« Drift | Main | Met de Spider naar Carré (28) »

El Sapo El Sapo (54)

1.

Even over het weer, typisch Nederlands. Woensdag 1 december is de winter echt begonnen met Siberische temperaturen en een barre oostenwind. Luchiano (013) komt die dag meer dood dan levend thuis na een fietstocht met zeven kilometer tegenwind. Hij duikt meteen zijn bed in en slaapt in één ruk door. De volgende dag breng ik hem en zijn fietsmaat Morteza met de auto naar school. Vrijdag is het nog kouder, maar de wind is minder guur. Met smart wachten wij op de lente: "Ot Moan!"

2.

Bovengenoemde vrijdag is een leuke dag bij Brabant Water. 's Morgens verhuizen de DBA's naar een ruime, eigen kamer met uitzicht op het Centraal Station van 's-Hertogenbosch. We zijn erop voortuitgegaan en dat is altijd fijn. Om vier uur worden we verwacht in de bar op de eerste verdieping. Er is een borrel ter gelegenheid van het succesvol afronden van het project Upgrade Esri 9.3.1. We zijn nu een week of twee in productie en het systeem werkt. Op de borrel verschijnen twee onverwachte gasten. Ten eerste GIS-applicatiebeheerder Sjanny die aan het herstellen is van een operatie en ten tweede Sinterklaas die voor iedereen een fles Spaanse wijn meebrengt. Als ik een uur later dan gebruikelijk thuiskom kan ik de karbonade niet meer helemaal op.

3.

Het gezin CasaSpider moet zich dit jaar wel erg goed gedragen hebben, immers Sint komt zaterdagavond de pakjes al brengen. Het enthousiasme van Diana (4) is aanstekelijk. Ze wil al heel lang een huisdier en nu heeft ze er een: Fur Real Friends Kat. Het is een wit katje dat spint als je haar (m/v) over de rug streelt en met de voetjes stamt en miauwt. Wat wil een kind nog meer? Luchiano is in de wapenfase en in zijn sas met zijn nieuwe Nerf X-Blaster. Als een guerilla ligt hij op de grond en doet net of de vijand achter een gat in de vuilniszak zit. Nu is de familie bezig op de Wii met het nieuwe spel Donkey Kong Country Returns. Ik heb er geen kind aan.

Comments

Piet, die andere, zegt 'oant moarn'. En wij dus niet meer.

'Oant sjen'.

1, het weer stemt tot nadenken en wensen, dat zeker.
2, snap ik weinig van.

3, wapens zijn geen fase, maar eng!

Wordt het geen tijd voor een echt huisdier?

@IJsbrand: Mijn Fries is een beetje roestig, moet ik toegeven. Verbazingwekkend trouwens dat er geen goed online woordenboek (NL-Fries / Fries-NL) te vinden is. Of ken jij er misschien een. Ben toch wel benieuwd wat 'Oant sjen' nu betekent.
@Renesmurf: 1. Het weer lijkt in meerdere opzichten op een vrouw.
2. Eet je nooit karbonade?
3. Ik ken geen jongen die niet met geweren en pistolen wilde spelen (Cowboy & Boef, Cowboy & Indiaan, etc.)
@Piet: Nee, nee en nog eens nee. Hoe gaat het met het konijnenhok?

Lief dat je de jongens met de auto naar school brengt, maar daar worden het natuurlijk geen echte kerels van hè:-)

Maar verder: leuk die blije gezichten van lady Diana en Luchiano! Had de Sint voor jou ook nog wat in petto?

3, dat zegt meer over jou dan over mij.

@Door: Heb je helemaal gelijk in, wij moesten vroeger ook altijd fietsen. Als Luchiano zich tot een Gordon/Joling ontwikkelt is het mijn schuld, dat is zeker. Sint heeft mij een fles Cognac gegeven!
@Renesmurf: Dat klopt. Vertel eens over hoe/waarmee jij speelde in je jeugd?

Ja, ik ben eens bij -18 naar school gefietst. Maar ten eerste was ik toen ouder dan Luchiano, en ten tweede is die jongen wel in een tropisch land geboren en opgegroeid, en dat kan veel uitmaken.

Nou, ik ben ook in een tropisch land geboren en werd er in Nederland toch zonder pardon op uit gestuurd met de fiets naar school bij - 18. En kijk eens hoe keihard ik daardoor nu ben. Aha. Fietsen met die jongen.

@Laurent: Klopt, als je temperaturen van tussen de 27 en 33 graden gewent bent, is -7 met een gure wind iets te veel van het goede. Nu vriest het nog steeds, maar hoor ik hem nauwelijks klagen.
@Irene: Ik dacht dat jij vroeger altijd op het paard naar school ging. Maar keihard ben je zeker!

Dat hok is al dagen in gebruik. Hen nog geen klachten gehad. En ook geen complimenten :-)

@casa: Dank je. :-)