« CasaSpider Jaaroverzicht 2008 | Main | Verbied de Verboden! »

2009 is ingeluid

Woensdag vertrek ik om half vier bij Brabant Water met als doel om op de terugweg het winkelcentrum in Tilburg Noord aan te doen. Daar hebben we ooit heerlijke spare-ribs gekocht en wat is er nu lekkerder op oudjaarsavond dan spare-ribs?

01.01.2009: Lucy luidt 2009 op haar eigen speciale wijze in en CasaSpider geniet ervan. Klik voor groter."Nou jongen", spreekt collega Ben mij wijs toe, "Vergeet het maar. Alle winkels zijn om vier uur dicht, geloof mij."
- "Maar met kerstmis waren ze in Rijen gewoon tot vijf uur open", sputter ik tegen.
"Kan zijn, maar nu is het oudjaar dan is iedereen vrij."
- "En wij dan?"
"Wij toevallig niet, maar mijn vrouw bijvoorbeeld is de hele dag vrij."
- "Ik ga het toch proberen."
"Probeer het maar en als het lukt mag je me bellen, haha."

Ja, die Ben is mij er eentje. De winkels in Tilburg Noord zijn (vanzelfsprekend) gewoon open en bij de slager ligt nog een hele bak met warme spare-ribs. "Pikant of gewoon?", vraagt het slagersmeisje. "Doe maar twee pikant en een gewoon". Na de slager ga ik pinnen en koop vervolgens doodleuk een fles Tequila. Ja Ben, ook de Gall&Gall is nog gewoon open. Net als alle winkels trouwens. Het is natuurlijk wel 2008 2009!

Thuis heeft Lucy zich uitgesloofd met het bereiden van een nieuwe stapel Sushi. Het blijkt een smakelijke combinatie: Sushi, Oliebollen, Spare-Ribs en Lucy in haar Rode Jurk. Smakelijke dingen schrijft men het best met hoofdletters.

Na het eten begint de oudjaarsavond. Lucy en Luchiano (11) zijn druk aan het gamen op de Wii terwijl de Bachata-Muziek, erg smakelijk vandaar, op hoog volume door de huiskamer klinkt. De artiest van de avond is Antony Santos, daar hebben we een belabberd opgenomen dubbel live-cd van. En toch heeft dat iets, iets tsja... wat zal ik zeggen... iets authentieks. Mijn favoriete song is Consejo de Padre (Advies van Vader). Deze YouTube-opname klinkt (nog) valser dan onze cd maar mits hard afgespeeld voel je het in je bloed, ik tenminste wel.

Tegen twaalven zetten we de televisie aan, de Top-2000 ofzo. We zien Child in Time, Bohemian Rhapsody en dan is het tijd om de kurken te laten knallen. We blijven kijken en luisteren naar Nederland 3 en horen niets van het vuurwerk en ook niet van de buren. Dat is op Curacao wel anders. Als Lee Towers aan de beurt is raakt Lucy in extase. Niet voor het eerst maar ach, Lee is ook een Rotterdammer. Het wordt nog een lange nacht.

Comments

Casa & familie, vanuit Groningen de beste wensen voor 2009!

Donderdag oudjaarsavond ?
Ik zeg: gelukkig en gezond 2009, op dezelfde donderdag !

spare-ribs zijn niet lekker, daar zit niks aan.
Afgekloven botjes nog verder afkluiven, dat is net als kouwgum, niet voedzaam!

@GJ: De beste wensen voor jou en voor T., vanuit een zonnig uhh... koud Rijen!
@Bart: Scherp! Ik vrees dat Duvel, Tequila, Champagne en de lange nacht mijn tijdsbesef op zijn grondvesten hebben doen schudden. Denk nog steeds de hele tijd dat het zondag is. Inmiddels gecorrigeerd, thanks! En een gelukkig 2009 voor jou natuurlijk.
@Renesmurf: Grote genade, ik begrijp nu dat ik reeds afgekloven botjes heb afgekloven. Het eten komt spontaan naar boven. Waarom zijn er eigenlijk zoveel mensen die dol zijn op kauwgum?

gelukkig nieuwjaar! helemaal niet meer naar het vuurwerk gekeken? lijkt me dat er in Rijen genoeg te zien was?

Flink reclame maken, dan willen mensen wel.

'n Fantastisch nieuwjaar gewenst!

(PS: moet ik dit jaar m'n trofee weer inleveren?)

Een heel gezond en gelukkig 2009 gewenst aan alle lezers van het log en de familie Spider in het bijzonder!

@Pascale: Ja, zo nu en dan zagen we door het raam wel wat mooi vuurwerk maar heel gek, we hoorden niets!
@Renesmurf: Reclame maken klinkt commercieel, maar iets onder de aandacht brengen is anders...
@René: Dank je. En er is goed nieuws: je mag hem houden!
@Angel: Muchas gracias! Eensgelijks voor alle Engelen...