« SQL laat zich laseren | Main | Designer Outlet Roermond »

Inter de beste van Dnipropetrovsk

Het is niet eenvoudig te bepalen welke sport het gevaarlijkst is. Natuurlijk, er zijn statistische gegevens: hoeveel mensen beoefenen de sport, hoeveel raken er geblesseerd en in welke mate en hoeveel sterven er. Maar als een speler op het voetbalveld sterft aan een hartaanval, is dat wel te wijten aan de voetbalsport?

In september 2009 wilde de toen 13-jarige Laura Dekker in haar eentje rond de wereld zeilen. Daar was nogal wat ophef over. Bemoeizuchtige overheid, onverantwoordelijke ouders... dat soort termen. Het is geen zwart-wit zaak en derhalve niet zo eenvoudig een standpunt in te nemen.

22.05.2010: Inter Milan (Internazionale) wint Champions League finale tegen Bayern Munchen met 2-0. Klik voor groter.Gek genoeg is er heel wat minder ophef over een soortgelijk geval. De 13-jarige Jordan Romero uit de Verenigde Staten heeft als jongste persoon "Ever" de Mount Everest beklommen. Het beklimmen van de Mount Everest is een hachelijke zaak, lees de statistieken er maar op na. Tot 2005 hebben 2249 mensen de top bereikt en stierven er 186. Hopelijk overlegt de solo-zeilsport positievere cijfers.

Twee verschillen springen in het oog tussen Laura Dekker en Jordan Romero. Laura wilde de prestatie in haar eentje volbrengen, terwijl Jordan begeleid werd door zijn vader en drie berggidsen. Het belangrijkste verschil is echter dat Jordan pas in het nieuws kwam nadat hij de berg beklommen had. Dat voorkomt een heleboel discussie, immers in het werkelijke leven is een rollback niet mogelijk.

Zaterdagavond genieten wij van de Champions League finale tussen Inter Milan en Bayern München. Voor het eerst in mijn leven heb ik geen favoriet. Ik ben superfan van AC Milan en Inter is de aartsrivaal. In Duitsland ben ik altijd voor de tegenstander van Bayern München. Wesley Sneijder mag ik niet, dat komt niet eens door Yolanthe, maar heb aan Louis van Gaal een grotere hekel. Beiden zijn overigens uitstekende vakmannen.

Enfin, als Diego Milito in de 35e minuut de score opent voor Internazionale juich ik luid en welgemeend. In de 70e minuut herhaalt Milito zijn kunstje en hierdoor wint Inter Milan de Beker met de Grote Oren. Het ziet er sfeervol uit in het prachtige stadion Santiago Bernabéu (Wikipedia) te Madrid, het schitterende blauw-zwart en de Italiaanse muziek.

Louis van Gaal reageert uiterlijk rustig en beheerst op de nederlaag. We krijgen nu in ieder geval niet te horen dat Bayern niet alleen de beste is van München, maar ook van Milaan, Reykjavik en Dnipropetrovsk. Een hele opluchting.

Comments

ja, als je iets wil moet je het doen, als er gedoe komt is het te laat.

Ik vind een berg beklimmen met begeleiders wel iets anders dan alleen de wereldzeeen over.