« Viola D3 - Rijen D4 1-2 | Main | Rode schoenen »

De Kerstboom

Ineens staat er een kerstboom in onze woonkamer. "Hoe komt die kerstboom hier?", is een logische vraag. "Oh, die heeft een buurman aan ons gegeven." Het is een kunstboom maar dan wel een heel natuurgetrouwe, immers de naalden vallen uit. Bij bosjes. Ook staat het bovenste stuk er los op. De lampjes ogen versleten maar doen het wel. De kerstboom is geen blijvertje, de volgende dag gaat hij mee met de vuilnisman.

13.12.2009: Diana (3) springt een gat in de lucht naast onze eerste kerstboom. Klik voor groter.Vooral Diana (3) was echter gedurende die ene dag erg blij met de kerstboom. "Papa, als we een kerstboom hebben dan brengt de kerstman ook een kado!" Het zit er al vroeg in. Zaterdag gaan we naar Breda, bij de Hema verkopen ze kunstkerstbomen en we kiezen een exemplaar van ongeveer 1.80 meter uit. Luchiano (12) komt aandragen met ballen, zilveren slingers en een piek en ik zoek de verlichting uit.

's Avonds vouwen we de boom uit, hetgeen nog best veel werk is. Elke tak is verdeeld in subtakken en die moeten een voor een in de juiste stand worden gebogen. Op dergelijke momenten krijgt men respect voor de natuur die dat helemaal vanzelf doet. Van de andere kant heeft de natuur nog geen oplossing voor het bewaren van de bomen als ze niet meer nodig zijn, ja verbranden op oudjaarsavond. Moet de mens toch weer een handje helpen.

Diana is sieperblij met de boom en hij heeft ook wel wat. De gekleurde lampjes doen gewoon hun gekleurde werk, maar de witte knipperen volgens niet minder dan acht programma's. Veertig jaar geleden moest het grootste gedeelte van Nederland het doen met twee: Nederland 1 en Nederland 2. In Brabant hadden we tenminste nog Duitsland 1, 2 en 3, Belgie en Belgie-Frans maar dan komt men in totaal nog maar uit op zeuvm programma's.

Maar goed, onze kerstboom staat. En dat is eigenlijk best een tikkeltje ironisch.

Comments

Diana is inderdaad blij met de boom....
Is ze al gestopt met springen/dansen?

Mis ik iets?

is er in ieder geval iemand sieperblij!
mooie boom hoor, zit er ook een dennenluchtje aan?

Hier, nabij de duitse grens, was ook altijd al van alles te ontvangen.

En omdat we Sinterklaas al hebben doen we het lekker zonder kerstman.

Mooie boom, goed voor de sfeer!

En nu de cadeau's nog :-)

Ja .. ik miste dus iets .. sorry!

@Angel: Ja, ze heeft het springen en dansen even onderbroken voor haar tweede h1n1-vaccinatie. Vannacht was het overgeven geblazen.
@HJC: Het is heel moeilijk voor een ander te bepalen of hij (m/v) iets mist.
@Pascale: Diana weet niet beter dan dat kerstbomen uit een doos komen en naar plastic ruiken. Maar daar zijn dan weer spuitbussen voor, ik ga meteen op zoek.
@Renesmurf: Zo hebben we veel gemeen maar zijn er (gelukkig) ook de verschillen.
@Piet: Zucht, eens kijken of ik ze af kan schepen met een amandelstaaf.
@HJC: Geeft niks, als je het maar weer gevonden hebt.