« De mandarijn | Main | Korsou, 10.10.10 »

Rijen C4 - Bavel C3 1-7

09.10.2010: Aftrap voor de tweede helft van Rijen C4 - Bavel C3; we gaan met 1-7 ten onder. Klik voor groter.Associaties... zijn fascinerend. Zojuist heb ik op Facebook een vriendschapsverzoek gedaan aan Ton Ermens. Begin jaren '80 woonden wij in een 10-eenheid aan de Willem Schuylenburglaan 68 te Utrecht, op studentencomplex Van Lieflandlaan. Als ik om een praatje verlegen was, beukte ik de deur van Ton, die een kamer schuin tegenover de mijne had, in. Ton vond dat nooit erg, althans liet dat niet blijken.

Zaterdagmiddag speelt Rijen C4 thuis tegen Bavel C3, virtueel koploper in de vierde klasse C71. Het is schitterend voetbalweer, maar dat zijn de supporters van Rijen C4 wel gewend. Vermoedelijk betreft het een soort van compensatie door hogere wezens voor onze niet zo geweldige resultaten. Bavel dus, een dorp met 6500 inwoners dat behoort tot de gemeente Breda. Ton Ermens komt er ook vandaan, bij mijn weten heeft hij nooit gevoetbald. Tijdens het Carnaval heet Bavel Baviaonenland.

Oeh! Oeh!

Bavel is sterker, maar onze jongens vechten taai terug, hun keeper staat er niet voor niets. We hebben Alperen (links) weer in de gelederen, de jongste maar ook grootste van ons team. Hij speelt een puike wedstrijd. Het duurt tot de 14e minuut voordat Bavel de 0-1 scoort, het doelpunt is in twee foto's prima vastgelegd. Al zeg ik het zelf. Net voor rust wordt het 0-2. Als iedereen richting de kantine loopt, neem ik een kijkje bij het dameshockey. Geen idee wie er spelen en het niveau is niet bijster hoog. Maar welk een kijkgenot!

Jammer, daar komen de jongens alweer het veld op. Luchiano (12) kapt een tegenstander uit en er wordt lekker gespeeld, maar nooit op het scherpst van de snede. Daarvoor zijn de Baviaonen domweg te sterk. Ze lopen eenvoudig uit naar 0-6. Dan komt Rijen terug, Ímer Kanbur maakt er 1-6 van en even later wordt zijn vrije trap op het nippertje door de keeper gestopt. Ímer neemt de corner zelf, maar resultaat blijft uit. Kort voor tijd bepaalt Bavel de eindstand op 1-7.

Iedereen loopt ondanks de zware nederlaang tevreden het veld af, het is een plezierige middag. Zaterdagavond start ik met de film All Stars, speciaal voor Antonie Kamerling die op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Het begin van zijn carriere als Peter Kelder heb ik avond aan avond gevolgd in Goede Tijden Slechte Tijden. In All Stars speelt ook Isa Hoes mee, zijn vrouw. Zij blijft achter met twee kinderen. Het is een weirde wereld. Uiteindelijk heb ik de film na vijf minuten afgezet.

Nou Ton Ermens, antwoorden we nog?

Scoreverloop Rijen C4 - Bavel C3 1-7:

14 0-1
33 0-2
42 0-3
59 0-4
62 0-5
65 0-6
66 1-6 Ímer Kanbur
70 1-7

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

Comments

ach, ik kwam in de film toen die halverwege was, jammer, ik had hem wel in zijn geheel willen zien.
Ik zag hem al eens eerder.

Maar goed, ook dat was een onderdeel van deze sportieve dag.
Ondanks verlies toch tevreden, das altijd mooi.

Hier ook een verloren wedstrijd bij middelste zoon. Hij was niet bepaald tevreden (en dat hebben we geweten haha).

Ik twitterde het al: ik verwacht vandaag een logje van jouw hand over de nieuwe Antillen. Dan weet je dat:-)

@Renesmurf: Ik heb All Stars al een keer gezien en was een grote fan van de serie. We zijn tevreden, zeker nu het vandaag (zondag) weer zulk mooi weer is.
@Door: Als je bijna nooit verliest, komt het ook harder aan. Omgaan met verlies is echter ook iets dat geleerd moet worden. Na jouw twitterbericht ben ik onmiddellijk aan de post over het nieuwe land Curacao begonnen. Hij staat er!

Oeps .. dat van Kamerling had ik nog niet mee gekregen .. toch wat meer de deur uit schat ik.