« Sinterklaas bij SQL | Main | De vergadertafel »

Goodbye Hi Sim-card Hi again

De telefoon is via de USB-poort aan het opladen. Dan gaat hij over, met de standaard ringtone. En niet met El Hombre de tu Vida van Joe Veras. Dit is een keer eerder gebeurd en toen was de muziekbibliotheek beschadigd. Uit- en aanzetten van het toestel loste het probleem op.

Deze keer meldt de telefoon na het aanzetten tot mijn onthutsing: "Registreren SIM-kaart mislukt". Koortsachtig zet ik de telefoon nog een paar keer uit en weer aan, haal de batterij en de SIM-card eruit, stop ze er weer in, zet hem weer aan maar telkens met hetzelfde resultaat.

Blinde paniek maakt zich van mij meester en dat terwijl ik tien jaar geleden nog nooit een mobiele telefoon in mijn handen heb gehad. En toch redelijk relaxed leefde. Wat is er met mij gebeurd? Zelfs de 10-minuten gesprekken op het Beatrix College dinsdagmiddag zijn helemaal naar de achtergrond gedrongen evenals het winnen door Jacq Veldman van een Dutch Bloggie later die dag en dat terwijl zij bijna vijf geleden al een LogSpider won. Ben ik nu zo snel of zijn die Dutch Bloggies zo langzaam?

Blinde paniek dus. Who you gonna call? Hi natuurlijk, immers dat is mijn provider. Het valt om den drommel nog niet mee het nummer van de klantenservice te achterhalen maar dat is logisch bij een telefoonmaatschappij. Het nummer is dus 06-12001200. Of gewoon 1200 vanaf je mobiel als die het tenminste doet.

De gebruikelijke ellende met computergestuurde keuzemenu's komt over me heen en ik moet het nummer van mijn mobiel intoetsen. Een jongedame meldt zich. Ik vertel haar over mijn SIM-card problemen. Zij vraagt mijn telefoonnummer (!), zoekt even iets op en komt dan met de mededeling: "Hij zou het gewoon moeten doen."

Ja, maar hij doet het niet. Ze adviseert me de SIM-card in een ander toestel te stoppen, maar er is geen ander toestel in de buurt. We hangen op. Even later komt collega-DBA Jan binnen en we ruilen even van SIM-card. Mijn toestel doet het prima met zijn SIM-card en mijn SIM-card werkt niet met het zijne. Conclusie: defecte SIM-card.

Wederom bel ik 06-12001200 en deze keer staat een jongeman me te woord. Ik leg de zaak uit en voor hem is het ook klip en klaar dat de SIM-card kapot is. "Wilt u een nieuwe?", vraagt hij.
"Heb ik een keuze?", vraag ik mij af.
"Heb ik een keuze?", vraag ik aan de jongeman.
De kosten van een nieuwe SIM-card bedragen 17 euro en komen voor mijn rekening. Een beetje raar, want eigenlijk had ik toch recht op een nieuwe SIM-card bij de verlenging van mijn telefoonabonnenment? Het is niet anders.

De jongeman probeert het gesprek heel slim een andere richting op te sturen. "Heeft u verder nog opmerkingen of vragen, bijvoorbeeld over uw rekening?" Hmm, bladerend door de archieven van het CasaLog zie ik dat ik niet eens over de problemen met de eerste rekeningen van Hi heb geschreven. "Nou, met die eerste rekeningen is het niet goed gegaan en nu weer die 17 euro voor een SIM-card, ik ben er wel klaar mee. Maar ja, het abonnement duurt nog anderhalf jaar."

Dit gaat niet goed, denkt de jongeman en onderbreekt mijn tirade: "Had u verder nog vragen?" Neen, eigenlijk niet. "Nou, dan wens ik u nog een prettige dag", besluit hij. Bedankt hoor. Twee dagen geen telefoon is eigenlijk best rustig. Dan pruts ik weer wat en klap het qwerty-toetsenbord even uit om te kijken of ik nog wel bij mijn contacten kan. Plotseling zie ik streepjes die aangeven dat er bereik is. Hij doet het weer. Hadden we even last van een flatliner?

Comments

Ach .. af en toe kun je dat 'ns hebben .. ik moet zeggen dat je HEEL cool bent gebleven.

Wat een horror, en inderdaad, 10 jaar geleden bestond dit hele mankement nog niet eens.

Je moet betalen, dat is raar, dat is geen service, en dat is jammer!

@HJC: Het hoort erbij en mijn verwachtingen omtrent service bij Hi/KPN liggen niet zo hoog, dat scheelt ook.
@Irene: Veel dingen waar ik mij vroeger aan ergerde komen me tegenwoordig blogtechnisch niet eens zo slecht uit... :-)
@Renesmurf: Ja, dat vond ik ook een beetje raar. Helemaal omdat ik geen nieuwe sim-card heb gekregen toen ik een nieuw abonnement afsloot een maand of vier geleden. Jij hebt vast ook KPN?