« Krantenkoppen | Main | Musical Groep 8 KBS Sint Jozef »

Diana wordt zelfstandig

Begin augustus wordt Diana (3) bij het consultatiebureau verwacht. Men wil zien of zij op schema ligt voor een drie-jarige. Ik moet een vragenlijst invullen en een van de vragen is of zij al zinnen van drie woorden spreekt.

Wat dat betreft is er geen probleem, Diana spreekt steeds beter en gebruikt woorden als "omdat", "zodat" en "want" om zinnen aan elkaar te knopen. Slechts het feit dat het soms net is of ik Dora hoor praten baart enige zorgen.

12.07.2009: Diana (3) is vandaag 1164 dagen oud en vraagt zelf om worstjes bij de vleesafdeling van Albert Heijn. Klik voor groter.Waar in de tekenfilmserie Dora Zwieber de Vos degene is die voor de spanning zorgt zijn dat bij Diego twee aapjes die de Bobo's heten. Net als Diego bezig is met een gevaarlijke actie om een paar dieren in nood te redden doen de Bobo's iets doms. "Altijd problemen met die Bobo's", klinkt het dan. Ik zeg meteen: "Altijd problemen met die Diana's", waarop zij steevast antwoordt: "Ik ben toch n Diana? Altijd problemen met die papa's!"

Verder is ze dol op boodschappen doen. In Rijen gaan wij naar de C1000 en naar Albert Heijn. Soms vraag ik: "Waar zullen we naar toe gaan, C1000 of Albert Heijn?" Bijna altijd kiest Diana voor Albert Heijn.

Nu is Albert Heijn ook een leukere winkel, helemaal voor kinderen. Diana weet waar alles staat en met alles bedoel ik waar iets te halen valt: de koffiehoek, de vleesafdeling, de kaasafdeling en de computerhoek. Wij drinken nog wel eens een kopje koffie in de koffiehoek en lezen daarbij een krantje. Ineens komt Diana met haar eigen karretje langsgelopen en vraagt in het voorbijgaan: "Willen jullie kaas?"

Is goed. Zij loopt door naar de kaasafdeling waar meestal een schaal met kaasblokjes staat en vraagt aan de kaasjuffrouw een paar stukjes kaas. Zaterdag zitten we wederom in de koffiehoek en loopt Diana naar de vleesafdeling. Ze probeert een stukje worst af te troggelen en discussieert met het meisje. "Mag ik alsjeblieft een worstje? Ik heb honger!"

De rest van de tijd maakt ze vol in de computerhoek. Het voordeel is dat wij er geen omkijken naar hebben. Wel is het oppassen geblazen met haar eigen karretje. Luchiano (11) dacht laatst dat die boodschappen erbij hoorden en zette ze op de band. Nu hebben wij een groene en een blauwe maatbeker en nog wat prullaria.

Als ze bij Albert Heijn slim zijn kicken ze die Harry Piekema (Wikipedia) eruit en zetten Diana in voor hun reclames. Naar verluidt is Piekema trouwens geboren in Winschoten. Renesmurf?

Comments

Je moet toch ergens geboren worden, mij is dat allemaal niet bekend.
En even googlen levert me niks op.

Tessa is er gek op om achter zo`n kinderboodschappenwagentje te wandelen, en er dan snoep in te gooien.

Het komt allemaal wel goed met de kindertjes.

Yo, worst! wat een mooie foto van Diana!
En Diana als reclame idool lijkt me wel wat, maar zou ze dan ook binnen de Balkenende norm moeten blijven???

Zo is dat, Diana (wijsneus)in de reclame voor AHa. Leuke foto.
Als je die opstuurt nemen ze haar gelijk aan voor worstreclame, vleeswaren, vis etc.
Goede tijden is ook een optie. Als bijv. de dochter van Bing (Antilliaan) uit goede tijden. :)

Haha, een echt dametje al, met dat graag winkelen.
Wat een leuke foto!

Als ik het eerlijk mag zeggen: doe mij een Diana en ik ben m. Wg andere supermarkten.

Hij lijkt wel op Renesmurf. Misschien is hij het wel.

Binnen AH doet Diana haar naam eer aan: de Godin van de jacht. CasasPa

@Renesmurf: Ik heb me ook suf gegoogled en niks gevonden. Die Harry Piekema heeft vast iets te verbergen! Het kinderboodschappenwagentje is een uitkomst want voordien gooide ze ongemerkt allerlei dingen in de mijne. Alles komt goed...
@Pascale: Ze is best fotogeniek, gelukkig maar. Van mij mag ze binnen de Balkenende-norm blijven, immers dan verdient ze 16 keer zoveel als ik!
@Bout: Goede Tijden kijk ik nooit, gek is dat want voor 1995 wel. Binnenkort informeer ik of ze zo'n AH-schort in haar maat hebben.
@Laurent: Dan moet je haar eens in een kledingzaak bezig zien. Luchiano en ik staan dan verveeld ergens bij een pilaar en de dames amuseren zich.
@Emma: We zullen haar zorgvuldig positioneren om te voorkomen dat je straks altijd naar de Lidl moet. (Niets ten nadele van de Lidl overigens, het is maar een voorbeeld)
@Bart: Nou, dan zie ik toch liever Renesmurf. Die wordt ook nog wel eens ooit ontdekt, let op mijn woorden.
@CasasPa: Correct, gelukkig voor de AH-medewerkers doet ze het wel op een sympathieke manier.

Iedere keer als ik de naam Diana ergens hoor denk ik aan poep!!...blehhh

Mooi koppie heeft Diana.
Zij wordt fotomodel, samen met mijn kleindochter, Heidi Klum en Tyra Banks, eat your heart out, f.ck the Balkenende-norm!
(Excusez le mot)

@Cerito: Er is vast wel een psychiater te vinden die tegen een flink bedrag (dat wel) jou van je vreemde associaties af kan helpen...
@Giensie: Alle door jouw genoemde dames zijn in ieder geval een stuk aantrekkelijker dan Balkenende...

Wat gaat 't toch hard met die kinderen.

@Verbal Jam: En niet alleen met die kinderen...