« De boer | Main | Inter de beste van Dnipropetrovsk »

SQL laat zich laseren

Met de komst van de nieuwe direkteur Roy Thakoerdin is er een nieuwe en verfissende wind gaan waaien bij SQL Integrator Nederland. Regelmatig worden er aktiviteiten georganiseerd met als hoogtepunt tot dusverre het bedrijfsuitje naar Boedapest. Zo ver gaan we donderdag niet, ons doel die avond is het Attractiecentrum Zoetermeer (Website).

Ik vertrek op tijd vanuit 's-Hertogenbosch en een ongeschreven wet zegt dat als iemand op tijd vertrekt alles meezit. Vertrekt men op het randje, staan alle verkeerslichten op rood en rijdt men zo een file in. Maar ik vertrek dus op tijd en arriveer volgens eerder genoemde wet drie kwartier van tevoren.

Bij het Attractiecentrum is het rustig. Ik drink er een kop koffie met uitzicht op de kartbaan. De karts staan netjes op een rij geparkeerd, er is nog geen aktiviteit in het Attractiecentrum. Na een poosje komt direkteur Roy als tweede binnen en schuift bij mij aan. Aan de bar staat een knappe jongedame. Wonderen bestaan niet maar dan komt ze naar onze tafel toe lopen. "Zijn jullie ook van SKS?", vraagt ze. "Neen, wij zijn van SQL", antwoorden we. "SQL? Of toch SKS?", vraagt ze nogmaals. Roy en ik: "Ach, eigenlijk is dat allemaal hetzelfde."

20.05.2010: Bedrijfsuitje SQL Integrator naar Attractiecentrum Zoetermeer, hier doen Ina en Claudine in de rook aan LaserSquash. Klik voor groter.Ze komt bij ons aan tafel zitten en al snel zijn we in een leuk gesprek verwikkeld. Roy blijkt de direkteur van SKS Professionals (Website) uit een ver verleden te kennen. Op dat moment verkeren we in de veronderstelling dat we om zes uur gaan karten. SKS gaat ook om zes uur karten en we bereiden de vrouw voor op een hevige strijd. Even later arriveren haar collega's en vertrekt ze naar een andere tafel.

Inmiddels is ook SQL compleet, de opkomst bedraagt 9 mensen (m/v). Na een welkomstdrankje is het tijd voor het eerste spel. Tot mijn onthutsing gaan we niet karten maar LaserGamen. Ergens begin negentiger jaren LaserGamede ik al eens, in het voormalige zwembad Ozebi te Utrecht. Daar kon je je eigen bijnaam verzinnen, de mijne was Bonecrusher.

Bij LaserGame krijgt men na de briefing een vest aan met lampjes en sensoren alsmede een laserpistool. De deelnemers worden in twee teams verdeeld, rood en groen. Ze zijn te herkennen aan de kleur van de lampjes op het vest. Vervolgens gaat iedereen een donker doolhof in met schotjes en uithoeken en dan begint het spel. De bedoeling is zo vaak mogelijk tegenstanders uit te schakelen door met het laserpistool op hun sensoren te mikken. Een leuk spel, helemaal als na afloop blijkt dat ik met de bijnaam Aztec de beste score heb behaald.

We gaan eten en daarna direkt door naar het tweede spel, LaserSquash. In plaats van een racket krijgt men een handvat met een plexiglazen buis in handen en in plaats van een bal komen er groene laserstralen uit de muur die men met het Darth Vader-zwaard dient te doorklieven. In de handen van onze aktiviteitenbegeleidster ziet het ding er euhm... bepaald dreigend uit. Na twee partijen van twee minuten ben ik bekaf. Maar het is een geslaagd spel.

Nog is het niet gedaan met de pret, we moeten ook nog Mission Possible spelen. Twee teams, een moet in de wachtkamer plaats nemen, moeten om de beurt in een schatkamer die bewaakt wordt met laserstralen proberen een schat te bereiken. Als een van de deelnemers geraakt wordt door een laserstraal moet het hele team terug en mag het nogmaals proberen. In ons team zit Ina en die is aan de kleine kant. Dit heeft tot gevolg dat zij over geen enkele laserstraal heen kan stappen en derhalve het gehele parcours rollend moet afleggen. Het andere team wint.

Winst en verlies, wat doet het ertoe? Zojuist hard gewerkt aan Luchiano's (12) werkstuk voor Levo, een vak dat ik nooit heb gehad. Hij moet levensbeschouwelijke vragen beantwoorden naar aanleiding van een zelfgekozen en toepasselijk lied. Wij kiezen voor Meneer de President van Boudewijn de Groot (YouTube). Typisch een lied dat gaat over winnen en verliezen. Gelukkig doet bij SQL Integrator de direkteur met het gewone volk mee.

Comments

Denken dat je gaat karten en dan moet je heel wat anders. Je hebt de spellen wel goed onthouden.
Ik maak er, wat dat betreft, op mijn eigen log altijd een rommeltje van. Jij doet het keurig.

Dus over een paar jaar haal jij je tweede middelbare schooldiploma?

@Renesmurf: Nu word zelfs ik in de loop der tijd vergeetachtiger, maar drie spelletjes onthouden is toch echt niet zo moeilijk. Maar evengoed bedankt voor het compliment. Jij maakt er trouwens geen rommeltje van hoor.
@Laurent: Ik hoop het maar weet het niet zeker. We moeten eerst het cijfer nog terugkrijgen!

Ach ach ach... eerst laseren en daarna nog huiswerk ook. Ik heb met je te doen ;)