« Dingen die bijna niemand van mij weet | Main | Ennia Medicard »

Sporty Spinning Spiders

We moesten eens wat meer bewegen en neen, dat heeft niets met het nieuwe jaar te maken. "Je hebt twee opties", zei Lucy, "ofwel kopen we een home-trainer ofwel gaan we drie keer per week lopen." Nu heb ik een broertje dood aan lopen, immers de rechter voet is door God geschapen om gas te geven. Dat is algemeen bekend.

Zaterdag gingen we naar De Jongh Sporthuis, the place to be als het om sportartikelen gaat. Veel keus was er echter niet op home-trainergebied. Van Ino & Bente hoorden we dat ze bij Coshel, een soort van dumpzaak op Zeelandia, goed ogende en toch goedkope fitness-apparatuur verkopen.

CasaSpider test of de Spinning Machine ook extreem hoge snelheden aan kan. Klik voor groter.Dinsdag na het werk reden we er met een volle auto naar toe. Lucy zag direct allerlei leuke dingen zoals een luxe mixer, draagbare telefoons en andere snuisterijen. Maar we kwamen voor een home-trainer. Er stond een mooie blauwe glimmende fiets, meer een model om mee te spinnen dan te home-trainen. Voor de gein ging ik er eens op zitten en dat viel mij niets tegen. Het ding voelde massief en stabiel aan.

Een voordeel van De Jongh Sporthuis is dat men de artikelen thuis bezorgt en in elkaar zet. Dat doet Coshel niet, maar de Venezolaanse of Colombiaanse verkoper beweerde bij hoog en bij laag dat het een fluitje van een cent was. Nou, dan kent hij CasaSpider nog niet.

Lucy voerde de prijsonderhandelingen en bedong 15% korting. De verkoper frotte het apparaat met de nodige moeite in de Toyota. Lucy moest voorin zitten met Diana en voorzichtig reden we terug naar huis. Na het eten begon zij met het in elkaar zetten. Zo nu en dan mocht ik een bout aandraaien of een zwaar ding tillen. Een grappig moment was toen Lucy vroeg waar de rem was.

Was ik vooraf sceptisch, tijdens de constructiewerkzaamheden kwam daar enthousiasme voor in de plaats. Alle onderdelen zaten in de doos, inclusief gereedschap. En alle onderdelen pasten naadloos en klikten in één keer vast. Wehkamp, neem daar eens een voorbeeld aan.

Woensdagavond begon ik aan mijn eerste spinning-sessie. Een half uur leek mij wel een mooie start. Na twee minuten werd het halve uur bijgesteld tot 20 minuten en een minuut later tot 10. Nog minder zou een regelrechte blamage betekenen. Bekaf finishte ik, de benen begonnen al aardig te verzuren. Dat krijgt men met topsport.

Luchiano (9) is gek met de fiets en heeft zijn verhaal ook klaar. Het is wat filosofischer dan het mijne met een mooie gedachtensprong van de home-trainer naar het helpen van mensen in het algemeen.

Comments

Als je dit dagelijks doet, kan je over 2 weken het makkelijk een half uurtje volhouden! Succes!

Het is ook beter om het langzaam op te bouwen dan er meteen een half uur op te zitten, dan verga je geheid van de spierpijn en dan heb je er helemaal geen zin meer in. Terwijl als je het kalm opbouwt, het misschien nog wel een hobby van je kan worden.

Geniaal die rechtervoet! Die zal ik niet meer snel vergeten.
Volgens mij is jouw fietsen net zoiets als mijn fitness. Bij het plannen om in te schrijven heb ik nog veel zin. De eerste avond heb ik al een stuk minder zin en ben ik ook alweer na een half uur thuis op de bank of in het café. Bij het denken aan de komende 2e les vervliegt het laatste beetje motivatie, die 2e keer heb ik dus nog niet gered. Resultaat is wel dat ik mijn broek maar weer eens maatje groter heb gekocht...

Haha, wat goed dat ie er ook nog blits uitziet. Voor de snelheid hadden ze het niet hoeven doen. Eigenlijk als de handvatten, zadel en trappers maar op de goede afstanden zitten dan kan je er ieder model omheenbouwen. Wat je maar wilt! Waarom geen Flintstones auto of een kast of een drumstel of een tijger? Misschien is het handig om er een beamer bij aan te schaffen, dan kan je er een film bijdraaien.
Echt, buiten fietsen, terwijl je vooruit gaat, is dat een mogelijkheid daar? Of zijn de wegen te slecht? Rondje Curaçao lijkt me wel wat. Of wordt dat pas wat na een tijdje oefenen? Waarom was Lucy zo streng met haar twee opties? Waarom niet ook op karate?

Wat een vragen...

Casa, ik wist niet dat jij een dubbelganger had....

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/images/wwedzinga.jpg

Als 2 drs. water.

Warme klus in dat klimaat.
Is er geen gym met airco in de buurt?
Btw ik constateerde mijn afgelopen vakantie veel "gezette" mensen op Curacao, en dan met name de dames; het klimaat nodigt ook niet echt uit om flink te sporten..

@Janice: Dank je voor je bemoedigende woorden. Ik ben al blij als ik over twee weken nog leef... :-)
@Cyberjunk: Een hobby zal het niet snel worden, op zijn hoogst een verslaving. En wees maar niet bang dat ik een half uur achter elkaar ga fietsen, dat zit er domweg niet in!
@Dytiscus: Hij is niet van mijzelf hoor, die (grap over de) rechtervoet. Een ding scheelt, de fiets staat bij ons in de huiskamer, ik hoef er dus niet de deur voor uit. We zullen zien, voor vandaag staat de tweede sessie gepland...
@Pascal: Dat snelle uiterlijk is psychisch he, dan waan je jezelf een Tour de France coureur (waar zijn mijn amfetaminen). Overigens is het apparaat minstens zo zwaar als 25 tourfietsen. Buiten fietsen op Curacao kan wel maar is gevaarlijk. Nergens zijn fietspaden en automobilisten irriteren zich aan fietsers. Regelmatig wordt er een omvergereden en dat heb je met een home-trainer toch een stuk minder snel. Karate en andere sporten buitenshuis zijn wat moeilijker te combineren met Diana, maar wie weet als we straks een bereconditie hebben door het spinnen...
@Boutie: De rammende rechter, haha... DIE LIJKT HELEMAAL NIET OP MIJ. Mensen afkomstig uit het Caribisch gebied kijken met heel andere ogen naar Nederlanders. En andersom. Zo kan ik zelf Curacacoase portiers nooit uit elkaar houden en de portiers zien mij weer vaak voor iemand anders aan. Voor Chinezen lijken wij waarschijnlijk allemaal op elkaar en zijn zij zo verschillend als wat. Maar, ik lijk dus absoluut niet op Wicher Wedzenga!
@Lennart: Tijdens het fietsen richten we de staande fan (ventilator) op de fiets. Bovendien is het extra zweet juist mooi meegenomen. Veel mensen op Curacao bewegen juist wel, bijvoorbeeld op Coredor wordt veel gelopen. Probleem is het grote aantal KFC's, McDonalds, Pizza Hutten etc.

whahaha je lijkt mij wel...ik dacht met de eerste keer zwemmen jaren geleden weer eens dat ik maar eens met 50 baantjes moest beginnen.... verschil met mij is dan weer dat ik dus gewoon die 50 baantjes doe om daarna tot de ontdekking te komen dat mijn benen het niet meer deden toen ik uit het water wilde stappen...... u bent veul verstandiger dus...

Nou weet ik waarom die dingen toeclips heten!

Luchiano steekt zijn vader naar de kroon met zijn prachtige blog

Toch vreemd dat het fast food zo populair is, het lokale eten is m.i. veel lekkerder en goedkoper.
Ik heb onlangs lekker gegeten (en erg goedkoop, 30 naf voor 2 volwassenen en 2 kinderen)in de voormalig overdekte marktplaats in Willemstad bij Yvonne. De vissensoep is een aanrader, die deed me denken aan Tom Yam soep.

@Paola: In mijn geval was het eerder niet meer kunnen dan verstandig zijn, mijn tong hing al vervaarlijk dichtbij het vliegwiel. Zwem je nog steeds trouwens?
@Cockie: De volgende keer doe ik toch schoenen aan, die dingen doen behoorlijk pijn aan je voeten. Heb na de foto het pedaal maar omgedraaid... :-)
@Louter: Klopt helemaal. Voor mij begon het als een manier om Luchiano meer te laten schrijven, maar ik sta regelmatig versteld van zijn gedachten. Hij schrijft het ook nog eens razendsnel, een paar minuten en er staat weer een verhaal. Kan ik straks met een gerust hart met pensioen... :-)
@Lennart: Tja, wat is lekkerder. Veel Nederlanders vinden pasta en rijst tegenwoordig lekkerder dan aardappels met jus. Vet eten en cola drinken is verslavend en gemakkelijk. De Marshe Bieu staat (zeker na de renovatie) inderdaad goed bekend en is nog goedkoop ook. Gaan wij binnenkort ook weer eens eten!

Casa; ik heb jarenlang aan spinning gedaan en het is verslavend. Ik ging meestal 2 tot 3 keer per week naar de sportschool voor een spinningles van 45 minuten.
Om het leuk te maken moet je er lekkere op zepende muziek bij draaien en op het tempo van de muziek fietsen, kicken!
Als je dit volhoudt krijg je conditie en, als je de mayonaise/kaas combinatie afzweert, ga je misschein ook nog wat gewicht verliezen!
Helaas heb ik nu sinds enkele jaren problemen met de knieen, misschien deels door het spinnen, en kan ik het nu bijna niet meer...:-(
Hooguit 1 keer in de paar weken voor de lekkere muziek en de sfeer.

"Dinsdag na het werk reden we er met een volle auto naar toe." Daar gaat het al fout, je kan beter op de fiets overal naar toe gaan.

Dat is sportief genoeg, dan hoef je niet meer op die apparaten!

Gelukkig dat je een knipoog zette achter die opmerking dat je binnenkort met pensioen kunt. Denk erom dat ik jouw prachtige verhalen niet kan missen, het is ook niet voor niets dat ik toch weer helemaal terug ben met mijn reacties, toch vaker dan ik van plan was. Ik denk dat je stukjes voor meer mensen onmisbaar zijn. Wat niet wil zeggen dat ik Luchiano niet waardeer, ook die mag er van mij niet mee stoppen. Meestal heb ik de slappe lach om zijn verhaaltjes, maar soms verbaas ik me ook over hem. Alleen moet hij nog iets beter op zijn spelling gaan letten, maar alle goede dingen komen langzaam, dus ik vertrouw dat dit ook wel goed zal komen.

@Angel: Mijn idee van spinning is een hoog bewegingstempo met relatief lage belasting. Op die manier spaar je je gewrichten. Voorts ben ik een winnaar, ik hou niet van verliezen... ;-)
@Renesmurf: Daar heb je een punt. 'Du moment' jij met de fiets op vakantie gaat en de caravan erachter aangehaakt fiets ik naar Coshel Zeelandia. Deal?
@Cyberjunk: Als iets er niet meer is blijkt vaak dat het niet zo onmisbaar is als vantevoren leek. Maar ik ben blij met je opmerking en eerlijk gezegd nog blijer dat je weer regelmatig reageert. Immers de kracht van het CasaLog (vind ik zelf tenminste) is juist vaak de 'thread' van reacties die ontstaat na een post mijnerzijds. Een 'thread' die soms zelfs een heel andere kant uit gaat.
Luchiano maakt inderdaad nog veel slordigheidsfouten, hij schrijft zijn stukjes dan ook in recordtempo. Ik laat het maar zo, immers als ik ga stressen op taal- en spelfouten gaat dit ongetwijfeld ten koste van het sprankelende dat er nu regelmatig in zit...

Als je verzuurt ben je al een echte topsporter. Joop Zoetemelk gebruikte dat destijds als excuus voor zijn 2e plekken.

Fietsen doe je gewoon buiten. Of je moet er een accu mee willen opladen voor de lichtjes in huis. Dan kan het ook binnen gebeuren.

Ik zie een indrukwekkende foto van Lucy aan de wand hangen. In wat voor studie is Lucy gegradueerd?

Hmmm..
zou ook wel wat voor mij zijn.
Maar de knoop is doorgehakt, het wordt toch een Wii! Daar ga je echt van bewegen! :)

@Casa; pas op met een te hoog bewegingsritme met te weinig weerstand. dat is funest voor je knieen. Kies liever een temp (rond 75-80 omwentelingen per minuut) at je met een redelijke weerstand kunt ronddraaien.
Je moet nl wel je beenspieren trainen en versterken. Jij moet altjd de controle houden over het tempo en niet het vrijdraaiende vliegwiel (wat in een goede spinningfiets 17 kilo kan zijn).

@Piet: Joop Zoetemelks excuus heb ik niet nodig. Dat is namelijk het mooie van het home-trainer concept: zelfs de hele US-Postal ploeg kan mij er in de woonkamer niet uitrijden!
@Brillie: Inderdaad onbegrijpelijk dat krachtsportapparatuur niet standaard wordt geleverd met een oplaadbare accu. Een gat in de markt?
@Boutie: Je hebt goede ogen! De foto is indrukwekkend, maar het was niet iets heel bijzonders. Ik dacht iets met het bedienen van een bepaald soort kassa, maar ik vraag het voor je na...
@GJ: Goed idee, misschien is er wel een "spinning game" voor de Wii te krijgen... :-)
@Angel: Dank je voor de tip. Ik fiets met behoorlijk wat weerstand en probeer de snelheid boven de 37 km/h te houden. Na 10 minuten voel ik de beenspieren behoorlijk, het vliegwiel heeft geen schijn van kans!

Als ik werk in Winschoten ga ik op de fiets, buiten de stad neem ik mijn auto mee.
Dat is gemakzucht, maar ik ga dan ook niet sportief doen ineens.