« Vim doodt 99% van de huishoudbacteriën, is dat veel? | Main | Een visum voor Sugey (11) »

Brabant Water TB & E

Donderdag 28 mei staat er een buitenkantoorse activiteit op het programma bij Brabant Water. Het is een activiteit in het kader van TeamBuilding (TB) en derhalve verplicht voor de gehele afdeling ICT die uit een man of 60 bestaat. Een belangrijk GIS-project (Poseidon) staat op het punt om in productie te gaan en dat levert her en der wat stress op. Samen met collega-DBA Judith assisteer ik wat en om half twee kunnen wij ons bij de rest van het gezelschap vervoegen dat in De Toemaat aan het lunchen is. Gelukkig zijn er nog voldoende lekker belegde broodjes over.

Om twee uur gaat de activiteit van start. Met behulp van een GPS-device moeten wij in groepjes opdrachten in het centrum van Den Bosch oplossen. De GPS kan gebruikt worden om de diverse objecten waar de vragen over gaan te lokaliseren. In iedere groep zit echter wel minimaal één persoon die de stad op zijn duimpje kent. Dat werkt effectiever dan een GPS. Degenen die Den Bosch minder goed kennen zoals ik hobbelen gezellig mee.

De trekkers in onze groep zijn Ben met zijn goede stadskennis en de fanatieke Simone. We vinden nagenoeg alle objecten maar blijken achteraf de vragen niet altijd even goed te hebben geïnterpreteerd. Dat kan ook aan de vragen liggen, want hoeveel draken zitten er op dat drakenmonument vlakbij het station? Wij zeggen zes, maar kennelijk tellen de twee opengesperde monden ook mee terwijl ieder normaal mens ziet dat dat geen draken zijn. Maar ach, het is maar een spelletje.

Onderweg komen we regelmatig andere groepen tegen, de vijand zeg maar. Zoals hier Edy de Schepper en Niels Coehorst. In onze groep bedient projectleider René -Techno- van den Berg de GPS maar gedurende het eerste uur is hij continu aan het bellen, het lijkt wel een wandelend kantoor. SAP-specialist Ron Palm kijkt omhoog om het aantal torentjes van een bepaald gebouw te tellen. Wij komen uit op 1 maar het zijn er 29, wederom een kwestie van interpretatie.

28.05.2009: Brabant Water TeamBuilding GPS-uitje. Groep 4 met Maurice van Kesteren, Hubert Groenewegen, Ben de Jong, Simone Janssen, Ron Palm, Rene van den Berg en fotograaf CasaSpider. Klik voor groter.Door een dergelijk uitje komt men zelfs in aanraking met cultuur, immers er zit een vraag bij over het Noordbrabants Museum. Ook moeten we raden hoe hoog de torenspits van de Sint Janskathedraal is, wij denken 73 meter en dat klopt ook volgens de website. Jaren geleden zijn wij eens op schoolreis naar Den Bosch geweest en toen al stond de Sint Jan in de steigers. Komt dat gebouw ooit af?

Op diverse panden in Den Bosch staan gedichten geschilderd en dat is leuker dan graffiti. Hier de opdracht en hier het geschilderde gedicht van Lucebert. Om precies half vijf worden we verwacht op de Parade bij café Cinq. Er is ruimte voor ons vrijgehouden en voldaan nemen we plaats. Meteen komt er een ober aangelopen en even later zit ik achter mijn eerste glas Westmalle Tripel. Ik ben geen Calvinist, neen zelfs integendeel, maar na ruim twee uur rondwandelen smaakt hij nog beter dan anders.

Om vijf uur gaan we bij Cinq naar binnen voor de prijsuitreiking. Collega-DBA Stefan maakt een foto van Judith en mij maar even later pak ik hem terug, samen met Kathleen. De groep van Kathleen waar DBA Jan de Bever (links) deel van uit maakt wint de wedstrijd, wij eindigen als vierde van de acht en zijn daar heel tevreden mee.

Het laatste onderdeel is het diner bij De 4 Azen in de Vughterstraat. In een lange sliert lopen we door de straatjes van het centrum, wat stelt zo'n Vierdaagse van Nijmegen eigenlijk voor? In het restaurant wordt de groep in tweeën gesplitst. Dat klinkt ongezellig maar valt in de praktijk best mee. Door het enorme kabaal dat de Brabant Water medewerkers maken kan men toch niet verder communiceren dan met de naaste buren. Ik heb het goed getroffen met Roland Leenders rechts en Hans Tan links van mij.

Het driegangen menu is verrassend lekker en ik heb drie keer een goede keuze gemaakt, voor de volledigheid:

  • Salade ’paysanne’ met gekonfijte eend, krokant spek, eendenlever en croûtons
  • Tranches van in z'n geheel gebraden kalfslende met tzaziki en rozemarijn-knoflooksaus
  • Citroentaart met citroensorbetijs en een toefje slagroom

Buurman Hans heeft als toetje Sorbetijs dat wordt opgediend in een bord met een soort van put. Zoals het eruit ziet vindt hij het een bummer maar de smaak is goed. In mijn beleving is een Sorbet een enorm ijsgerecht op een glazen schaal met veel slagroom. Maar dat schijnt dus niet zo te zijn.

Om half negen houdt een groepje het voor gezien en wandelt gezamenlijk terug naar parkeergarage Paleiskwartier. Het was een leuk uitje en we zijn nu echt weer een team. Jaja. Nou, niet helemaal want de dag erop vrijdag 31 mei is mijn laatste werkdag bij Brabant Water. Het is einde contract, dat hoort nu eenmaal bij het leven van mensen die in de detachering werken. Op Curacao heb ik zeven jaar bij Aqualectra (voorheen Kodela) gezeten en vijf jaar bij UTS. In Nederland anderhalf jaar bij Brabant Water.

Afscheid nemen is niet mijn sterkste kant en zeker niet als het een leuke tijd met plezierige collega's is geweest. De vrijdag breng ik door met opruimen, leegmaken, overdragen en afscheidsgesprekjes voeren. Mijn collega's Judith, Stefan en Jan hebben een leuk kado, een mand met een verzameling Belgische bieren. Hoe ze daar nu weer op zijn gekomen?

Om tien over vier lever ik mijn Druppel, de zwarte toegangspas van Brabant Water in de vorm van een druppel, in bij Judith en neem voor het laatst afscheid. Ook de pas van parkeergarage Paleiskwartier wissel ik in voor de borg en daarmee is de missie in Den Bosch afgelopen. Het is de E van Exit. Een nieuwe opdracht is er nog niet en dat is gezien het zomerse weer echt jammer.

Vanuit het CasaLog, speciaal voor de medewerkers van Brabant Water Den Bosch: CasaSpider wenst jullie allemaal veel succes en plezier en nogmaals bedankt voor de goede tijd.

Comments

Ik hoop dat je snel weer een plezierige werkplek vindt!

We zullen je druppel verhalen missen. Maar wie weet wat er voor in de plaats komt.
Leuk dat je weer zo'n cultureel uitstapje hebt gehad. De schatkamer van de dom van Aken staat me nog helder voor de geest.

Wat vliegt de tijd ook, alweer anderhalf jaar daar.
Er zal vast wel weer wat anders komen.

Zo`n TB dag vind ik altijd ronduit kut, ik ben dan ook niet zo`n teampersoon.

Weet je al vanwaar je nieuwe druppel komt?

@De Leraar: Ik ook, thanx!
@Margriet: Precies, er komt altijd wat voor in de plaats. Het voordeel van het Noordbrabants Museum was dat we er niet naar binnen zijn gegaan...
@Renesmurf: Ja, time flies... TB-dagen kunnen goed en minder goed uitpakken, deze pakte in ieder geval goed uit...
@René: Van mijn laatste druppel weet ik het wel... ;-)

Tja, het afscheid nemen van Brabant Water is natuurlijk niet het fijnste, maar je hebt er zelf voor gekozen, zei je.
En nu Sugey en Lucy niet in de weg lopen! CasasPa