« Wacko afbeeldingen | Main | Krantenkoppen »

Luchiano maakt kennis met 1th4

09.07.2009: Luchiano (11) in de aula van het Beatrix College te Tilburg in afwachting van de kennismakingsmiddag voor de eerste klassen. Klik voor groter.Donderdagmiddag wordt Luchiano (11) op zijn nieuwe school het Beatrix College in Tilburg (Website) verwacht. Er is een kennismakingsaktiviteit voor de aankomende eerste klassen en Luchiano zit samen met zijn huidige klasgenoot Wesley in klas 1th4 die qua naamgeving enigszins aan de befaamde Star Wars figuur R2-D2 doet denken maar gewoon een gecombineerde brugklas Vmbo-T/Havo is. Wesley rijdt met ons mee en ruim op tijd melden wij ons in de aula van Lesgebouw C.

De kinderen hebben thuis een korte presentatie van zichzelf gemaakt, zie hier Luchiano's meesterwerk (MS-Word). Het heeft enige moeite gekost hem zover te krijgen dus dat belooft nog wat voor het komende schooljaar. Bij de introductie mag ik aanwezig zijn. Veel wordt daarin niet verteld, het grootste verschil met de basisschool is dat de leerkrachten met de achternaam aangesproken dienen te worden.

Elk van de acht th-brugklassen heeft zijn eigen mentor en volgt deze even later richting een klaslokaal waar men de medeleerlingen beter leert kennen. Overigens is er begin september ook nog een introductieweek, iets dat in mijn tijd niet bestond. Het is nog vroeg en ik besluit even naar huis te rijden om wat dingen te doen.

Om iets na vieren komen de jongens het gebouw uit lopen en zit de eerste kennismaking erop. "Zitten jullie in een leuke klas?", vraag ik. "Ja, best wel", zegt Wesley. "Nee, niks aan", aldus Luchiano. "Waarom vind jij het geen leuke klas?", vraagt Wesley aan Luchiano. "Weet ik niet."

Het beloven een paar mooie jaren te worden.

Comments

Uiteindelijk gaat het allemaal vanzelf...

leuke introductie van Luchiano! en jouw toevoeging is ook heel mooi. Ik denk dat hij het er ook prima naar zijn zin gaat krijgen als hij de andere kinderen wat leert kennen. en dan maar hopen dat hij er zelf idd iets van maakt, ik denk het wel.

Nou wat kan je dan met potloden en elastiekjes, Luchiano?

Kan me alweer bijna niet meer herinderen dat ik een jaar geleden ook nog zo klein en schattig was. Pas maar op Casa, eenmaal in de fabriek veranderen ze heeeel snel :-)

@Anonymous: Van bovenaf gezien is dat zo, net als bij de mieren. Aan de onderkant wordt echter hard gewerkt...
@Pascale: De toekomst zal het leren, in ieder geval weer een nieuwe fase of etappe om in Tour de France termen te blijven in zijn leven. En dus in dat van ons, haha...
@FrankiePebbles: Ik geef maar even antwoord namens het genie, met elastiekjes kan hij heel snel figuurtjes maken. Luchiano heeft al een keer of vijf les mogen geven aan zijn klas. Zie ook dit filmpje: http://www.casaspider.com/live/2009/06/casamovie_luchiano_teaches_elastics_rijen_diana_the_star.html
Over het potlood verschijnt binnenkort een exclusief artikel. Stay tuned!
@Rutger: Het klinkt als de verandering in een weerwolf. Wel hoop ik dat Luchiano zijn weblog net zo oppakt als jij dat doet. Mijn complimenten!
(Twitteren hoeft hij niet zo vaak (10.000!) te doen)

Zonder mij verstaat niemand R2D2...