Persie (BBC) te bewonderen. En gisteren voor Utrecht geklapt (NOS).Tja er gaat een boel tijd zitten in dat gevoetbal, zei R'smurf.
CasasPa

@Ennu: Ik heb een stuk geluisterd, maar begrijp het punt niet helemaal. Heeft het met bier te maken?
@Door: De selectie-teams van vv Rijen hebben ook doorgetraind. Voor de C4 is dit niet weggelegd, jammer.
@Renesmurf: Als de winterstop voorbij is, dan lijkt het allemaal niet zo lang geweest. Maar is dat niet met meer dingen zo?
@CasasPa: Zo heb ik het ook, de vrije maan- en woensdagen kwamen me zelfs wel goed uit. Utrecht-Ajax was natuurlijk een snoepje! (Feyenoord-De Graafschap smaakte wat minder)

Je kunt zoiets ook gewoon zelf regelen. Een gymzaal huren kost per kind iets van €1,50 voor de hele maand voor een uurtje. Even een belletje met de gemeente wanneer er een zaal beschikbaar is en voila, volgend jaar in de selectie door deze extra trainingen:-)

@Door: Zo goedkoop? Dan ga ik een sportschool beginnen! Bij ons team zou iemand ook indoor-training regelen, maar om een of andere reden is dat niet doorgegaan. Volgend jaar selectie? We zullen wel zien...