« Het eendje | Main | The Suite Life of Zack & Cody »

Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen (OOR)

Niet zelden is goed plannen de basis voor succes. Net als veel steden en dorpen heeft ook Rijen te kampen met verkeersproblemen. Alleen al de spoorlijn zorgt voor hoofdbrekens, immers wij hebben slechts één spoorwegviaduct, de Generaal Maczektunnel. De andere drie of vier (?) overgangen zijn gelijkvloers en leveren overlast op voor het verkeer. De lijn Breda-Tilburg is tamelijk druk.

Toen ik voor het eerst door de Hoofdstraat in Rijen reed, na een jarenlang verblijf op het ruim opgezette Curacao, was ik verbaasd over dat smalle weggetje waarin de heren (m) verkeersdeskundigen ook nog eens met opzet versmallingen aanbrachten om de vaart eruit te halen. De versmalling gebruikt men voor parkeerplaatsen, maar degene die daar zijn auto parkeert mag van geluk spreken als de buitenspiegel er na een half uurtje nog op zit.

Vanuit Dongen komt er via de Dongenseweg/Hoofdstraat heel wat vrachtverkeer Rijen binnen. Meestal is de bestemming industrieterrein Haansberg. Om de verkeersstroom door de binnenstad (ahum) te ontlasten is de Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen (OOR) bedacht. Met deze weg wordt de Dongenseweg aangesloten op de rotonde aan de Zwarte Dijk. Vanaf die rotonde bereikt men in een vloek en een zucht op een mooie, brede weg industrieterrein Haansberg, mede met dank aan de Generaal Maczektunnel.


23.07.2010: De Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen is bijna klaar, maar nu zijn bijna alle in- en uitgangen afgesloten. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Als iemand iets bedenkt zijn er altijd voor- en tegenstanders, zo ook in het geval van de OOR. Voorstanders zijn de bewoners van de (ahum) binnenstad en zij die niet dichtbij het geplande tracé wonen. Tegenstanders zijn de mensen die nu een schitterend uitzicht op de weilanden hebben en vrezen straks vooral vrachtverkeer langs te zien denderen. Toevallig woon ik vlak tegen deze weilanden aan, zie de "A" op de kaart. Toch ben ik voorstander van de OOR, de Hoofdstraat moet gewoon ontlast worden.

Enfin, de werkzaamheden bevinden zich in de laatste fase. Dit heeft tot gevolg dat de Dongenseweg is afgesloten. De Dongenseweg is de enige verbinding tussen Rijen en Dongen. Normaliter is dat mijn route naar de A27 om vervolgens via knooppunt Hooipolder de A59 op te draaien richting Den Bosch. Tegelijkertijd is mijn uitvalsweg naar Tilburg en Breda, via industrieterrein Haansberg, afgesloten, omdat men van de gelegenheid gebruik maakt de Generaal Maczektunnel een opknapbeurt te geven.

Nu rijd ik daarom over de Vijf Eikenweg naar Oosterhout om daar de A27 op te komen. Wat schetst mijn verbazing, ook de af- en oprit Oosterhout-Zuid/Rijen is afgesloten! Een wegomleiding leidt naar de volgende oprit, net voor die van Dongen. Als men het weet is het niet zo erg, maar kom er maar eens achter. Op de terugweg vrijdagmiddag dacht ik: "Ach, ik heb tijd genoeg. Eens kijken hoe ze het bij de Dongenseweg hebben opgelost om naar Rijen te komen."

Bij de afslag Dongen rijd ik als gebruikelijk van de A27 naar Dongen. Aan het begin van de Dongenseweg staat aangegeven dat deze is afgesloten en ik rijd een stukje door met de navigatie aan in de hoop dat die me op een verborgen weggetje wijst. Uiteindelijk moet ik helemaal terug naar de afslag Dongen om alsnog de A27 op te rijden en er pas bij Breda-Noord/Dorst weer af te gaan. In totaal heb ik 25 kilometer omgereden.

Over een week of twee is de situatie genormaliseerd en kan ik eindelijk bij de rotonde Zwarte Dijk eens rechtdoor scheuren totdat mijn OREN er pijn van doen.

Comments

Wat een omrijderij, maar nu weet je het tenminste.

Hier doen ze het allemaal wel altijd prima, dacht ik zo.

@Renesmurf: Ik sta er toch van te kijken dat het kippeneindje Dongen-Rijen nu een hele afstand is. Een weekje volhouden nog.