« Wat is waar? | Main | Rijen D4 - Jeka D9 5-0 »

Stil in mij

Steeds vaker vallen songteksten mij op en niet zelden schiet ik ervan in de lach. Het zal wel een fase zijn. Neem bijvoorbeeld Wind en Zeilen van Splitsing waarin op dreinerige toon het refrein klinkt: "Ik wil wat doen deze zomer, Wat kan ik doen deze zomer, Ik moet wat doen deze zomer, Wat kan ik doen deze zomer."

Verzin wat, gek! Ik lach er wel om maar kan ik het zelf beter? Dacht het wel Dat zal nog niet meevallen.

03.04.2009: We hebben al twee dagen een ip-telefoon van Avaya bij <br />
Brabant Water. Klik voor groter.Een positieve uitzondering qua songteksten is Huub van der Lubbe van De Dijk. Toevallig is hij vandaag 56 jaar geworden, wat een oude man maar evengoed gefeliciteerd. Hij heeft een nummer geschreven voor Van Dik Hout, bekend van Stil in mij. Wat zijn veel dingen in het leven toch connected.

Iets heel anders, bij Brabant Water gaan we over op ip-telefonie. Bellen over internet heeft als voordeel dat er slechts één infrastructuur nodig is voor data en spraak en bovendien kunnen nieuwe producten en diensten worden aangeboden. Bijzonder interessant allemaal maar voor ons is toch het glimmende nieuwe toestel met de grotere display het allerbelangrijkste.

Het duurde even voordat we op het nieuwe toestel konden inloggen (!), maar inmiddels is bellen al mogelijk. Gebeld worden is een ander verhaal, dan gaat de oude telefoon namelijk gewoon over. Dat heet nu vooruitgang, een toestel om te bellen en een toestel om gebeld te worden. Lopen we binnenkort ook met twee mobieltjes op zak?

Bij Met-K was laatst een interessante quote te lezen: "Een sociaal netwerk is als een telefoon. Als u stil blijft, antwoordt niemand."

De tijd begint er rijp voor te worden om de telefoon weer eens te pakken.

Comments

Wat ik me dan afvraag is iets heel praktisch, kan er iemand jou nummer bereiken terwijl je op je ip-telefoon aan het bellen bent?
Ik heb namelijk nu accuut beeld van Casa met 2 foons, aan ieder oor eentje!

De ouders van een klasgenoot van vroeger namen bewust geen telefoon:"Waarom zouden we: we worden toch nooit gebeld!?" Serieus. Als wij dus die klasgenoot wilden spreken moesten wij of langsgaan danwel hun buren bellen.

Ik zal de voice-mail in de gaten houden.

De menselijke stem is ook een instument.
En de teksten kan je ook als klank zien.
Dat iets mooi klinkt, lekker klinkt, een sfeer weergeeft.
Dus je voorbeeld voor slappe tekst vind ik niet goed gekozen.

Neem dan wat volendams, dat is tenminste zowel tekst als muziek wat de naam tekst en muziek niet eens mag hebben.

Ik vind de quote wel goed.

@ANila: Een goede vraag want dat hebben wij ook meteen uitgeprobeerd. Het resultaat? Neen, als ik met de nieuwe telefoon bel kan ik niet op hetzelfde nummer gebeld worden. Gelukkig maar!
@Terrebel: Komt die klasgenoot misschien uit Belgie? Of beledig ik daarmee de Belgen...
@Piet: Voice-mail wordt toch haast niet meer gebruikt? Deze maand word je zeker nog gebeld...
(Ik bedoel door mij)
@Renesmurf: Daar maak je zeker een punt, met de stem als instrument. Toch hoor ik dan liever be-bop-a-re-bop ofzo dan een semi-pretentieuze tekst. Maar nogmaals, ik zie je punt. De quote is zeker goed!