« Kunstmatige verhoging | Main | LogSpiders® 2004 »

Brief aan Donald D.

Iedere avond lees ik een verhaaltje voor Luchiano. Heel vroeger Regenboog, het mooiste visje van de zee, vervolgens Het Rode Boek met vele verhalen en liedjes en tenslotte het erg leuke verhaal De Bende van Jutta Langreuter en Vera Sobat. Sinds ongeveer een jaar is de periode Donald Duck aangebroken, in vrij definitieve vorm. We zitten er middenin.

Het leuke van Donald Duck vind ik de gelaagdheid van de verhalen. Iedere leeftijdscategorie haalt er andere dingen uit. Het taalgebruik is complex en er zitten veel naamgrapjes in. Die laatste gaan (nog) volledig aan Luchiano voorbij, daar komt hij wel achter als hij dezelfde verhalen over drie jaar nog eens leest.

Klik op de foto voor een vergrotingDe rubriek Oom Donald's Brievenbus staat vol met leuke brieven van kinderen aan oom Donald, die er op zijn beurt snedig commentaar onder zet. Luchiano en ik hebben de stoute schoenen aangetrokken en een brief geschreven. Klik op de foto voor een vergroting.

Als beloning voor het schrijven van de brief, het moest zelfs twee keer, eenmaal in klad eenmaal in net, gingen we 's middags een horloge voor Luchiano uitzoeken. Dat was nog niet zo eenvoudig, de exemplaren die ik op het oog had (met analoge wijzerplaat) waren allemaal te groot voor zijn polsje.

Uiteindelijk kwamen we in een winkeltje terecht waar digitale horloges lagen met een klepje erop. In dat klepje zaten gaatjes en twee balletjes die in de gaatjes moesten. Dat was precies het horloge dat Luchiano wilde. Nu is hij de hele dag met zijn horloge bezig.

"Hoe laat is het bij jou, papa?", vroeg hij. "18:27", antwoordde ik. "Hoe kan dat? Bij mij is het 18:26!", vroeg Luchiano zich af. Ik legde hem uit dat niet alle klokken op aarde precies dezelfde tijd aanwijzen.

"Nu is het bij jou 18:33", voorspelde Luchiano zes minuten later. "Ja, dat klopt", zei ik terwijl ik me afvroeg of Luchiano's horloge het mijne aan het inhalen was. "Dat weet ik, want op mijn horloge is het 18:32", luidde de logische verklaring.

Nu is het afwachten. Staan we over een week of vier in de Donald Duck?

Comments

Zeker wel als je dit verhaaltje nog ff naar de redactie mailt! ;-)

Casa ... jouw zoon haalt je dus in (en terecht!). Wij 'yu di korsou' weten wel hoe we in de publiciteit moeten komen ....

Oom Donalds brievenbus, dat blijft leuk om te lezen.
Helaas voelen mijn meiden zich nu te groot voor de DD, we hebben hem toevallig net opgezegd. Maar misschien zien we nog net Luchiano's brief erin staan.
Wij gaan nu over op de Witch. Volgende fase :)

Ik had altijd Mickey Maandblad, stuurde eens een brief, en kreeg een kaartje van Donald terug.
Maar wel lief.

oe spannend.... ik hoop op jullie doorbraak... stoer hoor zo'n horloge... lijkt mij ook wel wat :-)

Heb het ook ooit geprobeerd. Niet geplaatst.

slimmerikjuh die Luciano.
Leuk!
Binnenkort de Donald Duck maar eens in de smiezen houden in de supermarkt dan! :o)

Ik heb ook leren lezen met behulp van Oom Donald, en ik heb nog altijd een abonnement :)
In de gangkast staan de complete jaargangen 1974 t/m afgelopen zaterdag, waar ik HEEL trots op ben! (En stiekem is het een leuke investering)
Ik vind het nog steeds een erg plezierig blad, en sommige verhalen zijn enorm sterk - maar inderdaad ontdek je dat vaak pas als je een stuk ouder bent :)

liefe,schattige,donzige,beste,aardigste,coolste,gaafste,hipste,stoere DONALD DUCK
ik zou heel graag heeeeeeeeeel graag in de donald duck komen weet j ewaarom dan doen men broers ook niets meer zo stom tegen mij

veel -xxxxxxxx-ies
maartje reitsema(11)

haaj donald duck jij bent de beste stripheld weet je ik heb wat meegemaakt ik was een keer op een camping en dara gebeurde heel iets vreemds mijn broer en ik lagen in de tent en er waren een paar meisjes die gingen met de zaklamp op ons schijnen en ik dagt het is een dief dus ik deed de rits open van de tent en sprong naar buiten en toen riep ik heel hard over de camping DIEF VOOR ONZE TENT maar toen keek ik opzij en toen waren er maar 2 meisjes die met de zaklamp waren heel veel mensen die stondenm buiten te kijken en ik schaamde men dood

xxxxxxxxxxxx-ies