« Diana wordt zelfstandig | Main | Daar zijn we weer »

Musical Groep 8 KBS Sint Jozef

Al een paar maanden zijn de drie groepen acht van de KBS Sint Jozef te Rijen bezig met hun afscheidsmusical. De musical heet Om Gek Van Te Worden en speelt logischerwijze in een gekkenhuis met twee afdelingen, Afdeling A en Afdeling B. Meester Rob verzorgt het acteergedeelte van de musical. In maart gaf Luchiano (11) te kennen geen zin te hebben in een rol, neen dat was niets voor hem.

"Jongen, dit is je kans om een voetafdruk te maken, dat de mensen zich je herinneren, dat een mooie periode zijnde de basisschool wordt afgesloten!" Met dergelijk bombastisch taalgebruik probeerde ik hem over te halen alsnog mee te doen, als de langs de zijlijn van het voetbalveld schreeuwende vaders die hun zoons dingen willen laten doen die zij zelf nooit bereikten. Een beetje sneu, ik geef het toe.

Derhalve was ik blij verrast toen Luchiano op zekere dag mededeelde dat hij alsnog meedeed. Zoals het bereiden van een pizza bij de bodem begint, zoals men in de Verenigde Staten van krantenjongen zomaar miljonair kan worden, zo start Luchiano zijn musical-carriere als gordijnschuiver. Hij is er blij mee en daar gaat het om.

Carrieres kunnen snel gaan want een paar weken later promoveert hij tot Levend Decor, weliswaar onzichtbaar voor het publiek maar toch een treetje hoger dan gordijnschuiver. Maar dan... dan komt de verrassing. Op Afdeling A zit een meisje dat denkt dat zij Mega Mindy is, gespeeld door YaŽla. Zij moet het Mega Mindy lied zingen maar kan niet zo goed bij de hoge noten. De juffen kijken eens goed rond en merken dan op dat Luchiano zowel een duidelijke als een harde als een hoge stem heeft. De oplossing is gevonden, hij neemt het moeilijke stuk van het lied voor zijn rekening.

13.07.2009: Luchiano (11) neemt het hoge gedeelte van het Mega Mindy lied voor zijn rekening in de afscheidsmusical van Groep 8 van de KBS Sint Jozef Rijen. Klik voor groter.Thuis vraagt hij hoe het toch komt dat hij zo'n hoge stem heeft. Ik vertel wat over de stembreuk en verzwijg het treurige lot van de Wiener Sšngerknaben. Ach, de viriele Mick Jagger kan ook goed met een kopstem zingen.

Enfin, maandag 13 juli 2009 is het zover: de premiere van Om Gek Van Te Worden. De voorstelling begint om half acht maar wij zijn er al om tien over zeven. Dat blijkt niet onverstandig want zo kunnen we op de eerste rij plaatsnemen. Wel een beetje zielig voor de mensen die achter die vent van 1.86 meter en 100 kilo moeten zitten, van de andere kant hebben wij Diana (3) bij ons en die wil natuurlijk graag vooraan zitten.

De musical begint op Afdeling A en al snel spotten wij onze gordijnschuiver. Ofschoon hij een rol als solo-zanger heeft voelt Luchiano zich hier niets te groot voor. Het Mega Mindy lied is al vrij snel en daar krijgt Luch de microfoon. Het eerste gedeelte dat hij moet zingen is nog een beetje vlak, maar dan komt het stuk met de hoge noten. Lucy en ik zijn verbaasd en bij zijn laatste uithaal "Mega Mindy staat parŠŠŠŠŠt" heb ik kippenvel op mijn armen, het blijft natuurlijk wel je zoon.

Voor ons kan de avond al niet meer stuk en ook Diana amuseert zich enorm. Zij is met afstand de jongste toeschouwer maar kijkt van begin tot einde gebiologeerd toe. Tweemaal moeten we haar onderscheppen als ze het podium op wil klimmen.

Het verhaal op Afdeling A is grappig. Er komt een nieuwe dokter genaamd Mc Steamy en vertolkt door Sil op de afdeling en de zusters hebben gehoord dat het een knappe man is. De dokter is echter in werkelijkheid een boef en wil een schat buitmaken. Hij leidt het personeel af en zijn kompanen gaan op zoek naar de schat. Uiteindelijk vallen ze door de mand en blijkt de schat ook nog eens uit nepgeld te bestaan. De knappe dokter wordt afgevoerd door twee agentes. Lucas zingt het slotlied van dit bedrijf en doet dat werkelijk voortreffelijk.

Het is de beurt aan Afdeling B. De kinderen van de Sint Jozefschool hebben hun leerkrachten laten opnemen in het gekkenhuis. Dezen proberen op hun beurt de verplegers ervan te overtuigen dat zij niet gek zijn, maar probeer dat zelf maar eens zeggen dat je niet gek bent. Wie gelooft er nu een gek? Ook in dit verhaal zitten vele leuke liedjes (Een Kopje Koffie!) en uiteindelijk vinden de leerlingen het toch zielig voor hun juffen en meester. Ze schrijven een brief en de leerkrachten mogen weer naar huis.

In het echt is het nu pauze en gaat vrijwel iedereen naar buiten om een luchtje te scheppen. Na de pauze is er een rock-optreden van Fabian en Jaap, gevolgd door een moderne dans van Jella, Jill A. en Merle. Vervolgens krijgen we een leuke samenvatting op film te zien van het Westernkamp in Westelbeers waar de kinderen op de fiets naar toe zijn geweest. Als afsluiter zingen ze allemaal samen het lied Vrienden voor het leven en de vrolijke gezichten tonen aan dat ze een mooie tijd hebben gehad in Groep 8 van de KBS Sint Jozef.

Tegen tien uur zijn we thuis en onze jonge ster is nog steeds opgewonden over zijn optreden. Een optreden dat nog vier keer herhaald wordt deze week. Om gek van te worden!

Een impressie van dit gebeuren in niet minder dan 69 foto's is hier te vinden: KBS Sint Jozef Groep 8 Musical 13.07.2009.
Enjoy!

Comments

Dat-ie dat durft!! Knap hoor.

Mega Mindy, wat zijn die meiden uit groep 8 al lang. Behoorlijke promotie van niks nvan gordijnschuiver naar solozanger, stoer hoor! Nog een weekje?

@Laurent: Soms moet men zich over een drempel zetten. De jouwe komt op 1 augustus en dat is ook moedig...
@Jannie: Nu is Luchiano met zijn 1.40 ook niet bepaald de langste, maar er lopen inderdaad flinke exemplaren rond. Over twee weken is het afscheid en begint de vakantie (voor Luchiano)...

Ik ben zwaar onder de indruk van die actiefoto met het gordijn! Luchiano lijkt een echte professional: alle glorie gaat naar het indrukwekkende gordijn en zelf blijft hij bescheiden op de achtergrond.

dat wil ik dan natuurlijk ook wel eens horen, die mega mindy vertolking! Super leuk zo'n afscheidsweek van je basisschool, dat ie er maar goed van geniet.

Gordijnen zijn erg belangrijk, die geven sfeer.
Ook in de bioscoop overigens.

En ze moeten met stijl open en dicht gaan, op de juiste momenten.

Wat kan die Casa Spider toch opscheppen met z'n knappe kinderen. :)

@FrankiePebbles: De foto is een potentiele kandidaat voor World Press, dat is zeker. Het gordijn voelt zich bij Luchiano duidelijk meer op zijn/haar gemak dan bij Daan, de gordijnschuiver van Afdeling B:
http://www.nijhuis.net/casapictures/20090713_KBS_Sint_Jozef_Groep_8_Musical/KBS_Sint_Jozef_Musical_Groep_8_20090713_048.html
Hij houdt het een beetje oneerbiedig tussen zijn knieen. De ware gordijnschuiver blijft altijd op de achtergrond ten opzichte van het gordijn.
@Pascale: Ik heb het op film, even kijken wanneer er tijd is om er een CasaMovie van te maken. Het zijn enerverende laatste weken daar op de KBS Sint Jozef...
@Renesmurf: Gordijnen zijn zeker belangrijk, behalve sfeer geven verduisteren ze ook. Buitenlanders vinden het raar dat Nederlanders hun gordijnen vaak niet dicht hebben. Voor het juiste moment zorgt maar een persoon en dat is de gordijnschuiver.
@Bout: Ja, die CasaSpider is een opschepperig typetje. Maar wat wil je ook met zulke kinderen...

Ja. De meeste gordijnschuivers schuiven volgens mij gordijn zoals Daan gordijn schuift. Slordig. Maar Luchiano dus niet. Dat ziet er īslickī uit!

Sluit mij aan bij de algehele conclusie van Spider. Wij vonden het ook een leuke musical. Knap zoals die kinderen dat tegenwoordig kunnen. In mijn jeugd (heel lang geleden) moesten we alleen maar leren. CasasPa

@FrankiePebbles: Ik heb het compliment overgebracht, zijn dank is groot. Toch is hij om een of andere merkwaardige reden meer bezig met zijn Mega Mindy optreden...
@CasasPa: Inmiddels zit het erop, donderdag had hij nog twee uitvoeringen. Hij kwam pas om 22:15 thuis, we waren zowaar bezorgd maar er was een Afterparty. Luchiano vond het vet!