« Een bank zonder geld | Main | Min acht »

Nieuwjaarsreceptie vv Rijen

Winter in Rijen in 22 foto's

Luchiano (12) heeft vrijdag en zaterdag bij zijn neef Marnix in Utrecht gelogeerd. Zaterdagmiddag heb ik hem opgehaald, want zondagmorgen om 11 uur is er de Nieuwjaarsreceptie van vv Rijen en die wil niemand missen. Wij moeten ook wel komen aangezien tijdens de receptie de kampioenselftallen gehuldigd worden. De kampioenen van de najaarscompetitie 2009 zijn Rijen D2, D3 en D4.

Het is winter in Rijen. Als ik naar buiten kijk is alles wit en zie ik sneeuw. Het kost me tien minuten om de auto sneeuwvrij te maken. Inmiddels zijn we wel gewend aan rijden over besneeuwde, gladde wegen. Het geeft zelfs een extra dimensie aan het autorijden. Net als bij autobanden is het van belang dat men in het geval van sneeuw het juiste schoeisel aantrekt, op zijn minst in dezelfde kleur. Sportpark Vijf Eiken ligt er prachtig bij, maar of er die dag ook nog gevoetbald wordt?

03.01.2010: Diana (3) vermaakt zich met stuifsneeuw bij de Nieuwjaarsreceptie van vv Rijen. Klik voor groter.In de kantine begroeten we de andere ouders en wensen hen een gelukkig nieuwjaar. Daarna is het wachten geblazen, lang wachten. De kinderen zitten inmiddels in de bestuurskamer waar ze een scheidsrechtersquiz doen. Dit om ze te leren dat het vak van scheidsrechter niet zo eenvoudig is als het soms lijkt. Van de andere kant, hoeveel scheidsrechters kunnen er goed voetballen?

Na de quiz mag de D4 naar een voetbalveld dat deels van sneeuw is ontdaan. De jongens moeten proberen vanaf een meter of 16 de lat te raken. Dat valt niet mee in de kou, de bal blijft bij iedereen lager dan gebruikelijk. Diana (3) amuseert zich in de sneeuw. Op een bepaald moment maak ik toch weer een rijtjesfoto, het zit gewoon in mijn bloed. Het is slechts een rijtje van drie en meteen komt Meram, de vader van Ímer C. aangelopen. "Hey, wat is dat nou? Altijd maak je een rijtjesfoto als ik er net even niet ben." Ja, zo kan ik er natuurlijk niet onderuit en het moet gezegd, het is een mooi rijtje.

Ondertussen zijn de D4-spelers druk met het trachten de lat te raken. Martijn lacht er nog bij, Luchiano tilt zijn been hoger op dan het schot en Diana bekogelt mij met stuifsneeuwballen. Hier imiteert Luchiano de befaamde karatetrap van Louis van Gaal en vliegt de bal al wat hoger. Bij de derde poging lijkt het zelfs of hij over het doel heen gaat. Menigeen krijgt ondanks het stralende winterzonnetje koude voeten en even later zitten we gelukkig weer in de kantine waar CasaSpider niet de enige is die druk fotografeert.

Jeroen Gillesen neemt het woord en start de huldiging van de kampioenselftallen. De D2 met Ímer K. en Abdullah moet nog even wachten, immers we beginnen met de D4. De spelers krijgen een kampioenschapscertificaat en een Rabobank sleutelkoord. Een beetje vreemd eigenlijk, immers de Rabobank, de bank zonder geld, is helemaal geen sponsor meer van vv Rijen. Diana is dolblij voor haar broer, helemaal als hij haar laat meedelen in zijn patat met frikandel.

Als alles op is vertrekken we. Zelfs een parkeerplaats ziet er mooi uit als hij besneeuwd is onder een blauwe hemel. Vanuit de auto maken we een laatste foto die er zowaar nog winterser uitziet dan het uitzicht vanuit een Trabant 75 kilometer ten zuiden van Budapest. De kampioenen zijn gehuldigd en als het weer het toelaat beginnen we dinsdag 12 januari weer met trainen.

Comments

Mooi dat vv Rijen zoveel werk maakt van de kampioenen. En vreemd om al die sneeuw te zien. In Utrecht ligt namelijk 0,0 centimeter sneeuw.

vv Rijen is een actieve club met actiteiten die de clubbinding bevorderen. Ik neem aan dat iedereen daar blij mee is. CasasPa

Prachtig, al die sneeuw, wat mij betreft mag het tot maart blijven liggen!

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook zalen waar in gevoetbalt kan worden, mocht dat nodig zijn.

@Piet: Ja, of wij hebben gewoon weinig kampioenen. Eens kijken hoe ze dat bij Feyenoord doen. Inmiddels ben ik wel gewend aan een poollandschap in Rijen en omstreken.
@CasasPa: vv Rijen is een gezellige voetbalclub, dat is zeker. Iedereen is er maar wat blij.
@Renesmurf: Okay, tot maart is goed maar daarna moet het dan wel meteen 30 graden zijn tot september. Zaalvoetbal is toch een andere tak van sport dan gewoon (lees veld-) voetbal.

Weet je nog: Curacao...in die 6 jaar daar heb ik daar maar een paar keer hoeven krabben...
(toen had ik jeuk)

wat een activiteiten daar op de nieuwjaarsreceptie; ben blij dat ik tussen het champagne drinken toch geen balletjes hoef te trappen. Hoewel ik Luchiano's karatetrap wel erg indrukwekkend vind.

@Cerito: Haha, ja ik ook. Overigens "brandde" ik ook nog eens mijn handen aan het ijskoude stuur. Een beetje hetzelfde als op Curacao om 12 uur 's middags, maar dan anders.
@Pascale: Nou, het viel allemaal wel mee hoor. We moesten voornamelijk veel wachten. De patat met frikandel vergoedde veel voor de kinderen.