« Vergeleken met een jaar geleden | Main | Wat is die auto »

Pas op dat kleintje!

Deze week staat in het teken van het (jeugd)voetbal. Sorry dames (m/v)! Woensdag was er het schoolvoetbaltoernooi waarin Luchiano (11) uitkwam voor het tweede team van de KBS Sint Jozef, donderdagavond speelde Rijen D4 uit bij Jeka D9 waarover zo dadelijk meer en zaterdagochtend mogen we heel vroeg wederom in Breda aantreden maar nu tegen The Gunners D2, de kampioenen van de derde klasse D317.

Het is me allemaal wat. Donderdag ben ik om vijf uur thuis en het eten staat al op tafel. Snel werken we de kip met groenten en rijst naar binnen, dat wil zeggen als iedereen zijn bord al lang en breed leeg heeft staat dat van Luchiano nog voor meer dan de helft gevuld voor zijn neus. Kan hij ook iets vlug eten? Ja, chips.

Om zes uur verzamelen we bij de kantine van vv Rijen. Alle 15 spelers zijn present. Dat is op zich mooi maar van de andere kant ook weer niet. Immers, nu moet er veelvuldig gewisseld worden. Het sportcomplex van Jeka in Breda is zo nieuw dat het nog niet in mijn TomTom staat. Gelukkig kan men de velden vanaf de weg die wij zo vaak rijden aan de linkerkant zien liggen.

16.04.2009: Ivar neemt een corner voor Rijen D4. Desondanks komen we in Breda niet verder dan 1-1 tegen Jeka D9. Klik voor groter.Het is een prachtig complex met een ruime kantine inclusief terras met zicht op de velden. Ook beschikt Jeka, opgericht in 1937, over twee kunstgrasvelden en dat is toch de toekomst. Volgend seizoen heeft Rijen er overigens ook twee.

Even tussendoor. Net ging ik koffie halen en beneden kijken Lucy en Diana (2) televisie. Barbapapa begint, een van Diana's favoriete programma's. Dan zegt ze terwijl Barbapapa prominent in beeld is met een lachend gezicht: "Kijk papa, dat lijkt als jou."
Grrr!

De eerste helft begint. Na een heel kort offensiefje van Rijen neemt Jeka het heft in handen. Wij zijn onherkenbaar vergeleken met de thuiswedstrijd van nog geen twee weken geleden toen we de rood-wit-blauw gestreepten met 5-0 afdroogden. "Er is geen bezieling", zegt trainer Ton langs de kant. De 1-0 voor Jeka in de 19e minuut komt dan ook niet onverwachts.

Ook Luchiano speelt geen geweldige eerste helft, bovendien staat hij er tien minuten naast wegens gewisseld. De tweede helft geeft een ander beeld, Rijen wordt sterker maar moet blijven oppassen voor uitvallen van Jeka. Luchiano maakt een mooie loopactie aan de rechterkant waar hij het hele veld oversteekt en uiteindelijk een corner afdwingt. Als het kan duikt hij op in het strafschopgebied.

Dat komt goed uit als Ímer K. van rechts een voorzet geeft. Luchiano: "Ik bereidde me voor op die voorzet en bedacht hoe ik hem in de goal zou schieten, op dezelfde manier als tegen Wernhout. Maar toen, toen kwam die hoge boogbal. Ik dacht wat moet ik nu doen? Koppen? Ik kopte naar het doel, de bal kwam een beetje scheef op mijn hoofd maar ging er wel mooi in."

Gooooaaaaallllll!!! Luchiano's tweede doelpunt en deze keer met het hoofd. Dat is geen geringe prestatie voor de kleinste man van het veld. Na het doelpunt blijft hij actief en krijgt nog een paar kansen. De tegenstander houdt hem nu echter goed in de gaten. Luchiano: "Toen we een corner kregen zei die keeper, pas op dat kleintje!" Het is een goed teken als er op je gelet wordt, meestal dan toch.

Helaas wil de tweede goal niet vallen en eindigt de wedstrijd in 1-1. Hiermee zijn onze kansen op de tweede plaats wel verkeken maar ja, tweede is toch nog geen eerste. In de stromende regen rijden we om 20:45 terug naar Rijen. Wat een verschil met het zonnetje van een dag eerder.

Comments

Spannend verslag! Een jongen bij mij in de brugklas vroeger was ook klein en heette Luciano. Toeval?

Als je een hoge balcirculatie nodig hebt, kan het niet zo zijn dat er een speler met de bal gaat lopen. Dat kan niet. Je kunt hooguit met een bal lopen om een ander de tijd te geven ergens te komen.

@Terrebel: Toch niet TE spannend mag ik hopen? Voor de theorie dat alle Luc(h)iano's klein zijn acht ik het voorkomen van twee occurences te weinig bewijs. Overigens heeft mijn Luchiano wel iets weg van Luciano, de keeper van Groningen. En die is niet klein...
@Johan C.(erito): Kennelijk hadden wij in deze situatie minder behoefte aan hoge balcirculatie en meer aan gesprint op de rechterflank. Ook voetbal ontwikkelt zich!
(Hoe gaat het met jullie kleine?)

Klein maar dapper!

Napoleon, Sarkozy, Poetin, en MARADONA.

@Casa
Met onze kleine jongen gaat het super.
Gezondheid is goed, ontwikkeling is goed.
Het is een stevige Antiliaanse jongen hahahahah..
Hij vind het leven in Nederland prima..
Ik mis Curacao, daarintegen, regelmatig...


Mijn oudste zoon kon ook aardig voetballen, toen hij net zo oud was als Luchiano.
Echt klein was hij niet, maar van hem riepen ze altijd: " Pas op voor dat brilletje!".....

@Bout: Dat is een mooi rijtje. Aan zijn omvang te zien is Maradona wel een betere eter dan Luchiano...
@Cerito: Goed te horen dat het goed gaat met de kleine. Dat gevoel van missen heb ik zelf ook nog op gezette tijden...
@Els: Je bent toch niet de moeder van Joop van Daele?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Joop_van_Daele

Het schijnt niet echt om het eindresultaat te gaan.
Hoop ik dan maar.
Anders zijn er een boel verloren dagen.

super!!! en met dit verslag zie ik het helemaal voor me!
in het ED stond dat Affelay te groot was voor NL, maar geeft niet want hier komt Luchiano :-)

@Renesmurf: Belangrijk niet alleen is de weg die je gaat maar ook het spoor dat je achterlaat.
@Pascale: Fysiek is Luchiano inderdaad (nog) niet te groot voor Nederland...