« Brief aan Donald D. | Main | Waar heb ik het gejat vandaan? »

LogSpiders® 2004

Het is de tijd van de Dutch Bloggies. Op zaterdag 24 april worden deze trofeeën Oscar-stylee uitgereikt in het Museum voor Communicatie te Den Haag.

Het CasaLog is dit jaar zowaar genomineerd in de categorie Beste Lifelog. Als aanhanger van de Theorie van de Grote Getallen besef ik als geen ander geen schijn van kans te maken.

Dat is helemaal niet erg (@#$@$!@, even afreageren). Net als Brillie met zijn Weblinten en Verbal Jam met zijn Awards heb ook ik mijn eigen trofee: de befaamde LogSpider®!

Vorig jaar (24.02.2003) gingen de LogSpiders® naar Charlotte, GeenHeld, Nico Dijkshoorn en Verbal Jam.

Inmiddels is de spanning tot ondragelijke hoogte gestegen. Daarom maak ik nu Non-Oscar-stylee bliksemsnel de twee winnaars van de LogSpider® 2004 bekend:

And the winners are........... Cockie and Bijzinnen!

LogSpiders 2004Waarom Cockie?

Ten eerste is haar log dit jaar ingrijpend gewijzigd. Het ziet er mooier uit en Cockie heeft een mogelijkheid tot reageren ingebouwd. Wat mij betreft een onmisbaar onderdeel van een weblog. Sterker nog, de reacties zeggen vaak meer over een log dan het log zelf.

Ten tweede ken ik Cockie helemaal niet, maar volgens mij is zij een vrouw die haar zaakjes goed voor elkaar heeft. Twee grote zonen, een veeleisende baan, sport (tennis) en een PT-Cruiser.

Inhoudelijk komt een grote diversiteit van onderwerpen voorbij. Haar relaxte, ironische en zelfrelativerende schrijfstijl zorgt ervoor dat Cockie op mij (en niet op mij alleen) overkomt als een sympathieke vrouw, waar ook buiten het internet een onderhoudend gesprek mee gevoerd moet kunnen worden.

Bovendien ziet Cockie er volgens mij ook nog eens leuk uit, ook al is dat uiteraard niet van invloed geweest op het toekennen van de prijs. Die is gewoon dik verdiend!

LogSpiders 2004Waarom Bijzinnen?

Ook Mies (vreemde naam voor een man die mij meestal aan mevrouw Bouwman doet denken) ken ik slechts van zijn weblog. Een jonge wetenschapper, wellicht professor in spé, Margarita-liefhebber met een Vriendin die vooral Bijzonder is. Bijzonder in de zin van Schaars denk ik dan bij mezelf, want volgens mij zien ze elkaar ongeveer eenmaal per zes maanden. Als de agenda's matchen zeg maar.

Mies lijkt daar niet zo mee te zitten. Op onderhoudende en relaxte wijze verhaalt hij over zijn belevenissen. Diverse malen is mij daarbij opgevallen dat Mies analytisch zeer scherp is en, niet onbelangrijk op een weblog, dat ook zeer goed en helder weet te verwoorden.

Webloggers horen op zijn minst te filosoferen over Het Schrijven van een Boek, nou ja behalve ik dan. In het geval Mies vind ik dat hij die capaciteit wel degelijk heeft. Mijn advies: Mies, schrijf een boek! En dan bedoel ik niet een of andere wetenschappelijke verhandeling, maar een echt boek over Het Leven.

Hiermee is het officiële gedeelte ten einde. Zelf ga ik richting strand met aansluitend Happy Hour, alwaar ik een Polar zal nemen op de twee winnaars van de LogSpiders® 2004. Cockie en Mies, gefeliciteerd!

Comments

Broeva! Haro!

Idem! Edim!

En ook namens Renesmurf: Van harte gefeliciteerd!

Heer Huisspin (over namen gesproken), zeer bedankt voor uw lovende woorden en advies. Ik heb een plekje op de radiator afgestoft voor de Award.

Laat de Polar u smaken, wij gaan aan de witte wijn.

Heel goed! Ik ben voor Cockie en Mies! Zij zijn mijn favorieten! Hup Cockie! Hup Mies!

slik, *bloos* ik ben net thuis, en ik ga dit straks nog even heel goed overlezen...


dankjewel casa, sjemig...

prrroficiat Cockie en Bijzinnen!!

was er ook een awardshow, met opgezegde grapjes en alles?

@Coert: Neen, ik had geen enkele grap opgeschreven. Maar het was dan ook een Non-Oscar-stylee uitreiking he...

Gefeliciteerd en proficiat! Cockie en Mies.... heel goed!

Helemaal verdiend!

Vorig jaar? Verrek, daar heb ik helemaal niks van gemerkt! Of ben ik 't voorval vergeten? In dat geval: nog van harte bedankt! :-)

@Verbal Jam: haha, toen had ik nog niet dat geweldig mooie (ahum) embleem. Heb je het commentaar van vorig jaar nog gelezen?
(Ik vond het zelf wel grappig in jouw geval)

Hoera! De eer die bijzinnen toekomt.

Wat een goede keuze, wat een smaak, spiderman. Alle betrokkenen gefeliciteerd (zelfs die van vorig jaar die het niet wisten)!

Van harte hoor... Zeer verdiend! Die twee staan ook al geruime tijd bij mij in mijn bloggrolletje.. Driewerf hoera! Hoera! Hoera! Hoera!