« Wat is die auto | Main | Wie houdt die dingen bij? »

The Gunners D2 - Rijen D4 2-0

What's in a name?

Op zaterdag 18 april speelt Rijen D4 in Breda tegen de kampioenen van de derde klasse D317: The Gunners D2 uit Breda. In Rijen werd het in maart 0-3 en toen was al duidelijk dat The Gunners letterlijk een maatje te groot is voor deze klasse. Hun sportpark ligt midden in een woonwijk en alleen omdat wij zo vroeg zijn vinden we de laatste plekjes op de parkeerplaats.

Wat is de overeenkomst tussen het klimaat in Nederland en een vrouw? Woensdag schitterend zomerweer, donderdag grijs en miezerig en zaterdag een prachtig voorjaarszonnetje met wel een koude bries. Het is niet altijd Hosannah maar vervelen doet men zich niet gauw.

Terwijl vrijwel iedereen vanaf het terras in het zonnetje de wedstrijd bekijkt neem ik al snel een tactische positie in achter het Rijen-doel. Immers, daar is het te doen. The Gunners valt furieus aan en krijgt binnen vijf minuten al zes 100%-kansen. Twee maal de paal, een keer de lat en diverse keren keeper Jaap zorgen ervoor dat het voorlopig 0-0 blijft.

18.04.2009: Derde klasse D317, The Gunners D2 - Rijen D4 2-0 en Luchiano (11) is weer opgelapt. Klik voor groter.Onze jongens verdedigen fanatiek maar The Gunners doet daar nog een schepje bovenop. Al snel ligt Ivar op de grond te kermen van de pijn na een charge van een tegenstander. Hij wordt opgelapt en de scheidsrechter (van The Gunners) instrueert de dader om een handje te schudden en sorry te zeggen.

Hier blijft het echter niet bij want nog geen vijf minuten later probeert Luchiano een aanval te onderscheppen. Dezelfde jongen die Ivar eerder onderuit schoffelde torpedeert nu De Nieuwe Afellay (DNA). De clubnaam The Gunners lijkt niet helemaal goed gekozen, immers behalve pijn gunt men de tegenstander weinig. Deze keer kan er zelfs geen sorry vanaf. What's in a name?

Het ziet er in eerste instantie niet goed uit en Luchiano huilt van de pijn. We lopen samen naar de dug-out waar ik zijn schoen, sok en scheenbeschermer uittrek. De aanvaller heeft de punt van zijn schoen in de wreef van Luchiano's voet geboord en er is al iets van een bloeduitstorting te zien. Even ben ik bang dat het middenvoetsbeentje gebroken is. Bülent, vader van Hasan Ali, komt erbij. Hij doet veel aan Reiki en legt zijn hand op de pijnlijke plek. Al snel kalmeert Luchiano en na een paar minuten geeft hij aan dat de pijn een stuk minder is.

Op het veld blijft het spannend en Rijen begint er zowaar af en toe uit te komen. Eenmaal staan we oog in oog met de keeper, helaas gaat het schot er niet in. Een minuut voor het rustsignaal gebeurt het dan toch, The Gunners komt op een 1-0 voorsprong. Als de jongens terugkomen van de thee loopt Luchiano alweer bijna normaal. Hij mag dan ook snel invallen.

The Gunners is op zoek naar de tweede treffer maar onze mannen houden moedig stand. De sfeer op het veld wordt grimmiger en het eruit sturen van eerst Ömer K. wegens commentaar op de leiding en vervolgens van Furkan voor vijf minuten wegens hetzelfde vergrijp maakt de zaak er niet beter op. Zelfs met negen man houden we stand, complimenten voor de jongens van Rijen.


17.04.2009: CasaLog Quiz April 2009: Wat is die auto? Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Vlak voor het eind van de wedstrijd scoort The Gunners nogmaals en bepaalt de eindstand op 2-0. Na afloop vindt nog enige discussie plaats tussen coach Yusuf, vader van Ömer K., en de scheids. De rode kaart wordt omgezet in een gele en in de kleedkamer besluiten de spelers om de boete gezamenlijk te betalen. Op het veld wordt The Gunners D2 gehuldigd voor hun kampioenschap. Wij staan op de derde plaats.

Ondanks de nederlaag rijden we trots terug naar Rijen, de jongens hebben gevochten als leeuwen. Niet om die reden maar wel omdat teamleider Marco eerder die week jarig was krijgen ze patat in de kantine van vv Rijen. Dat gaat er wel in. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat Louis van Gaal die avond na de 1-2 tegen Vitesse zijn spelers ook op patat heeft getrakteerd. Of het moet een patatje oorlog geweest zijn.

Alle posts over Luchiano en Rijen D4 seizoen 2008-2009 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen D4.

Comments

Een rode kaart omzetten in een gele, dat dat ook al kan zeg.

Het klimaat is zo`n beetje het enige in nederland wat niet geregeld is, daarom ook altijd onderwerp van gesprek.

bijzonder van Bülent! gaat het weer beter met Luchiano's voet?

@Renesmurf: Dat heet "flexibiliteit". Voetbal is wel geregeld maar toch ook vaak onderwerp van gesprek. Hoe zit dat dan?
@Pascale: Ja, het gaat een stuk beter ook al zei hij zondagavond dat hij nog last had van zijn wreef. Maar ja, voetbal is nu eenmaal geen sport voor mietjes...

Ja, gaat het weer goed met Luciano's voet Peter?

"Vier achter en vier op het middenveld kan nooit functioneren. Je driehoeken vallen weg. Je moet altijd driehoeken hebben, want alleen dan heb je constant twee afspeelmogelijkheden."

Hebben ze je nog geen baantje aangeboden bij het clubblad van die voetbalvereniging? Je wordt zo langzamerhand een volleerde sportverslaggever. :)

@Bülent: Een stuk beter, 's avonds klaagde hij nog wat maar inmiddels is hij alweer druk aan het penalty schieten in de achtertuin waar het gras geen kans krijgt...
@Johan C.(erito): En toch kun je twee vierkanten zodanig over elkaar leggen dat er ontzettend veel afspeelmogelijkheden ontstaan...
@Ricky: Vanaf 28.03.2009 zijn de wedstrijdverslagen op de site van vv Rijen van mijn hand ( http://www.vvrijen.nl/teams/teams_pupillen/0809-D4.asp ) maar helaas zorgt dit (nog) niet voor kaas op het brood. Overigens valt dat echt niet mee, sportverslagen schrijven. (Wordt zwaar onderschat)

Je zult mij niet horen zeggen dat het meevalt. Ik vind dat je het hartstikke goed doet. Zelfs voor een voetbalhater als ik zijn je verhalen te pruimen, dat wil toch wat zeggen? :)