« SQL viert nieuwjaar in het Marriott | Main | Wet&Wild: Lucy meets Hells Angels »

Patrick Jumpen

Het komt uit Belgie maar ik werd erop attent gemaakt door Diamond Piet. Op 4 december 2006 schreef hij dat zijn zoon Jelle druk aan het jumpstylen is. Op Google Video wordt de duo-jumpstyle movie die Jelle gemaakt heeft met vriend Rick ontzettend vaak (126.206 keer) bekeken.

Veel dingen werken volgens het concept van de vicieuze circel. Als men een beetje begint te bewegen wil men meer bewegen. De pas aangeschafte spinning-bike wordt regelmatig gebruikt en is op zijn beurt katalysator om zelf eens met jumpen te beginnen. Als men het over jumpen heeft komt men automatisch terecht bij Patrick Jumpen.

Patrick Jumpen in actie voor de supermarkt in Dommelen. Foto Eindhovens Dagblad.Patrick Jumpen is het duo Patrick Perreira (18) uit Eindhoven en Dion Teurlings (17) uit Dommelen. Mijn vader CasasPa woont al tientallen jaren in Dommelen. Het gekke is dat ik hem nog nooit heb zien jumpen.

Datzelfde geldt trouwens ook voor collega-DBA Wim Jans. Die komt notabene uit Belgie, het land waar jumpstyle is uitgevonden maar ook hem heb ik nog nooit zien jumpen. Heel vreemd allemaal.

Terug naar Patrick Jumpen. Patrick heeft een instructie-video gemaakt met de titel: Tutorial Jumpen die Jan Peter Balkenende zelfs kan begrijpen. Had JP destijds maar een dergelijke instructie-video voor skateboards bekeken alvorens zich erop te wagen.

Vrijdagavond zaten Lucy, Luchiano (9) en ik voor de laptop en herhaalden keer op keer de drie stappen in de instructie-video. Lucy begrijpt de pasjes het eerst en Luchiano voert ze het beste nou ja in ieder geval het snelste uit. Ik heb mij vooral met de technische kant van de zaak beziggehouden.

Goede muziek om op te jumpen is van essentieel belang. Inmiddels hebben wij de volgende drie songs op cd:

  • Bad Girl - Something Else
  • Anonymous - Magic Melody
  • Chicago Zone - Story of R2

Behalve goed jumpen kan Patrick ook heel aardige movies in elkaar zetten. Zo jumpte hij in het politieburo aan de Mathildelaan in Eindhoven. De movie waarin hij eerst solo, vervolgens duo met Dion en tenslotte zelfs met een geest (!) jumped is wat mij betreft tot nu toe de beste.

Binnenkort meer over het in de steigers staande project Latios Jumpen, Jumpstyle on Curacao.

Comments

Jammer dat je jezelf alleen met de 'technische kant' bezig houdt. Jumpen kan voor de Moonwalker die jij bent toch niet moeilijk zijn?

Ja, dat is weer echt Casa, de techneut van de Spiders. Word jij ooit sportief? Ga jij ooit echt jumpen? Ik denk dat we dat wel kunnen vergeten.

Reet had er ook al aandacht voor, met de altijd negatieve comments er bij.

jumpen lijkt wel een sport zo. Dus niks voor mij.

@Piet: Heel in het geheim ben ik vandaag (zondag) gestart met oefenen. Na een minuut lag ik op ape(n)gapen! Het positieve nieuws is dat er nog geen blessures zijn. Zullen we iets afspreken? Als wij ergens dit jaar naar Nederland komen verzorgen Diamond Piet en CasaSpider een duo-jump. Deal?
@Cyberjunk: Neen, ik word niet sportief immers ik ben het al. Haha! Jazeker ga ik jumpen, alleen heb ik gezien mijn gewicht meer aanleg voor doorzakken dan voor jumpen. Dat kan de oude Newton je nog wel vertellen... :-)
@Renesmurf: Ik vind het een prima rage die op het eerste gezicht nog gezond is ook. En de filmpjes van Patrick 'kicken'!

Niets tegen jou of Diamond Piet of wie dan ook, maar ik vindt het een versschrikkelijke "style" van dansen. Na "hakken", wat jaren geleden "inn" was, is dit nu hip. Ik krijg er rillingen van :-/
Conclusie: mij zal je nooit zien jumpen :p

Casa, heb jij wel eens gehoord over bungee jumpen? Ik heb er wel eens over horen spreken, maar weet niet precies wat dat is. Is het vergelijkbaar met de door jou beschreven manier van jumpen?

Ik denk dat apegapen de goede schrijfwijze is. Dat veronderstelde ik, maar ik heb even gekeken op Van Dale Taalweb. Daar wordt dit als een werkwoord omschreven, overigens zonder dat de betekenis wordt uitgelegd. Apengapen bestaat niet volgens van Dale Taalweb.

Geweldig en inspirerend! Ik heb me al even bezig gehouden met de praktische kant, heerlijk! Moet nu even een paar jump-cd's zoeken, op Bob Dylan lukt het niet zo (snel).

OT:
Deze comments-pagina ziet er wel goed uit, met de witte achtergrond. Het lijkt dan toch ergens in een MT stylesheet (of zoiets, want zoveel verstand ervan heb ik niet) te zitten.

@Curacaoenaar: Over smaak valt niet te twisten. Jumpen is een soort van keihard mannelijk aerobic, probeer het voor de gein maar eens. Zowel motorisch als conditioneel 'hakt' het er flink in... :-)
@Cyberjunk: Bij bungee jumpen wordt er een soort elastiek aan je bevestigd en vervolgens duik je van een stellage, brug of wat dan ook van een meter of 50 omlaag de diepte in. Het schijnt nogal een kick te geven, maar doe mij maar het gewone jumpen. Apengapen schreef ik expres om die maffenketelns te straffen die de spelling telkens een anderen kant opsturen...
@Pascal: Zo zie ik het ook en het maakt veel energie los. Met Bob Dylan zal het wel neerkomen op wiet-jumpen... :-)
De fout zit zeker in mijn style-sheet, want de default doet het gewoon goed. Ergens heb ik dus iets verkeerd veranderd...

Je gaat veel te vroeg naar huis 's avonds om mijn jump werk te zien, je moet eens wat langer doorzakken op Mambo op zondag avond, je zou nog schrikken.

In het begin van de avond hou ik het bij de simpele merengue, da's maar 2 passen.

@Curacaoenaar: ook mij zul niet zien jumpen.
@CasaSpider: dan doe ik de techniek wel en jij het jumpen.

Dat jij mij nog nooit hebt zien jumpen, zegt niet zo veel. Doe ik regelmatig, maar nu even niet, want we zijn de zolder aan het renoveren( opruimen, schilderen, etc.). Ik zoek nog een klant voor 40 Frank Zappa LP's, die weg moeten.
CasasPa

@Guillermo: Patrick Jumpen jumped anders gewoon overdag. En toen je bij ons spare-ribs kwam eten heb ik ook geen Jans-Jump gezien. Kunt ge misschien nog een filmke opsturen?
@Piet: Wat is dat nou? Je hebt een paar maanden om te oefenen. Ik reken op je!
@CasasPa: Ja, ja, ik zal het eens aan Truus vragen hoe jij jumped. En voor die platen mail ik Paul Janssen deze week nog. Zoveel ruimte nemen die toch niet in?

Je zou JPB eens kunnen vragen. Die is er ook goed in.

Wil het enthousiasme natuurlijk geenzins verminderen, maar is dat niet nogal slecht voor je gewrichten dat jumpen?

Ik vind het maar een typisch dansje zo met ontbloot bovenlichaam.
Wat ik mooi en bijzonder knap vind is Free Running, op google video kun je hier ook veel filmpjes van opzoeken.

Ik hou het maar op base-jumpen... Vooral met een motor vanaf Cabo Girão... Don heeft hier al eens een blogje aan gewijd!

@Brillie: Als hij zich meldt mag hij meedoen...
@Cinner: Ach, je leeft maar een keer... :-) De bedoeling is dat je de klappen opvangt met goed schoeisel en je spieren. En soepel bewegen natuurlijk!
@Lennart: Men mag zijn kleren aanhouden, zie de video's van Patrick Jumpen. Je moet het echt eens proberen via de instructie-video. Dan zie je al snel dat er heel wat bij komt kijken...
@Willisha: Je wordt er in ieder geval een stuk minder moe van. Wanneer mogen we jou van de rots af zien rijden?

Weer een nieuwe rage?

Daar ben ik te oud voor! Wellicht kan ik T. eens filmen tijdens het jumpen... :)

is het heel erg als ik compleet in een deuk lig...line dancen voor streetboys...whhahahaa

Nou, niet negatief doen: de jeugd beweegt weer! Beter jumpen dan 'hangen'.

Kan trouwens ook een groot succes worden in bejaardentehuizen!

@Donna: Dat zou zomaar kunnen. Wel is het meer iets voor buiten, gezien de hoeveelheid ruimte die men nodig heeft om te jumpen. In de disco levert dat geheid problemen op...
@GJ: Jij te oud? Hooguit zit je zwakke knie je in de weg. Maar een movie van een jumpende T. zie ik met plezier tegemoet! (Overigens zeggen hardcore-jumpers dat vrouwen het niet kunnen...)
@Paola: Vraag maar eens aan liefste of hij het eens wil proberen. Je weet niet wat je meemaakt!
@Verbal Jam: Ik ben juist uitgesproken positief over het fenomeen en in het diepste geheim zelfs aan het oefenen. Als jumpen een succes wordt in bejaardetehuizen stijgt waarschijnlijk het aantal orthopeden recht evenredig... :-)

hahaha een zeer mooi geschreven artikel!

@Patrick Jumpen: Leuk dat je hier reageert. Mocht je ooit vakantie op Curacao vieren weet ik wel een paar mensen voor een workshop... :-)

huh? is dit een site uit Curacao , hoezo vet:D

heey patrick je kan vet goed jumpen dat meen ik ikke kan het ook maar niet zo goed als jij dus groetjes sanie

hoi patrick!!! :)
ik vind jumpen echt vet,heb allen spier pijn van oefenen :P
maar ik ga door is veel te leuk!!!
en ik moet beter dan mijn broer worden,die zat op te geschepen dat hij kan jumpen. (niet gezien)
maar dan nog ,ik moet, zal hem een poepie late ruiken!!!
is wel jammer dat het er beter bij jongens dan bij meiden uit ziet :S
ik ga dat proberen te verander!!!

groetjes desie

ey waneer ga je in denhaag jumpen groetjes richard :P

jij ken echt goed jumpen maar ik ben er niet zo goed als je naar denhaag gaat wil je dan een bericht schrijfen

@Patrick Jumpen: Ook al is het hier een beetje warm, met een ventilator of de airco aan kunnen we het jumpen toch een paar minuten volhouden... :-)
@Sandra, Desie en Richard: Dit is niet de site van Patrick. Ik heb een artikel over hem geschreven omdat wij thuis nu ook aan het jumpen zijn. En wie jumpen zegt, zegt Patrick Jumpen. Veel succes met jumpen allemaal!

Het is Politiebureau niet politieburo :):)

ik hou da n uur of 4,5 vol en dan komt de kramp! dan is et nie meer te doen !!

ow ok

ghehehe leuk dat je of klein beetje WE hier ook al staan

Had nie verwacht en gewild dat die jump zo erg door zou breken en toch vind ik dat je die Tutorial nie online had moette gooie

maja ik gai binnekort ook lessen geven alleen dan live ;)

greetz mensen zie het goed het is kei lagge jumpen lekker los op die muziek

@Rinke Kallenkoot: Je hebt 100% gelijk, maar ooit wordt mijn spelling de goede. Met onze spellingscommissie kan dat heel snel gebeurd zijn!
@Patrick Jumpen: Vier uur is ongelofelijk. Na twee minuten moet ik echt even adem happen. Maar wie weet is het ook hier: oefening baart kunst...
@Richard: No problem!
@Dion: Aha, bericht uit Dommelen! Ik denk juist dat DOOR die tutorial de jump zo door is gebroken. Al snap ik wel wat je bedoelt, het bederft ook een beetje de markt. Maar jullie kennen vast nog wel een paar speciale moves, draaien en overgangen die je 'live' aan de mensen kunt leren. Succes!

zeker vet dat jumpen

Zo heb je een weblog en zo ben je het kwijt.

patrick je bent gewoon de king van jumpen kom naar denhaag wateringen :P

patrick trouw met me

@Ferry: Vet maar ook zwaar!
@Piet: Daar lijkt het wel op ja, maar ik mag nog wel steeds alle hosting-kosten betalen...
@Guvenc: Dat is wel een eind jumpen vanaf Brabant!
@Suzan: Misschien is het handig als je iets meer details geeft. Maar dan wel op de website van Patrick... ;-)

whahaha trouw met me , waar gaat dit over ;P

patrick is the best

Heey Patrick en Dion ik vind jullie egt de beste
jullie kiezen ook lauwe liedjes uit man daar jumpen we nu al weken op egt sppr vet ik wil jullie egt een keer zien als jullie gaan jumpen dat lijkt me egt sppr vet Jullie zijn de best :P

jumpen vind ik egt heel mooi ik doe ut self ook! het is egt niet moeilijk. je hooeft niet lenig te sijn maar dan siet het er wel beter uit!!!!

@Patrick Jumpen: Ja, je kunt jezelf nu vergelijken met een Justin Timberlake. Echte groupies!
@Misz_choco: Qua jumpen zeker...
@Glynn: Dit is weliswaar niet de website van Patrick en Dion, maar ik denk dat je fanmail wel bij hun terecht komt. Dat vinden ze vast sppr vet!
@Jumper2000: Lenigheid helpt maar condititie ook. Na 1 minuut sta ik behoorlijk te hijgen... :-)

euhj patrick jy bent egt fucking goed man ik vind het wel relaxed da je op tv komt met man byt hond ik vindt het vooral vet als je mey een berichtje stuurt myn hotmail is m.o.h_luc@hotmail.com plz doe da da lijkt me sow vet om me jou te prate

euhj patrick kom is een keer in eindhoven jumpen in blixembos voor de albert heyn daar zul je me vinden ik ben nie egt groot ik ben 12 en ong 1 60 met bruin haar ik zou het zeer waderen als je zou komen groetjes nummer 11 van de aida in blixembos

Patrick je kan echt goed jumpen! Dat jumpen wa je in het politie bureua deed kan ik alleen:P
gr. xx Nikki

Nii zeuren man! Patrick is gewoon de beste jumper van nederland! En ni jaloers zijn..!:S Niet zeuren dat die het niet kan en dat tikken voor meisjes is enz..:S

gr. nikki

en Dion ook:p

@Eindhove & Nikki: Dit is NIET de site van Patrick Jumpen, dus ik denk dat hij jullie berichten helaas niet heeft gezien. Maar Patrick & Dion zijn natuurlijk wel DE jumpers van Nederland!