« Achtmaal D1G - Rijen D4 5-1 | Main | Albert Heijn denkt niet mee »

Casa stuurt een geheime email

Ieder bedrijf heeft zijn koffiehaalclubjes en de ICT-afdeling van Brabant Water is daar geen uitzondering op. Mijn basisclub is de DBA-kamer, maar soms doe ik eens gek en haal wat voor de ESRI-buren of voor de applicatiespecialisten. Daarnaast bevindt zich de ruimte met de SAP-mensen en dat zijn er toch al gauw een stuk of acht. Teveel om koffie voor te halen.

Voor Ron Palm maak ik een uitzondering, per slot van rekening zijn we allebei begenadigd trappenlopers en arriveert hij net als ik om ongeveer half acht. Dan is er nog bijna niemand en nemen we een koffie voor elkaar mee. Ron drinkt code 194, iets met extra sterk en minder melk, en ik 908, cappuccino met suiker.

Om onverklaarbare redenen doet Ron de laatste tijd extra sociaal en biedt ook op andere tijdstippen aan om koffie te halen, ook voor ons in de DBA-kamer. Wel geeft hij daarbij nadrukkelijke hints om ook eens koffie voor hem mee te brengen. Een prima zaak, alleen hoe zorg ik ervoor dat Ron's kamergenoten zich niet voor het hoofd gestoten voelen als hij zijn koffie krijgt en zij niets?

Ik besluit tot het versturen van een geheime email.

Comments

Oei. Het kantoorleven is ook al een jungle.

Haha, heel herkenbaar allemaal toen ik nog in Nederland zat. Lijkt wel debiteuren crediteuren daar bij brabo water!

Ach, die Sapmannen zijn toch afhankelijk van de DBA's, dus die kunnen je niks maken.

Whoeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Thuis werken, dat is pas handig.

SCH좋좋좋좋좋햀, koffie!

@Irene: Precies, bij ons lopen lammetjes, wolven en grizzly-beren rond. Zeg maar rustig: Kantooroverleven.
@Theo: Dat het hier zo nu en dan op Crediteuren Debiteuren lijkt heb ik al vrij snel geconstateerd. Het merkwaardige is wel dat ik er nu zelf midden in zit.
@Laurent: SAP draait nu nog op DB2, dat beheren wij niet. Maar er staat een migratie op stapel.
@Henk: Dat is geen gek kreetje!
@El Alcalde: Eigenlijk is ze dan al te laat, he. Als jij zin hebt moet die koffie er al staan.

Ik werk vooral thuis, maar moet toch echt zelf mijn koffie halen :-(

En wat gebeurde er toen? Wanneer komt het vervolg? :-)

Haha, mooie kantoorhumor. Ik hou daarvan. En van koffie met suiker en melk, welke code is da?

@Henri Koppen: Ach, nog een paar jaar en dan zijn je kinderen groot genoeg om die taak op zich te nemen. Hoe het verder liep? Nou, iedereen wist het dus en ik wist dat iedereen het wist. Onverstoorbaar heb ik mijn riedel afgedraaid en de koffie aan Ron gegeven. En de anderen praten nog steeds met mij!
@Door: Gewoon koffie met suiker en melk is iets van 170, 172 of 174. Al naar gelang hoeveel suiker, maar die code drink ik al lang niet meer. Het nieuwe koffie-apparaat heeft overigens geen snelcodes meer, een hele achteruitgang.

De luxe van een koffiezetapparaat met allerlei codes ontbreekt hier. Hier werken we nog ouderwets met zo'n apparaat waarbij je zelf koffie in een filterzakje moet doen, aangepast aan de hoeveelheid water die je in het reservoir gegooid hebt. Je hoeft nog net niet zelf water te koken, en op te schenken...Nadeel voor jou is, dat je op deze manier geen capuccino kunt maken....Voordeel is wel, dat je met een kan vol koffie naar de SAP mensen kunt gaan om voor iedereen een kopje koffie in te schenken....

hahahahha...een SAPer met humor...
"Ik stuur je mailtje even door naar de rest....."

Gewoon voor iedereen wat meenemen, of voor niemand! Kom op zeg!

@Gerrit: Soms verlang ik terug naar mijn Detam-tijd, eind jaren '80. Toen kwam er twee of drie keer per dag een koffiedame langs. Eigenlijk was dat veel leuker en bovendien dronk je dan ook niet zo belachelijk veel koffie.
@Cerito: De Sap-mensen bij Brabant Water zijn allemaal wel lollig, maar Ron is zeker een uitschieter op dat gebied. waarschijnlijk door zijn contacten met de DBA's.
@Renesmurf: Ja zeg, en waar moet ik die uren op boeken? Dat weten de SAP-mensen dan weer...

hahaha, ik zou geen koffie meer voor ron halen als ie t aan iedereen doorgeeft..
bij ons hebben ze zelfs een soort van koffiehaalprotocol gemaakt, maar daar houdt verder niemand zich aan.

@Pascale: Ron heeft gisteren het CasaLog ontdekt. Vanmorgen toch maar een 194 voor hem gehaald, de rest was er nog niet.

gelukkig drink ik nooit koffie.

haha! Ben je mooi klaar mee :-)

@Ennu: Het niet drinken van koffie voorkomt een hoop problemen.
@GJ: Zo leer je je "collega's" nog eens kennen!