« Juggler's Heaven | Main | Referendum 2005 (1) »

LogSpiders® 2005

Op zaterdag 26 februari worden vanaf 13:00 uur in het Museum voor Communicatie te Den Haag de Dutch Bloggies uitgereikt. Dit jaar heb ik de longlists gehaald voor Beste Politieke Weblog en voor Beste Weblog. Daarmee was ik zeer tevreden, de shortlists zijn voor een klein log als deze onbereikbaar.

Sinds 2003 worden hier ieder jaar zogenaamde LogSpiders® uitgereikt aan webloggers die ik er op dat moment bovenuit vind steken. Op deze wijze ben ik het zelf in ieder geval altijd 100% eens met de uiteindelijke keuze. Nadeel is dat de vele discussies die ieder jaar her en der opduiken ten aanzien van de door About:Blank georganiseerde Dutch Bloggies aan mijn neus voorbij gaan.

Voordat het grote moment daar is even wat historie. De presentatie van de winnaars van de voorgaande jaren:

LogSpiders® 2003 (juryrapport)

LogSpiders® 2004 (juryrapport)

De tendens dat het aantal winnaars per jaar kleiner is wordt ook nu voortgezet. Er is namelijk slechts één winnaar of beter gezegd winnares. De LogSpider® 2005 gaat naar... Jacq! Bij sommigen (nog) beter bekend onder de naam Lief Dagboek.

LogSpiders 2005Waarom Jacq?

Zeker voor een vrouw is Jacq bijzonder grappig. Dit is niet bedoeld als negatieve opmerking tegen vrouwen in het algemeen, maar ieder weldenkend mens moet toch toegeven dat er maar heel erg weinig vrouwen bijzonder grappig zijn. Zeg maar zoals Brigitte Kaandorp op haar hoogtepunt.

Iedere schrijver heeft zijn eigen stijl of kunstje zoals critici het noemen. Jacq ook. Toch weet zij mij in vrijwel iedere post te verrassen met nieuwe nuances. Ja, ik durf hier te beweren dat Jacq in het echt nooit zo leuk kan zijn als op haar log. Dat bestaat gewoon niet!

's Morgens heb ik een vast rijtje logs dat ik bij het opeten van mijn boterhammen lees. Ik heb gemerkt dat Lief Dagboek altijd als eerste door mij wordt aangeklikt. Dat is wel het bewijs. Jacq, van harte gefeliciteerd met je LogSpider® 2005 en dat je nog maar lang op dit nivo door mag gaan!

Betekent dit nu dat de rest er niets van bakt? Neen, integendeel! Ik weet zo nog een log of vijf, zes die ook in aanmerking komen voor een LogSpider®. Dit jaar steekt Jacq er echter zo ver bovenuit dat ik het bij deze ene trofee laat. Volgend jaar nieuwe kansen!

Comments

Ik bleef toch hangen bij iets anders dan waar dit stukje eigenlijk over ging...
Weinig vrouwen bijzonder grappig? En dat meet je af aan het feit dat er weinig vrouwen op podia/tv erg grappig zijn?
Daarbuiten bestaat ook een wereld.

Gefeliciteerd Jacq.
Goede keuze CasaS.

Het is inderdaad een leuke log!

Helemaal terecht Casa, ik was er nog nooit geweest, maar het boeit me, heb hem dus ook gelinkt. Gefeliciteerd Jacq!!

Champagne!!!!

*gil* en weinig vrouwen grappig? *gil*

weinig vrouwen bijzonder grappig?? Ai! Pobrecito Casa!

Jacq (toevallig heet mijn laatste ex ook Jacq) heeft inderdaad een log dat lekker leest. Ik zal het een paar dagen volgen en dan zien we of ze ook op mijn lijstje terecht komt.

@KatYo: Brigitte Kaandorp haalde ik slechts aan als voorbeeld van een grappige vrouw. Dat zij in het theater staat is daarbij niet van belang. Wel is het gemakkelijk dat iedereen haar kent. De andere grappige vrouw die ik ken is namelijk Nelleke van Winkelhof. Ik leerde haar in 1983 kennen, maar bij haar grappigheid kunnen veel minder mensen zich een voorstelling van maken... ;-)
@GJ: Ja, het is een bijzonder log. En dat is het... :-)
@Henk(ES): Wij kunnen daar nog een puntje aan zuigen, aan Jacq's log bedoel ik... :-)
@Cockie: Oud-winnaressen mogen op de dag van de prijsuitreiking altijd een glaasje extra!
@Paola: Daarmee bedoel ik niet dat vrouwen niet leuk zijn, ze hebben gewoon iets 'andere' humor. Jiskefet en dergelijke kan (volgens mij) alleen maar door mannen gemaakt worden bijvoorbeeld. Maar jij bent heus grappig hoor... ;-)
@Amaro: Bij Raymann hoorde ik gisteren dat vrouwen wel vaker lachen dan mannen. "Maar door wie is die glimlach op hun gezicht gekomen?"
Was jouw (ex-) Jacq ook zo grappig?

Hou je vast Casa:...

Ik ben het helemaal met je eens!!


Jacq van harte!

Felicitaties met deze niet onbelangrijke prijs voor Jacq.
Volgens mij vind je Cockie en Charlotte (2 vorige winnaressen) ook heel grappig, misschien zijn loggende vrouwen dan grappiger dan de gemiddelde niet-loggende vrouw?

Ieder jaar deel ik WEB LINTJES uit rond de paasdagen. Binnen kort is het weer zo ver.

Voor de afgelopen jaren kijk even in menu: dan LINTJES BRILLIE.

Op... www.brillie.nl

Jacq is leuk inderdaad. Goed gedaan huisspin.

Nee mijn ex-Jacq was niet grappig maar lachtte wel eens ... maar niet zo vaak als Willisha en ... ze is ook heel grappig.

@CuraKora: Help! Bel een dokter! Dat jij het met mij eens bent is toch wel het ultieme bewijs dat Jacq de LogSpider verdient... ;-)
@Pascale: Daar zeg je zo wat. Kan het zijn dat jij een geheim log hebt waar ik het bestaan niet van weet?
@Brillie: Jouw lintjes zijn erg gewild, ze worden soms zelfs gewoon gejat!
@Fleur: Dank je! Ik heb er wel kijk op he, op grappige dames... ;-)
@Amaro: Dan mag jij in je handjes knijpen met Willisha. Ik vond dat verhaal dat ze laatst viel omdat ze naar jou keek ook al grappig... ;-)

Waar jij Lief Dagboek elke morgen als eerste aangeklikt, is het bij mij altijd het CasaLog. Ik heb echter een paar postings van Jacq gelezen, en heb besloten haar log aan m'n dagelijkse lijstje toe te voegen. Je loopt nu een serieuze kans dat ze jou van de troon stoot... :-)

oh ... haha!

ik ben zeer vereerd casaspider maar wel heel bijzonder bang voor spinnen, wat nu.

@Henk(USA): Ach, in het geval van Jacq heb ik daar vrede mee. Als ik dan maar als nummer twee aan de beurt kom... ;-)
@Jacq: De winnares herself! Wat een eer. Dat je bang bent voor spinnen is heel goed en mooi meegenomen. Houen zo dus!

Juist... dus ik moet maar eens aan beveiliging gaan denken. Een veilighuis of zo iets.

@CasaSpider: Vanochtend was je nog m'n eerste klik. Vanavond was je echter m'n tweede klik...inderdaad ná Lief Dagboek. (Ik had vanochtend al gezien dat je met 'Referendum 2005' zware kost op je log had staan.)

Ik vind jacq ook belachelijk leuk.

Yep, terechte winnares [want als vrouw heeft ze natuurlijk een hoop bevestiging nodig] ;)