« Eindejaars quizvraagje | Main | Bengaals vuur »

CasaSpider Jaaroverzicht 2009

Het einde van het jaar 2009 en daarmee het eerste decennium van de 21e eeuw, ook al beweren sommige puristen dat we zowel qua decennium als eeuw met een verkeerde basis zijn beginnen te tellen, naakt. Overal duiken jaaroverzichten op, maar de ware kenner weet dat slechts één jaaroverzicht er werkelijk toe doet en dat is het CasaSpider Jaaroverzicht. Lees hier de Editie 2009.

Januari luiden we in met Anthony Santos en Lee Towers. Is deze combinatie een lang leven beschoren? Misschien geeft 2010 het antwoord op deze vraag. Brabant Water houdt haar Nieuwjaarsbijeenkomst in de Winter Efteling en dat doen ze het aankomende nieuwe jaar weer, een puike lokatie. Anita Witzier bewijst bij de verkiezing van het Beste TV-moment van 2008 dat vakjury's echt niet meer kunnen, alhoewel het volk laten stemmen per SMS geen geweldig alternatief is. Op zondag 11 januari wordt mijn petekind Sam van Deuren gedoopt, op dinsdag 20 januari is er de inauguratie van Barack Obama als 44e president van de Verenigde Staten en op donderdag 29 januari bereikt onze Diana (3) de respectabele leeftijd van 1000 dagen.

In februari ontstaat er een nieuwe rage die desondanks tamelijk onbekend is: Sok-Chi ofwel Tae-Sok met CasaSpider in de rol van leraar SSA. Het is de maand waarin bloggend Nederland zich druk maakt over het Creationisme. Op 26 februari verschijnt CasaSpider in Zittingszaal Acht van het Paleis van Justitie in Den Bosch om daar na een maandenlange strijd met de starre IND (pleonasme) in beroep te gaan tegen hun afwijzing van een vakantie (!) van onze Dominicaanse nicht Sugey. Aan de zitting houd ik een positief gevoel over, maar gevoelens zijn iets anders dan garanties. Luchiano (12) voetbalt een maand of vier bij vv Rijen en behaalt met de D4 op zaterdag 28 februari zijn eerste overwinning. Moerse Boys D3 wordt met 5-2 verslagen.

02.03.2009: Diana (2) gaat voor het eerst naar school, peuterspeelzaal 't Hummeltje in Rijen. Klik voor groter.Op maandag 1 maart is het de beurt aan Diana, zij gaat voor het eerst naar school. Speelschool 't Hummeltje is de gelukkige en Diana heeft het er zo goed naar haar zin dat ze niet met ons mee naar huis wil. Mijn project bij Brabant Water gaat eindelijk in productie. Aan het eind van de maand nemen de DBA's bij datzelfde Brabant Water afscheid van gewaardeerde collega Geoffrey, uiteraard eten we Dürüm als afscheidsmaal. What can we do? We cannot always change the weather! Het hangt al een tijdje in de lucht maar op zaterdag 28 maart gebeurt het: Luchiano scoort zijn eerste goal voor Rijen D4. Een dag later winnen Laurent van Vluchtstrook en Rob Zijlstra van Zittingszaal 14 de LogSpiders van het jaar 2009. Daar kan geen Dutch Bloggie of enige andere trofee tegenop.

Op vrijdag 3 april valt het vonnis van de rechtbank op de mat. Dat is leuk, de rechter geeft mij op alle punten gelijk en dat betekent dat Sugey in de zomer op vakantie mag komen. Zelf ben ik wat gevoeliger voor sommige songteksten en start ik een nieuwe serie, maar 11 april gaat gewoon voorbij. Er wordt keihard bewijs geleverd dat Reusel het centrum van Europa is en niet minder interessant lijkt het bepalen van de kritische afstand of men een deur nog wel of net niet meer openhoudt voor een ander. De maand eindigt met de meest absurde Koninginnedag ever waarbij de 38-jarige Karst Tates uit Huissen zich met zijn zwarte Suzuki Swift (FZ-VL-03) tegen het monument De Naald in Apeldoorn te pletter rijdt, precies op het moment dat de bus met de Koninklijke familie passeert. Er vallen zeven doden en Koninginnedag is nooit meer hetzelfde.


30.04.2009: Een aanslag met een Suzuki Swift maakt editie 2009 tot een absurde Koninginnedag. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Het is 1 mei en we kopen een blauw goaltje voor Luchiano. Het is geen geweldige investering want binnen een uur is de prul al aan duigen. Stond haar tweede verjaardag nog in het teken van Dora, dit jaar is Diana een prinses. Door het voetballen van Luchiano zit ik steeds dieper in vv Rijen. Ik maak de wedstrijdverslagen, niet alleen voor het CasaLog maar ook voor de site van de voetbalclub en voor het weekblad van Gilze en Rijen. Bovendien heeft leider Marco me gestrikt als teamleider voor het Kampeerweekend. Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik een groep van tien onstuimige jongens onder mijn hoede en heten we de Hospikken. Het is een vermoeiend weekend, voor de kinderen trouwens nog meer, maar Luchiano en ik genieten met volle teugen. Het is nog niet bekend of ik me voor 2010 weer laat strikken.

Op 15 mei spreekt op Curacao het volk zich in een referendum uit over de vraag of het de Slotverklaring wel of niet accepteert. Het Si-kamp wint nipt met 52 tegen 48 procent. Lees voor de achtergronden het hele dossier Curacao Referendum 15.05.2009, maar dit is geheel vrijblijvend en geen bevel. Ter gelegenheid van CasasPa's 75e verjaardag nemen mijn drie zussen en ik hem een dagje mee naar Aken en CasasPa toont zich nog steeds het Dreh- und Angelpunkt van ons gezin. Grote getallen in de zin van zo groot dat ze het menselijke voorstellingsvermogen te boven gaan fascnineren mij net als vrouwen sinds jaar en dag. Met dank aan de Wiskundemeisjes een mooi voorbeeld over Obama en van mijn hand een over Vim. Verschil moet er zijn.

Men kan niet zeggen dat er in de maand mei weinig gebeurt. Op 28 mei is er een Teambuilding Activiteit met GPS bij Brabant Water in Den Bosch met aansluitend diner en een dag later vier ik er mijn afscheid. Twee dingen die an sich niets met elkaar te maken hebben, maar mijn klus zit erop. Die zondag is er iets waar we lang op hebben gewacht. Na vele beslommeringen komt Sugey levend en wel aan op Schiphol. Het dossier Visum Sugey 2008 kan daarmee gesloten worden. Haar vakantie in Nederland is bijzonder te noemen.

In juni stemmen we voor de Europese Verkiezingen en verder staat deze maand in het teken van Luchiano's naderende afscheid van de KBS Sint Jozef, immers in het nieuwe schooljaar gaat hij naar klas 1th4 van het Beatrix College te Tilburg. Er staan nog allerlei leuke aktiviteiten op de agenda en een daarvan is een door Theo Loevendie gecomponeerde en door Het Brabants Orkest uitgevoerde vertolking van De Nachtegaal in de Stadsschouwburg van Tilburg. Niet onaardig, ook al denkt Luchiano daar zelf heel anders over:

CasaSpider: "En, wat vond je van het concert?"
Luchiano: "Saai!"
CasaSpider: "De man vertelde een verhaal, op rijm..."
Luchiano: "Dat maakte het juist saai."
CasaSpider: "En de muziek?"
Luchiano: "Slecht. De klarinist (sic!) die de nachtegaal nadeed klonk helemaal niet als een nachtegaal."
CasaSpider: "En die drie koperblazers op de trap?"
Luchiano: "Vies. Er kwam speeksel uit, vooral uit de trombone."

Veel filmpjes heeft CasaSpider niet gemaakt in 2009 en dat is ergens wel jammer, immers er is materiaal genoeg. We houden het bij Luchiano teaches Elastics, een titel die voor zichzelf spreekt. Onze aankomende puber maakt er indruk mee op de meisjes met zijn vaardige vingers. En daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. Diamond Piet aapt de koningin na, verplaatst zijn verjaardagsfeest van februari naar juni en ik moet mijn nieuwe politieke partij SFBUA nodig eens nieuw leven inblazen.

Luchiano heeft natuurlijk weer iets van school, deze keer gaan de zesde klassen met de fiets naar Westelbeers waar ze drie dagen verblijven. Op de heenweg krijgt hij al vrij snel een lekke band, de fiets komt alleen terug en aan ons de taak om hem op tijd te laten repareren. Het lukt allemaal en de kinderen worden bij hun terugkomst op school massaal onthaald. Ze hebben genoten.

Het Carillon van Rijen is al een hele tijd op zoek naar nieuwe melodieën. De bevolking mag hiervoor suggesties inzenden en CasaSpider kiest voor de bachata El Hombre de tu Vida van Joe Veras. Eindelijk is het zover en worden de nieuwe, speciaal voor het beperkte carillon bewerkte stukjes ten gehore gebracht. Het publiek stemt welke het beste is. Wij vinden het al mooi genoeg om El Hombre de tu Vida op de lijst te zien staan en even later zelfs door kerkklokken te horen spelen. Al is de Dominicaanse bachata moeilijk te herkennen. Diezelfde avond wordt Michael Jackson in het ziekenhuis opgenomen en overlijdt. Tijdens de Confederations Cup in Zuid-Afrika spelen scheidsrechters wederom een beslissende rol. De invloed van de scheidsrechter is gewoon te groot en de vraag is hoe deze te beperken. CasaSpider heeft hier wel enige ideeën over.

23.07.2009: Luchiano (11) heeft zijn diploma van de KBS Sint Jozef binnen en er zelfs een Harvard-hoedje voor opgezet. Klik voor groter.Snel door naar juli, de maand die Luchiano en ik samen met CasasPa beginnen met een voetbalwedstrijd tussen De Valk uit Valkenswaard en PSV. De Valk speelt goed, PSV iets minder en daardoor blijft het bij een benauwde 0-1 overwinning. Ik heb niet de indruk de nieuwe landskampioen aan het werk te hebben gezien. Sedert 1 juni zit ik op de bank hetgeen inhoudt dat SQL Integrator geen opdracht voor me heeft. Om de tijd te doden gaan we wandelen met tussendoor een stukje hardlopen. Diana poept voor het eerst op de wc en blijkt een maand later reeds volkomen zindelijk. Maar dat is eigenlijk best normaal voor een prinses. Het is schitterend zomerweer, niet de slechtste tijd om thuis te zitten, en we bbq-en erop los. Qua (nieuwe) school maakt Luchiano kennis met klas 1th4 van het Beatrix College in Tilburg.

Over Luchiano en school gesproken, op maandag 13 juli is er de premiere van de musical Om Gek Van Te Worden en Luchiano doet mee. Eerst had hij geen zin, toen werd hij Levend Decor, Gordijnschuiver en uiteindelijk zingt hij als Mega Mindy (sic!) een solo en doet dat zeker niet onverdienstelijk. We hebben hem er nog lang mee gepest. Half juli keer ik terug bij Brabant Water aangezien (ex-)collega Stefan wegens bevalling dichter bij huis wil werken. Een hele opluchting, immers werken in pak hem beet Amsterdam trekt niet echt. Jammer is alleen dat ik door de in de vakantie ontplooide wandel- en hardloopaktiviteiten mank loop, mijn knie doet behoorlijk zeer. Die pijn is snel vergeten als we op 20 juli herdenken dat het veertig jaar geleden is dat Neil Armstrong voet op de maan heeft gezet. Het doet me terugdenken aan een eetkamer. Luchiano verkneukelt zich op de les seksuele inlichting en meldt achteraf trots dat hij het eerste klaar was. Een dag later ontvangt hij zijn einddiploma van de KBS Sint Jozef en spuit de Rijense brandweer de leerlingen nat. Eind juli neemt zeer gewaardeerd DBA Stefan den Engelsman afscheid bij Brabant Water en dat vieren we uiteraard met een Dürüm Döner.

18.08.2009: Luchiano (11) is verguld met zijn nieuwe fiets, de Batavus Runner. Diana (3) fietst er gezellig naast. Klik voor groter.Op vrijdag 7 augustus om precies 20:00 twittert CasaSpider zijn eerste tweet, toch een mijlpaal. Diana is 1195 dagen oud, 96 centimeter groot en 14.3 kilo zwaar. Als beloning krijgt ze een prik. In 1969 is er ook best wat gebeurd want na de eerste mens op de maan vieren we nu het veertigjarig jubileum van Woodstock. Ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar krijgt Luchiano een nieuwe fiets en dat is nodig ook.

In september gaat het voetbalseizoen voor de jeugd van Rijen D4 van start. Sportpark Vijf Eiken is gerenoveerd en we trainen nu op kunstgras. De eerste wedstrijd is voor de beker en tegen Dongen D5. Luchiano speelt een uitstekende wedstrijd en scoort bij een 4-4 stand twee keer. Rijen wint en de goaltjesdief vergelijkt zichzelf al met Afellay. Als je maar twee kinderen hebt is het de ene keer Luchiano en de andere keer Diana, het is niet anders. Kim Holland inspireert hen samen tot een apart soort van toneelstukje.

26.10.2009: Lucy en Diana (3) hebben veel plezier in de Piranha (Efteling). Klik voor groter.Bestaan er mensen (m) onhandiger dan CasaSpider? Kennelijk wel want in oktober moet ik aan een in blauwe blazer gehulde man uitleggen hoe de flessenautomaat bij Albert Heijn werkt en dat geeft toch een ego-boost. Ondanks wat akkefietjes doet Luchiano het qua cijfers (veel) beter dan verwacht op het Beatrix College. Zelfs voor Nederlandse grammatica haalt hij hoge punten, dat ligt waarschijnlijk aan de nieuwe leermethodes. Met smurfen. Op 24 oktober wordt hij twaalf en dat vieren we met het hele gezin uitgebreid. Mijn Duitse tantes Gertrud & Gesa komen langs bij CasasPa en daar willen wij wel bij zijn. De maand wordt afgesloten met een bezoek aan de Efteling en dat is een doorslaand succes, ondanks dat Luchiano wat hoofdpijn aan de kurkentrekker van de Python overhoudt.

De eerste dagen van november staan in het teken van een Diesel horloge, een kado van CasasPa voor Luchiano. Hij is er dolblij mee maar die blijdschap slaat snel om in verdriet als het horloge tijdens de eerste gymles al wordt ontvreemd. Mijn rechtsgevoel is aangetast en dat wordt alleen maar erger als we aangifte proberen te doen bij de politie in Rijen. Een paar dagen later gaat het doen van aangifte in Dongen een stuk beter maar vervolgens horen we een hele tijd niets meer. Wederom is er een herdenking, deze keer dat het twintig jaar geleden is dat de Muur viel. Al die herdenkingen doen een beetje ouderwets aan en gelukkig zijn er ook moderne dingen. Zoals het zelf scannen van de boodschappen bij de Albert Heijn in Rijen. Of het echt handig is moet nog blijken, maar waarschijnlijk is er binnenkort gewoon geen keus.

28.11.2009: Op de dag dat Rijen D4 aan moet treden tegen VVR Rijsbergen D3 komt Sinterklaas op bezoek bij SQL Integrator in Rijswijk. Gelukkig wordt de voetbalwedstrijd afgelast. Klik voor groter.Rijen D4 doet het uitstekend in de derde klasse D320 en treedt op zaterdag 14 november aan tegen lijstaanvoerder Ulicoten D1. Van beide kanten wordt veel strijd geleverd en Luchiano is daar de dupe van als hij ongelukkig op zijn schouder terechtkomt. Tijdens de rust besluiten we naar de huisartsenpost in Oosterhout te rijden. Het staat dan 1-2 in het voordeel van Ulicoten en Bülent, de vader van Hasan Ali, houdt me telefonisch op de hoogte. Als Luchiano te horen krijgt dat er op de foto's geen breuk te zien is meldt Bülent dat Rijen in de allerlaatste seconde met 3-2 heeft gewonnen. Dat is geweldig nieuws.

We moeten iets kleins, een betaalpas, naar Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) versturen en kiezen voor UPS, een gerenommeerd bedrijf op het gebied van pakketjes verzenden. Helaas weet ik op dat moment niet dat UPS is overgenomen door Koefnoen en dat men het aspect humor naar de klant toe wil accentueren. Wat volgt is een aaneenschakeling van vreemde gebeurtenissen waarbij de prijs, de betaalwijze, de bestemming en wat eigenlijk niet continu wijzigen. Het is niets minder dan een wonder dat het pakketje op de plaats van bestemming aankomt en nog op tijd ook. Dat ik later benaderd word door UPS voor bulkzendingen en alsnog een factuur krijg terwijl ik cash aan de deur heb betaald hoort natuurlijk allemaal bij de nieuwe Koefnoen-werkwijze. Ook al zijn wij grootafnemers van de firma Westmalle, toch kopen wij onze flesjes los bij Albert Heijn. Dat is duur en bovendien zit men steeds met die stapel lege flesjes die teruggebracht moeten worden en ondanks van tevoren goed leegschudden in de tas lekken hetgeen al snel goor aandoet. De oplossing is De Biergrens, een enorme drankwinkel in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog waar we de Dubbel en de Tripel kratsgewijs inslaan en in de winkel van Nederland naar Belgie en terug kunnen lopen.

Is het nu (wederom) een commerciele truc van de medische sector of dreigt er echt gevaar? Diana krijgt een oproep voor twee vaccinaties tegen H1N1 ofwel Nieuwe Influenza A ofwel de Mexicaanse Griep. In de sporthal van Rijen is het een drukte van belang, maar wat wil je met een opkomst van 110%. Diana overleeft de vaccinaties en wij krijgen zelf ook geen griep. Wie eigenlijk wel? Aan het eind van de maand vieren we traditioneel Sinterklaas bij SQL Integrator in Rijswijk. Diana krijgt een prinsessenjurk en Luchiano een radiografisch bestuurbare auto. Ze zijn er blij mee.

12.12.2009: Na een zwaarbevochten 1-2 overwinning op Viola D3 is Rijen D4 kampioen van de derde klasse D320, gefeliciteerd! Klik voor groter.December is de laatste maand van het jaar, geen eenvoudig jaar mag ik wel zeggen. De (semi-)overstap van KPN naar Hi is geen onverdeeld succes, het zijn kleine dingen maar ze doen mijn irritatienivo dermate stijgen dat er wel een wonder moet gebeuren wil ik mijn abonnement bij hun voortzetten. Maar goed, ze hebben nog anderhalf jaar de tijd om hun leven te beteren en hetzelfde geldt voor mij. Rijen D4 verspeelt in de op papier gemakkelijke thuiswedstrijd tegen Rijsbergen D3 haast de kans op het kampioenschap. Gelukkig scoort Luchiano in blessuretijd op magistrale wijze de niet meer verwachte gelijkmaker. Op zaterdag 12 december winnen we op wilskracht uit bij Viola en eindigen samen met Ulicoten D1 op de eerste plaats. Rijen D4 en daarmee ook Luchiano zijn kampioen! De jongens worden als helden binnengehaald in de kantine en krijgen als beloning patat met frikandel.

Voor het eerst besluiten we een kerstboom in huis te nemen, natuurlijk wel een opvouwbare. Diana is er sieperblij mee. Sinds een paar maanden heeft SQL Integrator een nieuwe directeur in de persoon van Roy Thakoerdin. Zijn doel is om SQL tot een grote, hechte Oracle-club te maken. Om dat doel te bereiken gaat hij voortvarend en inspirerend van start en een lang weekend naar Budapest met het hele bedrijf inclusief aanhang is daar onderdeel van. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 december rijden we samen in Trabants, kijken naar paarden in barre kou, wandelen, dineren en leren elkaar zo een stuk beter kennen. Het is een grote impuls voor het zo belangrijke wij-gevoel binnen het bedrijf. Bijna moeten we noodgedwongen het verblijf in Budapest verlengen omdat juist op zondag 20 december in Nederland een weeralarm geldt en er op Schiphol tijdelijk niet geland kan worden. We worden omgeboekt naar vlucht MA666, voor wie van bizarre cijfers houdt, en keren behouden terug. Op de valreep belt de politie van Tilburg om te melden dat men verder weinig kan doen met onze aangifte van het ontvreemde Diesel-horloge. Het is niet anders, soms lijkt het of heel Nederland door Koefnoen is overgenomen. Een soort van Invasion of the Body Snatchers. Toevallig krijgt Luchiano een dag later een nieuw exemplaar van zijn opa.


18-20.12.2009: SQL Integrator Nederland gaat met 28 man naar Budapest voor drie dagen. Het is een geweldig weekend geworden. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


2009 was geen gemakkelijk jaar voor wie tussen de regels doorleest, maar gelukkig zijn er voldoende hoogtepuntjes. Iedereen is op de lichte blessures van Luchiano na gezond gebleven en dat is ook heel wat waard. Hoe goed een jaar wordt is sterk afhankelijk van de verwachtingen. Hoe dan ook zijn we benieuwd naar de dingen die komen gaan, veranderingen bieden nieuwe mogelijkheden. CasaSpider feliciteert allereerst eenieder die tot hier gekomen is en wenst iedereen een heel voorspoedig 2010 toe.

Comments

Handig zo'n jaaroverzicht. Vooral voor jezelf natuurlijk. Leuk om te lezen.

Vol goede moed het nieuwe jaar in!

Leuk dat ik op hetzelfde niveau wordt geplaatst als de Koningin. Gelukkig heeft Emmie meer weg van Maxima dan van W.A.

Vanuit het warme en sneeuwvrije Utrecht een voorspoedig, gelukkig en gezond 2010 voor de familie Spider!

Een heel jaar in één logje; daar ben je druk mee geweest. Leuk om te lezen en ik wens jou en je gezin een heel mooi 2010. Dat Rijen maar veel mag scoren, dat we maar veel met de Spiders naar Carré mogen etc. etc.
Bon anja nobo!

Om eerlijk te zijn, en waarom ook niet, is dit wel een lekker geheugensteuntje.
Altijd weer denk ik, wat vliegt de tijd!
En dat is ook zo.

@Terrebel: Handig voor jezelf is een treffende omschrijving. Je hebt je er als eerste doorheen geslagen.
@Piet: Ik weet niet of dat op dit moment een compliment is, in Twitter- en blogkringen wordt de Koningin na haar laatste toespraak toch tot de Ouden van Dagen gerekend. Utrecht warm en sneeuwvrij, wat gaan we nu beleven?
@Door: Het is een hoop werk, dat kun je wel stellen. We gaan lekker door in 2010, jij hopelijk ook!
@Renesmurf: Ik waardeer je eerlijkheid en inderdaad mijn archieven zijn tegenwoordig mijn geheugen.

Da's een mooie samenvatting, wat een werk!
Nee, dat is best een gebeurtenisvol jaar geweest voor de familie Casaspider, inderdaad, maar toch wel goed doorstaan uiteindelijk, meen ik te begrijpen.
Een gelukkig 2010!

Ik wens Jullie een leuke 2010! Tibor

Feliz ano nuevo!

Mooi nieuw jaar gewenst!

Ik heb er niets aan toe te voegen...:))
Beste wensen.

Een gelukkig en gezond 2010
van uit zeeland

een mooie samenvatting

Geweldig leuk zo'n jaaroverzicht. Dat ik je nog niet tegen ben gekomen in ons durpke, snap ik niet ;-) Een heel gelukkig, gezond 2010 voor jullie!

het kan dus ook 1x per jaar, ipv dagelijks! nee hoor, zou ik niet willen missen.
Op een zonnig 2010!

@Laurent: Het is nu een berg werk, maar over 20 jaar heb ik mijn memoires zo klaar. Het jaar is doorstaan, eens kijken wat 2010 brengt. Jij ook de beste wensen!
@Tibor Bérczes: Wat leuk dat je hier reageert! Een leuke 2010 dat is wat we allemaal willen, ik hoop dat het jou ook gaat lukken. De beste wensen!
@HJC: Igualmente!
@Cinner: Jij ook, en denk aan je gezondheid!
@Gerrit: Niks aan toe te voegen, dat valt me tegen, haha. Jij ook de beste wensen.
@Carla: Gelukkig en gezond, daar teken ik voor. Jullie ook allemaal de beste wensen.
@Mieke: Misschien zijn we elkaar wel eens tegengekomen, maar ik weet niet hoe ik je kan herkennen. Een roos in je knoopsgat? Ik ga ervan uit dat het in 2010 lukt, dat tegenkomen. De beste wensen.
@Pascale: Met 1x per jaar had ik toch wat problemen gehad om me alles te herinneren. En what about the linkjes. Zonnig... ja, dat lijkt mij wel wat. Jullie ook het allerbeste!

Feliz ano novo en handig dit jaaroverzicht! Vooral omdat ik me nu weer realiseerde dat ik tussen april en juli een groot gat in mijn kennis heb... Hoogseizoen op Madeira gaat nu eenmaal ten koste van diverse zaken. Hopelijk loopt het dit jaar anders, zodat ik direct op de hoogte zal blijven!

@Willisha: Ook in het hoogseizoen doe je triviale dingen als koffie drinken en naar het toilet gaan. Een bezoek aan het CasaLog hoort daar gewoon bij... ;-)
Feliz ano nuevo para ti y Don!

in 365 dagen gebeurt soms enorm veel zodat met toch dingen over het hoofd ziet.
Gelukkig helpt bloggen daarbij. Kan je steeds eens nalezen wat, waar en waarmee je bezig was in het afgelopen jaar.

Goeie geschiedschrijving. Maar ik had van jou liever het jouw geschiedenis van het Eerste Decennium in het Derde Millennium gehad. En dat in 600 woorden. Komt nog? CasasPa

@Francky: Precies, vermoedelijk is ook Herodotus daarom begonnen. Ik vind het erg handig in ieder geval.
@CasasPa: Oh, ik zag dat ietwat laat en dacht dat de inzendtermijn al verstreken was. Vind het ook een moeilijk thema, dus we kijken nog wel.