« Pas op dat kleintje! | Main | The Gunners D2 - Rijen D4 2-0 »

Wat is die auto

In parkeergarage Paleiskwartier te 's-Hertogenbosch staan een aantal mooie, oude, veelal Engelse auto's gestald. Van die typisch rode, meer bordeaux dan Ferrari, en groene MG's, Jaguars en andere. Mijn donkerzwarte Duitse Volkswagen Jetta kleurt er goed bij.

Laatst stond er een prachtige auto naast de mijne. Soms zie je van die modellen.. ja, wat zal ik zeggen, die zuigen gewoon je aandacht naar hun vormen toe. Geen normale man die daartegen bestand is en ik al helemaal niet. Maar deze auto ken ik niet. Er staat ook geen embleem op. Snel schiet ik drie foto's en maak er een quiz van: "Wat is die auto?"


17.04.2009: CasaLog Quiz April 2009: Wat is die auto? Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Foto #1
Foto #2
Foto #3


Zelf doe ik uiteraard ook mee aan de quiz en vraag mij af hoe hierachter te komen. De irritante en schreeuwende reclame van Carspotter (SMS je kenteken, DOE HET NIET!) schiet me als eerste te binnen en dat is erg genoeg. Maar waar haalt Carspotter zijn gegevens vandaan, toch ook gewoon van de RDW-website?

Probeer het maar eens en voer een kenteken in. Een kind kan de auto wassen. Het is niet vreemd dat ik de auto pas sinds kort in Paleiskwartier zie, hij staat pas sinds 2 april 2009 op naam van de eigenaar (mirror).

Comments

Het lijkt mij een Volvo P1800 ES Wagon.

Helemaal geen verstand van.
Hoe iets heet intereseert me ook niet, want je hebt er niks aan.

die RDW site is wel leuk, als je de juiste nummers weet.

Wat IJsbrand zegt.

De Wagon versie van de auto van 'The Saint', in de tijd dat Roger Moore die speelde.

Volgens mij betreft de foto geen Volvo, maar een Mini Cabriolet de Luxe 5,3 liter met een gehyperventileerde exclusieve turbo ejaculatie-inspuiting. Ik vind de versie met airbags trouwens veel leuker. Misschien omdat die rood is en ook een wit lijntje over de lengte van de auto heeft. Kwestie van smaak overigens.
Van die RDW-site ben ik trouwens niet niet echt onder de indruk. Mijn auto is een Maserati, maar volgens de site van de RDW een Seat Inca. Maar ja, misschien hebben ze wel gelijk. Ik weet het niet. Ik rijd altijd binnen in mijn auto, dus ik zie 'm nooit.

fraaie wagen idd..
maar mijn voorkeur gaat uit naar een vette cadillac :-)

@IJsbrand: Bijna goed, je bent vergeten dat het een Automatic is... ;-)
@Renesmurf: Hoe iets of iemand heet is juist heel belangrijk. Heb je je paars-roze mobiel ook opgezocht?
@Laurent: Naar The Saint heb ik vroeger wel gekeken maar van de auto's herinner ik me helemaal niets meer...
@Paul Janssen: Jij mag nooit meer raden, maar het was dan ook erg vroeg (of laat), haha. De fout dat jouw Maserati ten onrechte voor een Seat Inca wordt aangezien heb ik inmiddels doorgegeven aan de RDW. Je kunt de navordering BPM (32.496 euro) binnen een paar dagen tegemoet zien...
@GJ: Was ook altijd mijn droom, een Cadillac Fleetwood. Ze zijn alleen zo onhandig bij het parkeren...

hele mooie auto! en ik zie in de historie dat ie gewoon 3 maanden korter in NL is dan ik, dus da's erg lang al, grappig hoor

Volvo, het type weet ik niet zo snel, maar dat google ik wel even op.

oeps, ik ben een beetje laat zie ik, maar hier heb je nog wat fotos.

http://home-and-garden.webshots.com/photo/1344010223048877407BWNXOr

@Pascale: Het was een goed jaar, dat blijkt wel...
@El Alcalde: Dat heb je snel gedaan. In rood is hij ook mooi, maar die bijzondere blauwe kleur heeft toch wel iets speciaals...